分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(14)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:377149
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:264.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西 北海市 2014 高考 英语 阅读 理解 巩固 全程 训练 14 答案
    资源描述:

    1、广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(14)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【 山东省菏泽市2014高考英语一模试题】AHave you ever heard the saying “If you want a friend, be one”?Here is how a new teacher made friends with the girls and boys in her class on the first day of school. As the bell rang, the teacher smil

    2、ed at each girl and boy. Then she said in a quiet voice, “Good morning. How nice it is to have all of you in my class this year. Id like to know each of you. I am sure we will enjoy working together.” Everyone felt that she meant what she said because of her sweet voice and her friendly look.She tol

    3、d the girls and boys her name and wrote it on the blackboard. Then she told them some of the things she liked to do and she was hoping to do with them during the year.Then she said to the class, “Now you know my name and the things I like and I want to know your names and the things you like. Then I

    4、 will feel that I know you.”Could you make friends by doing the same as this teacher did?One way of getting to know girls and boys in your class is to find out more about them. It is often easy to be friends with those people who have the same hobbies with you. You play the same games and go on jour

    5、neys together.You may find that some new comers in your class miss their old friends and feel strange and lonely. You can invite them to take a walk or to ride bikes with you. You will find many things in common to talk about. Just talking together in a friendly manner is one good way to make friend

    6、s. 41. What does the underlined sentence “If you want a friend, be one” in Paragraph 1 mean? A. You may have a friend by doing everything for him. B. You can make friends by doing what a friend should do. C. If you want to have a friend, try to make one be your friend.D. When you need a friend, you

    7、have to be a friend of yourself.42. The teachers sweet voice and her friendly look _. A. made every girl and boy happy B. told the girls and boys everything about herself C. showed that she would like to be a friend of the girls and boys D. meant she wanted to tell the boys and girls something inter

    8、esting43. A new comer will be your friend if _. A. he always thinks of his old friendsB. you ask him to do something C. he knows you D. you talk with him in a friendly way 44. If you want to make friends with others, which of the following shouldnt you do? A. Learn more about them. B. Go on journeys

    9、 together. C. Find out your differences. D. Try to be the same as them.45. What is the best title for this passage? A. How to Make Friends B. Teachers Can Make Friends with StudentsC. A Friend in Need Is a Friend Indeed D. How to Be Friends with New Comers【参考答案】4145 BCDCA 阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C

    10、和D)中,选出最佳选项。A F. Scott Fitzgerald, born on September 24, 1896, an American novelist, was once a student of St. Paul Academy, the Newman School and attended Princeton. University for a short while. In 1917 he joined the army and was posted in Alabama, where he met his future wife Zelda Sayre. Then he

    11、 had to make some money to impress her. His life with her was full of great happiness, as he wrote in his diary: “My own happiness in the past often approached such joy that I could share it even with the person dearest to me but had to walk it away in quiet streets and take down parts of it in my d

    12、iary.” KS*5U.C#O%This side of paradise, his first novel, was published in 1920. Encouraged by its success, Fitzgerald began to devote more time to his writing. Then he continued with the novel the Beautiful and Damned (1922), a collection of short stories Thales of the Jazz Age (1922), and a play Th

    13、e Vegetable (1923). But his greatest success was The Great Gatsby, published in 1925, which quick brought him praise from the literary world. Yet it failed to give him the needed financial security. Then, in 1926, he published another collection of short stories All the Sad Young Men.However, Fitzge

    14、ralds problems with his wife Zelda affected his writing. During the 1920s he tried to reorder his life, but failed. By 1930, his wife had her first breakdown and went to a Swiss clinic. During this period he completed novels Tender Is the Night in 1934 and The Love of the Last Tycoon in 1940. While

    15、his wife was in hospital in the United States, he got totally addicted to alcohol. Sheila Graham, his dear friend, helped him fight his alcoholism. KS*5U.C( ) 1. How many novels written by Fitzgerald are mentioned in the passage?A. 5 B. 6 C. 7 D. 8( ) 2. Which of the following is the correct order t

