三维设计2013届高考英语一轮复习提能力创新演练:UNIT3 CELEBRATION(北师大版必修1).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 三维设计2013届高考英语一轮复习提能力创新演练:UNIT3 CELEBRATION北师大版必修1 三维设计 2013 高考 英语 一轮 复习 能力 创新 演练 UNIT3 CELEBRATION
- 资源描述:
-
1、高考资源网( ),您身边的高考专家A卷.单项填空1To regain their_after an exhausting game, the players lay on the grass.AforceBenergyCpower Dhealth解析:考查名词辨析。句意:一场精疲力竭的比赛之后,为了恢复精力,运动员们躺在草地上。energy“精力,能量”;force“武力”; power“力量,权力”;health“健康”。答案:B2With no one in the classroom, she was puzzled and really didnt know who to _.Ado
2、with Bbe exposed toCturn to Dattend to解析:句意:教室里没有人,她感到很困惑,的确不知道向谁求助。turn to意为“转向,求助于”,符合句意。do with“处理”;be exposed to“暴露于”;attend to“专心,注意,照顾”。答案:C3(2012鹤壁调研)People in China celebrate the Spring Festival. How about western countries?They _ Christmas.Acongratulate BobserveCenjoy Dspend解析:考查词义辨析。句意:“中国
3、人庆祝春节,西方国家呢?”“他们庆祝圣诞节。”observe有“庆祝”之意,相当于celebrate。“庆祝”用celebrate/observe;observe指欢度、庆贺诞生、生日等。祝贺某人用“congratulate”。答案:B4In China, the peach, as _ long life, makes an ideal birthday present.Aa symbol of Ba way ofCa form of Da state of解析:考查名词短语辨析。句意:在中国,桃子作为长寿的象征,是理想的生日礼物。a symbol of“的象征”;a form of“的形式
4、”;a state of“的状态”。答案:A5The sports meet will be_till next week because of the bad weather.Aput off Bput awayCput up Dput down解析:句意:由于天气不好,运动会被延期到下周。put off意为“延期”,符合句意。put away“储存”;put down“写下,记下”;put up“举起,抬起,张贴”。答案:A6As a secretary, her job includes_the bosss phone calls.Ataking BtakeCtaken Dto take
5、解析:考查动词结构。include doing sth.“包括做某事”。句意:作为秘书,她的工作包括接听老板的电话。答案:A7(2012铜陵统考)Dont be so discouraged. If you _ such feelings, you will do better next time.Acarry on Bget backCbreak down Dput away解析:句意:不要如此泄气,如果你抛开这样的情绪,下次你会做得更好。carry on“继续进行”;get back“返回,取回”;break down“损坏,分解,抛锚”;put away“放好,存储”。故D项符合句意。答
6、案:D8It is not easy for the government to support a country which _ 1,300,000,000 people.Aconsists of Bmakes up ofCis included Dis contained解析:考查词义辨析和搭配。consist of be made up of“由组成”;include“包括”;contain“包含,容纳”。句意:(中国)政府养活由13亿人组成的一个大国并非易事。答案:A9It was foolish of you to take a taxi _ you could easily wa
7、lk there in five minutes.Awhen BwhileCas if Deven if解析:句意:既然你可以步行五分钟就轻松到那儿,那打的就太傻了。when可以引导原因状语从句,意为“既然,考虑到”。答案:A10My interests include football, bowling and surfing the net _studying my favourite subjects.Aas well as Binstead ofCless than Drather than解析:as well as连接两个并列成分,意为“和;也”,相当于and。答案:A11There
8、 are often occasions _ people are not clear about their roles in society.Awhy BwhichCwhen Dwhat解析:此处在occasions后跟的是一个定语从句;当先行词为occasion(s)时,如果引导词在定语从句中作状语,则应用关系副词when。答案:C12The Song Dynasty_three great inventions to world civilization.Aoccupied BcontributedChesitated Ddevoted解析:句意:宋代为世界文明贡献了三大发明。cont
9、ribute sth. to . “为贡献某物”。答案:B13While you are at school or walking home, your body is _ 100 calories of energy an hour.Aburning down Bburnt downCburning up Dburnt up解析:句意:当你上学或走回家时,你的身体每小时消耗一百卡的能量。此处用burn up表示“消耗(能量)”。答案:C14Have you known Mr. Johnson for a long time?Yes. Since he_our club.Atook part
10、in BjoinedCattended Djoined in解析:表示参加某一组织应用join。join the club“参加俱乐部”。答案:B15AIDS is said_the numberone killer of both men and women over the past few years in that povertystricken region where no medical services are available.Abeing Bto beCto have been Dhaving been解析:考查句型。sb./sth. be said to do sth.
