分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 28

类型上海市建平中学2021-2022学年高一英语下学期4月期中考试试卷(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:378310
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:28
  • 大小:1.17MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    上海市 建平 中学 2021 2022 学年 英语 下学 期中考试 试卷 Word 解析
    资源描述:

    1、上海建平中学2021学年第二学期期中考试高一英语I. Listening Comprehension (20%)Section A Short ConversationsDirections: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spoken

    2、 only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. A. At a theatre. B. At a train station. C. At an airport. D. At a restaurant.2. A. $1.5 B. $4.5 C. $6.5 D. $8.5

    3、3. A. They shouldnt change their plan. B. Theyd better change their mind.C. The tennis game wont last long. D. The weather forecast is not reliable.4. A. Tom was killed in the accident. B. Someone saved Toms life.C. It did little damage to Toms car. D. Tom survived the accident.5. A. He will impress

    4、 everybody with the presentation.B. He thinks she will do as good a job as she did last time.C. She will be successful if she practice more.D. She has good reason to worry about the speech.6. A. Teacher and students. B. Doctor and patient.C. Manager and office worker. D. Travel agent and customer.7.

    5、 A. He is too busy himself to help her.B. He thinks it will take him a lot of time to help her.C. Hed be glad to help after finishing his own work.D. He has already finished his own work.8. A. They are reading a newspaper.B. They are classifying the films.C. They are discussing new foreign films.D.

    6、They are talking about their last weekend.9. A. The battery is not correctly positioned.B. She doesnt know how the calculator works.C. The calculator needs a new battery.D. The man should enter the number in a different way.10. A. The man must be good at either French or Spanish.B. The notice in the

    7、 paper is written in French and Spanish.C. She would like to teach the man French and Spanish.D. French and Spanish are necessary for the job.Section B PassagesDirections: In Section B, you will hear two short passages, and you will be asked three questions on each of the passages. The passages will

    8、 be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard.Questions 11 through 13 are based on the following talk.11. A. London. B. Canada. C. Korea.

    9、D. Nigeria.12. A. hospitals. B. gas production sites. C. chemical plants. D. power plants.13. A. Whether they should hold discussions during the G8 summit.B. Whether they should work together to control world oil prices.C. Which country the four islands belong to, Japan or Russia.D. Whether the two

    10、islands should be occupied by Russia.Questions 14 through 16 are based on the following passage.14. A. Thinking about the needs of others.B. To be able to interpret the rules.C. To be old enough to understand how to cooperate.D. Learning how to communicate with others.15. A. Its hard for three-year-

    11、olds to learn to share because they are too young to think.B. Many children begin to share some of their things at about six years old.C. Children begin to understand how to cooperate with others at about seven years old.D. Four-year-old children couldnt share because they are still thinking about t

    12、heir own needs.16. A. If a child wants a toy back, he will have to say it loud enough to the care provider.B. When playing in groups, the care provider may decide which toy belongs to which child.C. Its very important for adults to explain clearly because children will copy what they do.D. Care prov

    13、iders need to be patient and explain everything in a way children understand.Section C Longer ConversationsDirections: In Section C, you will hear one longer conversation. The conversation will be read twice. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on

    14、your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.Questions 17 to 20 are based on the following conversation.17. A. It offers different opinions on old age.B. It is about how to keep healthy in old age.C. It investigates the causes of the aging problem.D. It reveals

    15、the secrets of living longer.18. A. The old are thought to be healthy but lonely.B. The old are reported to be poor but happy.C. The old are regarded as an unattractive group.D. The old are considered dangerous to the society.19. A. They are easy to fall down with serious illness.B. They enjoy trave

    16、ling and getting new experiences.C. They are difficult to recognize due to the changes.D. They have no more mental problems than the middle-aged.20. A. Raise peoples awareness of caring for the old.B. Help people take their responsibilities for the old.C. Change peoples attitude towards the aged gro

    17、up.D. Ease peoples fear and anxiety about growing old.II. Grammar and VocabularySection A (8%)语法填空Boost your energyPeople regularly feel worn out from working, shuttling kids to school and taking care of housework. But once in a while the weariness can quickly turn into full-on exhaustion. Doctors e

    18、ven have a name for it: “tired all the time,” or TATT for short.The solution isnt always as simple as getting more sleep _1_ nearly a quarter of people who get seven or more hours of rest a night report that they still wake up feeling tired most days.Doing something active when youre feeling inactiv

    19、e will increase your energy, not consume the little that you have. In fact, researchers at the University of Georgia found that just ten minutes of lowor moderate-intensity exercise gave study participants a noticeable energy boost. Exercise also works its magic at the cellular level: The mitochondr

    20、iathe parts of cells that provide energy to musclesgrow _2_ (powerful) after aerobic exercise, providing a continuous source of increased energy.Getting more exercise isnt the only defense _3_ TATT syndrome (综合症). “To stay _4_ (energize) over the day, you need a 15-to-20-minute break every 90 minute

    21、s.” says Dane Jensen, CEO of Third Factor, a coaching company. Jensen suggests _5_ (choose) breaks from four complementary categories: physical (walking or stretching), cognitive (doing crossword puzzles), emotional (phoning a loved one), and spiritual (walking in the woods or meditation). Do it int

    22、entionally and spend that time on something _6_ is actually going to give you energy.What you eat _7_ also affect your energy levels. Consuming too many simple carbohydrates (碳水化合物) for instance, juice, candy bars, and white breadleads to an increase in blood sugar, prompting your body to produce in

    23、sulin, making your blood sugar drop. Instead, _8_ (reach) for complex carbohydrates, such as whole grains and vegetables, which are digested more slowly and give you a steady stream of energy.【18题答案】【答案】1. because 2. powerfully 3. against 4. energized 5. choosing 6. that 7. can 8. reach【解析】【导语】这是一篇说

    24、明文。文章主要讲述如何让自己变得有活力,并给出一些建议。【1题详解】考查连词。句意:解决方案并不总是像获得更多睡眠那么简单,因为近四分之一的人每晚休息七小时或更长时间,报告说他们仍然在醒来时感到疲倦。根据句意及句子结构可知,前后两句构成因果关系,表示“因为每晚休息七小时或更长时间的人,醒来后仍然感觉疲倦,所以解决方案并不总是像获得更多睡眠那么简单”,此处故填连词because,故填because。【2题详解】考查副词。句意:运动也在细胞水平上发挥其魔力:线粒体为肌肉提供能量的细胞部分在有氧运动后强劲生长,提供持续增加的能量来源。根据句意及句子结构可知,此处应填副词powerfully,作状语,

