分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 36

类型上海市延安中学2021-2022学年高二英语下学期6月期末试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:378273
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:36
  • 大小:382.75KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    上海市 延安 中学 2021 2022 学年 英语 下学 期末 试题 Word 解析
    资源描述:

    1、上海市延安中学2021学年第二学期6月质量调研高二年级 英语试卷(考试时间:90分钟 满分:100分)第卷. Listening ComprehensionSection ADirections: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spok

    2、en only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. He does not want to listen to the radio.B. He has changed his opinion about turning on t

    3、he radio.C. The radio will not bother him.D. The radio is not working very well.【答案】C【解析】【原文】W: Do you mind if I turn on the radio for a while?M: No, I dont mind.Q: What does the man mean?2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. She does not like cakes.B. She is going to dive.C. She is afraid to diet.D. She wants to

    4、 lose weight.【答案】D【解析】【原文】M: Would you like to have a piece of cake?W: No, thanks. Im on a diet.Q: What does the woman mean?3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. In a library.B. In a bookstore.C. In a restaurant.D. In a hotel.【答案】A【解析】【原文】M: Whats the due date for this book?W: Tomorrow.Q: Where does this conversa

    5、tion most likely take place?4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. His friend was late for dinner.B. He wasnt able to eat dinner.C. His friend didnt come to his house.D. He couldnt go to his friends house for dinner.【答案】C【解析】【原文】M: Im really upset. Marvin was supposed to come over for dinner last night, and he did

    6、nt.W: That doesnt sound like Marvin. Youd think he would at least have called.Q: Why is the man upset?5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. In a couple of days.B. Early the next morning.C. Late in the evening.D. That afternoon.【答案】D【解析】【原文】W: When will my car be ready?M: Well, its noon by my watch. I think I can

    7、have it fixed in a couple of hours.Q: When can the woman get her car?6. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. She will decide later.B. She doesnt care for either.C. She wants the man to decide.D. She doesnt want to go out.【答案】C【解析】【原文】M: Shall we go out for Indian food or Chinese food?W: I dont care. Its up to you.Q

    8、: What does the woman mean?7. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. He couldnt find it.B. It was too hard to solve.C. It was simpler than hed thought.D. He solved it even though it was hard.【答案】B【解析】【原文】W: Were you able to solve that math problem?M: To tell you the truth, I found it simply impossible.Q: What does th

    9、e man say about the math problem?8. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. Arrive early.B. Take a ship.C. Look for the package.D. Use air freight.【答案】D【解析】【原文】W: I sent the package over 10 days ago. It still hasnt arrived.M: Maybe you should send the next one by air.Q: What does the man suggest?9. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A

    10、. He often gets tired now.B. He cannot hear well.C. He has become poor.D. He is dead.【答案】B【解析】【原文】M: We all used to enjoy those long conversations with your grandfather when we were children.W: Yes. He must have gotten pretty tired of having us around, poor man. But now hes so deaf its impossible to

    11、 talk to him at all.Q: What does the woman say about her grandfather?10. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. Classmates.B. Coach and athlete.C. Boss and secretary.D. Student and teacher.【答案】D【解析】【原文】M: How can I make up the class I missed? I had an accident in last weeks football game.W: Well, we just finished Uni

    12、t 10, so Id like you to review that unit and answer the questions on page 35.Q: What is the probable relationship between the two speakers?Section BDirections: In Section B, you will hear several short passages and longer conversations, and you will be asked some questions on each of the passages an

    13、d the conversations. The passages and the conversations will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question youve heard.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11

    14、. A. White Hat.B. Blue Hat.C. Red Hat.D. Yellow Hat.12. A. It means six different groups of people.B. It means six different thinking modes.C. It means six problem-solving methods.D. It means six hats people use for thinking.13. A. Green Hat is better than Black Hat.B. Everyone should put on Black H

    15、at in meetings.C. People are encouraged to use all these six Thinking Hats.D. Disagreements can be caused by different thinking modes.【答案】11. A 12. B 13. D【解析】【原文】Do you know why we sometimes argue and dont agree with each other in meetings?A researcher of thinking suggests that it may be because we

    16、 think in different thinking modes. He once proposed a method for solving problems in meetings. He called his method the Six Thinking Hats Method. It is designed to encourage people to think in one thinking mode at a time.He identifies six thinking modes. To begin with, he suggests that people put o

    17、n a different hat each time they enter a different thinking mode. His six thinking hats are:White Hat-used for presenting facts, figures and information.Red Hat-used for talking about emotions, feelings and intuition.Black Hat-used when making a negative judgment, giving reasons for a plan not worki

    18、ng.Yellow Hat-used for giving positive, constructive ideas.Green Hat-used for making creative, imaginative, exciting suggestions.Blue Hat-used for controlling the process, thinking about thinking.This researcher believes that if everyone uses one thinking mode at the same time, for example, if every

    19、one puts on Black Hat at the same time in a meeting, there is less argument and problems are solved more rapidly.Questions:1 Which hat is used for presenting information?2. What does the Six Thinking Hats Method mean?3. What can we learn from this passage?听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. A. He w

    20、ants to attract more passengers.B. He wants to make his supervisors happy.C. He sings so that the whole bus can hear.D. He can get interested audience every day.15. A. Singing on Chicago TV.B. Being a professional singer.C. Making people happy by singing.D. Being a happy bus driver.16. A. He loves h

    21、is job.B. His co-workers dont like him.C. His bus is always too crowded.D. He must earn a lot of money.【答案】14. D 15. C 16. A【解析】【原文】I once heard a story about a bus driver in Chicago.He sings while he drives. Thats right . sings! And I dont mean he sings softly to himself, either. He sings so that t

    22、he whole bus can hear! All day long he drives and sings.He was once interviewed on Chicago television. He said that he is not actually a bus driver “Im a professional singer,” he asserted. “I only drive the bus to get a captive audience every single day.”His “happiness” is not driving a bus, though

    23、that may be a source of enjoyment for some people. His happiness is singing. And the supervisors of the Chicago Transportation Company are perfectly happy about the whole arrangement. You see, people line up to ride his bus. They even let other buses pass by so they can ride with the “singing bus dr

    24、iver”. They love it!Here is a man who believes he knows why he was put here on earth. For him, it is to make people happy. And the more he sings, the more people he makes happy! He has found a way to combine his purpose in living with his occupation. By following his happiness, he is actually living

    25、 the kind of life he believes he is meant to live.Not everybody can identify a purpose in life. But when you do, and when you pursue it, you will be living the kind of life you feel you are meant to live. And whats more, you will be happy.Questions:1. Why does the driver sing while he drives?2. What

    26、 is his purpose in life?3. What can we infer from this bus drivers story?听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. A. They are ready to leave for a holiday.B. They are about to go on a picnic.C. They are planning to live in the country.D. They are having a look around.18. A. It was canceled because of

    27、bad weather.B. He enjoyed the scenery from the hills.C. He didnt go to the picnic.D. It was wonderful.19. A. Staying in his nice dry house.B. Walking.C. Predicting the weather.D. Fishing.20. A. They are going to drive Georges car.B. George is going with them.C. They like Georges nice blue car.D. At

    28、least George said he would like to go fishing too.【答案】17. B 18. C 19. D 20. B【解析】【原文】M: Hi, Linda, are you ready to go? Just the right weather for a picnic, isnt it?W: Yes, were lucky.M: Ill say we are! Do you know, last time we planned a picnic it rained. Some of us started, and they got soaked. I

    29、was one of the wise ones . had one look at the sky and stayed right where I was . in my nice dry house.W: Whos picking us up?M: George. at least he said he would. Im going to do a bit of fishing myself. What are you going to do?W: Im going to take a walk and have a look around.M: Good idea. Not a ba

    30、d place to enjoy the scenery. There are some wonderful views from the hills around. But no walking for me. Ill stick to fishing.W: Well, I like walking.M: I hear a car outside. I guess it must be George.W: Yeah. Its him. Thats his nice blue car. Id know it anywhere.Questions:1. What are the two spea

    31、kers going to do?2. What does the man say about the last picnic?3. What does the man love doing?4. Why do they mention George in the conversation?. Grammar and VocabularySection ADirections: After reading the passages below, fill in the blanks to make the passages coherent and grammatically correct.

