2021-2022学年新教材译林版英语选择性必修第一册单元检测:UNIT 1 FOOD MATTERS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材译林版英语选择性必修第一册单元检测:UNIT FOOD MATTERS WORD版含解析 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Official Residences of the British Royal FamilyBuckingham PalaceWell start at Buckingham Palace,the Queens London home.Situated by St.Jamess Park, Buckingham Palace has been the monarchs(君主的) official London res
2、idence since 1837.It has 775 rooms,including 52 bedrooms,188 staff bedrooms,92 offices,and 78 bathrooms.The Queen and the Duke of Edinburgh live here,along with the Duke of York,and the Earl and Countess of Wessex.Highlights at Buckingham Palace include the Changing of the Guard ceremony,which takes
3、 place most Days at 11:00a.m.,and the State Rooms that are open to the public every summer.Windsor CastleWindsor Castle,situated just outside London,is the Queens weekend retreat.Its the oldest and largest occupied castle in the world,built by William the Conqueror in the 11th century.Over 39 monarc
4、hs have used Windsor Castle as their residence.St Georges Chapel is part of the castle and is the venue(会场) for the wedding of Prince Harry and Meghan Markle in May 2018.The castle is open all year roundit has a worldfamous Royal dollhouse,and there are also talks,performances,and activities for kid
5、s.In 1992,a fire at the castle caused over $50,000,000 in damage.Sandringham HouseSandringham House in Norfolk is one of the Queens private residences.It was brought into the family in 1862 by the future Edward ,although a fire in 1891 destroyed much of the original building.Its been passed down thr
6、ough the family into the Queens ownership.The house itself stands within nearly 20,000 acres,with 60 acres of gardens.The rest is a park and uncultivated(未开垦的) land,which is freely open to the public every day of the year.The British royal family spends Christmas at Sandringham,traditionally walking
7、 to church on Christmas morning and meeting the local people.Anmer HallAnmer Hall,a private residence of the Duke and Duchess of Cambridge,is also part of the Sandringham estate.【语篇解读】本文是一篇应用文。主要介绍了几处著名的可供参观游览的英国皇室官方住所。1What do we know about Buckingham Palace?AIt is the oldest castle.BIt is located
8、in Norfolk.CIt is abundant in rooms.DIt is home to Edward .C细节理解题。根据第一个小标题下的“It has 775 rooms,including 52 bedrooms,188 staff bedrooms,92 offices,and 78 bathrooms.”可知,白金汉宫的房间非常多。故选C。2Which residence will you go to if your children want to see a performance?ABuckingham Palace.BWindsor Castle.CSandrin
9、gham House.DAnmer Hall.B细节理解题。根据第二个小标题下的“and there are also talks,performances,and activities for kids”可知,如果你的孩子想看演出,你可以去温莎城堡。故选B。3What can we do in Sandringham House?AWatch the Changing of the Guard ceremony.BAppreciate the wedding of Prince Harry.CVisit the uncultivated land freely.DSpend Christma
10、s with the royal family.C细节理解题。根据第三个小标题下的“The rest is a park and uncultivated land,which is freely open to the public every day of the year.” 可知,在桑德林汉姆府可以免费参观公园和荒地。故选C。BFrench cuisine is extremely diverse,with only the Chinese having similar variety in their food.This variety is supported by the Fre
11、nch passion for good food in all its forms,Frances extraordinary range of different geographical conditions and climates that support the local production of many types of ingredients (原料),and Frances long and varied history.In many ways,an understanding of the culture of French food is an understan
12、ding of France itself.Meals range from the very basic,such as the traditional baguette (棍子面包),cheese and inexpensive wine,to very elaborate meals that can include a dozen dishes and different wines consumed over several hours.Obviously,the latter type of dining is hardly used by most people.However,
13、it is this dining that is typically found in “French restaurants” outside France,giving many foreigners the mistaken impression that French food is heavy and complicated.In fact,much of the French cuisine is fairly simple,relying on highquality fresh ingredients and loving preparation.Almost all the
14、 famous French dishes are regional specialties.The French Mediterranean uses olive oil,herbs and tomatoes in many of its dishes.The cuisine of northwest France uses butter,soured cream and apples.The cuisine of northeast France has a strong German influence which includes beer and sauerkraut.Through
