河北省安平中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 安平 中学 2020 2021 学年 英语 上学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省安平中学2020-2021学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What troubles the man?A. The phone rings.B. The poor service.C. The TV noise.【答案】C【解析】【原文】M: Would you mind turning
2、down the TV a bit? Im answering the phone.W: Not at all.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is Jacks house like?A. It is small.B. It is messy.C. It is clean.【答案】B【解析】【原文】M: Look around! There are dirty plates and cups everywhere in Jacks house!W: Yes. It looks as if we were away. Doesnt it bother him to live
3、in such a mess?3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Which shirt will the man probably wear?A. The blue one.B. The orange one.C. The white one.【答案】C【解析】【原文】M: Mom, I cant find my orange shirt. How do you like the blue shirt? Shall I wear it to my friends party or shall I wear the white one?W: I dont think the blue o
4、ne is as good as the white one.M: OK.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman suggest the man do?A. Rest at home.B. Go outdoors.C. Watch a football match.【答案】B【解析】【原文】W: If I were you, I wouldnt stay at home on such a sunny day.M: But I got hurt in a football match last week.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Wha
5、t does the woman mean?A. She will take a boat tour.B. She will work on the ship.C. She will be busy this summer.【答案】C【解析】【原文】M: I wont be able to take a vacation this summer. I have to work.W: Guess were in the same boat.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷
6、的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What was the man doing?A. Making a plan.B. Having a party.C. Calling his friend.7. Who is the woman probably?A. The mans friend.B. The mans neighbor.C. A policewoman.【答案】6. B 7. B【解析】原文】W: Excuse
7、me. Could you please turn down the music? I cant go to sleep!M: Oh. Is that better?W: A little better. It is about midnight.M: Ah, come on. Its still early. Its my birthday, so I asked a few friends over and its Sunday tomorrow.W: But Ive got to get up early tomorrow. I have something important to d
8、o in the morning. There should be no noise after 11:00. So if youre going to continue, Ill have to call the police.M: Oh, all right. Dont be angry.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What happened to the woman this morning?A. She got up late.B. She lost her bike.C. She quarreled with her brother.9
9、. How did the woman go to school today?A. On foot.B. By bike.C. By bus.10. What did the woman leave at home?A. Her wallet.B. Her keys.C. Her schoolbag.【答案】8. A 9. B 10. C【解析】【原文】M: You look upset. Whats wrong with you?W: Well, I overslept, and when I got up, my brother was taking a shower in the bat
10、hroom.M: Oh, no!W: After he got out of the bathroom, I took a quick shower and got dressed. By the time I arrived at the bus station, the bus had already left.M: What a bad luck!W: I had to go back home to ride my bike.M: Oh, what a poor girl!W: Then, when I got to school, I realized that I had left
11、 my schoolbag at home.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. How many tickets does the woman want?A. 2.B. 3.C. 5.12. When should the woman arrive at the theater?A. At 2:30.B. At 3:00.C. At 3:15.13. What does the woman want to know about at last?A. Information about Childrens Club.B. The prices of th
12、e tickets.C. The show time.【答案】11. C 12. A 13. A【解析】【原文】M: Westbury Theater. Can I help you?W: Yes. Id like to book some tickets for the play for children, Cinderella.M: When would you like to go?W: The afternoon of the seventh of April. How much are they?M: 12.50 each. Children under sixteen pay on
13、ly 8.25 if theyre with an adult.W: All right. Id like tickets for two adults and three children please. Can you tell me who is in it?M: Cinderella is played by Sophie Mcshera.W: And the show starts at 3:15, doesnt it?M: Thats right, but you need to arrive at 2:30 to get your tickets.W: OK. Thanks. C
14、an you tell me about your Childrens Club on Saturday mornings?M: Call 7722801 and theyll give you the information.W: Great. I will get in touch with them at once. Thanks.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What is the man doing?A. Doing a survey.B. Applying for a job.C. Sharing his reading habits
15、.15 What does the woman spend two or three hours every week doing?A. Reading newspapers.B. Reading textbooks.C. Reading novels.16. What is the woman busy doing at night these days?A. Preparing for an exam.B. Reading novels.C. Taking a class.【答案】14. A 15. A 16. C【解析】【原文】W: Hello.M: This is Danny Jack
16、son from the Market Research Company. May I ask you a few questions?W: Sure.M: Do you read any newspapers and if so, which ones?W: I read New York Times and the Wall Street Journal.M: About how many hours do you spend in reading newspapers every week then?W: About two or three.M: OK. Now, do you rea
17、d books regularly and, if so, what type?W: Well, novels are my favorite but, to tell you the truth, I have not read one in quite a while. I am taking a class at night, so the only books I have been reading lately are textbooks.M: And how long do you spend in reading textbooks per week?W: Not enough.
