河北省安平中学2020-2021学年高一上学期12月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省安平中学2020-2021学年高一上学期12月月考英语试题 WORD版含解析 河北省 安平 中学 2020 2021 学年 上学 12 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、安平中学2020-2021学年第一学期第三次月考高一年级英语试题第一部分:听力(共20小题;每小题1.5分,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When will the man start work?A. On Monday. B. On Wednesday. C. On Friday.2. Whose r
2、ecorder is the best?A. Jacks. B. The mans. C. The womans.3. What is the man doing?A. Typing a letter.B. Repairing a machine.C. Teaching the woman something.4. How old is the boys sister?A. 10. B. 12. C. 14.5. What are the speakers talking about?A. When to play the piano.B. How often to go to the gym
3、.C. How to deal with stress.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6、7题。6. What are Meis lessons about?A. Painting. B. Speaking Chinese. C. Drawing Chinese words.7. How does Meis teac
4、her help Mei?A. He makes learning fun.B. He tells her to be patient.C. He makes the lessons easy.听下面一段对话,回答第8至10题。8. What does the boy dislike to eat?A. Vegetables. B. Meat. C. Cake.9. Who told the boy people should drink milk?A. His mother. B. His teacher. C. His father.10. What will the boy do nex
5、t?A. Eat his salad. B. Drink fruit juice. C. Get ready for bed.听下面一段对话,回答第11至13题。11. What will the man do today?A. Buy some dog food. B. Bring his dog to the doctor. C. Have a check-up for himself.12. What does the woman say about her sister?A. She has a son. B. She doesnt like dogs. C. She doesnt t
6、reat her dog very well.13. What does the woman suggest?A. The mans dog is lucky. B. Her dog is like her child. C. She wants a dog soon.听下面一段对话,回答第14至17题。14. When did Sue leave last night?A. At around 10:00 p.m. B. At around 10:30 p.m. C. At around 11:30 p.m.15. What did Matt have to drink?A. Some so
7、da. B. Some juice. C. Some water.16. Who won the game?A. Chris. B. Joey. C. Matt.17. How did the man feel about the game?A. He was lucky. B. He got tired of playing. C. He didnt have a chance to win.听下面一段独白,回答第18至20题。18. Who was from the farm?A. The duck. B. The fish. C. The dog.19. Why did the litt
8、le rabbit try swimming in the water?A. Other animals liked doing it.B. He wanted to leave the farm.C. He wanted to prove he was the best.20. What did the rabbit say at the end?A. He liked to be outside the farm.B. He didnt like swimming.C. He wanted to stay home.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分
9、,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AFour Free Mobile Apps to Help You Learn English FasterHave you realized that you can put your smartphone to really good use for learning English? Here are 4 free mobile apps that will help you do just that.Hello EnglishIt covers all the aspec
10、ts of language learning, including vocabulary, translation, grammar, spellings, spoken and reading skills. It uses interactive games to teach different English lessons and offers new audiohooks, latest news, and books. However, you should already understand basic English structures and alphabets, fo
11、r the app cant help you learn English from scratch(从零开始).DuolingoIf you want to learn English from scratch, then this is the app you are lookking for. Duolingo uses interactive games to help you learn English. For beginners, the app focuses on helping you learn verbs, phrases and sentences.LingbeIf
12、you are ready to practice your spoken skills in the real world, youll need Lingbe. Its a community-based app where people help each other and share their native languages. It connects you with real people on call who are native English speakers.HelloTalkHelloTalk is similar to Lingbe as it connects
13、you with native speakers to help improve your language skills. However, it adds a few extra functions that might interest you. You can view the information about users to find a match that interests you. Additionally, you can also send text and audio messages, and even do video calls with other peop