    32、 For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.Global health authorities are investigating unexplained severe hepatitis (肝炎) cases in children that have been recorded in more than a dozen coun

    33、tries worldwide._21_ British health officials first sounded the alarm about the mysterious illness, which has largely affected children aged under 10 years old, in early April, about 190 cases of severe liver inflammation of unknown origin have been identified around the world.Andrea Ammon, ECDC dir

    34、ector, said investigations about what _22_ (lie) behind the outbreak were “ongoing” but “the exact cause of this hepatitis still remains unknown”.She said early findings “point towards a link to adenovirus (腺病毒) infection”. Adenovirus a group of viruses typically _23_ (associate) with symptoms, such

    35、 as a persistent cough, conjunctivitis or diarrhoea rarely leads to hepatitis in healthy children.One possible factor, said Ammon, was that children having “little exposure” to adenovirus as a result of decreased social mixing _24_ Covid-19 restrictions was contributing to more severe outcomes. Howe

    36、ver, she cautioned that in terms of explaining _25_ the cases were emerging now: “its all speculation”.Three-quarters of the British children _26_ were tested for adenovirus after falling ill with the unexplained hepatitis returned positive results, according to data from the UK Health Security Agen

    37、cy published on Monday. The UK _27_ (record) 111 cases of the illness by April 21. The US, Israel and 10 other European nations have also recorded cases.Tedros Adhanom Ghebreyesus, the World Health Organizations director-general, told a news conference that 17 children had required liver transplants

    38、 and one child died after contracting the illness.He said symptoms included abdominal pain, diarrhoea, vomiting, jaundice, severe acute hepatitis, and increased levels of liver enzymes. However, the viruses that commonly caused acute viral hepatitis had not been detected in _28_ of the cases.Adenovi

    39、rus had been detected in at least 74 cases and this, and other hypotheses, were being explored, Tedros said.Scientists are also investigating whether adenovirus combined with previous coronavirus infection or simultaneous Covid-19 infection _29_ be behind the increase in severe hepatitis.But health

    40、officials have ruled out the possibility that traditional types of hepatitis viruses A to E are the cause of the outbreak, or that Covid-19 vaccination is the thing _30_ (blame).【答案】21. Since 22. lay 23. associated 24. because of #due to 25. why 26. who#that 27. had recorded 28. any 29. could 30. to

    41、 blame【解析】【导语】这是一篇新闻报道。文章主要报道了全球卫生主管部门正在调查全世界十多个国家记录的儿童不明原因重型肝炎病例。【21题详解】考查时间状语从句。句意:自4月初英国卫生官员首次对这一主要影响到10岁以下的儿童的神秘疾病发出警报以来,全球已发现约190例不明原因的严重肝病病例。结合语意,空处表示“自从”,应用since引导时间状语从句,置于句首,首字母大写。故填Since。【22题详解】考查动词时态。句意:ECDC负责人Andrea Ammon表示,关于此次疫情背后的原因的调查“正在进行”,但“这种肝炎的确切原因仍然未知”。lie behind表示“是的原因”,根据句中said

    42、可知,句子使用一般过去时,动词应用过去式。故填lay。【23题详解】考查非谓语动词。句意:腺病毒通常与症状相关的一组病毒,如持续性咳嗽、结膜炎或腹泻,很少导致健康儿童发生肝炎。分析句子结构,空处作非谓语动词,be associated with sth.表示“与某物有联系”,作定语修饰名词viruses时,去掉be动词,使用过去分词,作后置定语。故填associated。【24题详解】考查介词短语。句意:Ammon说,一个可能的因素是,由于新冠病毒的限制,社会交往减少,儿童“很少接触”腺病毒在导致更严重的后果。结合语意,此处表示由于新冠病毒的限制,空处应用介词短语because of/due

    43、to,表示“由于,因为”。故填because of或due to。【25题详解】考查宾语从句。句意:然而,她提醒说,在解释为什么现在出现这些病例时:“这都是猜测”。结合语意,此处表示解释为什么病例出现,空处应用why引导从句,作动词explaining的宾语。故填why。【26题详解】考查定语从句。句意:英国卫生安全局周一公布的数据显示,在患不明原因肝炎后接受腺病毒检测的英国儿童中,有四分之三的儿童检测结果呈阳性。分析句子结构,空处引导限定性定语从句,修饰先行词children,先行词指人,在从句中作主语,应用who/that引导从句。故填who或that。【27题详解】考查动词时态。句意:截

    44、至4月21日,英国共记录了111例这种疾病。April 21表示“4月21日”,为过去的时间,根据时间状语by April 21可知,句子应用过去完成时。故填had recorded。【28题详解】考查代词。句意:然而,在任何病例中均未检测到通常导致急性病毒性肝炎的病毒。结合语意,任何一个病例中都没有检测到通常导致急性病毒性肝炎的病毒,空处应用代词any,表示“任何一个”。故填any。【29题详解】考查情态动词。句意:科学家们还正在调查腺病毒是否与先前的冠状病毒感染或同时感染新冠病毒可能是导致重型肝炎增加的原因。结合语意,此处表示可能性不大的推测,空处应用情态动词could,表示“可能”。故填

    45、could。【30题详解】考查非谓语动词。句意:但卫生官员已经排除了传统类型的肝炎病毒(从A型到E型)是疫情爆发的原因,或者新冠肺炎疫苗接种是罪魁祸首的可能性。分析句子结构,空处作非谓语动词,应用不定式形式to blame修饰名词the thing,作后置定语。故填to blame。Section BDirections: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you

    46、need.A. signs B. significant C. supervised D. decline E. involved F. distinct G. justification H. mapped I. mounting J. hospitalized K. equivalentIn a study comparing 46 severe COVID-19 patients with 460 matched controls, researchers found the mental impacts of severe COVID-19 six months later can b

    47、e the _31_ to aging 20 yearsgoing from 50 to 70 years oldor losing 10 IQ points.“Cognitive impairment is common to a wide range of neurological disorders, including dementia (痴呆), and even routine aging, but the patterns we sawthe cognitive fingerprint of COVID-19was _32_ from all of these, ” says n

    48、euroscientist David Menon from the University of Cambridge in the UK, who was senior author of the study.The experiment involved 46 people whod gone to Addenbrookes Hospital in Cambridge as a result of COVID-19 between March and July 2020. An average of six months after their infection, researchers

    49、_33_ them using a testing tool called Cognitron to see how they were doing in areas such as memory, attention, reasoning, as well as anxiety, depression, and post-traumatic stress disorder.The researchers compared their results against a matched control group of 460 people. These results were then _

    50、34_ to see how far they deviated from expected scores for their age and demographic (群体), based on 66, 008 members of the general public.The results showed that those whod survived severe COVID were less accurate and had slower response times than the general public.The magnitude of cognitive loss w

    51、as similar to the effects of aging between 50 and 70 years of age-or losing 10 IQ points.The somewhat good news is that, upon follow up, there were some _35_ of recoverybut it was gradual at best. “We followed some patients up as late as ten months after their acute infection, so were able to see a

    52、very slow improvement, ” says Menon.“While this was not statistically _36_, it is at least heading in the right direction, but it is very possible that some of these individuals will never fully recover.”This study only looked at the more extreme end of _37_ patients, but there are plenty of other s

    53、tudies showing that even mild cases can cause similar cognitive impacts. Whats still not fully understood is why and how the SARS-CoV-2 virus causes this cognitive _38_.Previous research has shown that during severe COVID, the brain decreases glucose (葡萄糖) consumption in the frontoparietal network (

    54、额顶网络), which is _39_ in attention, problem solving, and working memory. Its also known that the virus can directly affect the brain.But the researchers suggest the likely culprit isnt direct infection, but a combination of factors: including reduced oxygen or blood supply to the brain; clotting of v