    25、修饰动词grow,表示“强劲地,强烈地”,故填powerfully。【3题详解】考查介词。句意:多运动并不是对抗TATT综合症的唯一防御措施。根据句意及句子结构可知,此处考查短语defense against,表示“的防御措施”,故填against。【4题详解】考查过去分词。句意:教练公司Third Factor的首席执行官Dane Jensen说:“为了在一天中保持精力充沛,你需要每90分钟休息15到20分钟。”根据句意及句子结构可知,本句中的stay相当于系动词,设空处应用动词的过去分词energized,作表语。stay energized表示“保持精力充沛”,故填energized。【

    26、5题详解】考查动名词。句意:Jensen建议从四个互补的类别中选择休息时间:身体(步行或伸展),认知(做填字游戏),情感(给亲人打电话)和精神(在树林里散步或冥想)。根据句意及句子结构可知,此处考查短语suggest doing sth.,表示“建议做某事”,故设空处填动名词,作宾语,故填choosing。【6题详解】考查定语从句。句意:有意识地去做,把时间花在一些实际上会给你能量的事情上。根据句意及句子结构可知,此句是定语从句,先行词是something,缺少的引导词在从句中作主语,故填that。【7题详解】考查情态动词。句意:你吃的东西也会影响你的能量水平。根据句意,此句描述一般事实,故用

    27、一般现在时。根据句子结构可知,此句是主语从句。What you eat作主语,谓语动词应用单数。根据复数谓语动词affect可知,设空处应填情态动词,表示“能”,故填can。【8题详解】考查祈使句。句意:相反,要摄入复杂的碳水化合物,如全麦和蔬菜,它们被消化得更慢,给你一个稳定的、源源不断的能量。根据句意及句子结构可知,此处考查祈使句,省略主语,动词原形开头,故填reach。Section B (4%)选词填空A. approach B. serve C. rate D. spot E. dedicate9. During the pandemic, it can be hard for ev

    28、en a trained doctor to _ the symptoms of such infection.10. The data show that the vaccine offers strong protection for all the age group, with a 90.7 percent effectiveness _ in preventing symptomatic disease.11. Reframing stressful tasks as learning possibilities shifts your mindset and better prep

    29、ares you to _ the task with an orientation toward growth and longer-term gains.12. While working as a lecturer at the University of Toronto in the 1980s, he began to _ himself seriously to a long-standing passion, writing.【912题答案】【答案】9. D 10. C 11. A 12. E【解析】【9题详解】考查动词。句意:在疫情期间,即使是受过训练的医生也很难注意到这种感染

    30、的症状。结合句意及空后的“the symptoms of such infection”可知,动词spot符合题意,意为“注意到,发现”to 后接动词不定式原形。故选D项。【10题详解】考查名词。句意:数据显示,该疫苗为所有年龄组提供了强有力的保护,在预防有症状疾病方面的有效率为90.7%。结合句意及空前的“a 90.7 percent effectiveness”可知,此处指“90.7%的有效率”,名词rate“比率,率”符合题意作宾语。故选C项。【11题详解】考查动词。句意:重新规划有压力的任务,因为学习的可能性会改变你的心态,让你更好地准备好以成长和长期收益为导向来处理任务。结合句意及空

    31、后的“the task”可知,动词approach符合题意,意为“处理,对付”,to后接动词原形。故选A项。【12题详解】考查动词。句意:20世纪80年代,他在多伦多大学担任讲师时,开始认真投身于一项长期热爱的事业写作。结合句意及空后的“himself seriously to”可知,此处是动词短语dedicate oneself to,意为“致力于,献身于”,to后接动词原形。故选E项。Section C (10%)选词填空A. impact B. pursue C. superiority D. address E. consciously F. lackG. reluctantly H.

    32、 opposite I. involved J. specific K. limitedAlthough literally hundreds of traps can open a gateway to team disaster, the following traps are among the most common ones that need to be discussed.Leader Abdication (退位)Some managers, in their sincere efforts to be good team leaders, make a serious mis

    33、take: they withdraw from their group and _13_ avoid interacting with team members. They wrongly assume that the best way they can help the team become more self-directed is by personally becoming less _14_.Team Arrogance (自大)A team can become so focused on achieving its own goals that it does not co

    34、nsider the _15_ its actions may have on other groups or organizations. Outsiders see the team as arrogant and cruel. Insiders see the team as effective and misunderstood. Overall, the teams belief in its own _16_ has a damaging effect on the performance of the organization as a whole.Undefined Respo

    35、nsibilityIn this trap, a team may regularly make decision on which no following action is ever taken. Members are then frustrated by the collective _17_ of responsibility. In instances where action is taken and the execution is poor or a mistake is made, no one takes responsibility. It is rarely cle

    36、ar who is responsible for _18_ action items, and when an action item is regarded as the responsibility of the entire team, nothing happens.Short-term FocusFailure to see the “big picture” can lead a team to _19_ strategies that help improve its own performance but leave the rest of the organization

    37、in a mess. Not having the information that allows seeing the forest rather than the trees can lead to suspect plans and poorly reasoned decision.Decision by Default (默认)Teams that have a tendency to repeatedly postpone difficult decisions will find that their options become increasingly _20_. Ironic

    38、ally, by hesitating, the team finally makes a decisionby default rather than by informed choices.Participation TricksTricks to increase employee involvement and participationlike suggestion boxescan actually have the _21_ effect. When individuals are rewarded for contributing suggestions through cas

    39、h, there is little incentive (激励) for team members to work together to _22_ problems and implement solutions.【1322题答案】【答案】13. E 14. I 15. A 16. C 17. F 18. J 19. B 20. K 21. H 22. D【解析】【导语】本文是说明文。文章主要讲述6种最常见的可以打开团队灾难的大门的陷阱。【13题详解】考查副词。句意:一些管理者,在他们真诚地努力成为优秀的团队领导者的过程中,犯了一个严重的错误:他们退出了他们的团队,并且有意地避免了与团队成

    40、员的互动。分析句子可知,空格处为副词,修饰后面的动词avoid,consciously“有意地;故意地”为副词,符合句意。故选E。【14题详解】考查形容词。句意:他们错误地认为,帮助团队变得更加自我导向的最佳方式就是减少个人参与。分析句子可知,空格处为形容词作becoming后面的表语,involved“参与的”为形容词,符合句意。故选I。【15题详解】考查名词。句意:一个团队可以变得如此专注于实现自己的目标,以至于不考虑它的行动可能对其他团队或组织产生的影响。分析句子可知,空格处为名词做动词的宾语consider,后面有定语从句修饰,构成短语have the impact on,impact