14、le.If you are a beginner, start from Duolingo and then use Hello English to take full command over the language. For fluent spoken English learners, you can try out Lingbe or HelloTalk.1. Who do you think Hello English is intended for?A. Those who want to learn English from scratch.B. Those who are
15、interested in English structures.C. Those who already understand basic English structures.D. Those who are good at reading skills.2. Which app is the best choice for an English beginner at first?A. Hello English.B. Duolingo.C. Lingbe.D. HelloTalk.3. What can you do on HelloTalk?A. Do video calls wit
16、h native speakers.B. Learn basic English structures.C. Read the latest news.D. Enjoy the interactive games.【答案】1. C 2. B 3. A【解析】本文是一篇说明文,为读者介绍了四款免费学英语的app。【1题详解】细节理解题。 根据Hello English部分中的“However, you should already understand basic English structures and alphabets, for the app cant help you learn
17、English from scratch(从零开始). (不过,你应该已经了解了基本的英语结构和字母,因为该应用程序无法帮助你从头开始学习英语。)”可知,使用Hello English的学习者需要有一定的基础,理解一些基本的词汇和语法结构,因为它不能帮零基础的人从头学起。故选C。【2题详解】细节理解题。 根据Duolingo部分中的“If you want to learn English from scratch, then this is the app you are looking for. (如果你想从零开始学习英语,那么这就是你正在寻找的应用程序。)”可知,Duolingo是一款帮
18、助英语初学者的应用软件。故选B。【3题详解】细节理解题。根据HelloTalk部分中的“Additionally, you can also send text and audio messages, and even do video calls with other people. (此外,您还可以发送文本和音频消息,甚至与他人进行视频通话。)”可知,在HelloTalk上可以发文字和语音信息,还可以和其他人视频电话。故选A。BFeeling left out?A reader wrote that she was feeling lonely at break because her b
19、est friend wasnt aroundHeres our advice to herand to all kids who feel lonely sometimesIts hard when a best friend isnt aroundmaybe because she moved to a different school or a different class. You may feel lonely at break or lunchtime. You want to have new friends but how do you make them? Maybe it
20、 seems like everybody else already has their friends. But remember, theres always room for more friends. Start by looking around your classroom-think about which kids youd like to play with at breakLook for chances to say hi to them,smile,and be friendlyOffer to share something or express your appre
21、ciation (欣赏)to them. Invite someone to play with you or say “Do you want to sit here?” in the lunchroom. When youre at break, walk over to kids you want to play with, act friendly, and say “Hi, can I play, too?” or just join inIf you have trouble doing this or if youre feeling shy, ask your teacher
22、to help you make new friends. Teachers are usually pretty good at matching up friends. The best way to make friends is to be a friend. Be kind, be friendly, share, say nice things, offer to help-and pretty soon, youll have one, or two, or even more new friends. You might still miss that special best
23、 friend. But when you see each other, you can share something you didnt have before she left: You can introduce her to your new friends!4. The expression “feeling left out” means “_” in ChineseA. 受冷落B. 被调侃C. 挨批评D. 遭攻击5. According to the writer, some kids feel lonely at break because they .A. have tr
24、ouble with their studiesB. are too young to look after themselvesC. need their parents to be with themD. dont have their best friends around6. The underlined word “ this” in Paragraph 4 refers to(指的是) _.A. sharing your ideasB. talking before many peopleC. studying better at schoolD. developing new f
25、riendship7. Some kids need help from teachers to make friends because_.A. they are shy or not good at making friendsB. they have no time to stay with othersC. teachers know who wants a new friendD. they miss their old friends a lot【答案】4. A 5. D 6. D 7. A【解析】本文是一篇议论文。文章主要论述了当感到孤独时,孩子们应该如何结交新的朋友。【4题详解
26、】词句猜测题。根据文章第一段“A reader wrote that she was feeling lonely at break because her best friend wasnt aroundHeres our advice to herand to all kids who feel lonely sometimes(一位读者写道,休息时她感到很孤单,因为她最好的朋友不在身边。以下是我们给她的建议也给所有有时感到孤独的孩子。)”及全文可知,全篇文章都围绕着感到孤独进行论述。由此猜测feeling left out是“孤独,受冷落”的意思。故选A。【5题详解】细节理解题。根据文章