    55、essels; and microscopic bleeds. Theres also _40_ evidence that the bodys own immune and inflammatory response may be having a significant impact on the brain.The research has been published in eClinical Medicine.【答案】31. K 32. F 33. C 34. H 35. A 36. B 37. J 38. D 39. E 40. I【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要讲的是研究人

    56、员发现,6个月后严重的COVID-19对精神的影响相当于变老20岁从50岁到70岁或失去10个智商点。【31题详解】考查名词。句意:在一项将46名严重的COVID-19患者与460名匹配的对照组进行比较的研究中,研究人员发现,6个月后严重的COVID-19对精神的影响相当于变老20岁从50岁到70岁或失去10个智商点。由“the mental impacts of severe COVID-19 six months”和“aging 20 yearsgoing from 50 to 70 years oldor losing 10 IQ points”可知,句子表示“6个月后严重的COVID-

    57、19对精神的影响相当于变老20岁从50岁到70岁或失去10个智商点”,空格处意为“对等的人(或事物)”作表语,故选K。【32题详解】考查形容词。句意:该研究的资深作者、英国剑桥大学的神经科学家大卫梅农说:“认知障碍在广泛的神经疾病中很常见,包括痴呆症,甚至是常规的衰老,但我们看到的模式COVID -19的认知指纹与所有这些不同。”由上文的“Cognitive impairment is common to a wide range of neurological disorders”和but表转折可知,此处表示“我们看到的模式COVID -19的认知指纹与所有这些不同”,空格处意为“不同的”作

    58、表语,是distinct,故选F。【33题详解】考查时态。句意:在他们被感染平均六个月后,研究人员使用一种名为Cognitron的测试工具来监督他们,看看他们在记忆、注意力、推理以及焦虑、抑郁和创伤后应激障碍等领域的表现。由“researchers”和“them using a testing tool called Cognitron to see how they were doing in areas such as memory, attention, reasoning, as well as anxiety, depression, and post-traumatic stres

    59、s disorder.”可知,研究人员使用一种名为Cognitron的测试工具来监督那些被感染的人,空格处意为“监督”,是supervise,时态用一般过去时,故选C。【34题详解】考查被动语态。句意:然后,这些结果被绘制成图,以66,008名普通民众为基础,看看他们与自己年龄和人口结构的预期得分有多偏离。由后文的“to see how far they deviated from expected scores for their age and demographic (群体), based on 66, 008 members of the general public”可知,这些结果被

    60、绘制成图,看看他们与自己年龄和人口结构的预期得分有多偏离,空格处意为“绘制成图”,是map,句子用被动语态,空格处用过去分词,故选H。【35题详解】考查名词复数。句意:好消息是,随后出现了一些复苏的迹象但充其量是渐进的。由后文的“were able to see a very slow improvement”可知,随后出现了一些复苏的迹象,空格处是“迹象”,是sign,some后用复数,故选A。【36题详解】考查形容词。句意:“虽然这在统计上不显著,但至少正朝着正确的方向发展,但其中一些人很可能永远不会完全康复。”由“While this was not statistically”和“it

    61、 is at least heading in the right direction”可知,虽然这在统计上不显著,但至少正朝着正确的方向发展,空格处意为“显著的”作表语,是significant,故选B。【37题详解】考查形容词。句意:这项研究只研究了住院患者中较为极端的人群,但也有很多其他研究表明,即使是“轻微”的病例也会造成类似的认知影响。由“patients”和“there are plenty of other studies showing that even mild cases can cause similar cognitive impacts”可知,这项研究只研究了住院患

    62、者中较为极端的人群,但也有很多其他研究表明,即使是“轻微”的病例也会造成类似的认知影响,空格处意为“住院的”,用hospitalized,故选J。【38题详解】考查名词。句意:目前尚不完全清楚的是,SARS-CoV-2病毒为什么以及如何导致这种认知能力下降。根据第六段的“The magnitude of cognitive loss”可知,句子表示“SARS-CoV-2病毒为什么以及如何导致这种认知能力下降”,空格处意为“下降”,是名词decline作宾语,故选D。【39题详解】考查被动语态。句意:此前的研究表明,在COVID严重期间,大脑减少前额叶网络中的葡萄糖消耗,该网络涉及注意力、解决问

    63、题和工作记忆。由“the brain decreases glucose (葡萄糖) consumption in the frontoparietal network (额顶网络)”和“in attention, problem solving, and working memory”可知,在COVID严重期间,大脑减少前额叶网络中的葡萄糖消耗,该网络涉及注意力、解决问题和工作记忆,空格处意为“涉及”,是be involved in,故选E。【40题详解】考查形容词。句意:也有越来越多的证据表明,人体自身的免疫和炎症反应可能对大脑产生重大影响。由“the bodys own immune a

    64、nd inflammatory response may be having a significant impact on the brain”可知,有越来越多的证据表明,人体自身的免疫和炎症反应可能对大脑产生重大影响,空格处意为“越来越多的”作定语,是mounting,故选I。. Reading ComprehensionSection ADirections: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C, and D. Fill in each blank w

    65、ith the word or phrase that best fits the context.If economist are so smart, why aint they rich?After I wrote a newsletter last month on how economists views differ from those of ordinary people, I got emails to the effect of, “If economists are so smart, why aint they rich?” Im not an economist, so

    66、 the question doesnt _41_ me. The possible explanations, _42_, are interesting sometimes funny, sometimes kind of deep. Here are five theories.1. Economists arent trying to be rich. A lot of economists go to work for institutions of government and higher education. You dont go to work for such emplo

    67、yers because you _43_ to vast riches. Nobody asks Trappist monks why they arent rich, because its understood that getting rich is not their aspiration. Economics likewise offers rewards beyond _44_.2. Economists are too good at economics. Learning a little economics is useful for a lot of _45_ caree

    68、rs, from management to banking. Warren Buffett, Steven Cohen, Kenneth Griffin, Henry Kravis and Elon Musk are among the billionaires who have bachelor or master degrees in economics. The _46_ is loving it so much that you get your doctorate and become an impoverished postdoc or assistant professor.3

    69、. Economists arent actually smart. I dont _47_ this one. I think that economists are smart. But some not the good ones can be _48_. They know their subspecialties well but are weak on others, such as economic history. These economists have _49_ but not wisdom.4. Economists are _50_ by the “efficient

    70、 market hypothesis”. Theres a joke about a young economist who bends down to pick up a $20 bill he sees on the sidewalk. An older colleague tells him not to _51_ because if there were really a $20 bill there, someone would have picked it up already. Devotion to the efficient market hypothesis which

    71、assumes that prices reflect all available information_52_ economists from trying to beat the market, and thats why they never get rich.5. Economists do think they can beat the market, but theyre wrong. A great _53_ of this is Long-Term Capital Management, a heralded hedge fund (对冲基金) that included a

    72、 pair of Nobel economics laureates, Robert Merton and Myron Scholes. It _54_ in spectacular fashion in 1998.Warren Buffett, despite earning a master of science degree in economics from Columbia University in 1951, told a CNBC interviewer in 2016, “I dont pay any attention to what economists say, fra

    73、nkly.” He is _55_ that economics isnt an ideal way to make money as an investor. On the other hand, thats not what its for. Its a science of means and ends. Let economists be economists!41. A. benefitB. annoyC. amazeD. sacrifice42. A. thereforeB. moreoverC. thoughD. instead43. A. aspireB. objectC. c

    74、ontributeD. appeal44. A. challengeB. knowledgeC. imaginationD. money45. A. profitableB. academicC. professionalD. competitive46. A. meritB. opportunityC. mistakeD. shortage47. A. opposeB. convinceC. buyD. confront48. A. short-sightedB. well-roundedC. under-educatedD. narrow-minded49. A. prospectsB.

