上海外国语大学附属外国语学校2021-2022学年高二英语下学期线上学习诊断试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 上海外国语大学 附属 外国语学校 2021 2022 学年 英语 下学 线上 学习 诊断 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、高二英语线上学习诊断卷. Listening Comprehension (30%) Section A 每题 1 分 1*10=10 分 Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each onversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spoken only once. Afte
2、r you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. A. At a railway station. B. At an airport. C. In a park. D. In Germany. 2. A. By metro. B. By bicycle. C. By car. D. On foot. 3
3、. A. The woman is not a successful tourist guide. B. The woman has visited all the countries in the world. C. The man is from Africa. D. The woman hasnt been to any African country. 4. A. Godfather barely surprises viewers. B. Godfather is worth watching repeatedly. C. Every classic should be watche
4、d for at least 6 times. D. The plot of Godfather is hard to believe. 5. A. 50 mph. B. 100 mph. C. 15 mph. D. 30 mph. 6. A. Do some outdoor exercise. B. Buy some coffee. C. Continue with the lecture. D. Try to make the room less dry. 7. A. Doctor and nurse. B. Interviewer and interviewee. C. Teacher
5、and student. D. Boss and secretary. 8. A. 2 p.m. B. 2:30 p.m. C. 4:30 p.m. D. 4:40 p.m. 9. A. The ring is not hers. B. She doesnt have gold rings. C. She prefers gold to silver. D. She lost her silver ring. 10. A. The screen doesnt have to be cleaned. B. The keyboard also needs cleaning. C. The man
6、shouldnt do the cleaning. D. Theres not enough time to clean the computer. Section B 每题2分 2*10=20 分 Directions: In Section B, you will hear several passages and longer conversations, after each passage or conversation, you will be asked several questions. The passages and the conversations will be r
7、ead twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one is the best answer to the question you have heard. Questions 11 to 13 are based on the following passage. 11. A. His university education focused on theo
8、retical knowledge. B. His dream at university was to become a volunteer. C. He took pride in having contributed to the world. D. He felt honored to study English literature. 12. A. He participated in many discussions. B. He went through challenging survivals tests. C. He wrote quite a few papers on
9、voluntary work. D. He did well in countless interviews and presentations. 13. A. He experienced some difficulty adapting to the local culture. B. He learned to communicate in the local language. C. He had overcome all his weaknesses before he left for home. D. He was chosen as the most respectable t
10、eacher by his student. Questions 14 to 16 are based on the following passage. 14. A. Waiting for the sea to calm. B. Turning off the engines of the searching warships. C. Searching the area near the seabed where the tail of the plane was found. D. Asking passing ships to change their routes. 15. A.
11、Its overseas business is performed well. B. The employers added more jobs than expected. C. The unemployment rate reached its highest point since 2008. D. The economy shows a weakening sign this year.16. A. Beijing. B. Havana. C. Montreal. D. Indonesia. Questions 17 and 18 are based on the following
12、 conversation. 17. A. David Jackson. B. The woman. C. Peter Jones. D. David Jones. 18. A. At 6:30, next Wednesday. B. At 6:30, tomorrow. C. At 6:00, this Wednesday. D. At 6:00, tomorrow. Question 19 and 20 are based on the following conversation. 19. A. The differences between the big shopping cente
13、rs and small shops. B. Peoples shopping habits. C. The quality of the goods in the shopping centers. D. Peoples shopping experiences online. 20. A. The quality of the goods. B. The surroundings of the shops. C. The attitude of the shop assistant. D. The prices of the goods. II. Grammar and Vocabular
14、y (35%)每题 2 分 2*10=20 分Directions:After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank. We
15、have reached peak screen. Now revolution is in the air.Smart phones were once the best thing to happen to the tech industry. In the 11 years since the iPhone made its debut (初次登台), smart phones _1_ (include) just about every other gadget. And it is surprising that it should alter every business. But
16、 _2_ smart phones have achieved dominance, revolution is again in the air. At Googles and Apples recent developer conference, executives took the stage to show how much more irresistible they were making our phones. Then each company unveiled the software _3_ (help) you use your phone a lot less. Th
17、eres a reason for this seemingly contradictory engineering effort, and its _4_ I call “Peak Screen”. For much of the last decade, a technology industry _5_ (rule) by smart phones has pursued a singular goal of completely _6_ (conquer) our eyes. Tech has now captured pretty much all visual capacity.