18、 I guess four or five hours.M: Thanks for your help.W: Youre welcome.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Whom does London Teenagers Help raise donations for?A. Children.B. Women.C. Old people.18. How many people were killed in the great floods?A. At least 242.B. About 5,000.C. Around 18,600.19. Wha
19、t are the flood victims badly in need of?A. Food.B. Clothes.C. Water.20. How can people contact London Teenagers Help?A. By writing letters.B. By going to the office directly.C. By phone or through the Internet.【答案】17. A 18. A 19. B 20. C【解析】【原文】W: Dear Shirley,Im writing to you on behalf of London
20、Teenagers Help. Our group is an organization that raises donations for children who suffer in natural disasters. We have been working to help make a difference in their lives.A few days ago, great floods attacked Bangladesh killing at least 242 people, destroying crops and houses. At least 5,000 wer
21、e injured and 186,000 were left homeless. The suffering of the people is extreme. They are badly in need of clothes, shelters and schools.Today, we do hope that you would be kind enough to help those children by sending the most generous donation. We look forward to whatever support you can provide.
22、 Thank you in advance for your generosity and kind support.If you want more information about our organization, you may visit www. Reading London teenagers help. com online or contact us by phone at 88909998. You can make a donation online.Yours,Sarah第二部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下
23、列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AHappiness is for everyone. You dont need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on. Why? Because those who have big houses may often feel lonely and those who have
24、cars may want to walk on the country roads at their free time.In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. When you are in trouble at school, your friends will help you; when you study hard at your lessons, your parents are always taking good care of your life and your heal
25、th; when you get success, your friends will say congratulations to you; when you do something wrong, people around you will help you to correct it. And when you do something good to others, you will feel happy, too. All these are your happiness. If you notice them, you can see that happiness is alwa
26、ys around you.Happiness is not the same as money. It is a feeling of your heart. When you are poor, you can also say you are very happy, because you have something else that cant be bought with money. When you meet with difficulties, you can say loudly you are very happy, because you have more chanc
27、es to challenge yourself. So you cannot always say you are poor and you have bad luck. As the saying goes, life is like a revolving(旋转 ) door. When it closes, it also opens. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person.21. Happiness is for_.A. those who have large and beauti
28、ful housesB. those who have carsC. those who have a lot of moneyD. all people22. When you do something wrong, _.A. you may correct itB. you will have no chance to challenge yourselfC. anybody will laugh at youD. you will be happy23. Which is TRUE according to the passage?A. When you get success, you
29、r friends will be very proud of you.B. You can get help from others when you make mistakes.C. You can still be a happy person even if you have little money.D. All the above.24. Why do we say “Happiness is not the same as money”? Because _.A. money always brings happinessB. money doesnt always bring
30、happinessC. everything can be bought with moneyD. only rich people have happiness25. Which is the title of the passage?A. Do Something Good to OthersB. Happy and LuckyC. HappinessD. Life and Success【答案】21. D 22. A 23. D 24. B 25. C【解析】本文是议论文。作者关于“幸福是什么”提出自己的观点:每个人都会拥有幸福,幸福是内心的感受,幸福和金钱不是同一回事。【21题详解】细
31、节理解题。根据文章首句“Happiness is for everyone”可知,幸福是属于每一个人的,每一个人都会拥有幸福。故选D。【22题详解】细节理解题。根据文章第二段中“when you do something wrong, people around you will help you to correct it.”可知,当你做错事的时候,你身边的人会帮助你改正。故选A。【23题详解】细节理解题。根据文章第二段中“when you get success, your friends will say congratulations to you; when you do somet
