河北省定州市2020-2021学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 定州市 2020 2021 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省定州市2020-2021学年高一英语下学期期中试题(含解析)第I卷(选择题)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的 时间来回答有关小题和阅读下一题。每段对话仅读一遍。1. What will the speakers do next?A Go for a walk. B. Have some coffee. . C. Carry the heavy luggage.2. What does the man
2、want to do? A. Enjoy the sunshine. B. Change the curtain. C. Watch TV.3. Why does the woman talk with the man?A. To buy a coat. B. To ask about Madison. C. To find a dry - cleaners.4. What is the probable relationship between the speakers?A. Salesman and customer. B. Co-workers. C. Boss and secretar
3、y.5. What time will the man attend a meeting?A. At 9 :00 a. m. B. At 10:00 a. m. C. At 11:00 a. m.第二节(共15小题;每小题L 5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、 B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小 题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白 读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman want Peter to do?A. Lend off
4、ice to her.B. Help with her project.C. Paint her office.7. When should the woman get her project done?A. On Tuesday afternoon.B. On Wednesday afternoon.C. On Friday morning. 听第7段材料,回答第8、9题。8. What are the speakers going to do tonight?A. Visit friends. B. See a movie. C. Enjoy a concert.9. How will t
5、he speakers probably go there?A. By car. B. By bus. C On foot.听第8段材料,回答第10至12题。10. How many tickets does the woman want?A. 2. B. 3. C. 5.11. What time should the woman arrive at the theater?A. At 2:30. B. At 3:00. C. At 3: 15.12. What does the woman want to know about at last?A. The ticket policy fo
6、r children.B. The phone number of the ticket office.C. Information about the Childrens Club.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers talking about?A. A traffic accident. B. A fire accident. C. An air crash.14. Who is the man probably?A. A truck driver. B. A witness. C. A policeman.15. When did it
7、happen?A. At the daybreak. B. At noon. C. At midnight.16. How many people were killed?A. Four. B. Five. C. Seven.听第10段材料,回答第17至20题。17. What subject does the speaker like best?A. English. B. Science. C. Math.18. How does the speaker go to school?A. By bike. B. On foot. C. By bus;19. What does the spe
8、aker usually do on Sunday?A. Go to Young Farmer Group.B. Give his uncle a hand.C. Work in his fathers store.20. What is the speakers dream?A. To have his own farm. B. To be a businessman.C. To work in a college. 第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACoit Tow
9、erCoit Tower provides 360-degree views of San Francisco and the bay, including the Golden Gate Bridge. The most fantastic views can be seen from the observation deck, which is reached by an elevator. It costs $ 7 to get on the elevator. It is 4. 9 miles from Coit Tower to Golden Gate Bridge.Crissy F
10、ieldCrissy Field, a former army airport located south of the Golden Gate Bridge in the Presidio, was rebuilt in 2001 and offers wide walking and cycling trails between the Marina Green and Fort Point. It offers wonderful views of the Golden Gate Bridge, picnic areas and a small sandy beach which is
11、popular with families. Along Crissy Field, visitors can stop for lunch at the Warming Hut, the Beach Hut Cafe or the House of Air. Distance from Golden Gate Bridge:2. 4 miles from the Marina Green.Fort (堡垄)PointFor a close view of the bridge, visit Fort Point, which is a Civil War time brick fort wh
12、ich can be entered through the Marine Drive park at Crissy Field. Although Fort Point never had any military (军事 的)action ,the Golden Gate Bridges chief engineer, Joseph Strauss, redesigned the bridge to preserve the fort as a fine example of some kind of art. n Distance from Golden Gate Bridge: 1.2
13、 miles.Lands EndLands End near Lincoln Park offers a perfect view of the Golden Gate Bridge. Visitors can walk along a paved sidewalk near the 17th hole of the Lincoln Park Municipal Golf Course. Here, there are several benches and photo opportunities to picture the beauty of the bridge. Distance fr