18、Americans spend three to four hours a day looking at their phones, and thats the minimum estimation. So tech giants are to build the beginning of something new: a _7_ (visual) tech world, a digital landscape _8_ relies on voice assistants, headphones, watches and other wearables to take some pressur
19、e _9_ our eyes. We may simply end up adding new devices to our screen-added lives, _10_ it could change everything again. As I argued, in many ways screens have become too dominant in our lives. The sooner we find something else, the better.【答案】1 have included 2. even if 3. to help 4. what 5. ruled
20、6. conquering 7. less visual 8. which#that 9. off 10. or【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了智能手机曾经是科技行业甚至我们所有人的福音。然而现在大家对手机具有难以抵抗的着迷。如何才能摆脱对手机屏幕的狂热迷恋?本文讲述了科技巨头们正在打造手机最新款的一个功能让我们的眼睛可以远离手机。【1题详解】考查现在完成时。句意:自iPhone问世以来的11年里,智能手机几乎囊括了所有其他设备。根上文“since the iPhone made its debut”可知,主句中谓语动词要用现在完成时,且与主语“smart phones ”保持
21、复数一致。故填have included。【2题详解】考查让步状语从句和连词。句意:但是,尽管智能手机已经取得了主导地位,革命仍在继续。根据空后“ smart phones have achieved dominance, revolution is again in the air”可知,前后两句为让步关系。故填even if。【3题详解】考查动词不定式。句意:然后每家公司都推出了这款软件,帮助你大大减少手机的使用。根据本句“Then each company unveiled the software _3_ (help) you use your phone a lot less.”可知
22、,空处是表示目的,应用不定式结构。故填to help。【4题详解】考查表语从句。句意:这种看似矛盾的工程努力是有原因的,我称之为“屏幕峰值”。分析句子可知,be动词is后接的是表语从句,从句“I call “Peak Screen”缺少宾语应用连接代词what。故填what。【5题详解】考查过去分词。句意:在过去十年的大部分时间中.被智能手机统治的技术行业所追求的目标一直是完全占领我们的眼睛。句中有谓语动词has pursued,rule要用非谓语动词形式,且与其逻辑主语 a technology industry是被动关系,所以要用过去分词ruled。故填ruled。【6题详解】考查动名词。
23、句意:在过去十年的大部分时间中被智能手机统治的技术行业所追求的目标一直是完全占领我们的眼睛。分析句子可知,介词of后用doing形式作宾语。故填conquering。【7题详解】考查形容词。句意:因此,科技巨头们正在打造一个新事物的开端:一个不那么视觉化的科技世界,一个依靠语音助手、耳机、手表和其他可穿戴设备来减轻我们眼睛压力的数字世界。分析句子可知,空处应用形容词修饰名词world,且根据下文“a digital landscape _8_ relies on voice assistants, headphones, watches and other wearables to take
24、some pressure _9_ our eyes.”可知,空处是指不那么视觉化的(less visual)世界,所以用形容词比较级。故填less visual。【8题详解】考查定语从句。句意:因此,科技巨头们正在打造一个新事物的开端:一个不那么视觉化的科技世界,一个依靠语音助手、耳机、手表和其他可穿戴设备来减轻我们眼睛压力的数字世界。分析句子可知,空处涉及一个限制性定语从句,先行词是landscape,指物,在定语从句中做主语,所以要用关系代词which或者that引导从句。故填which或者that。【9题详解】考查介词。句意:因此,科技巨头们正在打造一个新事物的开端:一个不那么视觉化的
25、科技世界,一个依靠语音助手、耳机、手表和其他可穿戴设备来减轻我们眼睛压力的数字世界。根据句意可知,这里是指要“减轻”(takeoff)我们的眼睛压力,空处应填介词off,与take构成固定搭配。故填off。【10题详解】考查连词。句意:我们可能会不再把这些新的设备加入我们沉迷屏幕的生活当中,否则它可能会再次改变一切。根据与上文“We may simply end up adding new devices to our screen-added lives”的逻辑关系可知,空处应表示“否则”。故填or。Section B 每题 1.5 分 1.5*10=15 分 Directions:Comp
26、lete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.A. secure B. cooperation C existing D. sources E. concern F sacrificed G. functioning H. respective I. priority J. demonstrated K. safeguardA letter to all the re
27、sidents in ShanghaiDear residents, As Shanghai has been plagued by the Omicron variant since the beginning of March, the city is facing its toughest challenge in the fight against COVID-19. Pandemic prevention and control and the residents well-being have been the citys top _11_. Shanghai has been f
28、ollowing President Xis instruction and the policy of “people first, life first”. Meanwhile, the city is trying its utmost to achieve the dynamic zero-COVID goal by controlling imported COVID infections and preventing the _12_ infections from rebounding. The city is grateful for everyones efforts in
