山东省淄博实验中学、淄博五中2019届高三上学期第一次教学诊断英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省淄博实验中学、淄博五中2019届高三上学期第一次教学诊断英语试题 WORD版含解析 山东省 淄博 实验 中学 2019 届高三 上学 第一次 教学 诊断 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高三年级第一学期第一次教学诊断考试试题 2018.10英语试题第一部分 听力第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话,选出最佳选项。1. Why does the man come here?A. To relax. B. To study. C. To borrow books.2. What happens to the speakers?A. They are lost. B. Their car is broken. C. They are running out of gas.3. What sport did the woman watch?A. Foot
2、ball. B. Tennis. C. Swimming.4. When will the woman leave for the airport tomorrow?A. At 5:30. B. At 6:30. C. At 7:30.5. What does the professor suggest the woman do?A. Hand in the final paper. B. Write another paper. C. Revise her paper.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。请听第6段材料,回答第6、7题。6
3、. How does the man probably feel now?A. Impatient. B. Regretful. C. Confused.7. What is the man doing?A. Complaining. B. Comforting. C. Encouraging.请听第7段材料,回答第8、9题。8. When does the conversation take place?A. In the morning. B. At noon. C. In the evening.9. What did the man attend?A. A party. B. A di
4、scussion. C. The opening ceremony.请听第8段材料,回答第10至12题。10. What symptom does the woman have?A. She has a temperature. B. She feels exhausted. C. She sneezes a lot.11. Whats wrong with the woman according to the man?A. Shes got the flu. B. Shes had an allergy. C. Shes got a headache.12. What should the
5、woman do if her illness becomes serious?A. Drink more water. B. Take some medicine. C. Have a medical examination.请听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the woman going to do?A. Go sightseeing. B. Visit her parents. C. Work for a project.14. Where did the woman grow up?A. In Kentucky. B. In Los Angeles. C. I
6、n South Carolina.15. What does the woman think of living in Westchester?A. Convenient. B. Expensive. C. Quiet.16. What is the probable relationship between the speakers?A. Friends. B. Neighbors. C. Strangers.请听第10段材料,回答第17至20题。17. What activity is arranged tomorrow morning?A. Visiting the art galler
7、y.B. Playing games in the garden.C. Learning about the history of the house.18. In what condition should guests inform the staff in advance?A. When they dont have breakfast.B. When they have breakfast after 8:30.C. When they want other kind of breakfast.19. What do we know about the garden?A. It was
8、 built in 1990.B. It is smaller than before.C. It is far away from the car park.20. What does the speaker say about the animals?A. They are rare. B. They may come close. C. They are kept by the speaker.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AUK is becoming a popul
9、ar destination for people who wish to study abroad. However, Britain is quite an expensive place to study and live in. Tuition fees have now reached 9,250 a year and students also face some of the highest living costs in the world.Fortunately, there are a number of countries where universities offer
10、 degree programs entirely in English, along with the chance to learn the local language while you live there. Here are three of the options.Tianjin UniversityMoving to China is not for the faint hearted. Undergraduate degree courses at Tianjin last four years. Living costs are only around 400 a mont
11、h and tuition fees are 2,300 a year. Flights will cost 3,600 over the four years. The total cost, at 28,800, is still around half that of a three-year degree in Britain. Tianjin is one of the worlds latest cities and is only a half-hour train ride from Beijing. Three undergraduate programs are offer
12、ed in English: Chemical Engineering, Environment & Energy and Pharmaceutical Science.University of AmsterdamThe Dutch capital is not a cheap city to live in, but standard tuition fees of 1,800 a year make it significantly cheaper than a British degree. There are 14 bachelors degrees on offer that ar
13、e taught in English, including Political Science, Economics & Business Economics and Actuarial Science. Nearly all Dutch people speak English, making it an easy country to get by in.University of MilanThe University of Milans fees range from 140 to 3,650 a year. The one bachelors degree offered enti
14、rely in English-Political Science is a three-year course. While living costs in Milan are high, the significantly lower fees make it a cheaper option than a British university.1. What is probably the total cost of a three-year degree in Britain?A. 14,400 B. 27,750C. 28,800 D. 57,6002. Where can you
15、major in Political Science?A. London and Tianjin. B. Amsterdam and London.C. Amsterdam and Milan. D. Tianjin and Milan.3. What is the purpose of the text?A. To encourage people to study abroad.B. To introduce some affordable universities.C. To advertise some degree programs.D. To compare tuition fee