    75、allowanceC. expertiseD. weaknesses50. A. inspiredB. restrainedC. overwhelmedD. fueled51. A. botherB. overlookC. initiateD. withdraw52. A. bansB. distinguishesC. isolatesD. discourages53. A. obstacleB. exampleC. highlightD. consequence54. A. overtook rivalsB. went bankruptC. reaped rewardsD. was laun

    76、ched55. A. sophisticatedB. falseC. biasedD. right【答案】41. B 42. C 43. A 44. D 45. A 46. C 47. C 48. D 49. C 50. B 51. A 52. D 53. B 54. B 55. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。聪明的经济学家并不富有,文章介绍了5个理论来解释其原因。【41题详解】考查动词词义辨析。句意:我不是经济学家,所以这个问题并不会让我生气。A. benefit使受益;B. annoy使恼怒;C. amaze使惊奇;D. sacrifice牺牲。根据上文“If economists

    77、are so smart, why aint they rich?”可知,这一问题是对经济学家的质疑,提问人暗示经济学家并不富有,所以他们并不聪明,这一问题会让真正的经济学家感到恼怒,作者不是不是经济学家,所以这个问题并不会让他生气。故选B项。【42题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,可能解释很有趣,有时搞笑,有时又有点深奥。A. therefore因此;B. moreover此外;C. though不过,可是;D. instead代替。上文作者表达自己不是经济学家,这个问题不会让他生气,他不在乎,但下文他提出这个问题的解释很有趣,显示出他的兴趣,由不在乎到感兴趣,上下文有转折关系。故选C项

    78、。【43题详解】考查动词词义辨析。句意:你不会因为追求巨大的财富而去为这样的雇主工作。A. aspire追求,渴望;B. object反对;C. contribute捐赠;D. appeal呼吁。根据段首中心句“Economists arent trying to be rich.”和下文“Nobody asks Trappist monks why they arent rich, because its understood that getting rich is not their aspiration.”中与特拉普派僧侣的类比可知,经济学家并不追求巨大的财富。故选A项。【44题详解】

    79、考查名词词义辨析。句意:经济学同样提供了金钱之外的奖励。A. challenge挑战;B. knowledge知识;C. imagination想像;D. money钱。根据上文“Trappist monks why they arent rich, because its understood that getting rich is not their aspiration.”和句中“likewise”可推知,与特拉普派僧侣一样,经济学家并不追求巨大的财富,而是在寻求超越金钱的其它奖励。故选D项。【45题详解】考查形容词词义辨析。句意:从管理到银行业,学一点经济学对很多能带来收益的职业都很

    80、有用。A. profitable盈利的,有利可图的;B. academic学术的;C. professional专业的;D. competitive竞争的。根据句中“from management to banking”可知,管理学和银行业都是能带来收益的职业。故选A项。【46题详解】考查名词词义辨析。句意:错就错在你太喜欢它了,以至于你获得了博士学位,却变成了一个贫穷的博士后或助理教授。A. merit优点;B. opportunity机会;C. mistake错误;D. shortage短缺。根据下文“loving it so much that you get your doctorat

    81、e and become an impoverished postdoc or assistant professor.”可知,因太喜欢经济学,去获得了博士学位,却变成了一个贫穷的博士后或助理教授,这是一个错误的做法。故选C项。【47题详解】考查动词词义辨析。句意:我不接受这个说法。A. oppose反抗;B. convince使确信;C. buy接受;D. confront面对。根据段首中心句“Economists arent actually smart.”和下文“I think that economists are smart.”可知,作者并不接受经济学家并不聪明这一说法。故选C项。【

    82、48题详解】考查形容词词义辨析。句意:但有些不优秀的经济学家可能思想狭隘。A. short-sighted目光短浅的;B. well-rounded面面俱到的;C. under-educated未受良好教育的;D. narrow-minded狭隘的。根据句中“not the good ones”和“They know their subspecialties well but are weak on others”可知,有些不优秀的经济学家思想狭隘。故选D项。【49题详解】考查名词词义辨析。句意:这些经济学家有专业知识,但没有智慧。A. prospects前景;B. allowance津贴;C

    83、. expertise专长;D. weaknesses弱点。根据上文“They know their subspecialties well but are weak on others”可知,这类经济学家有专业知识。故选C项。【50题详解】考查动词词义辨析。句意:经济学家受到“有效市场假说”的约束。A. inspired激励;B. restrained抑制;C. overwhelmed淹没;D. fueled加燃料。根据下文“Devotion to the efficient market hypothesis which assumes that prices reflect all av

    84、ailable information12 economists from trying to beat the market, and thats why they never get rich.”可知,经济学家专注于“有效市场假说”,不会试图战胜市场,所以不可能变得富有,正是“有效市场假说”束缚了他们。故选B项。【51题详解】考查动词词义辨析。句意:一位年长的同事告诉他不用麻烦,因为如果那里真的有一张20美元的钞票,早就有人捡起来了。A. bother费心;B. overlook忽视;C. initiate发起;D. withdraw撤离。根据下文年长的同事的分析“if there wer

    85、e really a $20 bill there, someone would have picked it up already.”可知,同事劝他不要打麻烦,因为钱一定是假的。故选A项。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:对有效市场假说假设价格反映了所有可获得的信息的忠诚,使经济学家不愿试图战胜市场,这就是他们永远不会致富的原因。A. bans禁止;B. distinguishes区别;C. isolates孤立;D. discourages使打消念头。根据下文“thats why they never get rich.”可推知,专注于“有效市场假说”让经济学家打消试图战胜市场的念头,

    86、所以不可能变得富有。故选D项。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:长期资本管理公司(Long-Term Capital Management)就是一个很好的例子,这是一家著名的对冲基金,其中包括两位诺贝尔经济学奖得主罗伯特默顿(Robert Merton)和迈伦斯科尔斯(Myron Scholes)。A. obstacle障碍;B. example例子;C. highlight强调;D. consequence后果。根据下文“Long-Term Capital Management, a heralded hedge fund (对冲基金) that included a pair of N

    87、obel economics laureates, Robert Merton and Myron Scholes.”可知,作者用举例的方式来证明段首观点,经济学家确实认为他们可以战胜市场,但他们错了。故选B项。【54题详解】考查动词短语辨析。句意:1998年,它以惊人的方式破产。A. overtook rivals超越竞争对手;B. went bankrupt破产;C. reaped rewards获得回报;D. was launched被发射。根据段首“theyre wrong”可知,作者列举的是经济学家失败的例子,所以这个公司破产了。故选B项。【55题详解】考查形容词词义辨析。句意:对于

    88、投资者来说,经济学并不是理想的赚钱方式,这是正确的。A. sophisticated老练的;B. false错误的;C. biased有偏见的;D. right正确的。根据下文“economics isnt an ideal way to make money as an investor.”和“Its a science of means and ends. Let economists be economists!”可知,作者赞同沃伦巴菲特“不在意经济学家们说什么”的做法。故选D项。Section BDirections: Read the following passages. Each

    89、 passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.(A)About two years ago, 10-year-old Porter watched his fathers close fr

    90、iend die from brain cancer. He knew it must have been hard for the friends daughter, who goes to school with Porter, to watch her father become sicker. So hed bake a carrot cake, wrap it up, and bring it over. It was the family friends favorite type of treat.At the same time, Porters grandmother, wh

    91、o he calls “Grandy”, was also suffering from a bout of cancer and was being treated at the Dana-Farber Cancer Institute in Boston, Massachusetts.The disease was surrounding Porters life and he felt like he needed to do something to make a difference. He remembered the carrot cakes, and sat down with

    92、 his dad, Jamie Schapiro, one night and started assembling a business plan. Could they sell carrot cake and donate any revenue to cancer research?His family came up with the first $1, 000 to purchase ingredients and containers. His brother, who has a passion for graphic design, made a logo and desig

    93、ned business cards. They called it “Nothing But Carrot Cake”.For Porter, everything was to help find a cure. He sold to his friends at school and their family, his neighbors, and teachers. They started shipping out frozen cakes to family friends in faraway states, like Colorado, who also had family

    94、friends who were suffering from the disease. Between selling more than 200 cakes and receiving matching donations, Porter has raised more than $10, 000. Its about $9, 900 more than he ever expected to raise.At the same time when Porter was just starting to sell these cakes for a good cause, he was s

