2022届高考英语二轮专题复习19 综合题型专练.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语二轮专题复习19 综合题型专练 2022 高考 英语 二轮 专题 复习 19 综合 题型
- 资源描述:
-
1、综合题型专练一、阅读理解1National Geographic Exhibit “Titanic: The Untold Story”The National Geographic Museum is always an interesting and educational place to visit. The admission isnt free but is definitely worthwhile for unique exhibits like this. Well be taking a self-guided tour hut there may also he muse
2、um staff on hand.About the exhibitionOn this exhibition, you will be surprised to find that the sunken Titanic was discovered by Robert Ballard, who was then carrying out a top secret Cold War mission(任务). In 1985,Ballards mission was to dive to depths of 9,800 feet using a camera system called Argo
3、 to find and document the exploded remains of the submarine (潜艇) Scorpion. The objective of the mission was to gain evidence to determine what led to her loss. After concluding his successful investigations,Ballard used the final 12 days of his expedition to discover the remains of Titanic.The exhib
4、ition originally exhibited at the Ronald Reagan Presidential Library and Museum shows the history of the discovery from an entirely new angle. Not only are visitors exposed to the historical events that led to the ships finding, but they can hear the fascinating stories of some of the passengers on
5、board the ship. In addition to items borrowed from families of the survivors that have not been reunited since the night the ship sank in 1912, the exhibition contains those from the rich collections of the National Archives and the 20th Century Fox Archives. There are also movie sets and clothes wo
6、rn by actors from the 1997 movie Titanic.PriceRegular:$15Seniors/Students/Military: $12Children 512 (free under 5): $101. Why did Ballard carry out the 1985 mission?A. To determine the place of Titanic.B. To save passengers during the Cold War.C. To help find the reason for Scorpion s loss.D. To exp
7、eriment with a new camera system.2. What can visitors see in the exhibition?A. The survivors of Titanic.B. The original design of Titanic.C. The movie about the ship Titanic.D. The possessions of the survivors.3. If a retired couple takes their 4-year-old grandson to the exhibition, how much should
8、they pay?A. $24.B. $30.C. $34.D. $40.【答案】1-3 CDA【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了在国家地理博物馆的主题为“泰坦尼克号:不为人知的故事”的展览。1. 细节理解题。根据About the exhibition部分第一段中的“In 1985 Ballards mission was to dive to depths of 9,800 feet using a camera system called Argo to find and document the exploded remains of the submarine(潜艇)Scorp
9、ion. The objective of the mission was to gain evidence to determine what led to her loss.(1985年,巴拉德的任务是使用名为“阿尔戈”的摄像系统下潜到9800英尺的深处,寻找并记录蝎子号潜艇爆炸后的残骸。这次任务的目的是获得证据来确定是什么导致了该潜艇的爆炸)”可知,巴拉德的主要任务就是收集失事的潜艇的相关信息来确定其失事的原因。故选C。2. 细节理解题。根据About the exhibition部分第二段中的“In addition to items borrowed from families of
10、 the survivors(除了从幸存者家人那里借来的物品)”可知,游客在展览中能看到幸存者的私人物品。故选D。3. 细节理解题。根据Price部分中的“Seniors/Students/Military: $12(老年人/学生/军人:12美元)”“Children 512 (free under 5): $10(5-12岁儿童:10美元,5岁以下免费)”可知,一对退休的夫妇(老年人)的入场费为每人12美元,而他们4岁的孙子是免入场费的。因此,他们三人参观展览应付入场费24美元。故选A。2“They tell me that youd like to make a statue(塑像) of
11、 me-is that correct, Miss Vinnie Ream?”The deep, gentle voice helped calm the nervous girl. Asking a favor of the President of the United States was no casual matter, especially for a seventeen-year-old girl.“Yes, sir,” she replied, her dark eyes meeting his. “I wouldnt have dared to ask you, but my
12、 teacher, Mr. Mills, says I am ready. I plan to make it in an admirable manner.”President Lincoln smiled. “Painters, sculptors-theyve all tried to make the best of this ordinary face, but Im afraid theres not much hope. What did you have in mind, Miss Ream? A bust(半身像)?”Before Vinnie could say yes,
13、the President hurried on, a shade of apology in his voice.“Of course-I shouldnt have asked. A full-length pose would be much too big a project for a young woman your size.”Vinnies face turned red. She realized she looked like a child, with her tiny figure. “Small does not mean weak, sir,” she defend
14、ed herself. “I was born in the country of Wisconsin. Ive driven teams of horses and carried water. Making a full-length clay(粘土) figure would not exhaust my strength-and that is what I intend to do!”The Presidents eyes, brightened at her show of spirit. “Sorry, madam, I have underestimated you as I
15、didnt know your background.”But his smile faded as he rubbed his beard with bony fingers, in thought. “Miss Ream,” he sighed, “Id like to let you do it, but as you know, we are in the middle of a war. How could I possibly take the time to pose for a sculpture now? I hardly have a minute to myself.”V