32、hing wrong, people around you will help you to correct it.”可知,当你成功的时候,你的朋友会祝贺你,为你感到骄傲;当你做错事的时候,你会得到身边的人的帮助,改正错误;根据第三段中“When you are poor, you can also say you are very happy, because you have something else that cant be bought with money”可知,当你贫穷的时候,你也会很幸福,因为你拥有用钱买不到的其他东西。由此可知,上面的三个说法都是正确的。故选D。【24题详解
33、】推理判断题。文章第一段中提到“Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.(因为那些有大房子的人可能经常感到孤独,而那些有汽车的人可能想在他们的空闲时间走在乡村的道路上。)”可知,钱并不总是带来幸福;第三段中提到“When you are poor, you can also say you are very happy, because you have some
34、thing else that cant be bought with money(当你贫穷的时候,你也会很幸福,因为你拥有用钱买不到的其他东西)”。由此可以推断,幸福和金钱并不是同一回事,金钱并不总是会带来幸福,而贫穷也不是就一定不幸福。故选B。【25题详解】主旨大意题。通读全文,文章第一段提出观点“Happiness is for everyone.”每一个人都会拥有幸福;第二段提出观点“happiness is always around you if you put your heart into it(只要你用心去感受,幸福就会一直在你身边)”;第三段提出观点“Happiness i
35、s not the same as money.”金钱并不总是会带来幸福。因此文章是论述幸福是什么,标题应该为“幸福”。故选C。BAmerican like to visit the national parks. In 1996, over 250,000,000 people visited areas run by the National Park Service. Experts predict that by 2010, 500,000,000 people per year will visit the parks. As a result, people are trying
36、to think of ways to protect the parks from the crowds.The crowding of the parks has caused several problems. One is that there is not enough space for all of the people who want to use the parks. To deal with this problem, national parks may require reservations months in advance for some spots. The
37、 Park Service may also raise entrance fees at these places.Another problem caused by increased park use is pollution. Some garbage and waste can be cleaned up, and the cleanup can be paid for by increased entrance fees. To cut down on noise pollution and air pollution, officials may decrease the num
38、ber of cars allowed in parks. If this happens, people may use buses to travel around the parks. Officials may also limit the use of jet-skis, snowmobiles (摩托雪橇), motorboats, and sightseeing helicopters and planes.The parks are also threatened by development that is going on around them. For example,
39、 around Yellow Stone Park, many motels (汽车旅馆), golf courses, resorts, and other tourist attractions have been built. Some of these developments affect areas that are used by animals. People will have to learn to agree about ways to protect the parks. If they do not, there will soon be no reason to v
40、isit these national treasures.26. By 2010 the number of visitors will rise by _ per year.A. 250 millionB. 500 millionC. 2.5 billionD. 5 billion27. If you want to visit the national parks, you may have to _ in the future.A. pay less than beforeB. stay there for monthsC. book the ticket before monthsD
41、. fill in a form to apply for the ticket28. Entrance fees may be increased _.A. just for the benefit of the National Park ServiceB. either to limit the number of visitors or to pay for the cleanerC. not only to protect the animals but to reduce the noise pollutionD. merely for the development of the
42、 national parks29. What does the underlined sentence in the passage mean?A. People are not supposed to visit the national parks for fear that they will harm the animals.B. Only if more man-made tourist attractions are built will more people visit the parks.C. It is reasonable to keep the balance bet
43、ween the development of the parks and the reserve(保护区).D. People will not visit the national parks since there are no golf courses and resorts.30. What can be inferred from the passage?A. High fees may probably keep some people out of parks.B. Helicopters and planes will not be used in parks any lon
44、ger.C. The bus will become the only tool in parks with the purpose of pollution reduction.D. The National Park Service welcomes as many visitors as possible.【答案】26. A 27. C 28. B 29. C 30. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述美国公园的参观人数过多带来的问题及解决办法。【26题详解】细节理解题。根据第一段第三句“Experts predict that by 2010, 500,000,000 pe
