广西百色市2016高考英语书面表达及阅读能力选练(10)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 百色市 2016 高考 英语 书面 表达 阅读 能力 10 答案
- 资源描述:
-
1、【2014高考英语河南省内黄一中一模】写作(满分25分) 你校学生会将举行英语演讲比赛,假设你是学生会主席李华,现在要写一封电子邮件通知各班班长此次比赛的相关事宜,要点如下:1. 比赛时间和地点:6月1日,周五,下午4点至6点,图书馆三楼;2. 比赛程序:(1)两分钟的自我介绍;(2)随机抽题,并就题目发表自己的观点,三分钟内。3. 评委:外教Smith、北京大学张教授、本校3位英语老师、。4. 每班选派两名同学参加。5. 欢迎同学们观摩。注意:1.词数100左右; 2.应包含所有要点,可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头和落款已为你写好。Dear Monitor of each cla
2、ss,_ Sincerely yoursLi Hua【参考范文】阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。I once had a friend who was diagnosed with terminal cancer, and the news that he might only live up to six months was a great shock to him, his family, and his friends. However, in spite of the serious illness, he was initially
3、 determined to look into all available treatments that might cure or extend his life. I think that when you find yourself in such situations, you tend to look up every possible way for hope of saving your life. As months went on and his health grew worse, I noticed an unexpected change in attitude t
4、hat came over him. He had also been a happy person with a cheerful personality, but rather than give in to discouragement and selfpity, he took comfort in God and humanity. His talks focused on others rather than himself, and he spoke of the afterlife as something he was prepared for, believing that
5、 his concerned ancestors, including his mother and father, were there waiting for him. During the last few months, weeks, and days of his life, he was kindly cared for by family, friends, his loving wife, who looked after both his physical and emotional needs, and workers from a local hospice (安养院)
6、came to the home to regulate his medication and provide any other needed support. He didnt complain about his fate, and he willingly allowed others to serve him. Indeed, one might think why God allows death and suffering in our world, but for me, such experiences taught me to value family more and k
7、indness for others. You often cant learn these important attributes in the lap of luxury, and perhaps, such an experience is the greatest and final gift the illness can give those left behind. 1. Which word can best describe the mans initial reaction as soon as he was diagnosed with cancer? ASatisfi
8、ed. BSurprised.CTerrified. DConfused.2. What did the man do after he first learned of his illness? AHe was operated on immediately. BHe retired from his job.CHe researched cancer treatments. DHe felt sad, doing nothing. 3. What was the mans main source of comfort after several months with the diseas
9、e? AHis family and friends. BHis belief in humanity. CHis doctors encouragement. DThe care from others. 4. What did the author learn from his friends story? AGiving more respect to friends. BExtending life as possible. CCaring for yourself and enjoying luxury. DGetting comfort from God.解题导语本文主要讲述作者的
10、朋友得了癌症,但是仍以一种乐观的心态对待自己的疾病,从最初的震惊到后来的积极面对人生的故事。1. 解析:选B。细节理解题。由文章第一段.the news that he might only live up to six months was a great shock to him, his family, and his friends. 可知,他最初的反应是“震惊”,故选surprised。 2. 解析:选C。细节理解题。由文章第一段.he was initially determined to look into all available treatments that might
11、cure or extend his life. 可知,他去寻找所有能够治疗疾病或延续他生命的方法。look into的意思是“调查”。3. 解析:选B。细节理解题。由文章第二段第二句. rather than give in to discouragement and selfpity, he took comfort in God and humanity. 及整个第二段可知,他主要的安慰是对上帝及人性的信仰。4. 解析:选A。推理判断题。由最后一段.but for me, such experiences taught me to value family more and kindne
12、ss for others. 可以推断出,A项正确。阅读理解。Here is your best chance to travel around the UK in 2012: More that 200 B&Bs(bed & breakfast) across England, Scotland, Wales and Northern Ireland are selected to offer you amazing services for your stay at their lowest prices! Dont miss it. Just collect the vouchers(活
13、动券) in our B&B Daily printed from 01/04/2012 to 07/04/2012 and book the stays for your travel following the terms and conditions below:The offer includes a room for the night and a breakfast the next morning.The offer is of two kinds: 20 per room, per night, valid(有效的)during stay period of 02/04/201
14、231/05/2012 and then again 01/09/201231/10/2012; 35 per room, per night, valid during stay period of 01/06/201231/08/2012.The offer is valid for a basic twin or double room only.The stay must be booked directly with the chosen B &Bs before 28/04/2012.Each voucher can only be used by the holder to bo
15、ok one room for one night.If voucher holders book either the 20 or 35 per room per night, and additional services such as lunch, evening meal or activities may require an extra charge. But these are not required in order to take up the offer. Please check directly with your chosen B&Bs to see what e
16、xtra services are available.Vouchers must be presented on arrival. If no vouchers are presented, the B&Bs may reserve(保留)the right to charge at full price for every night of stay.Vouchers may not be used together with any other offer.The voucher holders must pay for the stay in full at the time of b
17、ooking. Additional $10 may be paid to confirm(确认) the booking and will be returned on arrival.The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.45. The voucher can be used for a stay at the chosen B&B on _.A09/01/2012 B04/02/2012C01/03/2012 D28/04/201246. H
18、ow much should be paid for a twonight stay in October 2012 at a chosen B&B?A70. B40. C35. D30.47. What right do the B&Bs reserve?ATo charge extra $10 for bookings with no vouchers.BTo refuse bookings for guests under the age of 18.CTo charge at full price for stays not confirmed.DTo request extra ch
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