15、out the south in general there tends to be more use of vegetables and fruit (in part due to the favorable climate)Any discussion about the influences on French cuisine would be incomplete without recognizing the historical contribution of Italy to the development of French cooking.In 1533,Catherine
16、De Medicis (a Florentine princess) married a French prince.At this point,France was not known for its food.Catherine brought many Italian chefs with her to France,who introduced to France a variety of dishes,food preparation and dining practices.Although France and Italy obviously have evolved very
17、different food cultures,much of Frances current food culture can be traced back to this time.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章向我们介绍了很多关于法国美食的信息。4Which of the following statements is NOT true?AChinese cuisine is full of variety.BFrance has different climates.CFrance has a long history.DFrench cuisine lacks variety.D
18、细节理解题。根据第一段中的“French cuisine is extremely diverse,with only the Chinese having similar variety in their food.”可知D项描述错误。5In France,a meal that includes a dozen dishes and different wines_Ais often consumed by average peopleBcan only be found in restaurantsCis not common among most peopleDis considere
19、d to be simple by most peopleC推理判断题。根据第二段中的“Obviously,the latter type of dining is hardly used by most people.”可知C项正确。6What is the third paragraph mainly about?AFeatures of food in different parts of France.BTable manners in different parts of France.CWhat influenced the development of French cuisin
20、e.DHow French cuisine affects local culture.A段落大意题。第三段主要讲述了法国不同地区的美食的特点。7We can learn from the last paragraph that_AItalian food is more complicated than French foodBItalian food culture is still influencing French foodCFrench food was not as famous around the 1530s as it is nowDFrench food is more
21、famous than Italian foodC推理判断题。从最后一段中的“At this point,France was not known for its food.”可知C项正确。CRobots aid in coronavirus fightRobots have certain advantages compared to humans: They are efficient,tireless,can be repaired when damaged and they never get sick.This last trait has made them the star du
22、ring our fight against the COVID19 pandemic.While hundreds of thousands of medical workers have fallen ill dealing with this highly infectious virus and a lot more are forced to stay at home for fear of getting the disease,this isnt a problem for robots.This is why the COVID19 outbreak is seen as th
23、e “tipping point”noted The Independent science reporter Anthony Cuthbertsonfor robots to start to replace humans in certain jobs.In areas like hospitals and healthcare facilities,robots are used to perform highrisk tasks.In China,for example,a hotel in Hangzhou employed a robot named “Little Peanut”
24、to deliver food to people under quarantine.In Spain,robots are about to be used to test people for the coronavirus.Ultravioletlightdisinfection(紫外线消毒) robots are also being widely used to clean hospital corridors and wards(病房)“Hospitals around the world are waking up to autonomous disinfection.” Per
25、 Juul Nielsen,CEO of Denmarks UVD Robots,a leading company manufacturing(制造) disinfection robots,told Forbes.“We cant build these robots fast enough.”In nonmedical companies,robots are also replacing human employees since they dont have the problem of social distancing and will never take sick leave
26、.Walmart and Amazon,for example,where robots are already used in sorting,packing and shipping,are planning to increase the number of robots in their facilities.Fastfood chains like McDonalds are not only delivering food with robots in some areas,but also looking to use them as cooks and servers.Acco
27、rding to futurist Martin Ford,using more robots than human employees can prove to be rewarding for companieseven when the pandemic is over.“People will prefer to go to a place that has fewer workers and more machines because they feel they can lower overall risk,” Ford told the BBC.But this sudden s
28、urge(激增) in robot demand doesnt mean that they triumph over humans in every aspect.According to Bill Smart,a roboticist at Oregon State University,the human contact between doctors and patients is still important.Doctors comfort the patients and guide them through hard decisions while robots are onl
