2021年高中英语 UNIT 3 Conservation Section A TOPIC TALK & LESSON 1课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高中英语 UNIT Conservation Section TOPIC TALK LESSON 1课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册
- 资源描述:
-
1、UNIT 3 CONSERVATIONSection ATOPIC TALK & LESSON 1课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.She tries every means to make people aware of the importance of the environment (保护).答案conservation2.I said no to (塑料制的) or paper bags at stores.答案plastic3.The prices of some i in that shop have decreased by 60%.答案items4.A suggest
2、ion has been put forward that we should r the textbooks.答案recycle5.We ought to ensure something that (使恢复) our lost energy and cheers us up.答案restores6.He gathered a huge (大量的) of snow and dug out a hole in the middle.答案mass7.She is popular with her students as her teaching methods are (不平常的).答案unus
3、ual8.One winter day while he was h,he saw the tracks of animals in the snow.答案hunting9.Another disadvantage of the Internet was that it was a peoples private lives.答案affecting.单句语法填空1.The floods brought (destroy) to the area.答案destruction2.The union (threat) that they would go on strike if their dem
4、ands were not met.答案threatened3.They were charged with bringing goods into the country (illegal).答案illegally4.The (hunt)agreed to take us to go hunting tomorrow.答案hunter(s)5.Some experts appealed to people to rescue many species from (extinct).答案extinction6. (urge)measures have been taken to prevent
5、 car emission.答案Urgent7.A (vary) and ancient food culture should be famous worldwide.答案varied8.The glass appears to reflect light (natural).答案naturally9.We cant afford to overlook such serious (pollute) to the environment.答案pollution10.On the other hand,there are always some people who view this gap
6、 (negative).答案negatively.短语填空take action,die out,be at risk,do ones part,have a role, in short, due to, up to, depend on, wipe out1.In the past decade,the administration hasnt in environmental conservation.答案done its part2.What we can do now is to reduce pollution.答案take action3.As a member of the i
7、nternational society,we to play.答案have a role4.The old traditions are .答案dying out5.Only in this way can we the enemy troops.答案wipe out6.The drivers were more likely to break the speed limit and of getting fined.答案be at risk7.All the flights were put off the bad weather.答案due to8.The government will
8、 make accommodations for three thousand people.答案up to9.Friendship means having someone I can .答案depend on10.,he was happy with that result.答案In short.完成句子1.去哪儿郊游由你决定。It is up to you to decide go for an outing.答案where we will2.直到最近几年,在线课程才真正得到公众的认可。It is only in the last few years that online course
9、s the real public acceptance.答案have gained3.李娜结束职业生涯的真正原因是她的伤痛。The real Li Na to end her professional career is her painful injuries.答案reason for4.人人皆知他应该为此受到责备。Everybody knows that he this.答案is to blame for5.2019年,大约有六万名美国大学生在学习中文,是2009年的三倍。In 2019,about 60,000 American college students were studyi
10、ng Chinese,which is as many as in 2009.答案three times6.英语里有如此多的法语词汇的一个原因是法国人曾统治英格兰很多年。One reason there are so many French words in English is the French ruled England for quite a number of years.答案why;that7.没有你的帮助,我们就不能达到目标。We achieve the goal your help.答案cant;without8.我们不是通过关联来找书,也就是说,我们不是通过其内容来查找。W
11、e dont find the book by association. , we dont find the book by referring to its contents.答案That is关键能力提升练.阅读理解A主题语境:人与自然语篇类型:说明文(2020广西南宁高一下期末考试)Swimming in the water of Hawaiis Big Island is a fun experience.But it can be more exciting if there are dolphins swimming around and jumping out of the s
12、ea too.For many people,it would be a wonderful dream to swim with these lovely animals!However,this may not be good for dolphins.They may get hurt because of human interaction(互动).Dolphins are active and usually look for food at night.In the day,they like to rest in shallow bays(浅湾).Many people thin
