安徽省芜湖市2021-2022学年高二英语上学期期末考试试卷(Word版含解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 芜湖市 2021 2022 学年 英语 学期 期末考试 试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年度第一学期芜湖市高中教育教学质量监控高二年级英语试题卷注意事项:1. 本试卷满分为100分,考试时间为120分钟。2. 本试卷包括“试题卷”和“答题卷”两部分。“试题卷”共8页,“答题卷”共2页。3. 请务必在“答题卷”上答题,在“试题卷”上答题是无效的。4. 考试结束后,请将“试题卷”和“答题卷”一并交回。第一部分听力(共两节,满分15分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应的
2、位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation take place?A. In a library. B. In a bookstore. C. In a classroom. 2. How much does the man pay for the two ties?A. 120yuan. B. 108yuan. C. 60 yuan. 3. Who is having a holiday abroad?A. Jack. B. Mike. C. John. 4. What does th
3、e man suggest Karen do?A. Study much harder. B. Give up one course. C. Stop social activities. 5. What do we know about the man?A. He used to have a car. B. He likes driving very much. C. He lives far from the subway. 第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将
4、有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7小题。6. What position might the woman apply for?A. An assistant. B. A director. C. A salesperson. 7. How does the man like working on a ship?A. Interesting. B. Boring. C. Challenging. 听第7段材料,回答第8、9小题。8. What is the special for today?A. The ch
5、ips. B. The steak. C. The chicken. 9. What type of bread does the woman want?A. Italian. B. Whole wheat. C. Honey wheat. 听第8段材料,回答第10至第12小题。10. What does the man ask the woman to do?A. Look after the house. B. Take a painting course. C. Go to Scotland with him. 11. What do we know about Lucy?A. She
6、is easy to get along with. B. She is younger than Maria. C. She is doing her summer job. 12. What is the possible relationship between the speakers?A. Classmates. B. Husband and wife. C. Father and daughter. 听第9段材料,回答第13至第15小题。13. What does the speaker mainly talk about?A. The changes of talk shows.
7、 B The ways of enjoying our lives. C. The future of entertainment industry. 14. What do most talk show hosts usually rely on to make their shows lively?A. Having a live audience. B. Doing video-chat interviews. C. Inviting their family members. 15. What does Jimmy Kimmel do in the video?A. He makes
8、a pizza at home. B. He chats with a pop star. C. He plays with his kids. 第二部分阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ADo you feel a little bored with your daily work? How to relieve this kind of boredom? Actually, there are a wide range of exciting holidays waiting
9、for you. Trekking(徒步)toursThere are some trekking tours to some well-known places such as Machu Picchu or the Everest Base Camp Trek, as well as some nearer places to our home in the Highlands of Scotland. You dont need to be very sporty, just fairly fit. Youll have fun enjoying nature with a group
10、of new friends. Some of the holidays include camping, so well transport the tents for you!Polar expeditionsTake a journey to Antarctica or the northern Arctic;explore a land of wonderful wildlife. Our experts will explain everything about the two poles as you watch the penguins in Antarctica or whal
11、es and polar bears in the Arctic. Theres no greater adventure than travelling to the ends of the earth. Activity holidaysOur activity holidays are for people who love sports while enjoying natural beauty. We have a huge variety of water, snow or desert holidays. Well take you diving in the Red Sea o
12、r white water rafting in Canada. If you prefer snow, you can try skiing or snowboarding in the Alps. For those who like warmer weather, we also have sand-boarding or camel safaris(游猎). Cultural journeysOur cultural journeys will help you discover ancient civilizations: India, Thailand, Egypt and man
13、y more. Visit temples, palaces and ancient ruins-just remember to bring your camera! Get to know local ways of life by exploring markets, trying foreign foods and meeting local people.1. Which activity will you choose if you love taking adventures?A. Trekking tours.B. Polar expeditions.C. Activity h
14、olidays.D. Cultural journeys.2. Which country is NOT included during Cultural journeys?A. Egypt.B. India.C. Canada.D. Thailand.3. What do the Trekking tours and Activity holidays have in common?A. Going camping.B. Going skiing.C. Enjoying nature.D. Doing water sports.【13题答案】【答案】1. B 2. C 3. C【解析】【分析
