分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 1)(含解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:379378
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:30.28KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高考英语一轮复习 题型组合训练Day 1含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 题型 组合 训练 Day 解析
    资源描述:

    1、2022届高考英语一轮复习题型组合训练(Day 1)今日训练内容:完型填空+阅读理解+七选五阅读一、完型填空My family went on holiday for a week this summer. I was surprised to learn the sleeping 1 for the night my young daughter had agreed to sleep in a first-floor bedroom by herself.As we 2 , we discussed the deer we had 3 on our way. “I hope we coul

    2、d see a bear or two this 4 !” my wife shouted. At bedtime, my wife and I went to the upstairs room, and my parents-in-law (岳父母) headed for a 5 on the first floor. My wife and I were about to sleep when our daughter appeared with a/an 6 look on her face. She said a 7 was scratching (刮出刺耳声) at her win

    3、dow. I decided it would be best if I slept downstairs and my daughter shared the room with my wife.On my way down, I passed my father-in-law, asleep in front of the 8 .I was in bed only a few minutes when I heard a tap tap on the window outside. Something was indeed out there. 9 , it wasnt a bear I

    4、told myself. I fell asleep soon. Some time later, I was 10 by a strange sound. I saw a large 11 in the doorway and froze as it 12 closer to me. I realized what it was only after my father in-law bent down to give me a kiss. “Its David.” My father-in-law jumped back. We laughed 13 at the awkward mome

    5、nt, and I explained his granddaughters bedroom 14 . I told him that the only thing 15 than a bear attack was Papa Bear coming in to kiss me good-night.1AschedulesBarrangementsCplotsDroutines2Asettled inBbroke inClooked downDcalmed down3AshotBhuntedCtrainedDspotted4AeveningBweekCmonthDyear5AstudyBkit

    6、chenCbedroomDbathroom6AworriedBembarrassedCdelightedDsatisfied7AdogBdeerCcatDbear8AhouseBtelevisionCdoorDfire9ABesidesBThereforeCOtherwiseDHowever10AawakenedBinterruptedCimpressedDstruck11AfigureBpersonCanimalDghost12AclimbedBjumpedCinchedDrolled13AeagerlyBsincerelyCsecretlyDnervously14ApreferenceBs

    7、witchCdifferenceDchoice15AprettierBfunnierCscarierDstranger二、阅读理解ADiversity in the outdoors: Students GroupThursday, October 8, 2021, 2 3:30 pmASI Peak Adventures is excited to host a discussion on diversity in outdoor activities. People from some cultural backgrounds are historically fewer in outdo

    8、or leisure, but the tide is changing. More and more people from all backgrounds are interacting with nature. In this group, students will discuss what the outdoors means to them and share adventure stories.Location Virtual ZOOMNo Mans Land Film FestivalFriday, October 23, 2021, 6 11 pmASI Peak Adven

    9、tures is excited to support and host a virtual showing of the No Mans Land Film Festival. While we cannot all be together on campus just yet, we can all be together in community watching women fascinated in the outdoors. These films will inspire you to promote the women in your life and possibly you

    10、r next big adventure! This event is free for students and there is a $10 suggested donation. Let No Mans Land Film Festival kick off your weekend!Location Virtual ZOOMYellowstoneThursday, December 3, 2021, 4 4:30 pmJoin us and explore Yellowstone National Park from the comfort of your own home. With

    11、 our provided virtual tour, come and see some of the famous main attractions around the park. Throughout your adventure, you can learn about the history and nature that inhabit the park. Also included is some additional information about visiting Yellowstone in person. We hope to see you on our tour

    12、!Location Virtual ZOOM16What will the students do in the group?AList some interesting outdoor activities. BWork out the meaning of changing tide.CTell some adventure stories to each other. DDo some historical outdoor activities.17What is special about No Mans Land Film Festival?Ait charges students

    13、$10 for donation. Bit focuses on womens love for the outdoors.Cit will be held on campus at weekends. Dit admits womens adventurers for the festival.18What do the three activities have in common?AThey are all free for students.BThey all last the same period.CThey are all outdoor activities.DThey are

    14、 all online activities.BAll through school, I had only one close friend. We spent years together, essentially joined at the hip. But then Greg moved away, and it would take more than 50 years to bring us together again.As children, Greg and I dove into everything with passion. We raced our bikes and