    16、o describe Fitzgeralds life according to the passage?a. He became addicted to drinking.b. He studied at St. Paul Academy. c. He published his first novel This Side of Paradise.d. The Great Gatsby won high praise.e. He failed to reorder his life.f. He joined the army and met Zelda.A. f-c-e-a-b-d B. b

    17、-e-a-f-c-d C. f-d-e-c-b-a D. b-f-c-d-e-a( ) 3. We can infer from the passage that Fitzgerald .A. had made some money when he met Zelda in Alabama.B. was well educated and well off before he served in the armyC. would have completed more works if his wife hadnt broken downD. helped his friend get rid

    18、 of drinking while his wife was in hospital( ) 4. The passage is probably followed by a concluding paragraph about .A. Zeldas personal lifeB. Zeldas illness and treatmentC. Fitzgeralds friendship with GrahamD. Fitzgeralds contributions to the literary world 【语篇解读】本片文章为记叙文,主要讲述了英国著名文学家弗兰西斯司各特菲茨杰拉德的生平

    19、、生活及其重要作品56.答案A。【解析】细节理解题。据题意,由文章中关键词novel可知,文章中提及到的弗兰西斯司各特菲茨杰拉德的小说有:This side of paradise,The Beautiful and Damned,The Great Gatsby,Tender Is the Night and The love of the last Tycoon,共计5篇。故选A项57.答案D。KS*5U.C【解析】细节理解题。根据第一段中“was once a student of St. Paul AcademyIn 1917 he joined the army”可知弗兰西斯司各特菲

    20、茨杰拉德先在圣保罗学院学习,然后参加的军队。由此可知答案应为D项58.答案C。【解析】推理判断题。由第四段第一句“However, Fitzgeralds problems with his wife Zelda affected his writing”可以判断出C项59.答案D。KS*5U.C【解析】推理判断题。根据人物传记的特点和本段对菲茨杰拉德生活、作品的描述,说明了菲茨杰拉德的作品对学界的意义,因此最后总结的一段是关于菲茨杰拉德对文学界的贡献的。故选D项阅读理解-B When Mary Moore began her high school in 1951, her mother t

    21、old her, Be sure and take a typing course so when this show business thing doesnt work out, youll have something to rely on. Mary responded in typical teenage fashion. From that moment on, the very last thing I ever thought about doing was taking a typing course, she recalls. The show business thing

    22、 worked out, of course. In her career, Mary won many awards. Only recently, when she began to write Growing Up Again, did she regret ignoring her morn, I dont know how to use a computer, she admits. Unlike her 1995 autobiography, After All, her second book is less about life as an award-winning actr

    23、ess and more about living with diabetes (糖尿病). All the money from the book is intended for the Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), an organization she serves as international chairman. I felt there was a need for a book like this, she says. I didnt want to lecture, but I wanted other diabe

    24、tics to know that things get better when were self-controlled and do our part in managing the disease. But she hasnt always practiced what she teaches. In her book, she describes that awful day, almost 40 years ago, when she received two pieces of life-changing news. First, she had lost the baby she

    25、 was carrying, and second, tests showed that she had diabetes. In a childlike act, she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts (甜甜圈). Years would pass before she realized she had to grow u p -again-and take control of her diabetes, not let it control her. Only then did she kick h

    26、er three-pack-a-day cigarette habit, overcome her addiction to alcohol, and begin to follow a balanced diet. Although her disease has affected her eyesight and forced her to the sidelines of the dance floor, she refuses to fall into self-pity. Everybody on earth can ask, why me? about something or o

    27、ther, she insists. It doesnt do any good. No one is immune (免疫的) to heartache, pain, and disappointments. Sometimes we can make things better by helping others. Ive come to realize the importance of that as Ive grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as I can be.( ) 1. Why d

    28、id Mary feel regretful? A. She didnt achieve her ambition. B. She didnt take care of her mother.C. She didnt complete her high school.D. She didnt follow her mothers advice. ( ) 2. We can know that before 1995 Mary A. had two books publishedB. received many career awardsC. knew how to use a computer

    29、D. supported the JDRF by writing ( ) 3. Marys second book Growing Up Again is mainly about her .A. living with diabetes B. successful show businessC. service for an organizationD. remembrance of her mother ( ) 4. When Mary received the life-changing news, she . A. lost control of herself B. began a