    41、“影响”名词为,符合句意。故选A。【16题详解】考查名词。句意:总的来说,团队对自己的优势的信念会对整个组织的表现产生破坏性的影响。分析句子可知,空格处为名词作介词in的宾语,前面有形容词性物主代词修饰,superiority“优势”为名词,符合句意。故选C。【17题详解】考查名词。句意:在这个陷阱中,一个团队可以定期做出决定,而不会采取以下行动。成员们因为集体缺乏责任感而感到沮丧。分析句子可知,空格处为名词,短语a lack of,表示“缺少”的意思,lack“缺少”为名词,符合句意。故选F。【18题详解】考查形容词。句意:很少有人知道谁应该对具体的行动项目负责,当一个行动项目被认为是整个团

    42、队的责任时,什么也没有发生。分析句子可知,空格处为形容词,修饰后面的名词短语action items,specific“具体的,确切的”为形容词,符合句意。故选J。【19题详解】考查动词。句意:看不到“大局”可能会导致团队追求有助于提高自身表现的策略,但会让组织的其他部门陷入混乱。分析句子可知,空格前面有动词不等式符号to,所以处为动词,后面有宾语strategies,pursue“追求”为动词,符合句意。故选B。【20题详解】考查形容词。句意:那些倾向于反复推迟艰难的决定的团队将会发现他们的选择变得越来越有限。分析句子可知,空格处为形容词,作become的表语,limited“有限的”为形容

    43、词,符合句意。故选K。【21题详解】考查形容词。句意:提高员工参与度比如建议箱实际上可以产生相反的效果。分析句子可知,空格处为形容词,修饰后面的名词effect,opposite“相反的”为形容词,符合句意。故选H。【22题详解】考查动词。句意:当某个人因为提供建议而获得现金奖励时,团队成员就没有什么动力共同解决问题并实施解决方案了。分析句子可知,空格处为动词,后面是名词problems做宾语,address“解决”为动词,符合句意。故选D。III. Reading ComprehensionSection A (15%)Directions: For each blank in the fo

    44、llowing passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.According to the U.S. Department of Labor, the estimated cost of a poor performer can beat least 30% of the employees first-year expected earnings. That number

    45、comes as no _23_ considering poor performers might make serious errors, not show up to work consistently, damage customer relationships with poor interactions, or waste their bosss time.But what if you havent done anything and are still being told youre not meeting _24_? Being labeled a poor perform

    46、er can negatively impact your reputation within your company, your ability to continue to do your job, and yourself-confidence. Here are four measures to take if you think youre being mislabeled.Know your wins.Its time to start advocating for yourself. If your boss says your performance isnt up to t

    47、he standard, be ready to _25_ your performance by pointing to your successes.Have a list of key initiatives youve been driving, including the most up-to-date progress you can think of. Also be ready to _26_ projects you stepped into and problems you helped solve that your boss may not be aware of. S

    48、end these in an email after the conversation so your boss has a(n) _27_ list of your wins.Ask others to share your wins.Sharing the wins yourself is not enough-ask peers and other leaders to share your successes with your boss and _28_ you. Be specific about your task, to ensure they share _29_ of h

    49、ow you found the companys cost-savings on a recent project or _30_ a mission while your colleague was on leave. This is the time for_31_ in the workplace to step into action.Ensure you have a(n) _32_ job description.Many employees have been expected to take on work outside their original job descrip

    50、tions. If your boss isnt aware of all of the _33_ tasks youve taken on, this could be another reason youre being mislabeled as a poor performer._34_, make sure your job description is renewed to account for the additional responsibilities. This is critical to keeping up with your boss on goals and e

    51、xpectations that may have changed.Understand your _35_.“Ask yourself: Do you want to continue to work for a boss who doesnt believe you are meeting the requirements of your job and consistently doubts your abilities? Actually, the energy you are using to _36_ your boss can leave you feeling exhauste

    52、d, damaging your mental and physical health. _37_, it could be spent finding another opportunity where you feel seen, valued, and are appreciated for your talents.Great opportunities are out there waiting for you dont let one boss define your career path or what youre meant to do next.23. A. excuseB

    53、. surpriseC. reliefD. disappointment24. A. expectationsB. deadlinesC. schedulesD. guidelines25. A. improveB. changeC. defendD. overestimate26. A. highlightB. fundC. modifyD. oversee27. A. documentedB. publishedC. checkedD. limited28. A. stand forB. stand byC. communicate withD. compare with29. A. de

    54、tailsB. joysC. experiencesD. tricks30. A. put offB. took overC. held backD. gave up31. A. competitorsB. supportersC. authoritiesD. mentors32. A. updatedB. perfectC. creativeD. impressive33. A. toughB. specificC. extraD. meaningful34. A. HoweverB. MoreoverC. ThereforeD. Meanwhile35. A. optionsB. tale

    55、ntsC. responsibilitiesD. limitations36. A. botherB. convinceC. praiseD. doubt37. A. SimilarlyB. ConsequentlyC. InsteadD. Additionally【2337题答案】【答案】23. B 24. A 25. C 26. A 27. A 28. B 29. A 30. B 31. B 32. A 33. C 34. C 35. A 36. B 37. C【解析】【导语】本文是说明文。文章主要介绍4条有关于你如果被贴上了表现不佳的员工的标签,应该如何纠正老板的看法的措施。【23题详解

    56、】考查名词词义辨析。句意:考虑到表现不好的员工可能会犯严重的错误,无法坚持上下班,交际方式不当损害与客户的关系,浪费老板的时间,或对团队产生长期遗留的不良影响,这个数字就不足为奇了。A. excuse借口,理由;B. surprise吃惊,意外;C. relief安慰;D. disappointment失望。根据下文“considering poor performers might make serious errors, not show up to work consistently, damage customer relationships with poor interaction

    57、s, or waste their bosss time.”可知,这个结果要考虑到员工平时的不令人满意的表现,所以一个表现不佳的员工的预计成本至少可以超过员工第一年预期收入的30%就不足为奇了。故选B。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:但是,如果你确实没有做错什么,但仍然被指出你没有达到期望的水平,怎么办。A. expectations期待;B. deadlines最后期限;C. schedules安排;D. guidelines标准,准则。根据下文“If your boss says your performance isnt up to the standard, be ready t