    15、 illustrated our own comic books. We even became attracted to the same blonde girl from around the corner, a sixth-grader named Joanne who barely knew we existed.The last time I saw Greg was sometime in 1966. I cant recall saying goodbye before he moved.But then, a few summers ago, I saw a familiar

    16、woman. “Excuse me. Would your name happen to be Joanne?”“Uh, yes ” She didnt recognize me until I explained who I was. We hadnt exchanged more than a few dozen words in our entire lifetime. “Have you stayed in touch with Greg?” she asked. I was surprised she even knew of our friendship.“No. I havent

    17、,” I admitted. “I wish I had.”Back at the cabin I checked my messages. I glanced at one email, and then read it from start to finish. The email was from Greg.Greg had tracked me down through social media. He was now married, had two children and had become a musician and entrepreneur (企业家). We excha

    18、nged several emails before connecting by phone. A month later, my wife and I drove to meet Greg and his family.Standing at his front door, I felt unsure of what to say or do. So much time had passed. But after hugs and introductions, the years dissolved as we exchanged stories about our lives. I had

    19、 brought along the only picture I could find containing the two of us from my sixth birthday. As he gazed at the photo, Greg handed me a small, old card: Gregs invitation to my sixth birthday party, signed “From Donnie” in faded blue crayon.There were a few other keepsakes (纪念品) shared that evening,

    20、 but none as meaningful as the invitation and the snapshot, companion pieces stored apart and saved for the reunion of two old friends.19What does paragraph 2 mainly talk about?AWhat kind of person Greg was. BHow adventurous the author and Greg were.CWhy the author and Greg lost contact.DHow close t

    21、he author and Greg were in childhood.20How did the author probably feel when Joanne asked him about Greg?ARegretful.BThankful.CSatisfactory.DUnfortunate.21Why did the author consider the invitation and snapshot meaningful?AThey were gifts from the authors sixth birthday.BThey involved a sense of his

    22、tory and mystery.CThey witnessed two old friends separation and reunion.DThey were thought to be lost but were finally found.22What does the author want to tell us with the text?AA friend in need is a friend indeed.BA man is known by the friends he keeps.CFriendship can withstand the test of time.DC

    23、hildhood friendship is the truest form of friendship.CIn order to help discover spoilage and reduce food waste for supermarkets and consumers, researchers have developed new low-cost, smart phone-linked, eco-friendly spoilage sensors for meat and fish packaging.One in three UK consumers throw away f

    24、ood just because it reaches the use-by date, but 60% of the 12.5 billion-worth of food we throw away each year is safe to eat.The researchers, whose findings were published in ACS Sensors, say the sensors could also eventually replace the use-by datea widely used indicator of being fresh and eatable

    25、.The sensors cost two US cents each to make. Known as “paper-based electrical gas sensors (PEGS)”, they detect spoilage gases like ammonia (a poisonous gas with a strong unpleasant smell) in meat and fish products. The information provided by the electronic nose is received by a smart phone, and the

    26、n you can know whether the food is fresh and safe to eat.The Imperial College London researchers who developed PEGS made the sensors by printing carbon electrodes onto a special type of paper. The materials are eco-friendly and harmless, so they dont damage the environment and are safe to use in foo

    27、d packaging. The sensors, combined with a tiny electronic system, then inform nearby mobile devices, which identify and understand the data about spoilage gases.Lead author Dr Firat Guder of Imperials Department of Bioengineering, said, “Although theyre designed to keep us safe, use-by dates can lea

    28、d to eatable food being thrown away. They dont always reflect its actual freshness. In fact, people often get sick from food-borne diseases due to poor storage, even when an item is within its use-by date.”“These sensors are cheap enough so we hope to see supermarkets using them within three years.

    29、Our goal is to use PEGS in food packaging to reduce unnecessary food waste.”The authors hope that PEGS could have applications beyond food processing, like sensing chemicals in agriculture, air quality, and detecting disease markers in breath like those involved in kidney disease.23What is the funct

    30、ion of PEGS according to the text?ATo improve the taste of foods.BTo improve the service of stores.CTo help supermarkets store foods.DTo help people test food freshness.24What role does the smartphone play while PEGS are functioning?AIt acts as an electronic nose.BIt reads the data collected by PEGS

    31、.CIt helps print the gas sensors onto paper.DIt discovers the spoilage gases from foods.25What does Dr. Firat Guder say about use-by dates?AThey are not completely reliable.BThey can help reduce food waste.CThey are based on scientific research.DThey are not accepted by the consumers.26What does the