15、】这是一篇应用文,主要介绍了假期放松的好去处。【1题详解】细节理解题。根据Polar expeditions中“Theres no greater adventure than travelling to the ends of the earth. (没有比去地球的两极更冒险的地方了)”可知,如果你喜欢冒险,你就选择极地探险。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Cultural journeys中“Our cultural journeys will help you discover ancient civilizations: India, Thailand, Egypt and man
16、y more. (我们的文化旅游将帮你发现古代文明:印度,泰国,埃及和更多地方)”可知,文化旅游不包括Canada。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Trekking(徒步)tours中Youll have fun enjoying nature with a group of new friends. (你将和一组新朋友一起享受大自然的乐趣)和Activity holidays中“Our activity holidays are for people who love sports while enjoying natural beauty. (我们的假日活动是为那些热爱运动同时享受大自
17、然的美的人安排的)”可知,这两个地方的共同之处是可以享受大自然。故选C。BWhen Frank Herbert ordered pizza from Pizza Huts, he was surprised that Judit, at such an old age, worked as a delivery driver. Thats when the 89-year-old man first came into the sight of the Herbert family. Judit Newey started delivering pizza in Roy, Utah, to h
18、elp pay the bills, as his social security benefits (社会保障金) werent enough to live on. From the moment the Herberts heard him say, “Hello, are you looking for some pizza, Judit found his way into their hearts!Ever since that day, whenever they place an order, they ask for Judit personally. It didnt ta
19、ke long for them to begin recording their sweet meetings and share them on TikTok, which is how thousands of other people fell in love with Judit. Still, his fans couldnt help but wonder why someone at his age was working so hardquestion the Herbert family was asking themselves too. They spoke with
20、Judit, and when they found out he works 30 hours a week to make ends meet, they decided to collect donations to make his life easier. They figured anything would help, but the total sum which is up to $12,000 really surprised them!In September, the couple decided to switch things up by showing up at
21、 Judits door with a couple of gifts. First, they surprised him with a cute cartoon shirt of himself holding a pizza box. Then they revealed the surprising act of generosity that brought him to tears! They explained that they had rallied their TikTok community to support him, and while hes not entire
22、ly sure what the platform is, he couldnt be more thankful. “How do ever say thank you? I dont know what to say, he told them. I dont know what to say, except thank you. The Herberts insisted they were just the messengers. It was his fans who made the wonderful gift possible. Plus, the way they see i
23、t, theyre just repaying Judit for his kindness.4. What did Judit Newey mean by saying Hello are you looking for some pizza,?A. He was selling pizza.B. He was delivering pizza.C. The Herberts were making the order.D. The Herberts lost some pizza.5. Why does Judit Newey have to deliver pizza at such a
24、n old age of 89?A. To help people in need.B. To raise money for the poor.C. To volunteer in a charity.D. To make his living.6. What can be inferred from the text?A. The money the Herberts raised was beyond their expectations.B. The Herberts asked TikTok for help to record their meeting.C. Judit was
25、very thankful because of the support from TikTok.D. Judit worked 30 hours a week to afford his social security benefits.7. Which of the following can best describe the Herberts?A. Helpful and warmhearted.B. Optimistic and wise.C. Generous and hardworking.D. Kind and talented.【47题答案】【答案】4. B 5. D 6.
26、A 7. A【解析】【分析】这是一篇新闻报道。主要介绍了一家人给一个89岁、但仍然在工作的老人筹钱帮助他的故事。【4题详解】推理判断题。根据文章第一段“When Frank Herbert ordered pizza from Pizza Huts, he was surprised that Judit, at such an old age, worked as a delivery driver.”(当弗兰克赫伯特从必胜客订购披萨时,他很惊讶朱迪特在这么大的年纪还当了送货司机。)可知,Judit Newey通过说“你好,你在找披萨吗?”说明他在送披萨。故选B项。【5题详解】细节理解题。根
27、据文章第一段“Judit Newey started delivering pizza in Roy, Utah, to help pay the bills, as his social security benefits(社会保障金)werent enough to live on.”(Judit Newey 开始在犹他州罗伊市送披萨,以帮助支付账单,因为他的社会保障福利不足以维持生计。)可知,仅靠社会保障金,他不足以生存,所以他需要去送披萨。故选D项。【6题详解】推理判断题。根据文章第二段“They figured anything would help, but the total s
28、um which is up to $12,000 really surprised them!”(他们认为任何事情都会有所帮助,但高达12,000美元的总金额确实让他们感到惊讶!)可知,他们筹的钱超出了他们的预期。故选A项。【7题详解】推理判断题。根据文章第二段“Ever since that day, whenever they place an order, they ask for Judit personally.”(从那天起,每当他们下订单时,他们都会亲自要求朱迪特。)可知,这家人很热心,每次都找Judit Newey送外卖,通过这样的方式来帮助他。根据文章第三段“Then the