11、“某人/物据说做某事”。句型中的不定式可以根据句意使用进行式、完成式、主动式、被动式。该句型可以与It is said thatclause.句型转换。句意:艾滋病据说在过去几年里是医疗卫生服务缺乏的贫困地区人们的第一杀手。答案:C.阅读理解A(2012南阳第二次质量预测)October 15th is Global Handwashing Day. Activities are planned in more than twenty countries to get millions of people in the developing world to wash their hands
12、with soap.Experts say people around the world wash their hands but very few use soap at socalled critical moments.These include after using the toilet, after cleaning a baby and before touching food.Global Handwashing Day is the idea of the Public Private Partnership for handwashing with soap. The g
13、oal, they say, is to create a culture of handwashing with soap. The organizers say all soaps are equally effective at removing diseasecausing germs (细菌). They say the correct way to wash is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap.Rub it into all areas, including under
14、 the fingernails. Then,wash well under running water. Finally, dry your hands with a clean cloth.The Partnership says soap is important because it increases the time that people spend washing. Soap also helps to break up the dirt that holds most of the germs. And it usually leaves a pleasant smell,
15、which increases the chances that people will wash again.It also says that washing hands with soap before eating and after using the toilet could save more lives than any medicine.It could help reduce cases of diarrhea (痢疾), which is the second leading cause of child deaths, killing more than one and
16、 a half million children a year,by almost half.语篇解读:10月15日为“全球洗手日”,创建这个节日的目的是鼓励发展中国家的人们用肥皂洗手。1What does the author intend to tell us in the passage?ATo keep healthy by washing hands.BTo wash hands with soap.CTo take action to wash hands.DTo wash hands often.解析:写作目的题。结合全文尤其是第一段内容可知作者写这篇文章意在告诉人们用肥皂洗手。
17、答案:B2Which of the following is the right way to wash hands?aWashing hands well under running water.bCovering hands with soap.cDrying hands.dRubbing hands with soap.eWetting hands.Aacbed BedabcCacbde Debdac解析:细节理解题。第三段介绍了洗手的正确方法:wet your hands;cover them with soap;rub it into all areas;wash well unde
18、r running water;dry your hands with a clean cloth因此D项的排序正确。答案:D3Which fact cant explain why soap is important?AIt gives people a longer handwashing time.BIt helps to remove a lot of germs from hands.CIt attracts people to do more handwashing.DIt gets all people into the habit of washing hands.解析:细节理
19、解题。根据倒数第二段可知,肥皂的重要性有三点:一是增加洗手的时间;二是帮助清除细菌;三是肥皂的香味儿增加人们洗手的几率。因此可排除D项。答案:D4According to the last paragraph, diarrhea is a disease that _.Akills half of the kids in the developing countries a yearBcauses the greatest number of child deathsCcan be prevented to some degree by washing hands with soapDcant
20、 be cured without washing hands解析:推理判断题。根据最后一段可知,痢疾是造成儿童死亡的第二大原因,使用肥皂洗手可使痢疾患者的人数几乎减少一半。由此可推知用肥皂洗手在某种程度上可避免痢疾的发生。答案:CB(2012厦门质量检测)A mother was devastated,_crying, yelling all she can in that dark corner. There was nobody to hear her yell and not a soul to calm her, because outside her house is a long
21、 winding lonely road. The wind was at rest and the leaves didnt rustle, silence filling the air. Loneliness was already killing her, but no one knows what made her cry?Losing something you love with all your heart isnt really the pain you can ever overcome. Radha lost her baby, her only means to liv