16、s and living costs.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了几个学费和消费都比英国低的完全用英语授课且提供学位课程的几个大学。【1题详解】细节理解题。根据第三段的 The total cost, at 28,800, is still around half that of a three-year degree in Britain可知,在英国学习三年的花费是5760,故选D。【2题详解】细节理解题。根据第四段的There are 14 bachelors degrees on offer that are taught in English,
17、 including Political Science, Economics & Business Economics and Actuarial Science. 可知,University of Amsterdam 提供Political Science 这个专业,故选C。【3题详解】推理判断题。第一段提到英国的留学费用是世界上最贵的,接着又提到了几个国家的相对比较便宜的大学,可推断出本文的目的是介绍几个学生们能负担得起的大学,故选B。BOn November 7, Lewis Pugh completed a one-kilometer swim in the freezing wat
18、ers of King Edward Cove, off South Georgia in Antarctica. He was wearing only his swimming glasses, cap and Speedos!Pugh is an advocate for our oceans and seas, working to protect these ecosystem with their large diversity of marine (海洋的) life. When asked why he doesnt wear a wetsuit, Lewis says, “I
19、 ask world leaders to do everything they can to protect our oceans. Sometimes the steps they need to take are difficult and unpopular. If Im asking them to be courageous, I must also be. Swimming in a wetsuit would not send the right message.”It took Pugh about 19 minutes to complete the one-kilomet
20、er swim in Antarctica where the water averaged about 1.6 degrees Celsius (摄氏度). He says that his body can only tolerate about 20 minutes in the freezing waters before it starts shutting down. As he swims, his body temperature steadily drops, which in turn causes his muscle (肌肉) control to drop, slow
21、ing him down. When he is done with his swim, his support team rushes him to a hot shower and it takes almost an hour for his body temperature to return to normal.Doctors and Pugh caution that one must receive months of training to swim in such cold waters. Even expert swimmers who are unused to free
22、zing water can drown within minutes because of the physical shock experienced by the body. Pugh says he trained for six months before this swim.This is not the first time that Lewis has swum in dangerous conditions. In 2007, he swam one kilometer in the North Pole to draw attention to the melting Ar
23、ctic ice due to climate change. In 2015, he swam in the Bay of Whales in Antarcticas Ross Sea as part of his successful campaign to help set up a marine reserve there.4. Why did Lewis Pugh swim without a wetsuit?A. To swim faster. B. To show his bravery.C. To build up his body. D. To win public atte
24、ntion.5. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?A. His body. B. The water.C. His body temperature. D. The water temperature.6. Whats Pughs advice about swimming in freezing waters?A. One must be fully prepared.B. One should be expert at swimming.C. One should be ready to take on
25、challenges.D. One must be used to long-distance swimming.7. What may be the best title for the text?A. Lewis Pugh: swimming for a causeB. How to survive a swim in cold watersC. How to prepare for extreme swimmingD. Lewis Pugh: achieving the impossible【答案】4. B 5. A 6. A 7. A【解析】这是一篇记叙文。主要讲述了Lewis Pug
26、h 为了呼吁政府采取措施保护海洋而在极地海洋水温很低的情况下,不穿防寒泳衣游泳的勇敢事迹。【4题详解】细节理解题。根据第二段的I ask world leaders to do everything they can to protect our oceans. Sometimes the steps they need to take are difficult and unpopular. If Im asking them to be courageous, I must also be. Swimming in a wetsuit would not send the right me
27、ssage 可知,他不穿防寒泳衣的原因是展示他的勇敢,故选B。【5题详解】词义猜测题。此题要结合上下文语境,上文是他在冰水里游泳身体只能忍受20分钟,下文中提到他的游泳时体温在慢慢下降,肌肉控制力也在下降,可推测出此处的it指的是his body,故选A。【6题详解】细节理解题。根据第四段的Doctors and Pugh caution that one must receive months of training to swim in such cold waters.可知,一个人要想在冰冷的水里游泳必须得训练很长时间才可以,即要做足准备工作才行,故选A。【7题详解】主旨大意题。文章主要
28、是讲述的是Pugh 为保护海洋而在极寒的水里游泳,他用事实行动去展示他保护海洋的决心和勇气,由此可知A项是最佳标题。CMany leading AI researchers think that in a matter of decades, artificial intelligence will be able to do not merely some of our jobs, but all of our jobs, forever transforming life on Earth.The reason why many reject this as science fiction
29、 is that weve traditionally thought of intelligence as something mysterious that can only exist in biological organisms, especially humans. But such an idea is unscientific.From my point of view as a physicist and AI researcher, intelligence is simply a certain kind of information-processing perform
30、ed by elementary particles(基本粒子) moving around, and there is no law of physics that says one cant build machines more intelligent than us in all ways. This suggests that weve only seen the tip of the intelligence iceberg and that there is an amazing potential to unlock the full intelligence that is
31、potential in nature and use it to help humanity.If we get it right, the upside is huge. Since everything we love about civilization is the product of intelligence, amplifying (扩大) our own intelligence with AI has the potential to solve tomorrows toughest problems. For example, why risk our loved one