29、y revealed the surprising act of generosity that brought him to tears!”(然后他们揭示了让他流泪的令人惊讶的慷慨行为!)可知,这家人慷慨地筹钱给他,对他很有帮助。故选A项。CProfessor Cooper once gave a lecture in his first acting class for us in the first term, informing us of the significance of valuing the business of acting. As I made preparation
30、s for my graduation as a senior, I thought back on the lecture in the first class and I considered my love for the art of theatre seriously. Im more than happy to say that, for the most part, my determination for acting remained as strong as ever. Even after Ive learned about the difficulties and th
31、e heartbreak that go with working as an actor, I know that it is still the right path for me. Something Professor Cooper said in that first acting class has stuck with me through these last three years. He said, Every actor chooses to act for their own reasonspersonally I do it because I have to. I
32、have to perform. Its who l am. For as long as Ive been performing, Ive wondered how to best describe why I do what I do. Professor Cooper answered that question for me that day. When I was little and first imagined what it would be like to be a real actor, I would imagine being famous about by many
33、people someday. However, I never actually wanted that. I act because no matter what is going on in my life, no matter how stressed I am with whats happening outside of or during practices, when Im on stage, Im home and Im me. Many parents will feel worried about their childrens choosing to be an act
34、or. Some will be surprised. My parents are just exceptions. They knew from the start that nothing was going to keep me from doing what I love.8 What did the author realize after recalling what Professor Cooper said?A. She learned acting for fun.B. She didnt love acting at all.C. She had enthusiasm f
35、or acting.D. She didnt take acting seriously.9. What does the underlined word that in paragraph 3 refer to?A. Imagining being a real actor.B. Becoming well-known one day.C. Practicing on stage.D. Being stressed during practices.10. Whats the authors parents attitude to her choice?A. Doubtful.B. Obje
36、ctive.C. Disappointed.D. Supportive.11. What is the main idea of the text?A. Who inspired the author to act.B. The reason why the author chose acting.C The acting changed the authors life.D. What the author learned about acting.【811题答案】【答案】8. C 9. B 10. D 11. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者在文中表达了自己对表演的热爱及原因。【8
37、题详解】细节理解题。根据第一段的“As I made preparations for my graduation as a senior, I thought back on the lecture in the first class and I considered my love for the art of theatre seriously. Im more than happy to say that, for the most part, my determination for acting remained as strong as ever.(当我大四准备毕业时,我回想起
38、了第一节课的演讲,我认真地思考了自己对戏剧艺术的热爱。我很高兴地说,在很大程度上,我表演的决心一如既往地坚定。)”可知,作者回想起库珀教授的话后,意识到了她对表演很有热情。故选C。【9题详解】词句猜测题。that表远指,根据第三段的“I would imagine being famous about by many people someday(我想有一天会被很多人所熟知)”可知,that指的是作者想要变得有名这件事,即Becoming well-known one day,故选B。【10题详解】推理判断题。根据最后一段的“Many parents will feel worried abo
39、ut their childrens choosing to be an actor. Some will be surprised. My parents are just exceptions. They knew from the start that nothing was going to keep me from doing what I love.(许多父母会担心他们的孩子选择当演员。有些人会感到惊讶。我的父母只是例外。他们从一开始就知道,没有什么能阻止我做我喜欢的事情。)”可知,作者的父母对于她的选择不是担心的,不是惊讶的,而是支持的,即supportive,故选D。【11题详
40、解】主旨大意题。通读全文,尤其是第二段的“He said, Every actor chooses to act for their own reasonspersonally I do it because I have to. I have to perform. Its who l am.(他说:“每个演员选择表演都有自己的原因就我个人而言,我这么做是因为我必须这么做。我必须表演。这就是我。”)”可知,本文主要讲的是作者选择表演的原因,故选B。DTheres one problem that Silicon Valley hasnt solved even though self-dri
41、ving cars become more and more popular nowadays. That is the traffic jam. But a U.K. aeronautics and space company, Airbus Group, may find a solution. The companys branch in Silicon Valley recently announced its been working on a secret project titled Vahana, an autonomous flying vehicle which can b
42、e used for not only passenger but also goods transport. Airbus flying taxi is designed to resemble a drone(无人机), traveling medium-length distances. Developers in France and Germany are working on an electrically operated platform that would allow the flying taxi to carry multiple passengers once bet