13、k the dolphins are awake during the day as they swim.But when they sleep they rest half of their brain and keep the other half awake to breathe,so they may be sleeping even when theyre swimming in the water.From 2010 to 2013,spinner dolphins(飞旋海豚) of Hawaiis Big Island were exposed to human activiti
14、es more than 82 percent of the time,according to Julian Tyne,a researcher at Australias Murdoch University.The National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) says disturbing the animals in their near-shore habitat could force them to swim to less favourable places,putting them at risk of bei
15、ng attacked by sharks and other animals.Besides,when people are around,dolphins become more active.Thus,they cant get enough sleep.“Disturbing their resting behaviours can actually affect their long-term health and the health of the dolphin population,” Ann Garrett of NOAAs National Marine Fisheries
16、 Service told the Associated Press.As a result,the NOAA wants to make rules to help protect the dolphins.For example,the agency(机构) may ban swimming with the Hawaii spinner dolphins.Or they may stop people from swimming in shallow bays when the dolphins are resting.Tour operators must also be taught
17、 to watch for signs to know when the dolphins are in their resting state.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章谈到海豚的生活习性以及其与人类的相处,建议人们保护海豚。1.Which of the following about dolphins is NOT true?A.They spend most of their time sleeping at night.B.They like to stay in shallow bays during the day.C.They keep half of their bra
18、in awake while sleeping.D.They may be sleeping even when theyre swimming.答案A解析细节理解题。根据文章第二段中的“Dolphins are active and usually look for food at night.”可知,海豚晚上大多数时间睡觉的描述错误,故选A项。2.What would they do when dolphins are disturbed in their near-shore habitat?A.Swim to a crowded place.B.Move closer to shark
19、s.C.Become less active.D.Likely sleep longer.答案B解析细节理解题。根据文章第四段中的“disturbing the animals in their near-shore habitat could force them to swim to less favourable places,putting them at risk of attack by sharks and other animals.” 可知,妨碍海豚在近岸栖息可能迫使它们游向不合适的地方,它们可能会遭受鲨鱼和其他动物的袭击,故选B项。3.Which activity is a
20、gainst the rules?A.Swimming with the Hawaii spinner dolphins.B.Swimming in bays where the dolphins live.C.Making signs that show the dolphins resting state.D.Making signs that show where the dolphins are.答案A解析细节理解题。根据最后一段中的“the agency(机构) may ban swimming with the Hawaii spinner dolphins.”可知,与夏威夷飞旋海
21、豚一起游泳是禁止的,故选A项。4.What does the article mainly talk about?A.What habits dolphins have.B.What spinner dolphins are.C.How the animals live in the sea.D.How to protect dolphins near the shore.答案D解析主旨大意题。本文前面部分介绍了海豚,后文主要是号召人们保护海豚,以及如何保护的问题,故选D项。B主题语境:人与自然语篇类型:说明文(2020全国卷)When you were trying to figure ou
22、t what to buy for the environmentalist on your holiday list,fur probably didnt cross your mind.But some ecologists and fashion(时装) enthusiasts are trying to bring back the market for fur made from nutria(海狸鼠).Unusual fashion shows in New Orleans and Brooklyn have showcased nutria fur made into cloth
23、es in different styles.“It sounds crazy to talk about guilt-free furunless you understand that the nutria are destroying vast wetlands every year,”says Cree McCree,project director of Righteous Fur.Scientists in Louisiana were so concerned that they decided to pay hunters $5 a tail.Some of the fur e
24、nds up in the fashion shows like the one in Brooklyn last month.Nutria were brought there from Argentina by fur farmers and let go into the wild.“The ecosystem down there cant handle this non-native species(物种).Its destroying the environment.Its them or us,”says Michael Massimi,an expert in this fie
25、ld.The fur trade kept nutria in check for decades,but when the market for nutria collapsed in the late 1980s,the cat-sized animals multiplied like crazy.Biologist Edmond Mouton runs the nutria control program for Louisiana.He says its not easy to convince people that nutria fur is green,but he has n
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382403.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