    95、tuck at home in the beginning of the pandemic and learning virtuallyjust like every other 10-year-old in the country. He was isolated from his friends and bored, when his dad found a post by Granny Squibbs Organic Iced Tea for kids to draw their own flavor. Schapiro printed it out for his son, and P

    96、orter created what he thought would be a make-believe flavor called “Porters Peach”.The owners of Granny Squibbs heard about the middle schooler behind “Nothing But Carrot Cake”, and said they were inspired to give back alongside him.On June 1, Granny Squibbs announced the release of its newest flav

    97、or, “Porters Peach”. And a portion of the new bottled iced tea sales will go toward the Dana-Farber Cancer Institute and the Jimmy Fund.“Porters Peach is the first new flavor weve brought to market since before the pandemic. It was created from a beautiful story, which continues our passion for stor

    98、ytelling and philanthropy.” said Kelley McShane, who is a partner and owner of Granny Squibbs.“He really did all of this on his own. From the baking, creativity, and fundraising, it was all him. .Other than maybe the dishes and helping him keep track of money, ” joked Schapiro. “As a dad, I couldnt

    99、be prouder.”56. Which of the following statements is TRUE according to the article?A. Porters decision to start his business was inspired by the death of someone in his extended family.B. By establishing “Nothing But Carrot Cake” as a charity, Porter raised much more money than expected.C. Porters b

    100、usiness plan was successfully initiated thanks to the donations from his friends and neighbors.D. Porters project was intended to soothe people who were separated from family friends in faraway states.57. What can be inferred from the last paragraph?A. Porter has saved a lot of money since starting

    101、his project.B. Jamie Schapiro is frustrated with his sons lack of financial knowledge.C. Porter is independent and motivated to make a difference.D. Jamie Schapiro helped his son with the baking and much of the fundraising.58. Which two sentences taken together provide the BEST evidence to support t

    102、he idea that Porters work has helped in the fight against cancer?Between selling more than 200 cakes and receiving matching donations, Porter has raised more than $10, 000.He was isolated from his friends and bored, when his dad found a post by Granny Squibbs Organic Iced Tea for kids to draw their

    103、own flavor.On June 1, Granny Squibbs announced the release of its newest flavor, “Porters Peach.”And a portion of the new bottled iced tea sales will go toward the Dana-Farber Cancer Institute and the Jimmy Fund.A. 1 and 2B. 1 and 4C. 2 and 3D. 3 and 459. Which answer choice BEST explains how Granny

    104、 Squibbs interacts with the Jimmy Fund?A. The Jimmy Fund helped Porter create his tea flavor for Granny Squibbs.B. The Jimmy Fund gave Granny Squibbs the idea for its social media contest.C. Granny Squibbs is collaborating with the Jimmy Fund to make a new flavor of tea.D. Granny Squibbs new “Porter

    105、s Peach” tea will help raise money for the Jimmy Fund.【答案】56. B 57. C 58. B 59. D【解析】【导语】本文是一篇新闻报道,主要讲的是10岁的波特通过制作胡萝卜蛋糕来为癌症病人筹款的善行。【56题详解】细节理解题。根据第五段的“Between selling more than 200 cakes and receiving matching donations, Porter has raised more than $10, 000. Its about $9, 900 more than he ever expec

    106、ted to raise.(波特卖出了200多个蛋糕,并收到了相应的捐款,他已经筹集了1万多美元。这比他预想的要多出9900美元。)”可知,通过设立“Nothing But Carrot Cake”的慈善机构,波特筹集到的资金远远超过预期。故选B。【57题详解】推理判断题。根据最后一段的“He really did all of this on his own. From the baking, creativity, and fundraising, it was all him.(这一切都是他自己完成的。从烘焙、创意到筹款,都是他的功劳。)”可知,波特是独立的,并有动力对他人造成影响。故选

    107、C。【58题详解】推理判断题。根据第五段的“Between selling more than 200 cakes and receiving matching donations, Porter has raised more than $10, 000.(波特卖出了200多个蛋糕,并收到了相应的捐款,他已经筹集了1万多美元。)”和倒数第三段的“And a portion of the new bottled iced tea sales will go toward the Dana-Farber Cancer Institute and the Jimmy Fund.(新瓶装冰茶销售的一

    108、部分将捐给丹娜-法伯癌症研究所和吉米基金会。)”可知,筹到的钱和销售冰茶的钱都可以用来帮助对抗癌症,故选B。【59题详解】细节理解题。根据倒数第三段的“On June 1, Granny Squibbs announced the release of its newest flavor, “Porters Peach”. And a portion of the new bottled iced tea sales will go toward the Dana-Farber Cancer Institute and the Jimmy Fund.(6月1日,Granny Squibbs宣布

    109、推出最新口味的“Porters Peach”。新瓶装冰茶销售的一部分将捐给丹娜-法伯癌症研究所和吉米基金会。)”可知,最好地解释了Squibb奶奶与吉米基金互动的是Squibb奶奶的新“Porters Peach”茶将帮助吉米基金筹集资金。故选D。(B)Things change fast, and we are here to help you keep up to date with the ever-changing policies around Chinas COVID-19 prevention. Here are the latest policies released on J

    110、une 3 for departing to and from Hainan.As we all know, things are always in a state of flux when it comes to these rules and regulations, so we still suggest you check with your airlines or the transport authority before departing to make sure there are no new policies.Medium and High-Risk AreasIf y

    111、ou have any history of visiting a medium or high-risk area within 14 days, seven-day concentrated isolation is mandatory and you must take a COVID-19 test on the first, second, third, fifth, and seventh days.After quarantine and a negative test result, you must observe home health monitoring for ano

    112、ther three days. On the 10th day after your arrival in Hainan, another test will be taken using the “double testing, double sampling” method.General Infected AreasIf you plan to enter Hainan from or have visited a general infected area within 14 days, starting from the day of departure from that are

    113、a, you must provide two negative COVID-19 tests within 48 hours, and each test must be more than 24 hours apart.Criteria for two negative COVID-19 test reports within 48 hours:The report must be within the 48-hour of the planned departure time.The time of the COVID-19 test is based on when the sampl

    114、e was taken. If the time cannot be determined, it will default to six hours before the time of the report.The second COVID-19 test must take place 24 hours after the first test. If the second test is taken between 20-24 hours from the first test, another free test will be administered at the customs

    115、 gate when arriving in Hainan, and you can leave after the sample is taken.If the second COVID-19 test is done in less than 20 hours you will not be able to depart to Hainan. If there is no specific sampling time on the reports, but they are dated a day apart, you will need to take the free test on

    116、arrival in Hainan provided by customs.Unable to provide two negative test results within 48 hours and not from general infected area.If you can provide one negative COVID-19 test result within 48 hours, you will be required to take a test upon arrival in Hainan. After the test, you will wait for you

    117、r results in a centralized waiting area. If the results are negative, you only need to self monitor for 14 days.If you cannot provide a COVID-19 test result within 48 hours, you will also need to take a test upon arrival and wait in a centralized waiting area for your results. If it is negative, you

    118、 are free to go, but you must take another test after 24 hours. After a second negative result, you are required to self-monitor for 14 days.Children three years old or younger will fall under their parents COVID-19 tests reports.Tips1. Apply for the Hainan health code or State Council health code a

    119、t least one day before you travel. Confirm the green code, and travel according to the requirements of the destination prevention policy-if you experience health code abnormalities or fail to meet the requirements of the destinations policies and your trip is affected, you bear the responsibility.2.

