2021-2022学年新教材北师大版英语必修第三册单元检测:UNIT 8 GREEN LIVING WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材北师大版英语必修第三册单元检测:UNIT GREEN LIVING WORD版含答案 2021 2022 学年 新
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AFriday 23Tuesday 27 JulyLichfield Garrick Production Company presents The Lion, The Witch & The Wardrobe (狮子、女巫与魔衣橱)Lichfield Garricks 2021 Community MusicalPacked with adventure, wonder and excitement; Step through the wardrobe and visit a wor
2、ld where animals speak, witches wander, and the battle for Narnias future is about to begin.Based on CS Lewiss timeless classic, this summer, the Garrick will be bringing Narnia to life in a way that will delight both adults and children alike!Time:Friday 23Tuesday 27 July 7:30 pm.; Tuesday 27 July
3、2:30 pm.BSL(英国手语)signed performance: Sunday 25 July 7:30 pm.Tickets:13.50You can support our community production of The Lion, The Witch & The Wardrobe by sponsoring a costume(赞助服装)The Community Musical makes a huge difference to audiences and participants, which can only happen thanks to the genero
4、us gifts from supporters like you, as well as our founders and sponsors.You will be recognized for your support in the show programme and on the website, and Principal Sponsors will be invited to a special behindthescenes event.We are currently offering two package deals for costume sponsorsthe Prin
5、cipal Costume Sponsor package is 200 and the Supporting Costume Sponsor package is 75however, donations of any size are welcomed and appreciated.To sponsor a costume or for more information, please get in touch with Matthew Clay on matthew.clayThis amateur(业余的)production of The Lion, The Witch and T
6、he Wardrobe (Mitchell) is presented by special arrangement with SAMUEL FRENCH, LTD.【语篇解读】文章介绍了一个社区音乐节活动的基本信息。1How long will the activity last?AThree days. BFive days.CA week. DTwo weeks.B细节理解题。根据文章开头“Friday 23Tuesday 27 July”可知,这个活动持续5天。故选B。2When is a good time for someone with hearing loss to enjoy
7、 the show?AJuly 23. BJuly 25.CJuly 26. DJuly 27.B细节理解题。根据“BSL signed performance: Sunday 25 July”可知,7月25日对于听力受损的人来说是欣赏这场表演的好时机。故选B。3What do we know about sponsoring a costume?AFree tickets are provided for all the sponsors.BPrincipal Sponsors will donate 75 each time.CThree package deals for costume
8、 sponsors are offered.DSupporting sponsors will be officially thanked on the website.D推理判断题。根据倒数第四段“You will be recognized for your support in the show programme and on the website”可知,服装赞助支持者会在网站上被正式感谢。故选D。BThere is no doubt that our lives wouldnt be the same without cars.But they can also be a prob
9、lem,especially fossil fuel (化石燃料) cars,which have become a major cause of air pollution.So to help improve the environment,China is going to ban the production and sales of fossil fuel cars.Xin Guobin,Chinas viceminister of the Ministry of Industry and Information Technology,said research into the b
10、an has already started,but it hasnt been decided when the ban will go into effect.“These measures will promote big changes in the environment and give motivation to Chinas auto industry development,” he said.The move is just one of Chinas many efforts to lift pressure on the environment after it pro
11、mised to stop the rise in its carbon dioxide emissions (排放物) by 2030.Chinese drivers are already big fans of electric vehicles.Chinese auto companies including BYD,BAIC and Geely ranked among the top in the world in terms of electric car sales last year.And more than 40 percent of the 753,000 electr
12、ic vehicles sold worldwide last year were sold in China.Meanwhile,the ban of fossil fuel cars is increasingly becoming a global trend.In July,2017,the French government announced that France would end sales of fossil fuel vehicles by 2040 as part of the countrys plan to meet its goal under the Paris