29、this fight. People have _13_ a lot, including the medics at the front line, grassroots officials, community volunteers, police officers and all the people who work in the pivotal sectors that keep the city _14_. Their cooperation and courage showed in the pandemic fight have been truly impressive. T
30、hese are the very telling qualities that have _15_ the residents characters perfectly. In dealing with the highly contagious and elusive Omicron variant, we need to control the _16_ of infections as soon as possible. As a result, the citys leadership office for pandemic prevention and control has de
31、cided to carry out a citywide grid nucleic acid testing, starting from March 28. We cant pull off a testing this size and win the pandemic battle without the _17_ from the residents. Some of you have been in quarantine and lockdown for a long time. The city deeply appreciates everyones understanding
32、 and cooperation. Peoples well-being and safety have always been the Shanghai governments greatest _18_. We will try our best to prevent the pandemic from further spreading and _19_ daily necessities and medical services for everyone. We implore the residents to follow the pandemic control and preve
33、ntion guidelines. We can only _20_ our home and our city through everyones efforts. Under the leadership of President Xi and the Central Committee of the Communist Party of China, we firmly believe that we will overcome every difficulty. We will win this fight against COVID and the spring in Shangha
34、i will be beautiful as always. Shanghai Municipal Government【答案】11. I 12. C 13. F 14. G 15. J 16. D 17. B 18. E 19. A 20. K【解析】【导语】这是一篇应用文。2022年四月,上海市委市政府发布致全市人民的一封信。感谢工作人员和人民群众在上海疫情期间做出的努力,希望大家继续配合政府工作,争取早日战胜疫情。【11题详解】考查名词。句意:疫情防控和居民福祉一直是该市的首要任务。根据空前“citys”可知,空后应填名词。priority是名词,意为“居要位,居领导地位”,符合句意。故
35、选I项。【12题详解】考查形容词。句意:同时,该市正在控制输入性新冠病毒感染,防止现有感染反弹,尽最大努力实现零新冠病毒的动态目标。根据空前“imported COVID infections”可知,空后应填形容词修饰infections与之并列。existing是形容词,意为“现存的,目前的”,符合句意。故选C项。【13题详解】考查动词。句意:大家做出了很多牺牲,包括前线的医务人员、基层官员、社区志愿者、警察以及所有在维护城市安全的关键部门工作的人。分析句子可知,此空与空前have组成现在完成时态,因此应填动词的过去分词形式。sacrifice是动词原形,意为“牺牲”,符合语境。故选F项。【
36、14题详解】考查动词。句意:大家做出了很多牺牲,包括前线的医务人员、基层官员、社区志愿者、警察以及所有在维护城市运转的关键部门工作的人。固定用法keep sb. doing意为“继续做某事”,结合句意可知,此处keep the city functioning,意为“让城市继续运转”。故选G项。【15题详解】考查动词。句意:这些都是非常有说服力的品质,完美地体现了居民们的品格。本句是that引导的定语从句,空处为从句的谓语动词。根据空前have可知,此空填动词的过去分词,与have组成现在完成时。demonstrate意为“证明,论证”,符合句意。故选J项。【16题详解】考查名词。句意:在应对
37、高传染性和难以捉摸的奥密克戎变种时,我们需要尽快控制感染源。空前是定冠词the,因此此空应填名词。source意为“来源,出处”,是可数名词,符合句意。故选D项。【17题详解】考查名词。句意:没有居民的合作,我们无法实现如此大规模的检测,赢得这场大流行病。空前是定冠词the,因此此空应填名词。cooperation是名词,意为“合作,协作”,符合句意。故选B项。【18题详解】考查名词。句意:人民的福祉和安全一直是上海市政府最关心的问题。空前有形容词最高级修饰,因此此空应填名词。concern做名词,意为“担心,忧虑”,符合句意。故选E项。【19题详解】考查动词。句意:我们将尽最大努力防止疫情进
38、一步蔓延,保障每个人的生活必需品和医疗服务。句中and连接“prevent the pandemic from further spreading”和“_ daily necessities and medical services for everyone”,因此此空应填动词原形。secure做动词意为“保护”,符合句意。故选A项。【20题详解】考查动词。句意:我们只有通过每个人的努力才能保卫我们的家园和我们的城市。由空前can可知,此空应填动词原形。safeguard sth./sb.意为“保护或保卫某人/某事物”,符合句意。故选K项。. Reading Comprehension (45
39、%) Section A 每题 1 分 1*10=10 分 Directions:For each blank in the following passages there are four words or phrases marked A, B, C, and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context. Microsoft Corp founder Bill Gates caught peoples eye in a recent interview, when he suggeste