    32、 author mainly talk about in the text?AThe process of researching spoilage sensors.BA new technology in packaging to reduce food waste.CThe application of spoilage sensors beyond food processing.DThe influence of use-by dates on supermarkets and consumers.DDisease-carrying mosquitoes can spread dise

    33、ases without affecting themselves. Nearly 700 million people get a mosquito-borne illness each year, which results in over one million deaths. Humans experience continuous pressures from disease-carrying mosquitoes in many parts of the world, so we have to find ways to fight against those insects be

    34、cause they keep getting scarier.Even though DEET remains the most commonly used, and most powerful, mosquito repellent ever developed, scientists are actively pursuing effective products based entirely on plant oils. While DEET is an effective contact repellent, many people dislike the oily feel and

    35、 smell on their skin, and sometimes some people are sensitive to it. Consumers are always interested in alternatives to DEET and other synthetic repellents, so there are numerous natural repellents on the market.In his lab at Iowa State University, Dr. Joel Coats and his team have successfully teste

    36、d these repellents against three species of dangerous mosquitoes. The first group of the new repellents act through the air. These chemicals have a vapor action that provides protection, and they are called “spatial” repellents, since they act through space. These are potentially most useful in back

    37、yards, parks, and houses. The other group are the classic ones that stop insects from standing on a treated surface, such as human skin, clothing or tents; collaborators at the USDA-ARS and BioGents have conducted testing with humans to confirm the effectiveness and identify the very best ones.The n

    38、ew repellents were designed and made from the natural materials in plant essential oils. They maintain many of the advantages of the natural repellents: They are fully biodegradable, with no ecological concerns or environmental wastes, and generally considered safe like the thousands of types of pla

    39、nt essential oils used in the flavor and perfume industries. However, thorough testing will be conducted to determine if they are truly non-poisonous because there is still no enough evidence.27What does the author mainly want to show in paragraph 1?AThe way mosquitoes spread disease.BThe high death

    40、 rate of mosquito-borne illness.CThe difficulty of fighting disease-carrying mosquitoes.DThe urgency of finding tools to fight against mosquitoes.28What is a disadvantage of DEET?AIt wont be effective for long.BIt cant be applied universally.CIt causes discomfort to the users.DIt greatly harms peopl

    41、es health.29What can we learn about the second group of the new repellents?AThey can kill mosquitoes indirectly.BThey are mainly used in the open air.CThey are more effective on human skin.DThey can prevent mosquitoes from contacting users.30Whats the authors attitude to the new repellents?ASubjecti

    42、ve.BObjective.CDoubtful.DDisapproving.三、七选五阅读National Napping Day: reasons you should nap.Finding the time to recover among daily responsibilities can be hard, but napping has benefits that could help you level up in your overall health and productivity. 31 In other words, if you feel like calling i

    43、t a day and feeling sleepy, dont feel bad. 32 Taking a nap once or twice a week could lower the risk of heart attacks or strokes, according to a study published in the journal Heart. After tracking more than 3,400 people between the ages of 35 and 75 for slightly more than five years, the researcher

    44、s found that those who liked occasional napping -once or twice a week, for five minutes to an hour-were 48% less likely to experience a heart attack, stroke or heart failure than those who didnt nap at all. It might even help you get into shape. A 2020 study focusing on women found the more sleep-de

    45、prived (失眠) the women were, the more likely they were to consume added sugar, fatty foods and caffeine. 33 Thats because inadequate sleep is believed to stimulate hunger and suppress hormone signals that communicate fullness. Napping has been found to boost your creativity. 34 In a January 2020 stud

    46、y of 2,214 Chinese adults ages 60 and older, participants who took afternoon naps for five minutes to two hours showed better mental ability than those who didnt nap. Napping may not ensure success in every aspect of your life, but it could improve your health and charge your brains batteries. 35ANo

    47、w go lie down.BYoull have lower risk for heart problems.CTaking a nap may make your brain more alert.DA lack of quality sleep could lead to overeating.E.A short nap may also make you feel more relaxed.F.The right side of your brain may experience a mental spark during a nap.G.It means there is no re

    48、ason to feel as if youre lazy for taking a quick nap.2022届高考英语一轮复习综合训练参考答案一、完型填空1-15:BADBC ADBDA ACDBC【解析】这是一篇记叙文。主要讲述了作者一家度假时,小女儿同意自己睡在一楼的卧室里,结果正要睡觉时女儿说有熊在抓她的窗户,于是作者和女儿换了房间。作者睡着后被奇怪的声音吵醒,结果是岳父,他本来是想给孙女晚安吻的,结果不知道作者和女儿换了房间,两人都尴尬地笑了。1考查名词词义辨析。句意:得知当晚的睡觉安排时,我很惊讶我的小女儿同意自己睡在一楼的卧室里。A. schedules时间表;B. arra