13、 Climate Accord.And in the same month,the UK followed suit with a similar plan.It also set 2040 as its deadline to stop sales of new fossil fuel vehicles.“All of us who drive or use fossil fuel vehicles are contributing to the citys poisonous air,” John Tanner,a councilor in Oxford,UK,told CNBC.“Eve
14、ryone needs to do their bit from national government and local authorities to businesses and residents to end this public health emergency.”【语篇解读】本文是一篇说明文。为了改善环境,减少二氧化碳气体的排放,中国将禁止燃油汽车的生产和销售。4Which measure will China take for environmental protection?AInvesting more in the development of auto industr
15、y.BForbidding the consumption on fossil fuel cars.CPromoting the sales of electric vehicles.DDeveloping and using green energy.B细节理解题。根据第二段中的“to help improve the environment,China is going to ban the production and sales of fossil fuel cars”可知,为了改善环境,中国正计划禁止燃油汽车的生产与销售,也就是说中国将采取的措施是禁止在燃油汽车上的消费。故选B。5W
16、hats Xin Guobins attitude toward the ban on fossil fuel cars?ACautious.BPositive.CDoubtful. DConcerned.B观点态度题。根据第二段中的“These measures will promote big changes in the environment and give motivation to Chinas auto industry development”可知,辛国斌认为,禁止燃油汽车的生产和销售会促进环境的改善,激励中国汽车工业的发展。也就是说他对这一举措是持支持态度的。故选B。6Wh
17、at can be concluded from Paragraph 4?AChina may lead the trend in electric cars.BChina takes the lead in developing electric cars.CChina has an increased demand for electric cars.DChinas greatly raised its environmental awareness.A推理判断题。根据第四段可知,中国司机已经是电动汽车的头号粉丝,去年全世界销量中40%以上的电动汽车是在中国被卖出的。由此可推知,中国可能引
18、领电动汽车的使用潮流,故选A。7What can be inferred from the last paragraph?AThe government takes full responsibility for environmental protection.BThe UKs made great achievements in environmental protection.CFossil fuel cars are the root cause of air pollution.DJoint efforts are needed to protect the environment.
19、D推理判断题。根据最后一段中的“Everyone needs to do their bit.to end this public health emergency”可知,John Tanner认为,从国家政府和地方当局,到公司和居民,每个人都应为结束这个公众健康危机作出努力。由此可知,保护环境需要人们的共同努力。故选D。CSquare foot gardening is a type of gardening made popular by Mel Bartholemew.It is based on the idea that the wide rows in traditional ga
20、rdening are a waste of time,work,water and area.It shows that quality vegetables can be grown in less space with less work.In this method,the garden space is divided into “beds”Each bed is 4 4 (16 sq ft)(120 cm 120 cm,1.4m2)The beds are separated by paths.These beds are further divided into squares
21、of about one square foot.Common spacing is one plant per square for larger plants such as broccoli,four per square for medium large plants like lettuce,nine per square for medium small plants like spinach,and sixteen per square for small plants such as onions and carrots.The weeds are removed from t
22、he beds and the plants are watered from the paths.This stops the soil from being compacted (压紧)Benefits of square foot gardening:Much less work.Normal gardening needs heavy tools to loosen the soil.In this method,the soil is never compacted and it remains loose.Water savings.The loose ground holds t
23、he water better.This type of garden needs water less often than other methods.Also,water is placed very near the plant roots.Less water is wasted.Very few weeds.The vegetables form a living mulch (覆盖物) and shade out many weeds before they can start to grow.Pesticides (杀虫剂) are not needed.Natural way
24、s to keep pests away work very well in a close space.Many different types of plants in a small area also stop plant diseases from spreading easily.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了平方尺菜园的操作方法和益处。8Why does square foot gardening become popular?AIt makes full use of space.BIt is suggested by Mel Bartholemew.CIt prov
25、ides more vegetables for people.DIt produces vegetables of higher quality.A细节理解题。根据第一段的“It shows that quality vegetables can be grown in less space with less work.”可知,平方尺菜园能够充分利用空间。9Why is the gardening called square foot gardening?AVegetables are grown in the squares.BYou can grow vegetables anywhe