    58、o _3_ your performance by pointing to your successes.”可知,员工们要达到老板的期望水平。故选A。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:如果你的老板说你的表现没有达到标准,做好准备指出你做的成功的方面,来为自己辩护。A. improve提高;B. change改变;C. defend辩解,防卫;D. overestimate高估。根据下文“by pointing to your successes.”可知,这里建议要指出你的成功,目的就是要维护你的好的表现。故选C。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:准备好突出罗列你参加的项目,你在其中帮助

    59、解决的问题,这些问题可能你的老板没有意识到。A. highlight强调,突出;B. fund资助;C. modify修改;D. oversee监督。根据上文“If your boss says your performance isnt up to the standard, be ready to _3_ your performance by pointing to your successes.”可知,被老板误会时,要在老板目前告诉他你做的成绩,要突出罗列你参加的项目。故选A。27题详解】考查形容词词义辨析。句意:把这些以邮件的形式在谈话后发给你的老板,因此,老板就会有一份被详细记录的

    60、你的成功清单。A. documented被记录的,备有证明文件的;B. published被出版的;C. checked被检查的;D. limited被限制的。根据上文“Send these in an email”可知,这里作者建议把你的成功以邮件的形式发给他,就是有了一张有清楚的记录的清单了。故选A。【28题详解】考查动词短语辨析。句意:与他人分享自己取得的成就只是为自己正名的一部分。让同事和其他领导向你的老板转达你取得的成就,支持你。A. stand for代表;B. stand by支持;C. communicate with和交流;D. compare with和比较。根据上文“as

    61、k peers and other leaders to share your successes with your boss”可知,这里要建议和他人分享你的成功并让他们告诉老板,就是要找到支持你的人。故选B。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:具体说明你的任务,确保他们分享你如何在最近的项目上发现公司的成本节约,或者在你的同事休假期间接手一项任务的细节。A. details细节;B. joys快乐;C. experiences经历;D. tricks技巧。根据上文“Be specific about your task”可知,这里要具体说明你的任务,所以要分享的是细节。故选A。【30题详

    62、解】考查动词短语辨析。句意:见第7题详解。A. put off推迟;B. took over接管;C. held back阻止;D. gave up放弃。根据下文“while your colleague was on leave”可知,当你的同事休假期间,你接手了这一项任务。故选B。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:现在是工作场所的支持者行动起来的时候了。A. competitors竞争者;B. supporters支持者;C. authorities当局;D. mentors导师。根据上文“ask peers and other leaders to share your succes

    63、ses with your boss and _6_ you.”可知,这些同事都是你的支持者。故选B。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:确保你有一个最新的工作描述。A. updated最新的;B. perfect完美的;C. creative创新的,有创造力的;D. impressive令人印象深刻的。根据下文“make sure your job description is renewed to account for the additional responsibilities.”可知,这一段是建议人们有一个最新的工作描述。故选A。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:如果你的

    64、老板没有意识到你所承担的所有额外任务,这可能是你被误认为表现不佳的另一个原因。A. tough有困难的;B. specific独特的;C. extra额外的;D. meaningful有益的。根据上文“Many employees have been expected to take on work outside their original job descriptions.”可知,老板希望员工们做本职工作以外的工作,所以如果你的老板没有意识到你所承担的所有额外任务,这可能是你被误认为表现不佳的另一个原因。故选C。【34题详解】考查副词词义辨析。句意:因此,确保更新你的工作描述以说明额外的

    65、职责。A. However然而;B. Moreover而且;C. Therefore因此;D. Meanwhile同时。根据下文“make sure your job description is renewed to account for the additional responsibilities.”可知,上下文是承接的因果关系。故选C。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:了解你的选择。A. options选择;B. talents才能;C. responsibilities责任;D. limitations限制。根据下文“ctually, the energy you are us

    66、ing to _your boss can leave you feeling exhausted, damaging your mental and physical health. _, it could be spent finding another opportunity where you feel seen, valued, and are appreciated for your talents.”可知,要了解你的选择。故选A。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:实际上,你用来说服老板的精力会让你感到精疲力尽,损害你的身心健康。A. bother麻烦;B. convince说

    67、服;C. praise表扬;D. doubt怀疑。根据上文“Ask yourself: “Do you want to continue to work for a boss who doesnt believe you are meeting the requirements of your job and consistently doubts your abilities?”可知,当老板不相信你时,一般情况下,员工都会去和老板解释或证明,说服老板相信他。故选B。【37题详解】考查副词词义辨析。句意:相反,这些精力应该被花在寻找另一个机会上,一个让你觉得被看到,被重视,因为你的才能而被欣赏

    68、的机会。A. Similarly类似地;B. Consequently结果;C. Instead相反;D. Additionally此外。根据下文“it could be spent finding another opportunity where you feel seen, valued, and are appreciated for your talents.”可知,上下文是转折的关系。故选C。Section B (28%)Directions: Read the following four passages. Each passage is followed by several

    69、 questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.(A)Like all people who live long enough, I have been through many dark periods and seen so much suffer

    70、ing. I was in New York on that terrible day in 2001, that day when our world changed forever. I still can remember the disbelief, the fear, the confusion as the city went quiet except for the alarms on the police cars and ambulances.It was ten years after that day that I was introduced to the Surviv

    71、or Tree, a pear crushed between two towers. All that was left was half a trunk that had been burnt black, with roots that were broken and only one living branch.She was almost sent to the dump, but the young woman who found her, Rebecca Clough, begged that the tree might be given a chance. And so sh

    72、e went to be cared for in a nursery in the Bronx. Bringing that seriously damaged tree back to health was not an easy task, and it was touch and go, which cost a lot of patience and determination.Eventually the tree made it. She was returned to be planted in what is now the 9/11 Memorial & Museum. I

    73、n the spring, her branches are bright with blossoms. Ive seen people looking at her and wiping away tears. She truly is a symbol of the resilience of natureand a reminder of all that was lost on that terrible day 20 years ago.Theres another, even more dramatic story about survivor trees. In 1990 I v

    74、isited Nagasaki, the city where the second atomic bomb was dropped at the end of World War II. Scientists predicted that nothing would grow for decades. But, amazingly, two 500-year-old camphor trees had survived. Only the lower halves of their trunks remained, and from those most of the branches ha