    49、ngements安排;C. plots情节;D. routines常规。根据后文“my young daughter had agreed to sleep in a first-floor bedroom by herself”提到小女儿同意睡在一楼的卧室,可推测是做睡觉房间的安排,故选B。2考查动词短语辨析。句意:歇下后,我们谈起路上看到的那只鹿。A. settled in迁入,歇息;B. broke in闯入;C. looked down往下看;D. calmed down平静下来。上文提到做睡觉安排,可推测此处是指他们歇息下以后开始谈论路上看到的鹿。故选A。3考查动词词义辨析。句意:歇

    50、下后,我们谈起路上看到的那只鹿。A. shot发射;B. hunted狩猎;C. trained训练;D. spotted发现。根据上文“we discussed the deer we had”指路上看到的鹿,应用spot。故选D。4考查名词词义辨析。句意:我希望这周能看到一两只熊!A. evening晚上;B. week周;C. month月;D. year年。呼应第一段中“My family went on holiday for a week this summer.”指度假这一周看到熊。故选B。5考查名词词义辨析。句意:睡觉的时候,我和妻子去了楼上的房间,岳父岳母去了一楼的卧室。A.

    51、 study书房;B. kitchen厨房;C. bedroom卧室;D. bathroom浴室。根据上文“At bedtime”可知睡觉时间应当是去卧室休息。故选C。6考查形容词词义辨析。句意:我和妻子正要睡觉时,我们的女儿出现了,脸上带着忧虑的神情。A. worried担心的;B. embarrassed尴尬的;C. delighted高兴的;D. satisfied满意的。后文提到女儿说有熊在抓窗户,可知女儿是带着忧虑的神情。故选A。7考查名词词义辨析。句意:她说有只熊在抓她的窗户。A. dog狗;B. deer鹿;C. cat猫;D. bear熊。根据后文“it wasnt a bea

    52、r I told myself”可知女儿以为是熊在抓窗户。故选D。8考查名词词义辨析。句意:在我下楼的路上,我遇到了在电视机前睡觉的岳父。A. house房子;B. television电视;C. door门;D. fire火。根据上文“asleep in front of the”结合当时是在室内,推测岳父是在电视机前睡着了。故选B。9考查副词词义辨析。句意:然而,我告诉自己,那不是一只熊。A. Besides此外;B. Therefore因此;C. Otherwise否则;D. However然而。上文提到确实有东西在那里,后文说告诉自己那不是一只熊,前后为转折关系,应用however。故

    53、选D。10考查动词词义辨析。句意:过了一会儿,我被一个奇怪的声音吵醒了。A. awakened唤醒;B. interrupted打断;C. impressed使印象深刻;D. struck罢工。根据后文“by a strange sound”指被奇怪的声音吵醒,awaken符合语境。故选A。11考查名词词义辨析。句意:我看到门口有一个巨大的身影,当它一点点靠近我时,我愣住了。A. figure身影;B. person人;C. animal动物;D. ghost鬼。根据后文“only after my father in-law bent down to give me a kiss”可知作者一

    54、开始看到一个巨大的身影在门口,故选A。12考查动词词义辨析。句意:我看到门口有一个巨大的身影,当它一点点靠近我时,我愣住了。A. climbed攀爬;B. jumped跳跃;C. inched缓慢前进;D. rolled滚动。根据后文“closer to me. I realized what it was only after my father in-law bent down to give me a kiss”作者看清那个身影是岳父,可推测这个身影缓慢靠近了作者。故选C。13考查副词词义辨析。句意:在这尴尬的时刻,我们都紧张地笑了起来,我向他解释他的孙女换了卧室。A. eagerly急

    55、切地;B. sincerely真诚地;C. secretly秘密地;D. nervously紧张地。根据上文“Its David.” My father-in-law jumped back.”可知岳父本来是想亲吻孙女,结果发现是作者,所以在这尴尬的时刻,他们都紧张地笑了起来,故选D。14考查名词词义辨析。句意:在这尴尬的时刻,我们都紧张地笑了起来,我向他解释他的孙女换了卧室。A. preference偏爱;B. switch转换;C. difference差异;D. choice选择。呼应上文“I slept downstairs and my daughter shared the roo