22、e. She saw her child getting killed and the accident was terrible. One lonely night, she was walking down the street to get a breath of fresh air with her child hugged tight in her arms.The whole time she walked with her child in her arms, the only thing that worried her was Aryans future. She was i
23、magining and feeling every day of the childs growth, and figuring what she would have in store for him. But who knows whats in store for us tomorrow, life can change in a second.On that deserted road, were a few streetlights barely enough? It was this light that could be seen from a distance, but as
24、 it came closer it got brighter and brighter.That light changed Radhas life into darkness forever. A speeding car came down that road. The driver came at a speed of 110 kmph throwing beer bottles out of his half open window. He was definitely drunk, and the speed took everything in its path.Just the
25、n, there was a loud cry, and silence set in again.But the mother wasnt hurt. She opened her eyes, unable to focus her eyes, and didnt see Aryan. After a few minutes when her sight cleared up she looked all over in a panic for her baby, but alas . The child hadnt even seen life.Simply, dont drink and
26、 drive.You_could_take_a_life,but_kill_a_number_of_people.语篇解读:一位司机酒后驾车发生事故,夺去了一个充满活力的孩子的生命和一位母亲的全部希望5The underlined word “devastated” in Paragraph 1 would probably mean “_”Aworried BscaredCheartbroken Dweatherbeaten解析:词义猜测题。从该词所在句的“crying,yelling all she can.”可知,这位母亲伤心欲绝,所以devastated语义同heartbroken,选
27、C项。答案:C6Which of the following statements is TRUE of Radha?AShe had expected much of Aryan.BShe got her eyes injured in the accident.CShe was hit by one bottle on the arm.DShe had everything ready for Aryans future.解析:推理判断题。从第三段的前两句可知,这位母亲对孩子的期望很高,故答案选A项。答案:A7The underlined sentence implies that _.A
28、drunk driving is absolutely forbiddenBdrunk driving is certain to kill a lot of peopleCthe driver killed Aryan and his motherDthere is more than one victim in a car accident解析:推理判断题。从文章中这位母亲撕心裂肺的哭喊及常识可推知,酒后驾车的受害者不止一个,答案选D项。答案:D8What would be the best title for the passage?AThe Death of a Miserable C
29、hildBA Sad Mother on a Windy NightCThe Price for Another Mans MistakeDSpeeding from Drunk Driving解析:主旨大意题。文章主要讲述了一位司机酒后驾车发生事故导致一个孩子死亡,孩子的母亲伤心绝望的故事,所以C项“另一个人的错误的代价”能较好地概括全文,答案选C项。答案:CB卷.完形填空(2012郑州第二次质量预测)It was half an hour before midnight on December 24th last year. I was a ticketcounter supervisor
30、 for a major airline and was looking forward to the _1_of my shift (轮班) at Stapleton International Airport in Denver. My wife was waiting up for me at home so that we could _2_our gifts for Christmas.Just then, a very _3_ gentleman went up to me. He asked how he could get to Cheyenne, Wyoming. He ha
31、d just arrived from Philadelphia and _4_his connecting flight. I pointed him to the ground transportation area, where he could rent a _5_. And then I called my wife to let her know I would be home _6_.About fifteen minutes later, the gentleman _7_and informed me that all the buses were full and ther
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377624.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2019-2020学年高中语文新同步苏教版必修5课件:第2单元 长亭送别 .ppt