    75、d been torn off. Not a single leaf remained. But they were alive.Now its a large tree, but its thick trunk has cracks and you can see its all black inside. But every spring, that tree puts out new leaves. Many Japanese regard it as a holy monument to peace and survival. I stood there, humbled by the

    76、 destruction we humans can cause and the unbelievable resilience of nature.What a fascinating world, the nature kingdom. Whenever you give her a chance, nature returns. Human beings should understand how much we actually depend on the natural world, physically and spiritually.38. How do you understa

    77、nd the underlined sentence “it was touch-and-go” in paragraph3?A. The tree was so weird that no one dared to touch it.B. It was unpredictable whether the tree could be saved or not.C. It was inspiring that the tree survived on its own.D. The tree was so weak that it was not worth rescuing.39. Which

    78、of the following statements is TRUE?A. Rebecca was the only one who cared about the Survivor Tree.B. Two camphor trees now remained as what they were like before.C. Surviving ability of trees has outweighed that of human beings.D. Now both trees in New York and Nagasaki symbolize resilience.40. The

    79、passage is intended to show _.A. what is needed to save the plantsB. how the trees survived the disasterC why the author protected the treesD. how nature inspires us human beings【3840题答案】【答案】38. B 39. D 40. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。短文叙述了作者1990年访问了长崎的经历和经历了911恐怖袭击的经历。目睹了濒临死亡的枯树靠着顽强的生命力活了下来,不禁感叹大自然惊人的恢复力,因此而

    80、备受鼓舞,重拾信心。【38题详解】词义猜测题。根据第二段最后一句“All that was left was half a trunk that had been burnt black, with roots that were broken and only one living branch.只剩下半根被烧黑的树干,根被折断了,只有一根活着的树枝。”可知,小树损伤非常严重。以及第三段划线句子前句“Bringing that seriously damaged tree back to health was not an easy task(让这棵严重受损的树恢复健康不是一件容易的任务)”

    81、以及连词and可知,划线句子与前句是并列关系;并且划线后句“which cost a lot of patience and determination(需要很多耐心和决心)”可知,小树能否被救活带有极大地不确定性。选项“It was unpredictable whether the tree could be saved or not. 这棵树能否保住是无法预测的。”符合语境。故选B项。【39题详解】细节理解题。根据第四段“She truly is a symbol of the resilience of natureand a reminder of all that was lost

    82、 on that terrible day 20 years ago.(她确实是大自然恢复力的象征,提醒人们20年前那可怕的一天所失去的一切。)”以及“I stood there, humbled by the destruction we humans can cause and the unbelievable resilience of nature.(我站在那里,被人类所能造成的破坏和大自然令人难以置信的恢复力所折服。)”可知,911博物馆的这棵树以及长崎的樟脑树依然顽强的活着,都展现出了惊人的恢复力。选项“Now both trees in New York and Nagasaki

    83、 symbolize resilience.(现在,纽约和长崎的两棵树都象征着坚韧。)”符合语境。故选D项。【40题详解】推理判断题。根据文章最后一段“What a fascinating world, the nature kingdom. Whenever you give her a chance, nature returns. Human beings should understand how much we actually depend on the natural world, physically and spiritually.(多么迷人的世界,自然王国。只要你给她机会,

    84、自然就会回归。人类应该了解我们在物质和精神上对自然的依赖程度。)”以及短文叙述了作者1990年访问了长崎的经历和经历了911恐怖袭击的经历。目睹了濒临死亡的枯树靠着顽强的生命力活了下来,不禁感叹大自然惊人的恢复力,因此而备受鼓舞,重拾信心。可知,大自然顽强的生命力给了人类极大的鼓舞和信心。所以这篇文章意在展示大自然是如何激励我们人类的。故选D项。(B)Most of us have an irrational fear or habit. Famous folks often seem to go one step further. VERY Superstitious Benjamin Fr

    85、anklin AN ODD MORNING RITUALAuthor, inventor, diplomat, and scientist Benjamin Franklin (1706 - 1790) believed that air baths had a particular effect. Before he started his workday, Franklin would sit without any clothes on for up to an hour in front of an open window on the first floor of his build

    86、ing. He wrote that the shock of cold water was too violent for him and it was more agreeable for him to bathe in cold air. Franklin would either read or write during his “bath”. John Steinbeck THE RIGHT WAY TO WRITEJohn Steinbeck (1902 - 1968) wrote the first drafts of The Grapes off Wrath, East of

    87、Eden, Of Mice and Men, and most every other one of his books the same wayby hand and in pencil. And he was very particular about his pencils, requiring perfectly sharpened Black-wing 602s.John Wayne A TEN-GALLON PHOBIAAlthough John Wayne (1907 - 1979) often wore a hat on his head in his films, his t

    88、emper would suddenly become angry if anyone left a hat on top of a bed. According to his daughter, Wayne was deeply superstitious and subscribed to the not-uncommon fear that a hat on a bed was a sign of bad luck. Lucille Ball FEATHERED FOEOn the day that three-year-old Lucille Balls father died, a

    89、bird flew into her home and became trapped. Shocked by the events, she developed a lifelong bird hatred. The actor (1911 - 1989) even refused to stay in hotels that had pictures of birds on the walls. Gustav Mahler BEWARE NUMBER NINEComposer Gustav Mahler (1860 - 1911) thought he could cheat death b

    90、y not naming his ninth symphony by number. This was became several composers, including Beethoven and Schubert, had died after completing their ninth symphonies. So Mahler called his ninth The Song of the Earth - and it worked, in a sense. He lived long enough to write most of his tenth symphony, th

    91、ough he died before it was performed. Michael Jordan UNIFORM REDESIGNERMichael Jordan (1963 - ) reportedly began the trendsetting change from mid-thigh basketball shorts to longer ones as a way of covering up a pair of University of North Carolina shorts, which he wore for good luck under his Chicag

    92、o Bulls uniform. Charles Dickens DREAM CATCHERAuthor Charles Dickens (1812 - 1870) carried a navigational compass with him at all times and always faced north when he slept. He believed it improved his creativity and writing. 41. _ kept an irrational habit in order to improve their work.A. Benjamin

    93、Franklin and Gustav MahlerB. Benjamin Franklin and Charles DickensC. Gustav Mahler and Charles DickensD. Lucille Ball and Gustav Mahler42. Which of the following statements is TRUE?A. A sharpened pencil was a necessity for John Steinbeck to improve his creativity.B. Gustav Mahler refused to finish h