27、第二段“Its hard when a best friend isnt aroundmaybe because she moved to a different school or a different class. You may feel lonely at break or lunchtime. (如果最好的朋友不在身边,那就很难了也许是因为她换了一所学校或另一个班。你可能会在休息或午餐时间感到孤独。)”可知,根据作者的说法,一些孩子在休息时感到孤独,是因为他们没有最好的朋友在身边。故选D。6题详解】词句猜测题。根据文章第四段“If you have trouble doing th
28、is or if youre feeling shy, ask your teacher to help you make new friends. (如果你在这方面有困难或感到害羞,让你的老师帮助你结交新朋友。)”可知,这里的this指的是make new friends。D选项developing new friendship(发展新的友情)与文意相符。故选D。【7题详解】细节理解题。根据文章第四段“If you have trouble doing this or if youre feeling shy, ask your teacher to help you make new fr
29、iends. (如果你在这方面有困难或感到害羞,让你的老师帮助你结交新朋友。)”可知,想让老师帮助结交新朋友的原因是自己感到困难或者害羞。A选项they are shy or not good at making friends(他们害羞或者不太擅长交朋友)符合文意。故选A。CWe are sitting at lunch when my friend casually mentions that she and her husband are thinking of “starting a family. ” What she means is that her biological clo
30、ck has begun its countdown and she is considering the possibility of motherhood.“Were taking a survey, she says,half jokingly. “Do you think I should have a baby?”“It will change your life, I say carefully.“I know,” she says, “No more sleeping in on Saturdays,no more relaxing vacations. ”But that is
31、 not what I mean at all I look at my friend,trying to decide what to tell her.I want her to know what she will never learn in childbirth classes. I consider warning her that she will never read a newspaper again without asking “What if that had been my child?” That when she sees pictures of starving
32、 children, she will look at the mothers and wonder if anything could be worse than watching your child die.I feel I should warn her that no matter how many years she has invested in her career, she will be professionally disturbed by motherhood She might successfully arrange for child care, but one
33、day she will be waiting to go into an important business meeting, and she will think about her babys sweet smell. She will have to use every ounce of discipline to keep from running home,just to make sure he is all right.I want her to know that however decisive she may be at the office, she will sec
34、ond- guess herself constantly as a mother. That her life,now so important, will be of less value to her once she has a child. That she will give it up in a moment to save her child, but will also begin to hope for more years,not so much to realize her own dream,but to watch her child realize his.My
35、friends surprised look makes me realize that tears have formed in my eyes. “Youll never regret it,” I say finally.8. According to the author, what will happen to her friend once she has a child?A. She will never read a newspaper again.B. She will become less disciplined at work.C. Her physical condi
36、tion will become worse.D. Her child will distract her from her career.9. What does the underlined word “it” most probably refer to?A. Child.B. Dream.C. Life.D. Value.10. Whats the authors attitude towards her friends plan of having a baby?A. Objective.B. Supportive.C. Disapproving.D. Doubtful.11. Wh
37、at is the best title for the text?A. The Worry of a Would-be MotherB. The Survey of ChildbirthC. The Secret of a Successful MotherD. The Meaning of Motherhood【答案】8. D 9. C 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了作者的一个朋友计划要孩子,作者告诉她当母亲后,生活中的诸多变化,并且强调作为母亲,为孩子付出,永远不会后悔。【8题详解】细节理解题。答案定位在倒数第三段I feel I should
38、 warn her that no matter how many years she has invested in her career, she will be professionally disturbed by motherhood可知根据作者的观点,一旦她有了孩子,她的孩子就会分散她对事业的注意力,故选D。【9题详解】推理判断题。根据That her life,now so important, will be of less value to her once she has a child.可知That she will give it up in a moment to s
39、ave her child, but will also begin to hope for more years,not so much to realize her own dream,but to watch her child realize his.可知有孩子之后,她会放弃生命来拯救她的孩子,但也开始希望多活几年,与其说实现她自己的梦想,倒不如说是看她的孩子实现梦想。所以it指的是生命,故选C。【10题详解】推理判断题。答案定位在最后一段My friends surprised look makes me realize that tears have formed in my ey