16、innie glanced around and noted the size of his office. “I work quickly,” she said. Her voice was soft but confident as she pointed to the corner near the windows. “If I were to bring my clay here and work for three hours every afternoon, I could complete most of the project while you are at your des
17、k.”The President seemed to consider her idea seriously. He got up and shook Vinnies hand warmly, “Ive heard that you are a talented young woman, and I have found you charming and intelligent as well. I cannot make my decision immediately, but you will hear from me soon.”The very next day, Vinnie rec
18、eived an invitation from the President.4. What gave Vinnie confidence to make her request of President Lincoln?A. Her aggressive personality.B. Mr. Millss encouraging remark.C. President Lincolns gentle voice.D. Her interest in a challenging job.5. How did President Lincoln first respond to Vinnies
19、request?A. Pleased.B. Thrilled.C. Regretful.D. Doubtful.6. Vinnie confirmed her ability to make a full-length statue by highlighting _.A. her experience from other projectsB. her innocent childhood in the countryC. the heavy labor she had done beforeD. the skill she picked up in Wisconsin7. Vinnie w
20、anted to choose the corner near the windows to _.A. achieve effects of natural lightingB. keep all her tools within easy reachC. observe the President at a right angleD. avoid disturbing the presidents work【答案】4-7 BDCD【解析】本文是一篇记叙文。文章主要记叙了Vinnie Ream向林肯总统提出给他做一个全身雕像的请求,一开始林肯总统对此表示怀疑,在Vinnie的不断努力争取后,最
21、终第二天Vinnie收到了林肯总统的邀请。4. 细节理解题。根据文章第三段“I wouldnt have dared to ask you, but my teacher, Mr. Mills, says I am ready. I plan to make it in an admirable manner. (可知,我本来不敢问你,但我的老师Mills先生说我准备好了。我打算用一种令人钦佩的方式来做这件事。)”由此可知,Mills先生的话给了Vinnie向林肯总统提出要求的底气。故选B。5. 推理判断题。根据文章第五段“Of course- I shouldnt have asked. A
22、 full-length pose would be much too big a project for a young woman your size.(当然我不应该问的。对于你这种身材的年轻女性来说,全身雕像太大了。)”由此可推知,林肯总统首先对Vinnie的请求表示怀疑。故选D。6. 细节理解题。根据文章第六段“Ive driven teams of horses and carried water. Making a full-length clay figure would not exhaust my strength-and this is what I intend to d
23、o! (我赶过马队,提过水。做一个全身雕像不会耗尽我的力量我还正想这样呢!)”可知,Vinnie通过强调她以前所做的繁重劳动,证实了她有能力制作一个全身雕像。故选C。7. 推理判断题。根据文章倒数第四段“Miss Ream,” he sighed, “Id like to let you do it, but as you know, we are in the middle of a war. How could I possibly take the time to pose for a sculpture now? I hardly have a minute to myself. (总
24、统提到自己没有时间摆姿势来让Vinnie做雕像。)”和倒数第三段“Vinnie glanced around and noted the size of his office. “I work quickly,” she said. Her voice was soft but confident as she pointed to the corner near the windows. “If I were to bring my clay here and work for three hours every afternoon, I could complete most of the
25、 project while you are at your desk. (Vinnie环顾四周,注意到了他办公室的大小。“我干得很快,”她说。她指着靠近窗户的那个角落,声音柔和而自信。“如果我把我的粘土带到这里来,每天下午工作三个小时,我就可以在你办公的时候完成大部分的项目。”)”由此可推知,上文中总统提到自己没有时间摆姿势来让Vinnie做雕像,于是Vinnie想选择靠近窗户的角落,是为了避免干扰总统的工作。故选D。3I recall when I was a young girl back in Canada, I was sitting and watching a baseball
26、game on TV with my father and we started to debate the importance of sports. Different from my father, I argued with all the overconfidence of a teenager that sports is more than just a hobby to keep us physically healthy and went as far as claiming that“There would be more wars if we didnt have spo
27、rts!”As an adult, my teenage tendencies of exaggeration(夸张) may have faded but I still firmly believe that sports is more than just a hobby for both participants and audience. The challenging times we are all living through right now with coronavirus is proof to this. The effect of cancelling all sp
28、orts from professional leagues right down to amateur budding athletic programs, can be felt by millions of people worldwide. To many the social emotional impact is stronger than the physical. The loss of the sense of community, of belonging, and of an extended family is real for many girls, boys, me
29、n and women everywhere. Others are feeling physical challenges as well as they are struggling to stay active during these times.But the human race is incredible and adaptable in tough situations, and sports once again is playing a role. Sports teams are staying in touch online and are a source of mu
30、ch needed support, love and laughter in these times. So many professional athletes are playing vital roles through this crisis by sharing their messages of support and at times, making valuable monetary donations to the cause. Even in areas of isolation(隔离), people are coming out on their balconies