40、d that robots should be taxed in order to help humans keep their jobs. Gates is only one of many people in the tech world who have worried about _21_ and its threat to workers. Its easy to see why the tech world is _22_. The rise of machine learning has increased the fear that _23_ humans could simp
41、ly become out of date-_24_, 3.5 million American truck drivers might soon find their jobs threatened by driverless trucks. Though in the past, technology usually complemented workers _25_ replacing them, theres no law of nature (自然法则) saying the technology of the future will work the same. A few eco
42、nomists even claim that cheap automation has already _26_ income from workers to company owners. Another _27_ is that even if the mass of humanity ultimately does find new ways to add value by complementing new technologyto race with the machines,” as economist Erik Brynjofsson puts itthis transitio
43、n could take a long time and hurt a lot of people. As Bloomberg Views Tyler Cowen has noted, wages in Britain fell for four decades at the start of the Industrial Revolution. More _28_, weve seen very slow and painful adjustment to the impact of globalization. If the machine learning revolution hurt
44、s workers for 40 years before ultimately helping them, it might be worth it to _29_ that revolution and give them time to adjust. The main argument against taxing the robots is that it might hold back _30_. Growth in rich countries has slowed markedly in the past decade, suggesting that its getting
45、harder and harder to find new ways of doing things. Stagnating(停滞的) productivity, combined with falling business investment, suggests that _31_ of new technology is currently too slow rather than too fast-the biggest problem right now isnt too many robots, its too few. Taxing new technology, however
46、 its done, could make that slowdown worse.The problem with Gates basic _32_ is that its very hard to tell the difference between new technology that complement humans and new technology that replaces them. This is especially true over the long term. Power looms(织布机)replaced human weavers back in the
47、 Industrial Revolution. _33_, people eventually became more productive, by learning to operate those looms. If taxes had slowed the development of power looms, the eventual (最终的) improvements would have come later. This is a powerful argument _34_ the taxation of automation. Gates is right to say th
48、at we should start thinking ahead of time about how to use policy to mitigate(缓和)the unintended consequences of automation. But given the importance of sustaining innovation, we should look at _35_ policies.21. A. sanitationB. automationC. meditationD. dedication22. A. furiousB. worriedC. intolerant
49、D. thrilling23. A. fewB. severalC. manyD. any24. A. in other wordsB. for exampleC. of courseD. by contrast25. A. in case ofB. because ofC. in face ofD. instead of26. A. distractedB. perceivedC. promptedD. swallowed27. A. panicB. empathyC. adjustmentD. vision28. A. possiblyB. recentlyC. primarilyD. n
50、ormally29. A. slow downB. bring upC. burn outD. light up30. A. modernismB. successionC. evacuationD. innovation31. A. persuasionB. adoptionC. interruptionD. elimination32. A. proposalB. moralC. gratitudeD. misfortune33. A. HoweverB. ThereforeC. ConsequentlyD. Furthermore34. A. fromB. againstC. byD.