40、es. “Youll never regret it,” I say finally. 我朋友惊讶的表情让我意识到我的眼中已经形成了泪水。“你永远不会后悔,”我最后说。由此推断出作者对她朋友要孩子的计划持支持态度。A. Objective.客观的;B. Supportive.支持的;C. Disapproving.不赞成; D. Doubtful.怀疑的,故选B。【11题详解】主旨大意题。这篇文章主要讲了作者的一个朋友计划要孩子,作者告诉她当母亲后,生活中的诸多变化,并且强调作为母亲,为孩子付出,永远不会后悔。所以这篇文章最好的题目是母亲身份的意义,故选D。【点睛】推理判断题要求考生在理解原文
41、表面文字信息的基础上,做出一定的判断和推理,从而得出文章的隐含意义和深层意义。推理判断题属于主观性较强的高层次阅读理解题,做这类题目时,同学们应严格依据作者所陈述的细节、事实以及作者的措词、态度和语气等,找出能够表露作者思想倾向和感情色彩的词语,然后利用自己已获得的相关知识进行推理判断,从而得出符合逻辑的结论。小题3,答案定位在最后一段My friends surprised look makes me realize that tears have formed in my eyes. “Youll never regret it,” I say finally. 我朋友惊讶的表情让我意识到
42、我的眼中已经形成了泪水。“你永远不会后悔,”我最后说。由此推断出作者对她朋友要孩子的计划持支持态度。A. Objective.客观的;B. Supportive.支持的;C. Disapproving.不赞成;D. Doubtful.怀疑的,故选B。DSure, its good to get along with your teacher because it makes the time you spend in the classroom more pleasant. And yes, its good to get along with your teacher because, in
43、 general, its smart to learn how to relate to the different kinds of people youll meet throughout your life. But really, theres one super-important reason why you should get along with your teacher. When you do, learning bursts right open, says Evelyn Vuko, a longtime teacher who writes an education
44、 column called Teacher Says for the Washington Post newspaper. In fact, kids who get along with their teachers not only learn more, but theyre more comfortable asking questions and getting extra help. This makes it easier to understand new material and do your best on tests. When you have this kind
45、of relationship with a teacher, he or she can be someone to turn to with problems, such as problems with learning or school matters, such as bullying (欺凌弱小者).As a kid in a primary or middle school, youre at a wonderful period in your life. Youre like a sponge (海绵), able to soak up lots of new and ex
46、citing information. On top of that, youre able to think about all this information in new ways. Your teacher knows that, and in most cases, is very excited to be the person whos giving you all that material and helping you put it together. Remember, teachers are people, too, and they feel great if y
47、oure open to what theyre teaching you. Thats why they wanted to be teachers in the first place-to teach! Some kids may be able to learn in any situation, whether they like the teacher or not. But most kids are sensitive (敏感的) to the way they get along with the teacher, and if things arent going well
48、, they wont learn as well and wont enjoy being in class.12. What does the writer mainly talk about in the passage? _A. How much the students are expected to get along with teachers.B. How to make the time in the classroom more pleasant.C. How important to have a good relationship with teachers.D. Ho
49、w to get a long well with teachers.13 What does turn to in the third paragraph really mean? _A. get help fromB. take hold ofC. look forD. think about14. According to the passage, which of the following can be inferred? _A. If you have a good relationship with your teacher, you can get more help and
50、learn more knowledge.B. If you find it comfortable to ask questions, you can build a good relationship with teachers.C. If you are getting on well with your teachers, you have more problems than others.D. If you do your best on tests, you can build a good relationship with teachers.15. Which is Not
51、True on teachers and their work according to the passage? _A. There are some students who can learn even if they dont like the teacher.B. Having a bad relationship with teachers does some harm to your studies.C. Teachers are excited even if you wouldnt like to accept their teaching.D. Teachers somet
52、imes have the same feelings as students do.【答案】12. C 13. A 14. A 15. C【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了学生和老师愉快相处的积极影响。【12题详解】主旨大意题。根据全文内容,特别是文章第二段“But really, theres one super-important reason why you should get along with your teacher. (但实际上,有一个超级重要的原因,为什么你应该与你的老师愉快相处)”可知,文章主要介绍学生和老师愉快相处的重要性。C选项How important to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-378578.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