    94、is ninth symphony to avoid bad luck.C. Both Lucille Ball and John Wayne were afraid to certain stuff.D. Michael Jordan wore two pairs of basketball shorts in a match.43. Which of the following arrangements of the illustrations best fits the boxes numbered , , , ?A. d-b-a-cB. a-b-d-cC. d-c-a-bD. b-c-

    95、d-a【4143题答案】【答案】41. B 42. D 43. C【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了七位名人一些不合逻辑的恐惧或习惯。【41题详解】细节理解题。根据Benjamin Franklin部分中“Author, inventor, diplomat, and scientist Benjamin Franklin (1706 - 1790) believed that air baths had a particular effect. Before he started his workday, Franklin would sit without any clothe

    96、s on for up to an hour in front of an open window on the first floor of his building.(作家、发明家、外交家和科学家本杰明富兰克林(17061790)认为空气浴有特殊的效果。在他开始工作之前,富兰克林会赤身裸体地坐在一楼的一扇开着的窗户前长达一个小时)”以及最后一段“Author Charles Dickens (1812 - 1870) carried a navigational compass with him at all times and always faced north when he sle

    97、pt. He believed it improved his creativity and writing. (作家查尔斯狄更斯(18121870)总是随身携带指南针,睡觉时总是面朝北。他认为这提高了他的创造力和写作能力)”可知,本杰明富兰克林和查尔斯狄更斯为了提高他们的工作,保持着一种不合逻辑的习惯。故选B。【42题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Michael Jordan (1963 - ) reportedly began the trendsetting change from mid-thigh basketball shorts to longer ones as a way

    98、 of covering up a pair of University of North Carolina shorts, which he wore for good luck under his Chicago Bulls uniform.(据报道,迈克尔乔丹(1963)开创了这股潮流,为了遮住北卡罗莱纳大学的篮球短裤,他把篮球短裤穿在芝加哥公牛队的队服下以求好运,从中大篮球短裤改穿较长的篮球短裤)”可知,D选项“迈克尔乔丹在一场比赛中穿了两条篮球短裤”正确。故选D。【43题详解】细节理解题。根据Benjamin Franklin部分中“Author, inventor, diploma

    99、t, and scientist Benjamin Franklin (1706 - 1790) believed that air baths had a particular effect. Before he started his workday. Franklin would sit without any clothes on for up to an hour in front of an open window on the first floor of his building.(作家、发明家、外交家和科学家本杰明富兰克林(17061790)认为空气浴有特殊的效果。在他开始工

    100、作之前。富兰克林会赤身裸体地坐在一楼的一扇开着的窗户前长达一个小时)”可知,d最符合Benjamin Franklin的描述;根据John Wayne部分中“Although John Wayne (1907 - 1979) often wore a hat on his head in his films, his temper would suddenly become angry if anyone left a hat on top of a bed. According to his daughter, Wayne was deeply superstitious and subsc

    101、ribed to the not-uncommon fear that a hat on a bed was a sign of bad luck.(尽管约翰韦恩(1907 - 1979)在他的电影中经常戴着一顶帽子,但如果有人把帽子落在床上,他就会突然发火。据他的女儿说,韦恩非常迷信,并认为把帽子放在床上是坏运气的象征)”可知,c最符合John Wayne;根据Lucille Ball部分中“On the day that three-year-old Lucille Balls father died, a bird flew into her home and became trappe

    102、d. Shocked by the events, she developed a lifelong bird hatred. The actor (1911 - 1989) even refused to stay in hotels that had pictures of birds on the walls.(在三岁的露西尔鲍尔的父亲去世的那天,一只鸟飞进了她的家,被困住了。被这些事件震惊后,她对鸟类产生了终生的仇恨。这位演员(1911 - 1989)甚至拒绝住墙上有鸟画的酒店)”可知,a最符合Lucille Ball以及最后一段“Author Charles Dickens (181

    103、2 - 1870) carried a navigational compass with him at all times and always faced north when he slept. He believed it improved his creativity and writing. (作家查尔斯狄更斯(18121870)总是随身携带指南针,睡觉时总是面朝北。他认为这提高了他的创造力和写作能力)”可知,b最符合Charles Dickens。可知,d-c-a-b排序最适合。故选C。(C)Sue Biggs, director-general of the Royal Hor

    104、ticultural Society (RHS), a gardening charity, was “quite fearful” when the government ordered Britons into lockdown six weeks ago. She is single and has only her dog for company. But, like many of the societys 500,000 or so members, she has found comfort in her garden. She ordered so many new plant

    105、s that she had to dig up part of her lawn to squeeze them in.Britains gardens have never been in better nick. Restricted to their homes, folk are maintaining their hedges and paying special attention to their vegetable patches (菜地). Official statistics show that 45% of Britons are coping with the lo

    106、ckdown by gardening, slightly more than cooking or reading.Surveys suggest that between eight and nine in ten Britons have a private garden, beating France and Poland and dwarfing (使相形见绌) that in Spain, where a survey in 2014 found 27% had gardens. Millions watch flower shows that are screened on pr

    107、ime time television.This national obsession is a mixture of temperature and history. Britains climate, with mild winters and plenty of rain, is particularly suited to gardening. And from the 18th century, upper-class people competed to hire the most famous garden designers, such as Lancelot Brown, t

    108、o transform the grounds of their country estates. Examples of these are villas and suburban terraces (联排别墅) of the Victorian era with gardens front and back.In a time of isolation and anxiety, the habit should benefit the Britons. Two new booksThe Natural Health Service by Isabel Hardman, a journali

    109、st, and A well-Gardened Mind by Sue Stuart Smith, a psychiatrist highlight the mental-health benefits of gardening. Studies suggest it is associated with significant reductions in depression and anxiety. Mrs. Stuart Smith sees it as a fundamentally optimistic activity. Even as plans for holidays and

    110、 parties are being cancelled, imagining that a bunch of dull-looking seeds will transform into bright blooming flowers requires faith in the future.Kew Gardens, a popular spot in the suburb of London, is closed, but Kews gardens are busier than ever. A few streets away, Lila Fenton, a management tra

    111、iner, spends at least two hours a day in her garden. “I come down in the morning, make my coffee, then I check on my seedlings,” she says. She has clubbed together with neighbours to organise mass deliveries of plants and fertilizers.44. What might the underlined phrase “in better nick” in the secon

    112、d paragraph mean?A. more famousB. in better conditionC. in greater demandD. under more severe control45. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. Twenty-seven percent of the British people have a private garden.B. Flower shows have contributed to fueling peoples love for