51、besides35. A. randomB. stimulatingC. persistentD. alternative【答案】21. B 22. B 23. C 24. B 25. D 26. A 27. A 28. B 29. A 30. A 31. B 32. A 33. A 34. B 35. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了微软公司创始人比尔盖茨在最近的一次采访中建议应该对机器人征税,以帮助人类保住工作,这引起了广泛讨论,科技界有许多人担心自动化及其对工人的威胁。【21题详解】考查名词词义辨析。句意: 科技界有许多人担心自动化及其对工人的威胁,盖茨只是其中之一。A
52、. sanitation环境卫生;B. automation自动化;C. meditation沉思;D. dedication献身。根据上文“when he suggested that robots should be taxed in order to help humans keep their jobs. ”可知,盖茨建议对机器人征税是为了保住大家的工作,所以科技界同样有很多人持同样观点,即担心机器自动化(automation)对工人的威胁。故选B项。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:很容易看出科技界为什么会担心。A. furious狂怒地的;B. worried担心的;C. i
53、ntolerant无法忍受的;D. thrilling可怕的。根据上文“ Gates is only one of many people in the tech world who have worried about ”可知,这里是指科技界的担忧(worried)。故选B项。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:机器学习的兴起增加了人们的担忧,即许多人可能会变得落伍例如,350万美国卡车司机可能很快就会发现他们的工作受到无人驾驶卡车的威胁。A. few几乎没有;B. several一些,几个;C. many许多的;D. any任何的。根据下文“ 3.5 million American
54、truck drivers might soon find their jobs threatened by driverless trucks. ”可知,这里是指很多(many)人可能都会变得落伍。故选C项。【24题详解】考查介词短语辨析。句意:机器学习的兴起增加了人们的担忧,即许多人可能会变得落伍例如,350万美国卡车司机可能很快就会发现他们的工作受到无人驾驶卡车的威胁。A. in other words换句话说;B. for example例如;C. of course当然;D. by contrast相比之下。根据上文“humans could simply become out of
55、 date”和下文“3.5 million American truck drivers might soon find their jobs threatened by driverless trucks”可知,下文是对上文的举例,空处表示“例如(for example)”。故选B项。【25题详解】考查介词短语辨析。句意:尽管在过去,技术通常是工人的补充,而不是取代他们,没有自然法则说未来的技术会起同样的作用。A. in case of以防;B. because of因为;C. in face of面对;D. instead of代替。根据上文“Though in the past, tec
56、hnology usually complemented workers”可知,技术通常是工人的补充,而不是( instead of)取代他们,前后为转折关系。故选D项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:一些经济学家甚至声称,廉价的自动化已经将收入从工人转移到了公司所有者身上。A. distracted转移,使分散;B. perceived感知,认为;C. prompted提示,引起;D. swallowed吞。根据上文“cheap automation”以及下文“ from workers to company owners”可知,便宜的劳动力可以降低工人的收入,因此也就可以讲收入从工人
57、转移(distracted)带公司老板身上。故选A项。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:另一个恐慌是,即使人类大众最终找到了通过补充新技术来增加价值的新方法正如经济学家埃里克布林约夫松(Erik Brynjofsson)所说的“与机器赛跑”这种转变可能需要很长时间,并伤害很多人。A. panic恐慌;B. empathy共鸣;C. adjustment调整;D. vision视野。根据上文“A few economists even claim that cheap automation has already 6 income from workers to company owners
58、.”可知,这里实在谈另一个廉价自动化给人们到来的恐慌(panic)。故选A项。【28题详解】考查副词词义辨析。句意:最近,我们看到了对全球化影响的缓慢而痛苦的调整。A. possibly可能地;B. recently最近地;C. primarily首要地;D. normally正常地。根据下文“weve seen very slow and painful adjustment to the impact of globalization.”可知,空处应填recently,完成时的标志,同时根据句意可知,这是近来(recently)观察到的结果。故选B项。【29题详解】考查动词短语辨析。句意:
59、如果机器学习革命在最终帮助工人之前对他们造成了40年的伤害,那么放慢这场革命的速度,给它们时间调整或许是值得的。A. slow down减缓;B. bring up提出,养育;C. burn out烧尽;D. light up点亮。根据下文“and give them time to adjust.”可知,给它们时间去调整也就是要放慢(slow down)这场革命的速度。故选A项。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:反对机器人征税的主要论点是,这可能会阻碍现代主义。A. modernism现代主义;B. succession继承;C. evacuation撤离,疏散;D. innovatio
