2021版高考英语一轮复习 限时规范练47 Unit 24 Society A 北师大版选修8.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 限时规范练47 Unit 24 Society 北师大版选修8 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 47 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、限时规范练47 Unit 24 Society A核心素养关键词:培养学生人与科学、关注前沿科技的素养能力意识限时规范练第94页一、阅读理解ASome new comets have been discovered accidentally by amateur astronomers.Surprisingly a few bright comets have been discovered with the naked eye (肉眼) by members of the general public.However,a great number of comets are found by
2、 comet hunters carrying out telescope searches of chosen areas of the night sky.As the movement of all comets is directed around the Sun and because these bodies brighten as they move towards the Sun,there is a greater possibility for the discovery of a new comet in the skies towards the Sun rather
3、than away from the Suns direction.This means that searches should be put on the western sky after evening light and on the eastern sky before morning light.From the astronomical point there is no time during the year which is the best for the discovery of new comets.A search can be done at any time
4、providing there is no bright Moon.Studies done on the discovery conditions of comets discovered before show that more comets have been discovered in the morning sky than in the evening sky.Thus the smart comet hunter should make sure that morning activity receives as much as if not more attention th
5、an evening effort.In recent times,the use of advanced CCD technology to discover objects close to the Earth will in the future greatly reduce the chances of new comets being found with small telescopes.An example of the new technology is the very successful LINEAR program operating in New Mexico.How
6、ever,until a similar system is based in the southern half of the Earth there will continue to be chances for the discovery of new comets which come from the south.【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了观测彗星的要领。一些业余的天文学爱好者发现了一些彗星。甚至一些普通大众也能通过肉眼观察到彗星,但大多数彗星都是在夜空中通过天文望远镜观察到的。1.Whatarecomethuntersadvisedtodo?A.Lookawayfromt
7、heSun.B.Staywheretheresbrightlight.C.Facethewesternskyinthedaytime.D.Turntotheeastintheearlymorning.答案D解析细节理解题。由第二段中的“Thismeansthatsearchesshouldbeputonthewesternskyaftereveninglightandontheeasternskybeforemorninglight.”可知,早晨太阳出来之前应观测东面的天空。2.What do we know about the time for the discovery of new co
8、mets?A.Days when theyre close to the Earth are great chances.B.Certain fixed days are best for watching comets.C.Every day is the same if theres no bright Moon.D.Days with the Moon should never be missed.答案C解析细节理解题。由第三段中的“AsearchcanbedoneatanytimeprovidingthereisnobrightMoon.”可知,只要没有月亮,每一天对彗星猎人来说都一样
9、可以观测。3.Which of the following is a smart idea for comet hunters?A.Paying more attention in the morning than in the afternoon.B.Being equally serious both in the morning and afternoon.C.Being more relaxed in the morning than in the afternoon.D.Forming a habit of working only in the morning.答案B解析推理判断题
10、。由第四段中的“Thusthesmartcomethuntershouldmakesurethatmorningactivityreceivesasmuchasifnotmoreattentionthaneveningeffort.”可知,早晚观测彗星应该投入一样的精力。BIt doesnt matter how you choose to live your life whatever you do,someone will judge you.With that in mind,lets talk about being judged and criticized.When I start
11、ed writing,it wasnt the hurtful criticism from readers that prevented me from getting started.It was my worries about what they would think if I wrote about the things I cared about.I wrote my ideas in a private document for a year before I worked up the courage to start sharing them publicly.Usuall
12、y,haters simply criticize and move on.And that means that you can safely ignore them and continue doing your thing.But that is easier said than done because we all like to be validated.Some people like it more than others,but everyone wants to be respected and appreciated to some degree.I certainly
13、do.I know that whenever I choose to take a risk and share my work with the world,I wonder about how the people around me will see me because of that choice.Will this help my fame? Will this hurt my fame? Should I even be worrying about my fame? Finally,I decided that it was more important to contrib
14、ute something to the world than it was to protect myself from criticism.The truth about criticism is that its almost always in your head.It is natural for most people to hold onto negative criticism.According to a research paper titled “Bad Is Stronger Than Good” by Roy Baumeister and researchers at
15、 Florida State University,we are more likely to remember negative criticism than praise.Baumeister found that even happy people are more likely to remember more negative events than positive ones.In fact,Baumeister and his team say that when it comes to your brain,it takes about five positive events
16、 to make up for one negative one.【篇章导读】本文是议论文。对于批评,我们的恐惧和难以释怀是正常的,但是我们需要忽略它们继续前行。4.Whatpreventedtheauthorfromgettingstartedonwriting?A.Herownfears.B.Herlackofexperience.C.Peoplesjudgmentonherworks.D.Peoplesdifferentopinionsonwriting.答案A解析细节理解题。由第二段中的“ItwasmyworriesaboutwhattheywouldthinkifIwroteabou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380915.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