    56、m with my wife.”作者和女儿换了房间。故选B。15考查形容词词义辨析。句意:我告诉他,唯一比熊袭击更可怕的事情就是熊爸爸来和我晚安吻。A. prettier更美的;B. funnier更有趣的;C. scarier更吓人的;D. stranger更陌生的。根据后文“than a bear attack was Papa Bear coming in to kiss me good-night”结合上文作者看到门口巨大身影时的反应,可知此处指比熊袭击更可怕的事情就是熊爸爸来和自己晚安吻。故选C。二、阅读理解16C17B18D【解析】这是一篇应用文。文章向读者介绍了三种在线活动:户外

    57、多样性:学生组,无人区电影节和黄石公园的相关信息。16细节理解题。由Diversity in the outdoors: Students Group中的“In this group, students will discuss what the outdoors means to them and share adventure stories. (在这个小组里,学生们将讨论户外活动对他们意味着什么,并分享冒险故事)”可知,学生在小组里互相讲一些冒险故事。故选C项。17细节理解题。由No Mans Land Film Festival中的“These films will inspire y

    58、ou to promote the women in your life and possibly your next big adventure! (这些电影将激励你提升你生活中的女性,也可能是你的下一次大冒险!)”可知,无人区电影节关注女性对户外运动的热爱。故选B项。18细节理解题。根据原文每一段后面都有“Location Virtual ZOOM (虚拟位置缩放)”可知,这三种活动的共同点是它们都是虚拟地点,都是在线活动。故选D项。19D20A21C22C【解析】这是一篇记叙文。主要讲述了作者以前在学校里的一个密友格雷格,两人在一起度过了很多年,从不分开。多年后,格雷格通过社交媒体找到作

    59、者并发来电子邮件。因此,得以重聚。格雷格掏出了珍藏多年的请帖和快照,这些物品见证了两位老朋友的分离和重聚。19主旨大意题。根据第二段“As children, Greg and I dove into everything with passion. We raced our bikes and illustrated our own comic books. We even became attracted to the same blonde girl from around the corner , a sixth-grader named Joanne who barely knew

    60、we existed.”(当我们还是孩子的时候,Greg和我就满怀激情地投身于毎一件事。我们骑自行车比賽,给自己的漫画书配插图。我们甚至被同一个金发女孩吸引住了,她住在街角,是一个六年级的女孩,名叫乔安妮,她几乎不知道我们的存在)可知,第二段主要讲了作者和Greg童年时的亲密关系。故选D项。20推理判断题。根据文章第五段最后两句“Have you stayed in touch with Greg? she asked .I was surprised she even knew of our friendship. ”(你和Greg保持联系了吗?她问。我很惊讶她竟然知道我们的友谊。)和第六段

    61、“No, I havent, I admitted.I wish I had.”(不,我没有,我承认,我希望我联系了。)可知,当Joanne问起作者是否还与Greg保持联系时,作者表示他倒是希望他能和Greg保持联系,但是他却没有,因此可以推断出对于没能够和Greg保持联系,作者感到十分后悔。A. Regretful后悔的;B. Thankful感激的;C. Satisfactory满意的;D. Unfortunate不幸的。通过分析语境可知,A项“后悔的”符合本段语境。故选A项。21推理判断题。根据最后一段中“There were a few other keepsakes shared t

    62、hat evening, but none as meaningful as the invitation and the snapshot, companion pieces stored apart and saved for the reunion of two old friends.”(那天晚上,大家还分享了一些其他的纪念品,但没有一个像邀请函和照片那样有意义,它们被分开存放,是为了迎接两位老朋友的重逢)可推知,作者认为邀请函和照片有意义是因为他们见证了两个朋友的分离和团聚。故选C项。22推理判断题。 根据阅读全文可知本文主要讲述了作者小时候和Greg是非常好的朋友但是后来Greg搬

    63、走了,然后他们就失去了联系。之后作者看到了Greg发来的邮件,并重新与他取得了联系并到Greg家中做客,作者拿出了他们在作者六岁生日上拍的一张照片,而Greg拿出了生日派对的邀请函,这两份礼物对于作者来说十分重要。可推知,作者与Greg从小便是朋友,而他们长大后再次相遇仍然是朋友,因此作者是想告诉我们,友谊是可以经受住时间的考验的。故选C项。23D24B25A26B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一种可以减少食物浪费的新技术,名为“纸质电气气体传感器(PEGS)”。介绍了这种技术的工作方式以及人们对此技术未来应用领域的看法。23细节理解题。根据第四段“The sensors cost t