31、and leading their neighbours through a workout programme to help them stay active. Others are turning to online workout programmes to follow. Once again, sports is finding its way.So, in challenging times such as now, people are still empowered to continue their sports journey and stay strong and he
32、althy.8. What may the authors father agree about sports?A. It is a personal hobby.B. It boosts confidence.C. It affects social relations.D. It helps avoid wars.9. How does life without sports affect people?A. They lack family connection.B. They have lost their hobbies.C. They feel bored more than lo
33、nely.D. They suffer both in body and mind.10. How do isolated people respond to the tough situations?A. Struggle to be athletes.B. Try to stay physically active.C. Make donations to good causes.D. Design new sports programmes.11. What is the best title?A. Sports reduces risks in our livesB. Sports c
34、ontinues to offer strengthC. Sports makes the impossible possibleD. Sports has new functions in the pandemic【答案】8-11 ADBB【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述疫情时期,运动形式的变化,并继续为我们提供力量。8. 推理判断题。根据第一段“Different from my father, I argued with all the overconfidence of a teenager that sports is more than just a hobby to keep
35、 us physically healthy and went as far as claiming that“There would be more wars if we didnt have sports!”(与爸爸不同,我拥有着十几岁孩子的过分自信,声称运动不仅仅是保持我们身体健康的爱好。甚至说“如果没有运动,将会有更多战争”)”可知,我与父亲观点不同,认为运动不仅仅是一项个人爱好。所以可推测父亲认为运动是个人爱好,故选A项。9. 细节理解题。根据第二段“To many the social emotional impact is stronger than the physical.(
36、对于很多人来说,社会情感的影响比身体的影响更大。)”及“Others are feeling physical challenges as well as they are struggling to stay active during these times.(另一些人则感到身体上的挑战,他们也努力在这些时候保持活跃。)”可知,没有运动的生活会从身体和情感两方面影响人的身心,故选D项。10. 细节理解题。根据第三段“Even in areas of isolation(隔离), people are coming out on their balconies and leading the
37、ir neighbours through a workout programme to help them stay active.(即使在隔离地区,人们会来到阳台上,通过一个锻炼方案,带领并帮助他们的邻居们保持活跃。)”可知,在这种艰难的时期,隔离的人努力保持身体上的活跃,故选B项。11. 标题判断题。根据第三段“But the human race is incredible and adaptable in tough situations, and sports once again is playing a role.(但在艰难的情况下,人类很不可思议并且适应性很强,运动再一次发挥
38、了作用。)”及最后一段“So, in challenging times such as now, people are still empowered to continue their sports journey and stay strong and healthy.(因此,在像这样充满挑战的时代,人们仍然有能力继续他们的运动旅程,保持强壮和健康。)”可知,文章主要讲述在疫情时期,运动继续为我们提供力量,故选B项。二、七选五As a senior year student, you may have so many pressures coming from so many direc
39、tions that you cant figure out what to do first._12_When you have many things to do and a lot of demands on your time, you can lose sight of whats important. One of the best ways to see the big picture what you want out of life is to lay out your goals.Pressure Points and How to Deal With ThemConfus
40、ed or overwhelmed - _13_. Discuss your concerns with a friend, parent or teacher. They may help you find solutions to your problems and worries.Being too hard on yourself ease up, take a break and do something you enjoy. Daydream, read a book, go out with friends anything that helps you relax.Proble
41、ms, problems, problems recognize your limits. Its too stressful to try to deal with all your problems at once. _14_Goal-Setting TipsIts important to remember that goals belong to you not to your parents, your teachers, or your friends. After youve set your goals, identify the skills you have to achi
42、eve those goals. _15_, do some research. Try the library, your guidance adviser and teachers, and other people who could help you._16_. If your goal is something you no longer want, change it. Identify the barriers to getting your goals. Consider ways to overcome them. Dont get depressed by a big, l
43、ong-term goal see what steps you can take to achieve it and set those steps down as short-term, “do-able” goals.A. Too much to doB. If youre not sure what skills youll needC. talk to someone you trustD. Goals exist to serve youE.Balancing goals in lifeF.Choose whats most urgent and set aside the res
44、t until laterG.As long as you know what skill is important and what isnt【答案】12-16 ECFBD【解析】这是一篇说明文。短文给毕业班的学生提出了面对诸多的压力时应该先做什么的建议。12. 由“When you have many things to do and a lot of demands on your time, you can lose sight of whats important. One of the best ways to see the big picture what you want o
45、ut of life is to lay out your goals.”可知,你有很多事情要做,并有很多事情需要你花时间的时候,你可能不知道什么是重要的。顾全大局的最好的办法之一是设计你的目标。所以本段主要在讲在生活中要平衡目标也就是小题1本段的小标题所要说明的内容。故E选项“在生活中要平衡目标”切题。故选E项。13. 由“Discuss your concerns with a friend, parent or teacher”可知,与朋友、父母或老师讨论你的忧虑。所以小题2要总说困惑时或者不知所措时应该怎么做,然后再具体分说和谁去谈论。故C选线“和你信任的人谈谈”切题。故选C项。14.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
