2021版高考英语(北师大版)一轮复习限时规范练8(必修2 UNIT 4B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语北师大版一轮复习限时规范练8必修2UNIT 4B WORD版含解析 2021 高考 英语 北师大 一轮 复习 限时 规范 必修 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时规范练8(必修2Unit 4B)核心素养关键词:培养学生人与社会、了解科技的思维意识限时规范练第16页一、阅读理解AFebruary was a hard month for Internet-connected toys.First,Germany stopped the sale of My Friend Cayla.The German government believed that hackers (电脑黑客) could use the talking toy to get information on kids.Then U.S.computer users learned
2、that CloudPets,made by Spiral Toys,had a problem.The toys Internet connection allows users to send and receive voice messages.Computer experts discovered that CloudPets database was not safe.The private information of more than 820,000 users was at risk of being stolen.Computer hackers didnt only hi
3、t toys.Many big companies in the U.S.have also been hacked.The hits showed emails,card numbers,fingerprints,and other private information.Experts are looking for ways to fight hackers.Kids are joining the fight and getting ready to lead.The organizers of CyberPatriot see the advantages of getting an
4、 early start in cybersecurity (网络安全).In 2016,69,000 students took part in the cyber-education program.Its goal is to encourage kids to make achievements in cybersecurity and in STEM fields,including science and technology.CyberPatriots central project is the yearly National Youth Cyber Defense Compe
5、tition.Winners receive some money to help pay for their education.The competition takes place over several months.Student teams manage the computer network at a fictional company.They must find and fix its security problems.From April 3 to 5,the nations top teams competed in the finals,in Baltimore,
6、Maryland.Team Error 37,from Summit Lakes Middle School,in Lees Summit,Missouri,won the middle school group.“There will be a lot of jobs that require cybersecurity knowledge,” said team member Keenan Curp,13.Arjun Pratap Ghoshal,13,also competed in Baltimore.He was the leader of a team from Oak Valle
7、y Middle School,in San Diego,California.“We have to teach kids around us about cybersecurity,” he says,“so that we can prevent harmful hacking.”【篇章导读】本文是新闻报道。在网络安全遭受威胁的时候,孩子们加入了共同抵抗电脑黑客的战斗中。1.Why was February hard for My Friend Cayla?A.It was less popular among kids.B.It was taken off the market.C.I
8、t couldnt provide information for kids.D.It couldnt be connected to the Internet.答案B解析推理判断题。由第二段中的“stopped the sale”和“hackers could use the talking toy to get information on kids”可知,二月份,由于担心受到电脑黑客的攻击,该玩具被停售。2.What was the problem with CloudPets?A.Their database was in danger.B.Their information was
9、missing.C.Their Internet connection didnt work.D.Their users couldnt send voice messages.答案A解析细节理解题。由第三段中的“Computer experts discovered that CloudPets database was not safe.”可知答案。3.Whats the purpose of CyberPatriot?A.To get kids to work with scientists.B.To teach kids how to fix computers.C.To keep k
10、ids away from computers.D.To educate kids about cybersecurity.答案D解析推理判断题。由第五段中的“Its goal is to encourage kids to make achievements in cybersecurity and in STEM fields,including science and technology.”可推断,该组织的目的是让孩子们获得更多有关网络安全的知识。4.What do students do at National Youth Cyber Defense Competition?A.Th
11、ey deal with security problems.B.They help a company solve problems.C.They take exams on security knowledge.D.They discuss things with computer experts.答案A解析细节理解题。由倒数第三段中的“They must find and fix its security problems.”可知答案。BThe mind of an elephant should not be underestimated.They are intelligent an
12、imals born with both excellent memory and artistic talent.Elephants eat about 495 pounds of vegetarian food a day.They spend about 16 hours a day eating,but must walk about 4 miles a day in search of food.The average elephant lives about 70 years,and its sharp memory allows it to remember places whe
13、re it has found food as long as 30 years earlier,even as a baby.In an elephants travels,it comes across other elephants also looking for food.Some elephants are friendly,and some are not so nice.Elephants remember every elephant they have ever met.They can even recognize an elephant they perhaps hav
14、ent seen for 30 years.They immediately remember whether this elephant is an enemy or a friend.When elephants are not searching for food,they sometimes produce art in the sand with their trunks (象鼻).They seem to enjoy just relaxing and painting in the sand.One day,an elephant zoo-keeper noticed this
15、and gave an elephant a paint brush filled with red paint to see if the elephant would paint on a canvas (画布).Sure enough,it did,and since then elephants in most zoos have been given paint brushes,paints,and canvases.The resulting abstract art has been sold for high prices around the world.The money
16、goes to support feeding the elephants in the zoos.Most felt that the elephants were only capable of painting abstracts.However,they have been trained to paint trees,flowers,and other things in nature.This has enabled us to understand “elephant genius” even more.【篇章导读】本文是说明文。大象是一种特别聪明的动物,不仅过目不忘而且还是艺术
17、天才。5.What does the underlined word “underestimated” mean? A.Mistaken.B.Controlled.C.Undervalued.D.Underdeveloped.答案C解析词义猜测题。根据画线词后一句“They are intelligent animals born with both excellent memory and artistic talent.”可知,千万不要“低估”大象的智力。6.What can we learn about elephants memory?A.It remains excellent fo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381114.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