    64、wo US cents each to make. Known as “paper-based electrical gas sensors (PEGS)”, they detect spoilage gases like ammonia (a poisonous gas with a strong unpleasant smell) in meat and fish products. The information provided by the electronic nose is received by a smart phone, and then you can know whet

    65、her the food is fresh and safe to eat.(每个传感器的制造成本为2美分。它们被称为“纸质电气气体传感器(PEGS)”,可以检测出肉类和鱼类产品中的氨气(一种有强烈难闻气味的有毒气体)等腐败气体。 电子鼻子提供的信息被智能手机接收,然后你就可以知道食物是否新鲜和安全的食用)”可知,PEGS的功能是帮助人们检测食物的新鲜度。故选D。24细节理解题。根据第五段中“The sensors, combined with a tiny electronic system, then inform nearby mobile devices, which identify

    66、 and understand the data about spoilage gases.(这些传感器与一个微型电子系统结合,然后通知附近的移动设备,这些移动设备可以识别并了解有关变质气体的数据)”可知,当PEGS运行时,智能手机的作用是读取PEGS收集的数据。故选B。25推理判断题。根据第六段“Lead author Dr Firat Guder of Imperials Department of Bioengineering, said, “Although theyre designed to keep us safe, use-by dates can lead to eatabl

    67、e food being thrown away. They dont always reflect its actual freshness. In fact, people often get sick from food-borne diseases due to poor storage, even when an item is within its use-by date.”(帝国理工大学生物工程系的第一作者Firat Guder博士说:“尽管保质期是为了保护我们的安全,但它可能导致可食用的食物被扔掉。它们并不总是反映它的实际新鲜度。事实上,人们经常会因为储存不当而患上食源性疾病,

    68、即使是在保质期内。”)”可推知,Firat Guder博士认为保质期不是完全可靠的。故选A。26主旨大意题。根据第一段“In order to help discover spoilage and reduce food waste for supermarkets and consumers, researchers have developed new low-cost, smart phone-linked, eco-friendly spoilage sensors for meat and fish packaging.(为了帮助超市和消费者发现食物的腐败现象,减少食物浪费,研究人员

    69、开发了一种新型低成本、智能手机连接、环保的腐败传感器,用于肉类和鱼类的包装)”结合文章主要介绍了一种可以减少食物浪费的新技术,名为“纸质电气气体传感器(PEGS)”。介绍了这种技术的工作方式以及人们对此技术未来应用领域的看法。可知,作者在文中主要谈到了减少食物浪费的包装新技术。故选B。27D28C29D30B【解析】这是一篇说明文。在世界许多地方,人类承受着携带疾病的蚊子的持续压力,所以我们必须找到对付这些昆虫的方法,因为它们变得越来越可怕。文章主要介绍了三种类型的驱虫剂以及它们各自的特点。27推理判断题。根据第一段“Disease-carrying mosquitoes can spread

    70、 diseases without affecting themselves. Nearly 700 million people get a mosquito-borne illness each year, which results in over one million deaths. Humans experience continuous pressures from disease-carrying mosquitoes in many parts of the world, so we have to find ways to fight against those insec

    71、ts because they keep getting scarier.(携带疾病的蚊子可以传播疾病而不影响自身。每年有近7亿人感染由蚊子传播的疾病,导致超过100万人死亡。在世界许多地方,人类承受着携带疾病的蚊子的持续压力,所以我们必须找到对付这些昆虫的方法,因为它们变得越来越可怕)”可推知,作者在第一段主要想表达找到对付蚊子的工具的紧迫性。故选D。28细节理解题。根据第二段中“While DEET is an effective contact repellent, many people dislike the oily feel and smell on their skin, an

    72、d sometimes some people are sensitive to it.(虽然避蚊胺是一种有效的接触驱避剂,但许多人不喜欢皮肤上油腻的感觉和气味,有时有些人对避蚊胺很敏感)”可知,避蚊胺的缺点是给使用者带来不适。故选C。29细节理解题。根据第三段中“The other group are the classic ones that stop insects from standing on a treated surface, such as human skin, clothing or tents; collaborators at the USDA-ARS and Bio