60、n创新。根据下文“Taxing new technology, however its done, could make that slowdown worse.”可知,对新技术征税,不管它是怎么做的,都可能使经济放缓变得更糟,也就是说惠阻碍现代主义(modernism)发展进程。故选A项。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:生产率停滞不前,加上商业投资下降,表明目前新技术的采用速度太慢,而不是太快-目前最大的问题不是机器人太多,而是太少。A. persuasion说服;B. adoption采用,领养;C. interruption打断;D. elimination消除,淘汰。根据下文“o
61、f new technology is currently too slow rather than too fast”可知,这里是指对新技术的运用或采用(adoption)。故选B项。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:盖茨的基本建议的问题在于,很难区分补充人类的新技术和取代人类的新技术之间的区别。A. proposal提出,提议;B. moral道德标准;C. gratitude感激;D. misfortune不幸。根据下文“its very hard to tell the difference between new technology that complement humans
62、 and new technology that replaces them. ”可知,这里是一个盖茨提出(proposal)的问题。故选A项。【33题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,通过学习操作织布机,人们最终提高了生产率。A. However然而;B. Therefore因此;C. Consequently结果;D. Furthermore而且。根据上句“This is especially true over the long term. Power looms(织布机)replaced human weavers back in the Industrial Revolution.
63、 ”可知,这里指,虽然在工业革命时期,电动织机取代了人工织布,但提高了生产率,所以是转折关系,应用However表示。故选A项。【34题详解】考查介词词义辨析。句意:这是反对自动化征税的有力论据。A. from从;B. against反对;C. by通过;D. besides除外。根据上文“ If taxes had slowed the development of power looms, the eventual (最终的) improvements would have come later.”可知,如果税收减缓了电力织机的发展,最终生产率的改善将会来得更晚,这个例子是反对(again
64、st)自动化征税的有利论证。故选B项。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:但考虑到持续创新的重要性,我们应该考虑替代政策。A. random任意的;B. stimulating使人兴奋的;C. persistent坚持不懈的;D. alternative替代的。根据上文“But given the importance of sustaining innovation”可知,考虑到持续创新的重要性,作者是不赞成盖茨的提议,所以希望寻求可替代的(alternative)政策。故选D项。Section B 每题 2 分 2*15=30 分 Directions:Read the followi
65、ng three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read. (A)I remember meeting him one evening with his
66、 pushcart. I had managed to sell all my papers and was coming home in the snow. It was that strange hour in downtown New York when the workers were pouring homeward in the twilight. I marched among thousands of tired men and women whom the factory whistles had unyoked. They flowed in rivers through
67、the clothing factory districts, then down along the avenues to the East Side.I met my father near Cooper Union. I recognized him, a hunched, frozen figure in an old overcoat standing by a banana cart. He looked so lonely, the tears came to my eyes. Then he saw me, and his face lit with his sad, beau
68、tiful smile-Charlie Chaplins smile.Arch, its Mikey, he said. So you have sold your papers! Come and eat a banana.He offered me one. I refused it. I felt it crucial that my father sell his bananas, not give them away. He thought I was shy, and coaxed and joked with me, and made me eat the banana. It
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377888.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