29、y doing routine tasks,like cleaning and giving tests,just to free up doctors and nurses.It might be true that robots have certain advantages over humans.But they are still secondary to human interaction.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章通过实例说明机器人在与新冠病毒作斗争中所发挥的作用。8What is the text mainly about?AThe advantages of robo
30、ts compared to humans.BDifferent views toward applying robots to fight COVID19.CWhy the COVID19 outbreak has fueled robot demand.DWhether robots will replace humans in certain areas one day.C主旨大意题。根据第一段的“Robots have certain advantages compared to humans: They are efficient,tireless,can be repaired w
31、hen damaged and they never get sick.This last trait has made them the star during our fight against the COVID19 pandemic.”以及全文讲述在新冠疫情期间机器人所发挥的作用可知,文章主要讲述了“为什么2019冠状病毒的爆发助长了机器人的需求”,故选C项。9What has made robots desirable during the pandemic according to the text?AThey can be repaired when damaged.BThey
32、test people for coronavirus more precisely.CThey never get tired and can replace doctors and nurses.DThey are not vulnerable to the coronavirus.D推理判断题。根据第一段中的“Robots have certain advantages compared to humans: They are efficient,tireless,can be repaired when damaged and they never get sick.This last
33、 trait has made them the star during our fight against the COVID19 pandemic.”及第四段中的“Hospitals around the world are waking up to autonomous disinfection. Per Juul Nielsen,CEO of Denmarks UVD Robots,a leading company manufacturing disinfection robots,told Forbes.”可知,免感染机器人不会受到病毒感染,不会生病,结合第三段内容提到机器人做很多
34、高危工作,可推知机器人在疫情期间变得大受欢迎是因为他们不会受到新冠病毒的侵害,故选D项。10What does Martion Ford think of the application of robots?AIts benefits are appealing and lasting.BMachines are less disturbing than humans.CIt poses a threat to human employment.DThere are some risks with the use of robots.A推理判断题。根据第六段“.using more robot
35、s than human employees can prove to be rewarding for companies.People will prefer to go to a place that has fewer workers and more machines because they feel they can lower overall risk,”可知多使用机器人带来的效果降低总体风险,是具吸引力且持久的。故选A项。11What can be concluded from the last two paragraphs?AThe demand for robots is
36、 too great to meet.BDoctors can make more accurate judgments than robots.CHumans interactions are essential in some areas.DRobots need updating to improve contact with humans.C推理判断题。根据最后两段可知,机器人无法完全取代人类,在某些领域人与人之间的互动是必不可少的,故选C项。DRich,heavy food is a major part of the end of the year holidays in the
37、United States.People in the US.celebrate Thanksgiving on the third Thursday of November.People around the world celebrate Christmas on December 25.Both holidays involve(包含) traditions of cooking very large meals.The food at these meals usually has lots of sugar,salt,and butter in it.Turkey and pie a
38、re some of the most common foods in these holidays.Terri Price has hosted a holiday party on the last Saturday before every Christmas for 30 years.It started when her children were very,very small.She has been preparing many of the dishes for most of the 30 years.But over time,some traditions do cha
39、nge.The Neveldines are a family who hope to be healthier by changing what they eat.Mick Fury,the Neveldines oldest child,said this change is important during the holidays and the rest of the year,too.Mick and his wife,Michelle,try to eat only organic food.Organic food is any plant or animal food pro
40、duct made without the use of unnatural chemicals or processes.But,Mick is not the only Neveldine who changed their diet.Felicia Neveldine,Micks sister,decided nine years ago to become a veganA vegan is a person who does not eat or use animal products of any kind.Felicia became a vegan because of her
41、 concern for the treatment of animals and the environmental effects of animal farming.She said that her change in diet also improved her health.Choosing these special diets means the Neveldines choose their foods carefully.Mick grows a garden behind his house where he gets fresh vegetables.Holiday t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382677.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