    73、Gents have conducted testing with humans to confirm the effectiveness and identify the very best ones.(另一组是经典的阻止昆虫站在处理过的表面,如人体皮肤、衣服或帐篷;美国农业部和美国生物制剂研究所的合作者已经进行了人体试验,以确认其有效性,并确定最优方案)”可知,第二组新型驱蚊剂可以防止蚊子接触使用者。故选D。30推理判断题。根据最后一段“The new repellents were designed and made from the natural materials in plant

    74、 essential oils. They maintain many of the advantages of the natural repellents: They are fully biodegradable, with no ecological concerns or environmental wastes, and generally considered safe like the thousands of types of plant essential oils used in the flavor and perfume industries. However, th

    75、orough testing will be conducted to determine if they are truly non-poisonous because there is still no enough evidence.(以植物精油为主要原料,设计并制备了新型驱避剂。它们保持了天然驱蚊剂的许多优点:它们是完全可生物降解的,没有生态问题或环境垃圾,通常被认为是安全的,就像香精和香水工业中使用的数千种植物精油一样。然而,将进行彻底的测试来确定它们是否真的无毒,因为仍然没有足够的证据)”可推知,作者在最后一段提到了新驱虫剂的优点,但是也指出需要测试来确定它们真的无毒,即作者对这些

    76、新的驱虫剂的态度客观的。故选B。三、七选五阅读31G32B33D34F35A【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了小憩对人体的益处。31根据前句“Finding the time to recover among daily responsibilities can be hard, but napping has benefits that could help you level up in your overall health and productivity.(在日常工作中找时间恢复是很困难的,但午睡有好处,可以帮助你提升整体健康和工作效率)”可知,小憩的益处。后句“In othe

    77、r words, if you feel like calling it a day and feeling sleepy, dont feel bad.(换句话说,如果你想要结束一天并感到困倦,不要感觉糟糕)”可知,这里的表述与后句相一致。所以选项G“It means there is no reason to feel as if youre lazy for taking a quick nap.(这意味着你没有理由觉得自己懒得打个盹)”符合上下文语境。故选G。32根据后文“Taking a nap once or twice a week could lower the risk of

    78、 heart attacks or strokes, according to a study published in the journal Heart. After tracking more than 3,400 people between the ages of 35 and 75 for slightly more than five years, the researchers found that those who liked occasional napping -once or twice a week, for five minutes to an hour-were

    79、 48% less likely to experience a heart attack, stroke or heart failure than those who didnt nap at all. (一项发表在心脏杂志上的研究表明,每周小睡一到两次可以降低患心脏病或中风的风险。后跟踪超过3400人年龄在35和75年的略高于五年,研究人员发现,那些喜欢偶尔小憩好玩或每周两次,5分钟到一个小时可能经历少48%心脏病发作、中风或心脏衰竭比那些没有午睡)”可知,本段陈述午睡可以降低患心脏病的风险。所以选项B“Youll have lower risk for heart problems.

    80、(你患心脏病的风险会降低)”符合上下文语境。故选B。33根据前句“A 2020 study focusing on women found the more sleep-deprived (失眠) the women were, the more likely they were to consume added sugar, fatty foods and caffeine.(2020年的一项针对女性的研究发现,女性睡眠被剥夺的时间越长,她们就越有可能摄入添加糖、高脂肪食物和咖啡因)”和后句“Thats because inadequate sleep is believed to stim

    81、ulate hunger and suppress hormone signals that communicate fullness. (这是因为睡眠不足被认为会刺激饥饿,抑制传达饱腹感的荷尔蒙信号)”可知,睡眠不足会导致的结果。所以选项D“A lack of quality sleep could lead to overeating. (缺乏高质量的睡眠会导致暴饮暴食)”符合上下文语境。故选D。34根据前句“Napping has been found to boost your creativity.(午睡可以激发你的创造力)”和后句“In a January 2020 study o