    120、 Passengers leaving Hainan with a fever and other symptoms can only travel with a fever clinic record and negative COVID-19 test results and a green Hainan Health Code or green State Council Health Code. otherwise, boarding will not be allowed.While there are many different requirements, as long as

    121、you stay up to date, get your tests and make sure youre prepared, you can be lounging in the sun, sipping tropical drinks and enjoying delicious seafood in Hainan!60. According to the article, which of the following is NOT included in the suggestions for prospective travellers to Hainan?A. Apply for

    122、 the Hainan health code or State Council health codeB. Avoid taking children younger than three years oldC. Have the negative test results prepared before departureD. Consult with airlines or transport authority for the latest policies61. If you are heading for Hainan from a general infected area wi

    123、th two negative COVID-19 test reports, whose sampling time was respectively 46 hours and 21 hours before departure, you will _.A. be required to take another free testB. be forbidden to go through customsC. be sent to concentrated isolation immediatelyD. be allowed to enter the city directly62. Who

    124、will be most interested in reading this guide?A. A local resident in Hainan planning to soak up the sun on beachB. A pilot scheduled to fly the plane to Hainan from ShanghaiC. A student taking an English test in the High-Risk AreaD. A father in Zhejiang considering taking family to vacation in Haina

    125、n【答案】60. B 61. D 62. D【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章详细介绍了最新海南出入境防疫政策。【60题详解】细节理解题。根据General Infected Areas部分中“If you plan to enter Hainan from or have visited a general infected area within 14 days, starting from the day of departure from that area, you must provide two negative COVID-19 tests within 48 hours,

    126、 and each test must be more than 24 hours apart.(14天内拟从一般疫区入境或曾到访过一般疫区者,自离开疫区之日起,48小时内提供2次阴性报告,每次报告间隔24小时以上)”可知,建议中包括出发前准备好阴性的测试报告;根据第一段中“As we all know, things are always in a state of flux when it comes to these rules and regulations, so we still suggest you check with your airlines or the transpo

    127、rt authority before departing to make sure there are no new policies.(我们都知道,当涉及到这些规章制度时,事情总是处于变化的状态,所以我们仍然建议您在出发前向您的航空公司或运输部门确认,以确保没有新的政策)”可知,建议中包括出发前向航空公司或运输部门咨询最新政策;根据Tips部分第1点“Apply for the Hainan health code or State Council health code at least one day before you travel.(至少在出行前一天申请“海南健康码”或“国务院健

    128、康码”)”可知,建议中包括申请“海南健康码”或“国务院健康码”;综上B项“Avoid taking children younger than three years old (避免携带三岁以下的儿童)”未提及。故选B项。【61题详解】推理判断题。根据General Infected Areas部分中“If you plan to enter Hainan from or have visited a general infected area within 14 days, starting from the day of departure from that area, you must

    129、 provide two negative COVID-19 tests within 48 hours, and each test must be more than 24 hours apart.(14天内拟从一般疫区入境或曾到访过一般疫区者,自离开疫区之日起,48小时内提供2次阴性报告,每次报告间隔24小时以上)”可知,从一般疫区入境海南需要提供48小时内提供2次阴性报告,且每次报告间隔24小时以上,所以题干中“从一般疫区前往海南,出发前46小时和21小时两次检测结果为阴性”这一情况符合防疫要求,可以直接进入城市。故选D项。【62题详解】推理判断题。通读全文可知,文章详细介绍了最新海南

    130、出入境防疫政策,所以需要出入海南的人会对这一防疫指南感趣,D项中浙江一位考虑带家人去海南度假的父亲会对本文感兴趣。故选D项。(C)The United States Soccer Federation (USSF) reached milestone agreements to pay members of its mens and womens teams equally, making the American national governing body the first in the sport to promise both sexes matching money. The a

    131、greement comes after years of legal fights and heated bargaining.The federation has been in difficult negotiations for years with the unions of the womens national team and the mens national team. On May 18, it announced separate collective bargaining agreements (CBAs), which are legal contracts bet

    132、ween the federation and the soccer players unions. The contracts will last through 2028.The deals grew partly out of a push by players on the more successful womens team, such as stars Alex Morgan and Megan Rapinoe. They were at the forefront of the gender equity fight, demanding that women and men

    133、soccer players get paid the same.“I feel a lot of pride for the girls who are going to see this growing up and recognize their value rather than having to fight for it. However, my dad always told me that you dont get rewarded for doing what youre supposed to doand paying men and women equally is wh

    134、at youre supposed to do, ” U.S. forward Margaret Purce said. “So Im not giving out any gold stars, but Im grateful for this accomplishment and for all the people who came together to make it so.”Six years ago, five of womens soccers most famous players, including Rapinoe and Morgan, filed a legal co

    135、mplaint against the federation for gender discrimination. They argued that men soccer players made far more money and got much better treatment from the federation. This was against the law, they contended. Twenty-eight women players then followed up three years ago with a gender discrimination laws

    136、uit against the federation. They asked a U.S. court to force the federation to stop treating women unfairly.Perhaps the biggest sticking point in the negotiations was World Cup prize money paid out by FIFA, the governing body of international soccer. While the U.S, women have been hugely successful

    137、internationally, differences in FIFA prize money meant the women took home far less than the men. American women received a $110, 000 bonus for winning the 2019 World Cup. The U.S. men would have received $407, 000 if they had won in 2018.The unions have agreed to pool FIFAs payments to them for men

    138、s and womens World Cup tournaments for 2022, 2023, 2026 and 2027. This means they will combine the total money into one pot, then each player will get matching game appearance fees. The USSF said it is the first federation in the world to pool prize money in this manner.“Im proud of you for never gi

    139、ving up and I commend U.S. Soccer for agreeing to do the right thing, ” President Joe Biden tweeted. “Lets keep up the fight until we close the gender pay gap in every industry.”The women ended their 6-year-long lawsuit over equal pay in February in a deal calling for the USSF to pay $24 million.As

    140、part of the settlement, players will split $22 million, about one-third of what they had sought in damages. The USSF also agreed to establish a fund with $2 million to benefit the players in their post-soccer careers and charitable efforts aimed at the growth of the sport for women.63. The underline

    141、d word “pool” in paragraph 7 most probably means _.A. rejectB. increaseC. collectD. reduce64. Which statement BEST represents Margaret Purces attitude toward winning the legal battle for equal pay in the article?A. She does not want to overly praise the USSF for doing what is right.B. She does not t

    142、hink FIFA agreed to pay nearly enough in World Cup bonuses.C. She is concerned about the long-term sustainability of the agreement.D. She is hopeful that soccer fans will now have more respect for the womens team.65. Why did the author conclude the article with information about the $2 million fund?

    143、A. to explain the difference between what was asked for and what was achieved in the settlementB. to explain how the womens soccer team convinced the USSF to agree to the settlementC. to explain how other aspects of the settlement aim to strengthen the sport overallD. to explain why soccer coaches w

    144、ill also be able to benefit from the settlement66. Which of the following statement BEST summarizes the authors main argument?A. FIFAs bonuses for the U.S. womens team are still not enough to ensure that women soccer players are equally paid.B. It is unfair that the U.S. womens soccer team has been

    145、paid less than the U.S. mens soccer team when the womens team has been enormously successful.C. The U.S. womens soccer teams fight for equal pay would have been won much more quickly if more of the players and fans had actively supported the cause.D The USSF should provide significant back pay to th

    146、e U.S. womens soccer team players to make up for years of unfairly underpaying them for their work.【答案】63. C 64. A 65. C 66. B【解析】【导语】本文是一篇新闻报道。主要讲述了美国足球联合会达成了一项具有里程碑意义的协议,即向其男子和女子球队成员支付同等的薪水,以及这一协议的意义。【63题详解】词句猜测题。根据第七段中“ This means they will combine the total money into one pot, then each player w

    147、ill get matching game appearance fees.(这意味着他们将把所有的钱放到一个罐子里,然后每个玩家将获得匹配的比赛出场费)”可知,他们要把钱全部放在一起,首先要先募集所有钱,所以pool意为“募集”之意。故选C项。【64题详解】推理判断题。根据第四段中“I feel a lot of pride for the girls who are going to see this growing up and recognize their value rather than having to fight for it. However, my dad always

    148、 told me that you dont get rewarded for doing what youre supposed to doand paying men and women equally is what youre supposed to do, ” U.S. forward Margaret Purce said. “So Im not giving out any gold stars, but Im grateful for this accomplishment and for all the people who came together to make it