    113、 gardens.C. Britain outnumbers France in the percentage of garden ownership.D. Cooking appeals to more people than gardening during the lockdown.46. Britons are obsessed with gardening because of _.A Britains climatic patterns and historical background.B. their anxiety and eagerness to reach out to

    114、nature.C. the comfort they can find in walking pets in gardens.D. their lockdown during the Covid-19 pandemic.47. What can be inferred from the passage?A. If it werent for the lockdown, Britons wouldnt maintain or restore their own gardens.B. Psychological issues and negative emotions drive Britons

    115、to spend more time gardening.C. Lila Fenton received many deliveries of plants and fertilizers from Kew Gardens.D. Gardening is an alternative to some unattainable recreational plans during the lockdown.【4447题答案】【答案】44. B 45. C 46. A 47. D【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要讲了在封控中,英国人把大量时间花在园艺上。作者讲了英国人喜爱园艺的原因,以及园艺给

    116、人们带来的好处。【44题详解】词句猜测题。根据第二段下文“Restricted to their homes, folk are maintaining their hedges and paying special attention to their vegetable patches. Official statistics show that 45% of Britons are coping with the lockdown by gardening, slightly more than cooking or reading. (由于封锁在家,人们正在维护他们的树篱,并特别注意他

    117、们的菜地。官方统计数据显示,45%的英国人通过园艺来应对封锁,这一比例略多于烹饪或阅读)”可知,封锁在家,人们对他们的花园给予了更多关注,因此他们的花园从来没有像现在状态这么好过。A. more famous更著名;B. in better condition情况更好;C. in greater demand需求更多;D. under more several control在更严格的控制下。故选B项。【45题详解】细节理解题。根据第三段“Surveys suggest that between eight and nine in ten Britons have a private gard

    118、en, beating France and Poland and dwarfing that in Spain, where a survey in 2014 found 27% had gardens. (调查显示,十分之八到九的英国人拥有私人花园,超过了法国,波兰和西班牙,2014年的一项调查发现,西班牙有27%的人拥有花园)”可知,与法国相比,英国拥有花园的人的比例更高。故选C项。【46题详解】细节理解题。根据第四段“This national obsession is a mixture of temperature and history. Britains climate, wi

    119、th mild winters and plenty of rain, is particularly suited to gardening. And from the 18th century, upper-class people competed to hire the most famous garden designers, such as Lancelot Brown, to transform the grounds of their country estates. (这种全国性的痴迷是温度和历史的结合体。英国的气候冬季温和,雨量充沛,特别适合园艺。从18世纪开始,上层阶级竞

    120、相聘请最著名的园林设计师,如Lancelot Brown,改造他们乡村庄园的场地)”可知,英国人喜爱园艺是由于当地的气候以及历史原因。故选A项。【47题详解】推理判断题。根据第五段“Even as plans for holidays and parties are being cancelled, imagining that a bunch of dull-looking seeds will transform into bright blooming flowers requires faith in the future. (尽管假期和派对的计划被取消,但想象一些看起来枯燥无味的种子

    121、会变成盛开的花朵,会使我们对未来充满信心)”可知,在封控中,不能度假聚会,打理花园也是能让人看到美好未来的方式。故选D项。(D)Artists often mock (嘲笑) business people as money-obsessed bores. Or worse, many business people, for their part, assume that artists are a bunch of ambitious wasters. Bosses may stick a few modernist paintings on their boardroom walls.

    122、But they seldom take the arts seriously as a source of inspiration.The bias starts at business school, where “hard” things such as numbers matter a lot. It is strengthened by everyday experience. Bosses constantly remind their employees that if you cant count it, it doesnt count. Few read about art.

    123、 Sun Tzus The Art of War孙子兵法does not count while some low-quality business books are pleasing to them: consider Wess Roberts Leadership Secrets of Attila the Hun.But lately there are welcome signs of a change on the business side of the great cultural gap. Business presses are publishing a series of

    124、 books such as The Fine Art of Success, by Jamie Anderson. Business schools are trying to learn from the arts.Mr. Anderson points out that many artists have also been superb entrepreneurs. Damien Hirst was even more enterprising. He not only realized that overnight millionaire collectors would pay e

    125、xtraordinary sums for dead cows and jewel-decorated skulls, but also altered the image of the art world by selling his artworks directly through Sothebys, an auction (拍卖) house. Whatever they think of his work, business people cannot help admiring a man who attracted art lovers to pay 75.5 million f

    126、or his works.Studying the arts can help business people communicate better. Most bosses spend a huge amount of time “messaging”, yet few are much good at it. Half an hour with George Orwells Why I Write would work wonders.Studying the arts can also help companies learn how to manage bright people. R

    127、ob Goffee of the London Business School points out that todays most productive companies are dominated by what they call “clevers” who are the headaches to manage. They hate being told what to do by managers whom they regard as foolish. They refuse to yield to (屈服于) performance reviews. In short, th

    128、ey are prima donnas.Studying the art world might even hold out the biggest prize of helping business become more innovative. Companies are searching the world for new ideas. To foster creativity, they surely have something to learn from the creative industries. Look at how modern artists adapted to

    129、the arrival of photography, a technology that could have made them unneeded, or how J.K. Rowling kept trying even when publishers rejected her novel.48. Which book might be considered by the author as having the least value?A. The Art of WarB. Leadership Secrets of Attila the HunC. The Fine Art of s

    130、uccessD. Why I Write49. The underlined “prima donnas” (Para 6) most probably refer to people who are _.A. arrogantB. innovativeC. intelligentD. boring50. Which of the following can be inferred from the article?A. In business schools, students are taught to overlook things that can be counted.B. The

    131、best way for bosses to manage clever employees is to show them art works.C. By reading George Orwells Why I Write, bosses can type messages more quickly.D. Damien Hirst had a business mind and sold his art works at an incredibly high price.51. Which of the following is the best title of the passage?

