宁夏大学附属中学2021届高三英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏 大学 附属中学 2021 届高三 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏大学附属中学2021届高三英语上学期期中试题(含解析)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man do?A. A researcher. B. A businessman. C. A teacher.2. What are the two speakers talking about?A. Weather. B. Traffic. C. The city.3. Where
2、are the speakers probably?A. In a library. B. In a bookstore. C. In a school.4. What will Jane do this evening?A. Go to the movies. B. Go to the station. C. Visit her sister.5. How much do the vegetables cost?A.15 dollars.B.50 dollars.C.65 dollars.第二节听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳
3、选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the woman do with the man s cigarettes?A. Put them into the garbage can. B. Put them on the carpet. C. Put them in the box.7. Why is the woman against the man?A. Because the man puts cigarettes into the garb
4、age can.B. Because the man drops cigarette ash on the carpets.C. Because the man smokes in the bedroom.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman think of the man S job?A. Tiring. B. Boring. C. Enjoyable.9. Why do the two speakers take a part-time job?A. Because they have to make money by themselves.B. B
5、ecause their tuition is costly.C. Because they have debts.听第8段材料,回答第10至12题。10. What was the man doing when the woman spoke to him?A. He was sleeping. B. He was reading. C. He was looking for a book.11. What is the man preparing for?A. The final exam. B. The travel plan. C. The paper.12. What seemed
6、to be the man s problem?A. He couldnt sleep at night in the dorm.B He couldnt decide on the topic of his paper.C. He couldnt find enough information for his paper.听第9段材料,回答第13至16题。13. How long has the man been ill?A. Half a week. B. Nearly a week. C. Two weeks.14. What is the effect of the medicine?
7、A. Loosening his chest up. B. Helping to stop the pair. C. Making the temperature drop.15. How should the man take the medicine?A. Every 4 hours for a week. B. Every 5 hours for a week. C. Every 6 hours for a week.16. What is the man reminded to do?A. Take a rest. B. Keep warm. C. Drink a lot of wat
8、er.听第10段材料,回答第17至20题。17. Whats the color of Jesses skin?A. White. B. Yellow. C. Black.18. Why did Charles help Jesse at first?A. Because he was Jesses only friend.B. Because he expected Jesse to be a champion.C. Because he hoped Jesse would have a healthy body.19. What was Jesse good at?A. Jumping.
9、B. Swimming. C. Running.20. What did Jesse experience in his life?A. He broke some world records in sports. B. He acted as headmaster of a high school.C. He helped Charles build an Olympic team.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AWhen on vacation, what do yo
10、u look for in a hotel? Maybe you want a comfortable bed, luxurious facilities or a convenient location. However, if you want something out of the ordinary and wish to go beyond the ordinary,these spectacular hotels offer a stay you wont soon forget!Hippo PointFor those who prefer an overnight stay w
11、ith some four-footed-or two-winged-guests, Hippo Point in Kenya offers unique housings on the East African plains. The nine-storey tower on a private estate and wildlife sanctuary rate as one of the top 10 resorts in the world. Guests enjoy incredible views of Olodian Bay while observing the densest
12、 population of hippos in Africa. More than 520 species of birds flock around the lake, their calls echoing in the air. After a restful nights sleep, youll find a delicious breakfast waiting on an outside patio.The Poseidon Undersea ResortNestled in a Fijian lagoon, the Poseidon Undersea Resort boast
13、s the worlds first seafloor suite 12 meters below the surface of the ocean. By day, people enjoy golf, tennis and water sports or learn to pilot a three-passenger Triton submarine to explore the pristine(原始的)ocean depths.1. The first paragraph talks about_.A. commentB. argumentC. backgroundD. explan
14、ation2. According to the passage, at HippoPoint, travelers_A. cant sleep well for the calls of birdsB. can climb a nine-story tower too bserve hipposC. can walk around the lake to catch birdsD. can enjoy the beauty of Olodian Bay3. If you like ocean life, you may choose_A. the Poseidon Undersea Reso
15、rtB. Hippo PointC. the Magic Mountain HotelD. Sala Silver mine【答案】1. C 2. D 3. A【解析】这是一篇应用文。文章介绍了两个特别的酒店Hippo Point和The Poseidon Undersea Resort。【1题详解】推理判断题。根据第一段“However, if you want something out of the ordinary and wish to go beyond the ordinary, these spectacular hotels offer a stay you wont soo
16、n forget!(然而,如果你想要一些不同寻常的东西,并希望超越寻常,这些壮观的酒店提供一个你不会很快忘记的停留!)”可知,作者准备给我们介绍几个特别的酒店,由此可知,作者在第一段介绍了写作背景。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Hippo Point中“Guests enjoy incredible views of Olodian Bay while observing the densest population of hippos in Africa.(游客们一边欣赏着非洲最密集的河马群,一边欣赏着Olodian Bay令人难以置信的美景。)”可知,在HippoPoint,游客可以
17、欣赏Olodian Bay令人难以置信的美景。故选D。【3题详解】细节理解题。根据The Poseidon Undersea Resort中“By day, people enjoy golf, tennis and water sports or learn to pilot a three-passenger Triton submarine to explore the pristine(原始的)ocean depths.(白天,人们喜欢打高尔夫球、网球和水上运动,或者学习驾驶一艘可载三人的Triton潜艇去探索原始的海洋深处。)”可知,如果你喜欢海洋生活,你可以选择the Poseid
18、on Undersea Resort。故选A。BWriting letters to relatives was once what most children did before Christmas and birthdays. Surprisingly, half of teenagers have never written a thank-you letter. They think they have no need to write when they communicate with family and friends on e-mails or social media.