14、om Golden Gate Bridge: 3. 0 miles.1. Where can visitors have a picnic?A. At Coit Tower.B. At Crissy Field.C. At Fort Point.D. At Lands End.2. Why did Joseph redesign the bridge?A. To offer wide walking and cycling.B. To picture the beauty of the bridge.C. To take a close view of the bridge.D. To sav
15、e the fort as an art.3. What is the purpose of the text?A. To introduce some places to view Golden Gate Bridge.B. To introduce some great places in Golden Gate Bridge.C. To compare the four famous places in San Francisco.D. To introduce the history of Golden Gate Bridge.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】这是一
16、篇说明文。文章主要内容为介绍了四个可以观看到金门大桥景色的旅游参观景点。【1题详解】细节理解题。根据第二段第二句“It offers wonderful views of the Golden Gate Bridge, picnic areas and a small sandy beach which is popular with families.”可知游客可以在Crissy Field野餐,故选B。【2题详解】细节理解题。第三段倒数第二句“the Golden Gate Bridges chief engineer, Joseph Strauss, redesigned the bri
17、dge to preserve the fort as a “fine example of some kind of art.”可知Joseph重新设计这座大桥是为了保护这座堡垒,使其成为“某种艺术的典范”。故选D。【3题详解】主旨大意题。根据文章主要内容为介绍了四个可以观看到金门大桥景色的旅游参观景点,故可知文章的目的是介绍一些参观金门大桥的地方。故选A。BI was never very neat, while my roommate Kate was extremely organized. Each of her objects had its place, but mine alw
18、ays hid somewhere. She even labeled (贴标签) everything. I always looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. We both got tired of each other.War broke out one evening. Kate came into the room. So
19、on, I heard her screaming, “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started yelling. She yelled back louder.The room was filled with anger. We could not have stayed together for a single minute but for a phone call. Kate answered it. Fr
20、om her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up, she quickly crawled under her covers, sobbing. Obviously, that was something she should not go through phone. All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.Slowly, I collected t
21、he pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. I got so into my work that I even didnt notice Kate had sat up. She was watching, her tears dried and her expression one of disbelief. Then, she reached out her hands to grasp mine. I looked up int
22、o her eyes. She smiled at me, “Thanks.”Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didnt always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.4. What made Kate angry one evening?A. She couldnt find her books.B. She heard the author shouting loud
23、.C. She got the news that her grandma was ill.D. She saw the authors shoes beneath her bed.5. The author tidied up the room most probably because _.A. she hated herself for being so messyB. she was asked by Kate to do soC. she was scared by Kates angerD. she wanted to show her care6. How is Paragrap
24、h 1 mainly developed?A. By analyzing causes.B. By describing a process.C. By showing differences.D. By following time order.7. What might be the best title for the story?A. My Friend KateB. Hard Work Pays OffC. How to Be OrganizedD. Learning to Be Roommates【答案】4. D 5. D 6. C 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者与
25、室友生活习惯迥异,冲突在所难免。在室友遭遇悲痛之时,作者以实际行动表达自己的同情,从而达成和好。作者从中懂得一个道理:让步、整理房间和坚持是处理室友关系的关键。【4题详解】细节理解题。根据第二段I heard her screaming. “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me.可知,室友生气是因为作者乱丢乱放的鞋子,故选D。【5题详解】推理判断题。根据第四段All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my h
26、eart.可知,作者整理房间是出于对室友悲伤的同情而表达自己的关切,故选D。【6题详解】推理判断题。根据第一段Each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled(贴标签)everything. I always looked for everything. Over time,Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on he
27、r tidy desk. So we both got tired of each other.等内容可知,作者列举了与室友在日常习惯上的种种差异,故选C。【7题详解】主旨大意题。文章最后一段we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.可知,作者表达了自己叙述这个故事的意图:就是懂得了与室友相处的关键,故选D。CSharentingIts the holiday season, the time when we connect with family and friends. Soci
28、al media sites like Twitter and Facebook are full of festive pictures, featuring parents catching and sharing those special family moments, their childs wish list, and maybe even a cute video of their child dancing to “Jingle Bell Rock” while wearing a diaper (尿片) and Santa hat. Swelling with pride,