43、ween city destinations. The vehicle would initially be manned by a pilot, for no countries allow completely autonomous flying vehicles at present. Flight tests of the first Vahana prototype(原型)are planned, in the hope of bringing the product to consumers quickly. Thats about ten years sooner than an
44、other future-travel system Hyperloop One. Im no big fan of Star Wars, but its not crazy to imagine that one day our big cities will have flying cars making their way along roads in the sky, says Airbus Group CEO Tom Enders. In a not-too-distant future, well use our smartphones to book a fully automa
45、ted flying taxi that will land outside our front doorwithout any pilot. But before you get too excited about beating rush-hour traffic, its worth noting that the company has a lot of technological kinks to work out before the product is ready to test. The same sensor technology that allows self-driv
46、ing cars to avoid accidents doesnt exist for aerial vehicles. Airbus Group isnt the only company trying to get in the autonomous air transportation game. There are a number of drone companies on the market and the Ehang 184, a Chinese passenger drone, will begin flight testing in June.12. What is th
47、e purpose of the Vahana?A. To explore space.B. To design a new type of car.C. To reduce traffic accidents.D. To find a solution to the traffic jam.13. Why would present flying taxi be manned by a pilot?A. It may cause accidents.B. It is operated electrically.C. It is designed to be manned.D. It is i
48、llegally permitted worldwide.14. What do we learn in the last paragraph?A. The Ehang 184 has been tested for flight.B. Beating rush-hour traffic is in the near future.C. There is a long way for Airbus Group to go in solving technological problems.D. The sensor technology for self-driving cars can he
49、lp aerial vehicles to avoid accidents.15. Whats the best title of the text?A. A Self-driving Car is Designed.B. Airbus May Turn Flying Taxis into Reality.C. Airbus Joins in the Air Transportation Game.D. A Bright Future of Autonomous Flying Vehicles.【1215题答案】【答案】12. D 13. D 14. C 15. B【解析】【分析】本文是一篇说
50、明文。尽管无人驾驶汽车越来越受欢迎,但还有一个问题没有解决:交通堵塞。为解决这一问题,英国空中客车集团(Airbus Group)正在研究可以同时用于客运和货运的自动飞行器。【12题详解】细节理解题。根据第一段“That is the traffic jam. But a U.K. aeronautics and space company, Airbus Group, may find a solution. ”(那就是交通堵塞。但是英国航空航天公司Airbus Group找到了解决方案。)且结合后文知,Airbus Group正在研究开发的Vahana就是为了解决交通堵塞问题。故选D项。【
51、13题详解】推理判断题。根据第二段中的“The vehicle would initially be manned by a pilot, for no countries allow completely autonomous flying vehicles at present. (该车辆最初将由飞行员驾驶,因为目前没有任何国家允许完全自动驾驶飞行器)”可知,目前没有一个国家允许自动驾驶的空中交通工具,因此现在必须有人驾驶。故选D项。【14题详解】细节理解题。根据最后一段“But before you get too excited about beating rush-hour traf
52、fic, its worth noting that the company has a lot of technological kinks to work out before the product is ready to test. ”(但是在你变得对这能击败高峰时刻拥堵交通而高兴前,值得注意下这公司在产品准备好测试前,还有很多技术障碍需要解决。)可知,在这飞行器测试前还有很多技术问题需要解决。故选C项。【15题详解】主旨大意题。根据第一段的“The companys Silicon Valley branch recently announced its been working o
53、n a secret project titled “Vahana”, an autonomous flying vehicle that can be used for both passenger and cargo (货物) transport.( 该公司的硅谷分公司最近宣布,他们正在进行一个名为“Vahana”的秘密项目,这是一种可用于乘客和货物运输的自动驾驶飞行器)”以及下文内容可知,本文主要讲述了美国空中客车集团正在研究可以同时用于客运和货运的自动飞行器。因此推断B项“Airbus将使飞行出租车成为现实”为最佳标题。故选B项。第二节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)根据短文
54、内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Weve all come across a bump(凸起)in the road. What sets people apart is how they react to that bump. Are you one to lose control in disappointment? Or do you catch hold of that wheel and push yourself straight? Whether its a school assignment, or a work project, yo
55、u all meet things that slow you down. _16_ Sometimes it is easy just to give up and ignore the hard work you have put into something. Youve already built a solid base on which you can rely. One barrier should not be the reason for you to give up all your previous efforts. _17_ Keep moving forward, d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382854.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