19、Most of teenagers complain handwriting is too slow and 17 per cent insist it is outdated. People are worried that the decline could mean the art of handwriting may one day die out even though many still consider it a key skill.Yet most say that their relying on social media has a negative impact on
20、their writing. More than two thirds of teenagers admit that using their smartphones and social media is, in fact, detrimental to their writing. Meanwhile, some believe typing on a phone makes spelling worse and seven per cent say their grammar suffers. And a further 7 per cent confess that using tex
21、t speak in messages means they find writing normally harder as a result. Of those who have actually written a letter,30per cent say they last did so purely because a teacher made them do. Meanwhile, more than one in ten concede it was because his parents forced them to do so. This may seem surprisin
22、g given the study showing that many believe a handwritten letter is more heartfelt. Almost two thirds say receiving a handwritten letter would mean so much more.It is showed that, outside of school, many dont even have the means to write at home. Nine per cent do not own a pen. And 56 per cent do no
23、t have letter paper at home. However, 73 per cent have an iPad and 89 per cent own a smartphone.The government has now launched a Just Write campaign, aiming to encourage people of all ages to pick up a pen and start writing. Handwriting is one of the most creative abilities we must have. Youngsters
24、 should be encouraged to put pen to paper.4. Why arent the teenagers fond of writing?A. Because their way of communication has greatly changed.B. Because they are not fond of Christmas and their birthdays.C. Because they dont consider it an important skill to master.D. Because the writing will make
25、people think of good things.5. The underlined word “detrimental” may meanA. Helpful.B. Cool.C. Harmful.D. Careful.6. How do teenagers like the handwritten letter?A. It is tiring.B. It is moving.C. It is troublesome.D. It is frightening.7 What makes writing at home difficult?A. The children have writ
26、ten too much at school.B. The children are very busy with smartphones.C. The children think that writing is out of date.D. The children dont have the tools to write with【答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】这是一篇说明文。现在,青少年很少写书信,文章分析了产生这一现象的原因。【4题详解】细节理解题。根据第一段“They think they have no need to write when they com
27、municate with family and friends on e-mails or social media.(他们认为当他们通过电子邮件或社交媒体与家人和朋友交流时,他们没有必要写信)”可知,因为青少年的交流方式发生了很大的变化,青少年不喜欢写信。故选A。【5题详解】词义猜测题。根据划线单词前一句“Yet most say that their relying on social media has a negative impact on their writing.(但大多数人说,他们对社交媒体的依赖对他们的写作产生了负面影响)”和后一句“Meanwhile, some bel
28、ieve typing on a phone makes spelling worse and seven per cent say their grammar suffers.(与此同时,一些人认为在手机上打字会让拼写变得更糟糕7%的人说他们的语法受到了影响)”可知,划线单词detrimental的意思是“有害的”,此处表示对书写有害。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第二段“This may seem surprising given the study showing that many believe a handwritten letter is more heartfelt. A
29、lmost two thirds say receiving a handwritten letter would mean so much more.(这似乎令人惊讶,因为研究表明,许多人认为手写的信更真诚。近三分之二的受访者表示,收到一封手写信件意味着更多)”可推知,青少年认为手写书信让人感动。故选B。【7题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Nine per cent do not own a pen. And 56 per cent do not have letter paper at home.(9%的人没有钢笔。56%的人家里没有信纸)”可知,孩子们没有写作工具,这使在家写作变得很
30、困难。故选D。CChinese tourists prefer hotels and restaurants that offer free Wi-Fi when traveling abroad. Most Chinese tourists instantly update their social networks using their mobile phones. They send photos and short videos to friends and family when traveling abroad.About 10 percent of outbound (出境的)
31、 Chinese tourists get expensive marring charges (漫游费) by using 4G-powered smart phones. About 90 percent of Chinese travelers consider free Wi-Fi indispensable when traveling abroad. They often use phone apps to create travel routes and book hotels, which requires large data flows that can be expens
32、ive without Wi-Fi.But free Wi-Fi is not always available, even in regions with advanced telecommunications, such as the United States and Europe. Portable Wi-Fi costs 1550 yuan a day, depending on the country. Its cheaper in South Korea, Japan and Thailand. The Wi-Fi services increase rapidly thanks
33、 to reasonable pricing and smooth surfing.More than 100 million Chinese went abroad last year, and the10 percent who used Wi-Fi services spent an average of 150 yuan, and its expected to grow largely. But the travel agencies business may become out of date in five to eight years, because more locati
34、ons are offering free Wi-Fi. In the meantime, it is reported that more for-profit models should be introduced and offer more services for outbound travelers in the future.8. Why do Chinese travelers prefer hotels and restaurants with free Wi-Fi when traveling abroad?A. They want to have their phones
35、 updated.B. They are fond of using phone apps to create their travel routes.C. They prefer to experience the Wi-Fi service in different countries.D. Theyd like to share what they have seen with their friends and-family.9 What does the underlined word “indispensable” mean in Paragraph 2?A. Necessary.