45、ople per year will visit the parks.”可知,专家预测,到2010年,每年将有5亿人参观公园,即增加了2.5亿。故选A项。【27题详解】细节理解题。根据第一段倒数第二句“To deal with this problem, national parks may require reservations months in advance for some spots.(为了解决这个问题,国家公园的一些景点可能需要提前几个月预约)”可知,未来如果你想参观国家公园,你可能必须要提前几个月预定,故选C项。【28题详解】细节理解题。第一段提到公园拥挤导致很多问题,结合第
46、一段最后一句“The Park Service may also raise entrance fees at these places.”可知,公园管理局可能也会提高这些地方的门票来解决公园拥挤问题,即提高门票价格可能会限制游客数量;根据第二段第二句“Some garbage and waste can be cleaned up, and the cleanup can be paid for by increased entrance fees.(一些垃圾和废物可以被清理,清理费用可以通过增加门票价格来支付)”可知,增加门票价格用于支付清洁工的费用,所以提高门票价格是为了限制游客数量或者
47、支付清洁工的费用,故选B项。【29题详解】句意猜测题。根据画线句前一句“Some of these developments affect areas that are used by animals.”可知,公园周围的发展会影响动物使用的地区,结合最后一句“如果人们不这样做,很快就没有理由去参观这些国家宝藏了”可推知,画线句“People will have to learn to agree about ways to protect the parks.”意为在人们在注重公园周围发展的同时,不能占用动物保护区,C项“保持公园和保护区发展的平衡是合理的”符合题意,故选C项。【30题详解】推
48、理判断题。第一段第四句“As a result, people are trying to think of ways to protect the parks from the crowds.”可知,人们努力想办法保护公园不受人群拥挤的破坏,第一段最后两句“To deal with this problem, national parks may require reservations months in advance for some spots. The Park Service may also raise entrance fees at these places.(为了解决这个
49、问题,国家公园的一些景点可能需要提前几个月预约。公园管理局也可以提高这些地方的门票)”是解决公园拥挤问题的两个办法,由此可推知,提高门票价格可能会将一些人挡在门外,故选A项。【点睛】CThis was the first real task I received in my new school. It seemed simple: go on the Internet and find information about a man named George Washington. As I searched the name, I found that there were two fam
50、ous people having the same name who looked completely different! One invented hundreds of uses for peanuts(花生), while the other led some sort of army across America. I stared at the screen, wondering which one my teacher meant. I called my grandfather for a golden piece of advice:let the coin decide
51、. I flipped(掷) a coin and Ah! Tails (背面)! My report would be about the great man who invented peanut butter, George Washington Carver.Weeks later, I stood in front of the classroom and proudly read my homework. But things started to get strange. I looked around the room, only to find my classmates w
52、ith big smiles on their faces and tears in their eyes and my stone-faced teacher. I was completely lost. “What could be causing everyone to act this way?”Oh well, I dropped the paper and sat down at my desk, burning to find out what I had done wrong. As a classmate began his report, it all became cl
53、ear, “My report is on George Washington, the man who started the American War of Independence.” The whole world became quiet! How could I know that my teacher meant that George Washington?Of course, my subject result was awful. Sad but fearless, I decided to turn this around. I talked to the headmas
54、ter Miss Lancelot, but she said firmly: No re-dos; no new score. I felt that it was not fair, and I believed I deserved(应得) a second chance. So I threw myself heartily into my work for the rest of the school year. Ten months later, I sat in the headmasters office again, but this time a completely di
55、fferent conversation. I smiled and flashed back to the terrible moment at the beginning of the year as the headmaster told me I was good enough to skip(跳过) the 6th grade and started the 7th grade next term.31. The task I received was to find information about _.A. uses for peanutsB. American War of
56、IndependenceC. George WashingtonD. my headmaster Miss Lancelot32. People in the class acted strangely because _.A. I was too proud of my homeworkB. I mistook what the homework was aboutC. the whole world suddenly became quietD. the teachers face turned to a stone33. I _ after I failed the subject.A.
57、 worked harder to prove my abilityB. started to study from the 7th gradeC. was so frightened at the awful resultD. was given a second chance to redo the work34. We can infer(推断) from the passage that _.A. the headmaster didnt like the writer at allB. the writers classmates felt sad at his mistakeC.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
人教部编版六年级语文上册《竹节人》教学课件优秀公开课课件 (8).pdf