32、s dying in traffic accidents that self-driving cars could prevent or dying of cancers that AI might help us find cures for? Why not increase productivity through automation (自动化) and use AI to accelerate our research and development of affordable sustainable (可持续的) energy?Im optimistic that we can d
33、evelop rapidly with advanced AI as long as we win the race between the growing power of our technology and the knowledge with which we manage it. But this requires giving up our outdated concept of learning form mistakes. That helped us win the race with less powerful technology: We messed up with f
34、ire and then invented fire extinguishers (灭火器), and we messed up with cars and then invented seat belts. However, its an awful idea for more powerful technologies, such as nuclear weapons or superintelligent AI where even a single mistake is unacceptable and we need to get things right the first tim
35、e.8. How do many people feel about leading AI researchers predictions?A. Worried B. CuriousC. Doubtful D. Disappointed9. What does the author think of intelligence?A. We know little about it. B. It belongs to human beings.C. It is too difficult to understand. D. We have a good command of it.10. What
36、 does the underlined word “upside” in Paragraph 4 probably mean?A. Cost. B. Potential.C. Quantity. D. Advantage.11. Whats important for us in the race between people and technology?A. Learning from failure. B. Increasing our intelligence.C. Avoiding making mistakes. D. Making accurate predictions.【答
37、案】8. C 9. A 10. D 11. C【解析】这是一篇说明文。作者是一个物理学家和人工智能研究者,他向我们阐述了我们对人工智能发展的误解及人工智能的优势。【8题详解】细节理解题。根据第而段The reason why many reject this as science fiction is that weve traditionally thought of intelligence as something mysterious that can only exist in biological organisms, especially humans. But such an
38、idea is unscientific.人们拒绝将其视为科幻小说,可知,人们对人工智能的研究者们的预测是怀疑的,故选C。【9题详解】根据第三段的This suggests that weve only seen the tip of the intelligence iceberg and that there is an amazing potential to 可知,作者认为我们对人工智能的了解知识冰山一角,故选A。【10题详解】词义猜测题。根据下文提及的是人工智能的各种优点,可推测出upside意思是“优点”,故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段的However, its a
39、n awful idea for more powerful technologies, such as nuclear weapons or superintelligent AI where even a single mistake is unacceptable and we need to get things right the first time. 可知,对于一些高科技我们一次错误也不能犯,第一次就要把它做对,由此可推断出,在人和科技的竞赛中,最重要的事情是犯错,故选C。DAir travel can be annoying. But research now suggests
40、 global warming could make it much worse. To get off the ground in really hot weather, planes may be forced to carry fewer passengers. That might mean a little more space, which would be good. However, it also would make the passengers pay more.Average air temperatures around the world are rising be
41、cause people are polluting the air with an increasing number of greenhouse gases, which, such as carbon dioxide, are a byproduct (副产品) of burning fuels. Those warmer temperatures can influence an airplanes ability to fly because air molecules (分子) spread out more as the air warms. This produces less
42、 lift under a planes wings, so a plane must be lighter to take off in hot weather than on cooler days.It can even prove too dangerous for some planes to attempt a take-off. A record of June heat wave in the American Southwest, for instance, caused flight cancellations in Phoenix, Ariz. One airlines
43、planes were cleared to operate only up to 47.8 degree Celsius. On June 20, Phoenix reached 48.3C!Radley Horton is a climate scientist at Columbia University. Two years ago, he and his graduate student Ethan David Coffel studied the impact of warming at four U.S. airports and found that warming of tr
44、ack could triple (使成三倍) the number of days when planes face weight restrictions. Later, they explored the impact of rising temperatures on live types of commercial planes flying out of 19 of the worlds busiest airports. In the coming decades, as many as one to three out of every 10 flights that take
45、 off during the hottest time of day could face weight. That would be equal to taking a dozen people off the plane, the researchers calculated.12. How would global warming affect air travel according to the first paragraph?A. Itll add to the danger of flying.B. Itll increase passengers travel cost.C.
46、 Itll make flying much more comfortable.D. Itll encourage more people lo travel by plane.13. What is the second paragraph actually intended to explain?A. How global warming is happening.B. What decides a planes ability to fly.C. Why global warming affects flying.D. Where greenhouse gases are created
47、.14. What is the last paragraph mainly about?A. Reasons for flight cancellation.B. The findings of a weight-related research.C. The tendency of temperature change.D. Effects of hot air on financial growth.15. What should be the best title for the text?A. Air Travel Isnt Recommended during Hot Weathe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377169.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