    149、so.”(“美国前锋玛格丽特珀斯(MargaretPurce)说:“我为女孩们感到非常自豪,她们将看到自己的成长,认识到自己的价值。然而,我父亲总是告诉我,做自己应该做的事并不会得到回报,而给男人和女人平等的报酬才是你应该做的。”。“因此,我不会颁发任何金星,但我对这一成就以及所有聚集在一起实现这一成就的人表示感谢。”)”可知她不会授予任何金星意为不想过分赞扬USSF做了正确的事情。故选A项。【65题详解】推理判断题。根据最后一段“ The USSF also agreed to establish a fund with $2 million to benefit the players i

    150、n their post-soccer careers and charitable efforts aimed at the growth of the sport for women.(USSF还同意设立一个200万美元的基金,帮助足球运动员在退役后的职业生涯中受益,并开展旨在促进女性足球运动发展的慈善活动)”可知作者用200万美元基金的信息来总结这篇文章是为了解释解决方案的其他方面如何旨在全面加强体育运动。故选C项。【66题详解】推理判断题。根据第五段中“ They argued that men soccer players made far more money and got mu

    151、ch better treatment from the federation. This was against the law, they contended. Twenty-eight women players then followed up three years ago with a gender discrimination lawsuit against the federation.They asked a U.S. court to force the federation to stop treating women unfairly.(他们认为,男性足球运动员赚得更多

    152、,从足协那里得到了更好的待遇。他们认为这是违法的。三年前,28名女球员随后对联合会提起了性别歧视诉讼。他们要求美国法院迫使该联合会停止不公平对待女性)”可知,作者认为在女足取得巨大成功的情况下,美国女足的工资却低于男足,这是不公平的。故选B项。Section CDirections: Read the following passage. Fill in each blank with a proper sentence given in the box. Each sentence can be used only once. Note that there are two more sen

    153、tences than you need.Singing the blues, or hitting all the right notes? Those are two potential interpretations one could make based on the latest quarterly results from Tencent Music Entertainment Group, Chinas equivalent of Spotify, which is the countrys dominant provider of online music services.

    154、 _67_ But from our perspective, the reportwhile downbeat on the surfaceis filled with positive signals showing a company working hard to build a sustainable foundation in Chinas vibrant online music scene.Industry watchers will recall that Tencent Music was among a group of Chinese tech giants that

    155、were fined last year and ordered to end their anti-competitive ways. The highest profile member of that group was e-commerce giant Alibaba, which was ordered to pay a record $2.75 billion and end its practice of threatening to kick merchants off its popular marketplaces unless they agreed not to ope

    156、n shops on rival platforms.Tencent Music the music arm of gaming giant Tencent, got off with a much lighter fine of just 500, 000 yuan ($74, 000). _68_ But more significantly, the company was ordered to end its practice of using its market power to sign master licensing agreements for China with big

    157、 music labels.As a result of that action, Tencent Music is now facing more serious competition from its smaller rivals. _69_ That big-figure decline was repeated throughout the report. One of the most representative was a 1.8% year-on-year decline in monthly active users (MAUs) for the companys onli

    158、ne music services, which dropped to 604 million. MAUs for the companys smaller social entertainment services division fell by an even larger 28% to 162 million. The company blamed the music user decline on reduced marketing spending and cost controls, while it attributed the social entertainment dec

    159、line to “industry and macro headwinds.”_70_ That shows the company is focusing on profitable users over simple big user numbers. Paying users for the companys music services rose 32% year-on-year to 80.2 million during the quarter, helping to fuel an 18% rise in the companys overall music subscripti

    160、on revenue that accounts for nearly a third of its total. The big theme is that the company is trying to build up its paying subscribers by offering a wider range of services for music lovers and aspiring musicians.A. That showed up in its revenue, which fell 15% year-on-year to about 6.6 billion yu

    161、an in this years first quarter.B. Investors seem to be taking the former view, with Tencent Music shares falling 1.5% on Tuesday after the results came out.C. While total user numbers were down, the picture was brighter for users who actually paid for Tencent Musics services.D. Still, the loss of it

    162、s monopoly power took not only a toll on the companys revenue, but also hit its profit.E. Its only a small amount for a company that generated 3 billion yuan in profits last year.F. It is also promoting its Tencent Musician platform to cultivate budding young talents.【答案】67. B 68. E 69. A 70. C【解析】【

    163、导语】本文是说明文。文章向我们介绍了腾讯音乐娱乐集团近年来的发展,包括其经历过的罚款,今年第一季度收入下降,本季度该公司音乐服务的付费用户增长等,以及该公司正试图通过为音乐爱好者和有抱负的音乐家提供更广泛的服务来建立付费用户。【67题详解】上文“Singing the blues, or hitting all the right notes? Those are two potential interpretations one could make based on the latest quarterly results from Tencent Music Entertainment

    164、Group.(唱蓝调歌曲,还是打出正确的音符?根据腾讯音乐娱乐集团的最新季度业绩,人们可能会做出这两种解读)”此处介绍了人们提出的两种观点,下文“But from our perspective, the reportwhile downbeat on the surfaceis filled with positive signals(但从我们的角度来看,这份报告虽然表面上很悲观,但却充满了积极的信号)”说明这份报告表面看起来悲观,B项前半句的“taking the former view”与上文“two potential interpretations”相呼应,B项后半句“falling

    165、 1.5%”此处说明在公布业绩后,腾讯音乐股价周二下跌1.5%,这份报告表面看起来很悲观。故B项“投资者似乎持前一种观点,腾讯音乐股价在周二公布财报后下跌1.5%”符合题意。故选B。【68题详解】上文“Tencent Music, the music arm of gaming giant Tencent, got off with a much lighter fine of just 500, 000 yuan ($74, 000).(游戏巨头腾讯旗下的音乐公司腾讯音乐只被处以50万元(合74000美元)的较轻罚款)”此处说明腾讯音乐的罚款并不多,E选项“对于一家去年创造了30亿元利润的公

    166、司来说,这只是一个小数目”中的关键词“only a small amount for a company”与上文“a much lighter fine”一致,衔接连贯。故选E。【69题详解】下文“That big-figure decline was repeated throughout the report. One of the most representative was a 1.8% year-on-year decline in monthly active users (MAUs) for the companys online music services, which d

    167、ropped to 604 million. MAUs for the companys smaller social entertainment services division fell by an even larger 28% to 162 million.(这一大数字的下降在整个报告中反复出现。其中最具代表性的是该公司在线音乐服务的月活跃用户同比下降1.8%,降至6.04亿。该公司规模较小的社交娱乐服务部门的月活跃用户下降了28%,至1.62亿)”此处详细地介绍了收入的下降,选项A“这体现在其收入上,今年第一季度收入同比下降15%,至约66亿元”是对下文的一个总结,介绍了收入下降。

    168、故选A。【70题详解】下文“That shows the company is focusing on profitable users over simple big user numbers.(这表明该公司关注的是盈利用户,而不是简单的庞大用户数量)”此处说明该公司关注的重点是盈利客户,而不是简单的大用户数量。选项C“虽然总用户数量有所下降,但对于实际支付腾讯音乐服务费用的用户来说,情况更为明朗”中的关键词“While total user numbers were down”与下文一致。故选C。第卷. Summary Writing71. Directions: Read the fol

    169、lowing passage. Summarize the main idea and the main points of the passage in no more than 60 words. Use your own words as far as possible.THE TEENAGE BRAINParents, teachers, and anyone who regularly deals with teenagers knows how difficult the adolescent years can be. Adolescents have always been k

    170、nown to do wild even dangerous things. This was thought to be due to the foolishness of youth. Now, brain-imaging technology allows scientists to study the physical development of the brain in more detail than ever before. Their discoveries have led to a new theory of why teens act the way they do.R

    171、ecently, scientists discovered that though our brains are almost at their full size by the age of six, they are far from fully developed. Only during adolescence do our brains truly “grow up”. During this time, they go through great changes, like a computer system being upgraded. This “upgrade” was

    172、once thought to be finished by about age 12. Now, scientists have concluded that our brains continue to change until age 25. Such changes make us better at balancing our impulses with the need to follow rules. However, a still-developing brain does this clumsily. The result, scientists claim, is the