29、 parents cant wait to get approval with a “thumbs up” or better yet a personalized message on their treasured post.Adults should be able to post what they want online. However, when exposing family moments online, are they sharing too much information? Do parents have the right to share those cute n
30、ow, but embarrassing later moments about kids? Have children willingly given their agreement to sharing their cute but funny video online?A recent study found that 75% of parents turn to social media for parenting-related information and social support. There is even a term used to describe the over
31、use of sharing too much information about kids on social media: “sharenting”. Research also finds that “sharenting” isnt going anywhere anytime soon. Whats troublesome is that a typical parent has about 150 Facebook friends and only a third of them are actual friends. So that brings up good question
32、s Who are we really sharing our information with and why? Who knows when and where that photo could resurface in the future?While theres no reliable information on how young children feel about things posted online, we do have information about how teens feel. According to a report by the Family Onl
33、ine Safety Institute, 76% of teens are concerned about their privacy. Many teens constantly search for new apps that allow anonymity. When names are required, they use screen names that dont reveal real information. If our teens are doing a better job of protecting themselves online, shouldnt parent
34、s take the lead and do the same? Plus, with more and more college admission representatives and potential employers surfing the internet for potential candidates, wed hate for one of our posts to change an important decision. Think about it online reputations are now becoming inseparable with real l
35、ife ones.Of course, we can secure our privacy settings, only allowing our friends to view pictures, posts and videos, but that doesnt stop others from uploading our pictures. Adults need to be cautious of sharing information online, especially information about children.So, this holiday season, enjo
36、y family time and share those special memories with family and friends. Before clicking the app to upload photos or videos, stop and think twice.8. Which of the following behaviors is “sharenting”?A. A girl attends a live performance online.B. A father tells his sons story to his colleagues.C. A mot
37、her posts her babys pictures on Facebook.D. A boy invites his friends to his birthday party at home.9. What does the underlined word “anonymity” in Paragraph 4 mean?A. Ones real name.B. Using strange names.C. Unchangeable names.D. Being unknown by name.10. Whats the authors attitude toward “sharenti
38、ng”?A. Sympathetic.B. Negative.C. Neutral.D. Unconcerned.11. What is the main purpose of the passage?A. To state an argument.B. To support an opinion.C. To compare different ideas.D. To question a point of view.【答案】8. C 9. D 10. B 11. A【解析】【分析】本文在陈述一个关于“sharenting”的辩论。8题详解】C细节理解题。根据第三段第二句There is ev
39、en a term used to describe the overuse of sharing too much information about kids on social media: “sharenting”.可知,C项(A mother posts her babys pictures on Facebook. 一个母亲把婴儿的照片贴在facebook上)的行为属于“sharenting”。故选C。【9题详解】D词义猜测题。根据划线词下句:When names are required, they use screen names that dont reveal real i
40、nformation.(当名字被需要时,他们使用屏幕名称,不透露真实信息。)可知,许多青少年不断寻找允许匿名的新应用程序。划线词的意思是“匿名”,故选D。【10题详解】B推理判断题。根据倒数第二段Of course, we can secure our privacy settings, only allowing our friends to view pictures, posts and videos, but that doesnt stop others from uploading our pictures. Adults need to be cautious of sharin
41、g information online, especially information about children.可知,作者对“sharenting”是否定的。故选B。【11题详解】A主旨大意题。根据第二段Adults should be able to post what they want online. However, when exposing family moments online, are they sharing too much information? Do parents have the right to share those cute now, but e
42、mbarrassing later moments about kids? Have children willingly given their agreement to sharing their cute but funny video online?可知,本文在陈述一个关于“sharenting”的辩论。故选A。DCoral reefs (珊瑚礁) are an integral part of sea life and sustain it by providing shelter and habitat to various organisms. They also supply