36、B. Useless.C. Expensive.D. Amazing.10. What can be inferred from the third paragraph?A. Travel websites will stop offering free Wi-Fi services to travelers.B. Travel website Tuniu intended to compete with Ctrip and launched its Wi-Fi phone service.C. The Wi-Fi costs less when traveling in some Asian
37、 countries than in European countries.D. The demand for Wi-Fi transmitters is growing in pace with 4G-smart phones.11. What can be expected of the Wi-Fi service offered by some travel agencies?A. It will be useless when for-profit models are introduced.B. It will be used by more than 100 million Chi
38、nese next year.C. It will grow in the future but will be outdated in a couple of years.D. It will offer more non-profit services for outbound travelers.【答案】8. D 9. A 10. C 11. C【解析】这是一篇说明文。文章讲述能够上网已经成为出境游人群一项非常强烈的需求,而这也很自然地催生出使用出境游Wi-Fi的大商机。【8题详解】细节理解题。根据第一段“Most Chinese tourists instantly update th
39、eir social networks using their mobile phones. They send photos and short videos to friends and family when traveling abroad.(大多数中国游客会用手机即时更新自己的社交网络。他们在国外旅行时给朋友和家人发送照片和短视频)”可知,中国游客出国时更喜欢有免费Wi-Fi的酒店和餐厅是因为他们喜欢与他们的朋友和家人分享他们所看到的。故选D。【9题详解】词义猜测题。根据划线单词下一句“They often use phone apps to create travel routes
40、 and book hotels, which requires large data flows that can be expensive without Wi-Fi.(他们经常使用手机应用程序来创建旅行路线和预订酒店,这需要大量的数据流,如果没有Wi-Fi,成本可能会很高)”可知,Wi-Fi对中国游客来说是必须的,因为他们经常使用手机应用程序来创建旅行路线和预订酒店;结合选项可知,选项A. Necessary(必须的)与划线单词意思一致。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第三段“But free Wi-Fi is not always available, even in regio
41、ns with advanced telecommunications, such as the United States and Europe. Portable Wi-Fi costs 1550 yuan a day, depending on the country. Its cheaper in South Korea, Japan and Thailand.(但免费Wi-Fi并非总是可用,即使是在电信发达的地区,如美国和欧洲。根据国家的不同,便携式Wi-Fi的价格是每天1550元。在韩国、日本和泰国比较便宜)”可推知,在一些亚洲国家旅行时,Wi-Fi的费用比在欧洲国家要低。故选C。
42、11题详解】细节理解题。根据最后一段“and its expected to grow largely.(而且预计还会大幅增长)”和“But the travel agencies business may become out of date in five to eight years, because more locations are offering free Wi-Fi.(但旅行社的业务可能在五到八年内就过时了,因为越来越多的地方开始提供免费Wi-Fi)”可知,一些旅行社提供的Wi-Fi服务未来还会增长,但几年后就会过时。故选C。DWhat is the first thing
43、you notice when you walk into a shop? The products displayed at the entrance? Or the softbackground music?But have you ever noticed the smell? Unless it is bad, the answer is likely to be no. But while a shops scent(香味) may not be outstanding compared with sights and sounds, it is certainly there. A
44、nd it is proving to be an increasing powerful tool in encouraging people to purchase.A brand store has become famous for its distinctive (独特的)scent which floats through the fairly dark hall and out to the entrance, by scent machines. A smell may be attractive but it may not just be used for fresheni
45、ng air. One sports goods company once reported that when it first introduced scent into its stores, customers intention to purchase increased by 80 percent.But while e-shops can only use sights and sounds, bricks-and-mortar stores (实体店) can offer a full experience from the minute customers step thro
46、ugh the door to the moment they leave. Another brand store seeks to be much more than a shop, but rather a destination. And scent is just one way to achieve this.Now a famous store uses complex man-made smell to make sure that the soft scent of baby powder floats through the kid department, and coco
47、nut(椰子)scent in the swimsuit section. A department store has even opened a new lab, inviting customers on a journey into the stores windows to smell books, pots and drawers, in search of their perfect scent.12. According to the passage, what is an increasingly powerful tool in the success of some br
48、and stores?A. Friendly assistants.B. Unique scents.C. Soft background musicD. Attractive window display.13. E-shops are mentioned in the passage to_.A. show the advantages of bricks-and-mortar storesB. urge shop assistants to change their attitudeC. push stores to use sights and soundsD. introduce t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
[全国百强校]黑龙江省齐齐哈尔市实验中学人教版高中语文必修一课件:奥斯维辛没有什么新闻 (共27张PPT).ppt