    82、f 2,214 Chinese adults ages 60 and older, participants who took afternoon naps for five minutes to two hours showed better mental ability than those who didnt nap. (在2020年1月对2214名60岁及以上的中国成年人进行的一项研究中,午睡5分钟至2小时的参与者比那些不午睡的人表现出更好的智力)”可知,午睡能够产生更多的创造力。所以选项F“The right side of your brain may experience a mental spark during a nap. (小睡时,你的右脑可能会产生精神火花)”符合上下文语境。故选F。35根据前句“Napping may not ensure success in every aspect of your life, but it could improve your health and charge your brains batteries. (小睡不一定能确保你生活的方方面面都成功,但它可以改善你的健康,给你的大脑充电)”可知,小睡有益,所以现在就去做吧。所以选项A“Now go lie down. (现在去躺下吧)”符合上下文语境。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 1)(含解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-379378.html
    相关资源 更多
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课件:UNIT 5 PERIOD THREE .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课件:UNIT 5 PERIOD THREE .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课件:UNIT 5 PERIOD FOUR .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课件:UNIT 5 PERIOD FOUR .ppt
  • 2020-2021学年人教七年级英语下册课件-Unit 11 How was your school trip Section A一般过去时.docx2020-2021学年人教七年级英语下册课件-Unit 11 How was your school trip Section A一般过去时.docx
  • 2020-2021学年人教七年级英语下册unit 6导学案及当堂检测(无答案).docx2020-2021学年人教七年级英语下册unit 6导学案及当堂检测(无答案).docx
  • 2020-2021学年人教七年级下册英语Unit4 SectionA 1a-1c 课件.docx2020-2021学年人教七年级下册英语Unit4 SectionA 1a-1c 课件.docx
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课件:UNIT 3《SECTION TWO LANGUAGE POINTS》1 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课件:UNIT 3《SECTION TWO LANGUAGE POINTS》1 .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课件:UNIT 1《SECTION THREE GRAMMAR》 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课件:UNIT 1《SECTION THREE GRAMMAR》 .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课件:UNIT 1《SECTION ONE WARMING UPPRE-READING AND READING》1 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课件:UNIT 1《SECTION ONE WARMING UPPRE-READING AND READING》1 .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课件:UNIT 1《SECTION FOUR USING LANGUAGE》2 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课件:UNIT 1《SECTION FOUR USING LANGUAGE》2 .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修二(浙江专用人教版)课件 UNIT 4 SECTION THREE GRAMMAR2课件 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修二(浙江专用人教版)课件 UNIT 4 SECTION THREE GRAMMAR2课件 .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修二(浙江专用人教版)课件 UNIT 4 PERIOD FOUR .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修二(浙江专用人教版)课件 UNIT 4 PERIOD FOUR .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修二(浙江专用人教版)课件 UNIT 3 SECTION THREE GRAMMAR课件 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修二(浙江专用人教版)课件 UNIT 3 SECTION THREE GRAMMAR课件 .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修二(浙江专用人教版)课件 UNIT 2 SECTION FOUR USING LANGUAGE2课件 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修二(浙江专用人教版)课件 UNIT 2 SECTION FOUR USING LANGUAGE2课件 .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修二(浙江专用人教版)课件 UNIT 1 SECTION THREE GRAMMAR1课件 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修二(浙江专用人教版)课件 UNIT 1 SECTION THREE GRAMMAR1课件 .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修二(浙江专用人教版)课件 UNIT 1 PERIOD TWO .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修二(浙江专用人教版)课件 UNIT 1 PERIOD TWO .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:UNIT 4 PERIOD FOUR.ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:UNIT 4 PERIOD FOUR.ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:UNIT 3 PERIOD ONE.ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:UNIT 3 PERIOD ONE.ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:UNIT 2 PERIOD TWO.ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:UNIT 2 PERIOD TWO.ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:UNIT 1 PERIOD ONE.ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:UNIT 1 PERIOD ONE.ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:SECTION THREE GRAMMAR.ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:SECTION THREE GRAMMAR.ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:SECTION ONE WARMING UP AND PRE-READING 2.ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:SECTION ONE WARMING UP AND PRE-READING 2.ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:SECTION ONE WARMING UP AND PRE-READING 1.ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件:SECTION ONE WARMING UP AND PRE-READING 1.ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 4 SECTION ONE WARMING UP AND READING1课件 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 4 SECTION ONE WARMING UP AND READING1课件 .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 4 SECTION FOUR USING LANGUAGE课件 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 4 SECTION FOUR USING LANGUAGE课件 .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 4 PERIOD TWO .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 4 PERIOD TWO .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 4 PERIOD THREE .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 4 PERIOD THREE .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 3 SECTION ONE WARMING UP AND READING2课件 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 3 SECTION ONE WARMING UP AND READING2课件 .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 2 SECTION TWO LANGUAGE POINTS课件 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 2 SECTION TWO LANGUAGE POINTS课件 .ppt
  • 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 2 SECTION ONE WARMING UP AND READING 1课件 .ppt创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修一(浙江专用人教版)课件 UNIT 2 SECTION ONE WARMING UP AND READING 1课件 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1