43、and recycle nutrients as well as enable a growing fish population, along with other species, for a healthy and diverse ecosystem. However, the rise in average water temperatures due to climate change has resulted in more frequent and longtime coral bleaching (白化现象) events that damage their health, c
44、ausing fish and other sea species to abandon them.In order to restore this delicate ecosystem, scientists from the UK and Australia conducted a study that involved using loudspeakers underwater near damaged coral reefs to make them sound healthy and attract fish, potentially kick-starting the natura
45、l recovery process of coral reefs and their dependent life forms. The location for this experiment was the Great Barrier Reef in the Coral Sea, found alongside the east coast of Queensland, Australia. The site is noted to have the largest coral reef system in the world.“Healthy coral reefs are remar
46、kably noisy places-the crackle of snapping shrimp and the whoops and grunts of fish. Young fish concentrate on these sounds when theyre looking for a place to settle,” said Steve Simpson, study co-author and a professor at the University of Exeter, UK.By using loudspeakers to copy such sounds, parts
47、 of dead coral reefs were found to attract twice as many fish, compared to places where no sounds were played. “These returning fish, are crucial for coral reefs to function as healthy ecosystems. Boosting fish populations in this way could help to kick-start natural recovery processes, preventing t
48、he damage were seeing on many coral reefs around the world,” said lead author, Tim Gordon.12. What causes the phenomenon of coral bleaching?A. Diverse species.B. Noise pollution.C. Fishing industry.D. Climbing temperatures.13. What approach is introduced to recover the coral reefs?A. Removing damage
49、d coral reefs.B. Using loudspeakers to keep fish away.C. Building new homes for sea species.D. Playing certain sounds to appeal to fish.14. Why are Steve Simpsons words quoted?A. To provide some findings of the study.B. To show the progress of the experiment.C. To explain reasons for the new approac
50、h.D. To give another solution to the problem.15. What can we infer from the last paragraph?A. The attempts are in vain.B. Natural recovery is impossible.C. Initial success has been achieved.D. The coral reefs have returned to normal.【答案】12. D 13. D 14. C 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了由于气候变化导致的平均水温上升导致
51、了更频繁、更长期的珊瑚白化事件,而为了恢复这一脆弱的生态系统,科学家们在受损的珊瑚礁附近使用水下扩音器,让珊瑚听起来更健康,从而能够吸引鱼类。文章解释了采用这一方法的原因以及这一新方法获得了初步成功。【12题详解】细节理解题。根据第一段中However, the rise in average water temperatures due to climate change has resulted in more frequent and longtime u coral bleaching events that damage their health, causing fish and
52、other sea species to abandon them.(然而,由于气候变化导致的平均水温上升导致了更频繁、更长期的珊瑚白化事件,损害了它们的健康,导致鱼类和其他海洋物种抛弃它们)可知,气温攀升是导致珊瑚白化现象的原因。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第二段中In order to restore this delicate ecosystem, scientists from the UK and Australia conducted a study that involved using loudspeakers underwater near damaged cora
53、l reefs to make them sound healthy and attract fish, potentially kick-starting the natural recovery process of coral reefs and their dependent life forms.(为了恢复这一脆弱的生态系统,来自英国和澳大利亚的科学家们进行了一项研究,他们在受损的珊瑚礁附近使用水下扩音器,让它们听起来更健康,吸引鱼类,这可能会启动珊瑚礁的自然恢复过程及其依赖的生命形式)可知,应当采用播放某些声音来吸引鱼的方法来恢复珊瑚礁。故选D。14题详解】推理判断题。根据倒数第二
54、段第一句Healthy coral reefs are remarkably noisy places-the crackle of snapping shrimp and the whoops and grunts of fish.(健康的珊瑚礁是非常吵杂的地方虾的噼啪声和鱼的呼噜呼噜声)可知,引用Steve Simpson的话是为了解释采用这一新方法的原因。故选C。【15题详解】推理判断题。根据最后一段第一句By using loudspeakers to copy such sounds, parts of dead coral reefs were found to attract t
55、wice as many fish, compared to places where no sounds were played.(通过使用扩音器来模仿这些声音,人们发现部分死去的珊瑚礁比没有声音的地方能吸引两倍多的鱼)可推,知这一新方法初步取得了成功。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中 有两项为多余选项。Sites of cultural heritage(遗产) often carry a large degree of value. Famous World Heritage Sites like
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