    132、A. Artists Bias against BusinessB. The Combination of Business and ArtC. The Effect of Innovation on CompaniesD. A Booming Art Market【4851题答案】【答案】48. B 49. A 50. D 51. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章通过指出艺术家和商人之间的相互偏见引入话题,举例说明了艺术和商业相互间的促进作用,从而告诉我们,实际上,商人有很多东西要向艺术家学习。【48题详解】细节理解题。根据文章第二段“some low-quality business

    133、 books are pleasing to them: consider Wess Roberts Leadership Secrets of Attila the Hun.(一些低质量的商业书籍却让他们感到愉悦:比如韦斯罗伯茨的匈奴王阿提拉的领导秘密)”可知,作者认为匈奴王阿提拉的领导秘密这本书是低质量的和价值小的。故选B项。【49题详解】词句猜测题。根据文章倒数第二段“Rob Goffee of the London Business School points out that todays most productive companies are dominated by what

    134、 they call “clevers” who are the headaches to manage.They hate being told what to do by managers whom they regard as foolish. They refuse to yield to (屈服于) performance reviews. In short, they are prima donnas.(伦敦商学院的Rob Goffee指出,当今最具生产力的公司被他们所谓的“聪明人”所主导,这些人管理起来很头疼。他们讨厌被他们认为愚蠢的经理告诉该做什么。他们拒绝接受业绩评估。简而言

    135、之,他们是prima donnas)”可知,这些人很傲慢的、自大。由此推知,划线词prima donnas指的是“那些傲慢的、自大的人”。故选A项。50题详解】推理判断题。根据文章第四段“Damien Hirst was even more enterprising. He not only realized that overnight millionaire collectors would pay extraordinary sums for dead cows and jewel-decorated skulls, but also altered the image of the a

    136、rt world by selling his artworks directly through Sothebys, an auction (拍卖) house. Whatever they think of his work, business people cannot help admiring a man who attracted art lovers to pay 75.5 million for his works.(达米恩赫斯特更具进取心。他不仅意识到一夜之间的百万富翁收藏家会为死去的奶牛和珠宝装饰的头骨支付巨额款项,还通过拍卖行苏富比拍卖行直接出售他的艺术品,改变了艺术界的

    137、形象。无论他们如何看待他的作品,商界人士都会情不自禁地赞赏一个吸引艺术爱好者为他的作品支付7550万英镑的人)”可知,达米恩赫斯特是有商业头脑的,他的艺术作品能卖到令人难以置信的高价。故选D项。51题详解】主旨大意题。分析全文内容可知,文章通过指出艺术家和商人之间的相互偏见引入话题,举例说明了艺术和商业相互间的促进作用,从而告诉我们,实际上,商人有很多东西要向艺术家学习,将商业与艺术结合起来会更好。所以B项“商业与艺术的结合”适合用作本文的标题。故选B项。V. Translation (15%)Directions: Translate the following sentences into

    138、 English, using the words given in the brackets.52. 我们要牢记,与时俱进是社会发展的关键。(mind)【52题答案】【答案】We should keep in mind that moving with the times is the key to social development.【解析】【详解】考查动词短语。“牢记”使用动词短语keep in mind,“与时俱进是社会发展的关键”译为一个宾语从句,是描述一个客观事实,用一般现在时,“与时俱进”译为move with the times,在句中作主语,应用动名词形式,be动词用is,

    139、“的关键”使用固定短语the key to,“社会发展”译为social development,所以宾语从句译为moving with the times is the key to social development,从句结构、意义完整,用that引导,故本句可译为We should keep in mind that moving with the times is the key to social development.53. 今晚在场的宾客都是为文物保护作出巨大贡献的考古学家。(present)【53题答案】【答案】The guests present here tonight

    140、 are all archaeologists who have made a great contribution to preserving our heritage.【解析】【详解】考查形容词,时态及定语从句。make a great contribution to doing sth. 对某事做出巨大贡献;形容词present作定语时,不用于名词前;句中who引导定语从句,修饰先行词archaeologists,连词在从句中作主语。句中考古学家对文物保护做出巨大贡献,强调现在的结果,因此使用现在完成时,根据句意,故翻译为:The guests present here tonight

    141、are all archaeologists who have made a great contribution to preserving our heritage.54. 在当前情况下,媒体不该传播谣言,而是要呼吁人们众志成城,共渡难关。(appeal)【54题答案】【答案】Under the current circumstances, the media should not spread rumors, but appeal to people to work together to overcome the difficulties.【解析】【详解】考查短语、非谓语动词和情态动词

    142、。under the circumstances在这种情况下; spread rumors传播谣言;appeal to sb to do呼吁某人做某事;work together众志成城;overcome the difficulty共渡难关。句中用不定时的作目的状语。情态动词should not表示“不应该”。根据句意,故翻译为Under the current circumstances, the media should not spread rumors, but appeal to people to work together to overcome the difficultie

    143、s.55. 这个针对线上观众的项目,通过使壁画数字化,让更多人了解了莫高窟(the Mogao caves)。(target)【55题答案】【答案】The project, targeted at an online audience, makes the Mogao caves more accessible by digitizing the murals.【解析】【详解】考查名词、动词、介词、形容词、短语和时态。表示“这个项目”应用名词短语the project;表示“针对”应用形容词短语targeted at;表示“线上观众”应用名词短语an online audience;表示“通过

    144、”应用介词by;表示“壁画”应用名词mural的复数,表示整体概念;表示“使数字化”应用动词digitize;表示“莫高窟”应用名词短语the Mogao caves;表示“让更多人了解”应用动词短语makemore accessible。分析句子意思可知,“针对线上观众的”是“项目”的定语,所以可以形容词短语做后置定语。“使壁画数字化”是表示“通过”意思的介词by的宾语,所以要用动名词形式;这句话是描述现在的情况,所以谓语用一般现在时,主语是“这个项目”,谓语要用第三人称单数形式。故翻译为The project, targeted at an online audience, makes t

    145、he Mogao caves more accessible by digitizing the murals。56. 这本讲述老人与鲨鱼浴血奋战的小说如此扣人心弦,以致于他爱不释手。(So)【56题答案】【答案】The novel about an old mans bloody battle with a shark is so gripping that he cant help reading it all the time.【解析】【详解】考查形容词,固定句型。根据汉语,转换成英文,主语是novel(小说),这里没有谓语动词,所以使用系动词,主语是单数形式,而且表述的是一件事实,所以

    146、用一般现在时,使用is,表语是gripping(扣人心弦的),固定句型sothat(以至于);从句主语是he(他),谓语动词是爱不释手,也就是表达一直在看书,所以使用固定搭配cant help doing sth.(情不自禁做某事),read“读”,宾语指代上文提到的novel,用代词it,all the time“一直”。然后在对主句主语进行修饰,是一本关于“老人与鲨鱼浴血奋战的小说”(about an old mans bloody battle with a shark),综上所述,本句翻译为The novel about old mans bloody battle with shark is so gripping that he cant help reading it all the time.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:上海市建平中学2021-2022学年高一英语下学期4月期中考试试卷(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-378310.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1