26、re by using it.CThe smallest bed in it is only one square foot.DThe places where vegetables are grown are too small.C推理判断题。根据其名称和第一段中的“These beds are further divided into squares of about one square foot.”可知C项正确。 10What can we infer from the text?ALoose soil is good for plant growth.BOnions and carr
27、ots need more space.CCompacted soil is important to some plants.DSquare foot gardening needs some heavy tools.A推理判断题。根据第一段最后一句和第二段中的“Normal gardening needs heavy tools to loosen the soil.”可知,松散的土壤有利于植物的生长。11Why are there fewer weeds in square foot gardening?AWeed killers are used.BWeeds cant get sun
28、light.CWeeds are short of water.DWeeds have been removed.B细节理解题。从Benefits of square foot gardening的第三条可知,蔬菜遮住了杂草的阳光,因为见不到阳光,所以杂草很少。DAs we all know, birds do not have teeth.However, according to a new study, this was not always the case.About 116 million years ago, the ancient birds had teeth and use
29、d them for eating, just like what they do today.The new study was conducted by a team of researchers that analyzed the remains of the tooth gene in modern birds and tried to find out why the teeth suddenly disappeared in birds during the process of evolution (进化)Because the fossils of ancient birds,
30、 buried deeply in the earth, are either broken or not preserved well, their use in determining this evolutionary change has not been helpful.Researchers have instead focused on analyzing the DNA of modern birds.The aim of the study is to search for clues in the genes of birds that explain the loss o
31、f teeth during evolution.In the absence of teeth, birds heavily depend on their beaks (鸟嘴) to process food.They also have an excellent ability to digest the food properly.However, at some point in history, birds used to depend on their teeth for chewing food just like us.The earliest known clue in t
32、his regard was found in Germany in 1862.The fossil of an ancient bird found there, suggested that birds had teeth in the past.Today, scientists have confirmed that birds evolved from dinosaurs that were known for their sharp and pointed teeth.Until now, there has been no definite explanation of the
33、significant evolutionary change in birds.In the ongoing study, researchers analyzed the genes of modern birds that are responsible for tooth production.They searched for any kind of genetic mutation (基因突变) that may have made the gene to become inactive.The gene mutation first happened about 116 mill
34、ion years ago.【语篇解读】文章阐述了科学家经研究发现,古代鸟类有牙齿。12What does the underlined word “fossils” mean in Paragraph 2?AA kind of bodies which are still full of life now.BA kind of stones which were from ancient animals.CA kind of animals which were relatives to modern birds.DA kind of ancient dinosaurs which hid
35、deeply in the earth.B词义猜测题。根据上一段中的“The new study was conducted by a team of researchers that analyzed the remains of the tooth gene in modern birds and tried to find out why the teeth suddenly disappeared in birds during the process of evolution.”以及该句中的“buried deeply in the earth”可知,研究人员试图找出鸟类牙齿在进化过
36、程中突然消失的原因,寻找埋藏在地球深处的鸟类研究,可推知,画线词所在句子的意思为“因为埋藏在地球深处的远古鸟类的化石要么是破碎的,要么是保存得不好,所以用它们来确定这种进化变化并没有什么帮助。”即第二段中的画线词“fossils” 意为“化石”,故选B项。13How did the researchers do the study?ABy studying the DNA of modern birds.BBy studying the functions of birds mouth.CBy comparing the dinosaurs and the birds together.DBy
37、 visiting Germany to get the newest information.A细节理解题。根据第二段中的“Because the fossils of ancient birds, buried deeply in the earth, are either broken or not preserved well, their use in determining this evolutionary change has not been helpful.Researchers have instead focused on analyzing the DNA of mo
38、dern birds.”可知,因为鸟类的化石要么是破碎的,要么是保存得不好,无法拿来研究古代鸟类是否有牙齿,研究人员转而把重点放在分析现代鸟类的DNA上。故选A项。14What is the researchers attitude to the conclusion?APositive. BObjective.CSatisfied. DDisappointed.B推理判断题。根据第四段“The earliest known clue in this regard was found in Germany in 1862.The fossil of an ancient bird found
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382188.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