    173、 unpredictable behavior seen in teenagers.The studies confirm that teens are more likely to take risks and behave in extreme ways. Fortunately, the news isnt all negative. As brain scientist B.J. Casey points out, the teen brain inspires such behavior in order to help teenagers prepare for adult lif

    174、e.One way the brain does this is by changing the way teens measure risk and reward. Researchers found that when teens think about rewards, their brains release more of the chemicals that create pleasure than an adult brain would. Researchers believe this makes the rewards seem more important than th

    175、e risks, and makes teens feel the excitement of new experiences more keenly than adults do.Research into the structure of the teen brain also found that it makes social connections seem especially rewarding. As such, teens have an intense need to meet new people.Scientists suggest this is because as

    176、 teens, we begin to realize that our peers may one day control the world we live in. Because it is still developing, a teen brain can change to deal with new situations. It therefore connects social rewards with even more pleasure. In this way, the brain encourages teens to have a wide circle of fri

    177、ends, which is believed to make us more successful in life._【答案】One possible version:Traditionally teenagers risk-taking behavior was attributed to silliness of adolescence, while new research suggests their brain, undergoing dramatic change and struggling between instinct and discipline, accounts f

    178、or it. Meanwhile the teen brain also makes teenagers value rewards and new experiences more by producing more pleasure-generating chemicals. Additionally, it stimulates teens to extend social circle, which is believed to bring success.【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍说,现在,脑成像技术使科学家能够比以往任何时候都更详细地研究大脑的物理发育。他们的发现引

    179、出了一种关于青少年行为方式的新理论。【详解】1. 要点摘录 Parents, teachers, and anyone who regularly deals with teenagers knows how difficult the adolescent years can be. Adolescents have always been known to do wild even dangerous things.Now, scientists have concluded that our brains continue to change until age 25. Such cha

    180、nges make us better at balancing our impulses with the need to follow rules.One way the brain does this is by changing the way teens measure risk and reward. Researchers found that when teens think about rewards, their brains release more of the chemicals that create pleasure than an adult brain wou

    181、ld.In this way, the brain encourages teens to have a wide circle of friends, which is believed to make us more successful in life.2. 缜密构思 将第1、2两个要点进行整合,将第3、4两个要点进行重组。 3.遣词造句 Traditionally teenagers risk-taking behavior was attributed to silliness of adolescence, while new research suggests their bra

    182、in, undergoing dramatic change and struggling between instinct and discipline, accounts for it. Meanwhile the teen brain also makes teenagers value rewards and new experiences more by producing more pleasure-generating chemicals. Additionally, it stimulates teens to extend social circle, which is be

    183、lieved to bring success.【点睛】高分句型1 Traditionally teenagers risk-taking behavior was attributed to silliness of adolescence, while new research suggests their brain, undergoing dramatic change and struggling between instinct and discipline, accounts for it.运用了现在分词作后置定语,修饰brain,表达高级。高分句型2 Additionally,

    184、 it stimulates teens to extend social circle, which is believed to bring success.运用了which引导的非限制性定语从句,表达高级。 . TranslationDirections: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.72. 没有了电商平台,我们无计可施,只能忍受供货商开出的天价。(deprive)(汉译英)【答案】Deprived of the access to e-comm

    185、erce platforms, we have no choice but to put up with the incredibly high price charged by the suppliers.【解析】【详解】考查固定短语,非谓语动词,时态和主谓一致。“没有了电商平台”用过去分词短语表被动,作状语,可翻译为deprived of the access to e-commerce platforms,“无计可施,只能做某事”是固定短语have no choice but to do,“忍受”是put up with,“供货商开出的天价”是the incredibly high pr

    186、ice charged by the suppliers,分析句意可知,句子描述客观事实,时态用一般现在时,因此整句话翻译为“Deprived of the access to e-commerce platforms, we have no choice but to put up with the incredibly high price charged by the suppliers”。故答案为Deprived of the access to e-commerce platforms, we have no choice but to put up with the incredi

    187、bly high price charged by the suppliers.73. 这位曾在一家教育机构担任英语教师的主播,带货的农产品从牛排到乳制品,应有尽有。(range v.)(汉译英)【答案】The live streamer who used to be an English tutor in an educational institution sells almost all kinds of produce, ranging from the steak to dairy products.【解析】【详解】考查时态、定语从句和非谓语动词。主语“这位主播”译为the live

    188、 streamer,后接定语从句“曾在一家教育机构担任英语教师”,从句时态一般过去时,译为used to be an English tutor in an educational institution,先行词指人,关系词在定语从句中作主语,应用who引导从句,主句谓语“带货”使用动词sell,主句描述一般性情况,应用一般现在时,主语the live streamer是单数,谓语动词使用第三人称单数形式sells,后接宾语“几乎所有种类的农产品”almost all kinds of produce,“从牛排到乳制品”译为range from the steak to dairy produ

    189、cts,range与逻辑主语produce之间是主动关系,应用现在分词形式作后置定语。故翻译为The live streamer who used to be an English tutor in an educational institution sells almost all kinds of produce, ranging from the steak to dairy products.74. 女孩们受到殴打时试图还手,却没有成功,因为在体力方面她们根本不是这伙歹徒对手。(vain, match v.)(汉译英)【答案】The girls tried to fight back

    190、 in vain when they were violently attacked, for they couldnt match the villains in terms of physical strength.【解析】【详解】考查时态,固定短语和状语从句。分析句意可知,句子描述过去的事情,时态用一般过去时,“女孩们”是the girls,“受到殴打时”用when引导的时间状语从句,且时态用一般过去时,用被动语态,翻译为when they were violently attacked,“试图还手”是tried to fight back,“因为”是for,“在体力方面”是in ter

    191、ms of physical strength,“她们根本不是这伙歹徒的对手”是they couldnt match the villains,因此整句话翻译为“The girls tried to fight back in vain when they were violently attacked, for they couldnt match the villains in terms of physical strength”。故答案为The girls tried to fight back in vain when they were violently attacked, fo

    192、r they couldnt match the villains in terms of physical strength.75. 正是因为被比作“美国的母亲之路”,才在近几年让66号公路越来越受欢迎。(It, popularity)(汉译英)【答案】It is because of being compared to the Mother Road of America that Route 66 has gained popularity over recent years.【解析】【详解】考查时态和强调句结构。根据句意,句子可用强调句句型“It is+被强调部分+that+其他部分”

    193、,because of (因为),be compared to (被比作),其中被强调部分“因为被比作美国的母亲之路”,译为because of being compared to the Mother Road of America,被强调部分为原句状语,其他部分“近几年66号公路越来越受欢迎”,“近几年”译为over recent years,作时间状语置于句末,句子应用现在完成时,主语“66号公路”译为Route 66,“越来越受欢迎”译为gain popularity,主语为单数,谓语动词使用第三人称单数形式has gained。故翻译为It is because of being c

    194、ompared to the Mother Road of America that Route 66 has gained popularity over recent years.76. 作为一个人口大国,粮食短缺仍是我国突出问题也不足为奇,需要付出更多努力来提高产量。(dedicate)(汉译英)【答案】Given the large population, its no surprise that the shortage of grain is still a prominent issue in our country, and more efforts should be ded

    195、icated to increasing the output.【解析】【详解】考查时态、it作形式主语和主语从句。句子描述现在的一般性情况,应用一般现在时,“作为一个人口大国”使用介词短语given the large population,即“考虑到人口众多”,作状语置于句首,“粮食短缺仍是我国突出问题”译为the shortage of grain is still a prominent issue in our country,使用that引导从句作真正主语,it置于句首作形式主语,be动词使用is,即its,后接表语“不足为奇”no surprise,连词and后接并列句,主语“更

    196、多努力”译为more efforts,“付出”译为dedicate,短语be dedicated to doing sth.表示“致力于做某事”,情态动词should后接动词原形形式,即should be dedicated to,“提高产量”译为increase the output,使用动名词形式作介词to的宾语。故翻译为Given the large population, its no surprise that the shortage of grain is still a prominent issue in our country, and more efforts should be dedicated to increasing the output.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:上海市延安中学2021-2022学年高二英语下学期6月期末试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-378273.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1