    30、balanced diet C. Med to get a treatment D. behaved in an adult way ( ) 5. What can we know from the last paragraph? A. Mary feels pity for herself. B. Mary has recovered from her disease. C. Mary wants to help others as much as possible.D. Mary determines to go back to the dance floor. 【语篇解读】本文为人物介绍

    31、说明文。主要介绍了玛丽摩尔的职业生涯及抗病之争。61. 答案D考点:细节理解题。解析:根据第二段“Only recently,when she began to write Growing Up Again,did she regret ignoring her mom,I dont know how to use a computer, she admits.”可判断选D项。62. 答案B考点:细节理解题。解析:根据第二段“The show business thing worked out,of course. In her career,Mary won many awards.”可判断

    32、选B项。63. 答案A考点:细节理解题。解析:根据第三段“her second book is less about life as an award winning actress and more about living with diabetes (糖尿病).”可判断选A项。64. 答案A考点:细节理解题。解析:根据第四段“In a childlike act,she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts (甜甜圈).Years would pass before she realized she had

    33、 to grow up againand take control of her diabetes,not let it control her.”可判断选A项。65. 答案C考点:推理判断题。解析:根据最后一段中的Mary Moore 所说的话“Ive come to realize the importance of that as Ive grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as I can be.”可推断她想尽可能地去帮助他人,故选C项。【湖北省2014高考英语第二次联考试题】E Edward

    34、 Snowdens removal of thousands of highly classified documents from the National Security Agency and his decision to turn them over to journalists for publication started a fierce debate about who and what he is. On one side are those who consider Snowden a whistleblower, someone who has done his cou

    35、ntry a great service. Others regard him as a criminal. Snowden, meanwhile, says that his “tasks already accomplished,” that he has given Americans a “say in how they are governed” and that he has succeeded in exposing the workings of what he has called the uncontrolled “surveillance (监控) state.” But

    36、 one must ask: Are Snowdens actions in consistent with his words? Snowden has taken sanctuary (庇护) in Russia, a country that, under the guidance of President Vladimir Putin, a former Soviet KGB officer, has been sliding ever deeper back into dictatorship (独裁). The Federal Security Service (FSB) has

    37、invested in technology that allows it to monitor telephone and Internet communications and to collect and store not just metadata information about call destinations and lengths but also the content of communications. The Russian state uses that technology to engage in essentially unchecked surveill

    38、ance of telephone calls, e-mail traffic, blogs, and Web sites. Over the past two years “the Kremlin has transformed Russia into a surveillance state at a level that would have made the KGB envious.” If Snowdens objective is to give people a voice in how they are governed, and to expose massive uncon

    39、trolled surveillance, he could speak out about practices of the Russian government that go far beyond anything ever undertaken by the U.S. government. For better or for worse, Snowden has a large number of supporters around the world. His words are listened to by millions so he could make a differen

    40、ce where it counts. Yet he has been silent about the surveillance surrounding him. Why? Is he being polite to his hosts? Does he have concerns about what the FSB might do in response to what he might say? Whatever the answer, Snowdens silence about the dictatorship where he has taken sanctuary is te

    41、lling. It is yet more evidence, if evidence were needed, that he is not a whistleblower at all. It suggests that, instead of being a brave speaker of truths, he is a hypocrite (伪君子), with principles that he applies selectively against the justice he has betrayed.67. What does the author want to tell

    42、 the readers? A. Snowdens action started a heated debate. B. It isnt clear who and what Snowden is. C. Snowden exposed secret documents. D. Snowden is in fact a hypocrite.68. What is the authors attitude towards Russia? A. Critical. B. Approving. C. Sympathetic. D. Grateful.69. How does the author d

    43、evelop his argument?A. By analysing Snowdens statements.B. By exposing Snowdens link with FSB.C. By comparing Snowdens actions in US and Russia. D. By questioning Snowdens loyalty.70. Why does the author say Snowden is not a brave speaker of truth? A. Because he has applied the wrong principles. B. Because he has kept silent about Russias dictatorship. C. Because he has taken sanctuary in Russia. D. Because he has not responded to millions of his supporters.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(14)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377149.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1