2020_2021学年新教材高中英语Unit1FestivalsandCelebrations单元素养检测课时素养检测含解析新人教版必修第三册20210222264.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit1FestivalsandCelebrations 单元 素养 检测 课时 解析 新人 必修 第三 20210222264
- 资源描述:
-
1、单元素养检测(一)(Unit 1)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Do you walk to work every day? M: No, its too far to walk. Luckily the bus goes right by my house. But when the bus is crowded and
2、when it rains, I often wish I had a car. 1. How does the man get to work every day? A. By car. B. By bus. C. On foot. 答案: BText 2W: Mark is watching a movie on TV. M: Should he be doing that now, with exams coming up next week? 2. What does the man think Mark should do now? A. Study for exams. B. En
3、joy a movie. C. Watch a TV. 答案: AText 3M: This new software is driving me crazy. I really need a break. W: I know what you mean. Ive had nothing but trouble with it. They say its supposed to be easy. M: Thats what Ive heard. But as far as Im concerned, it takes a genius to figure it out. 3. What pro
4、blem did they come across? A. They werent able to take a break. B. They had trouble with some software. C. They needed to update some software. 答案: BText 4M: Id go on a boat trip around the world. W: Oh, I wouldnt. Id get so bored. Id rather fly or drive. M: No, Id like to relax on the boat, sunbath
5、e all day long, and have a waiter bring me a cold drink just when I want one. 4. What are the speakers talking about in general? A. Their best memories of a relaxing holiday. B. Their travelling plans for the summer holiday. C. Their favourite ways of travelling around the world. 答案: CText 5W: Thank
6、s for all youve done for me. Hey, listen, would you like to go to see a film sometime? M: Yeah, thatd be great. Id love it. 5. What does the woman want to do? A. See a film with the man. B. Offer the man some help. C. Listen to some great music. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后
7、有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: The manager just emailed to say that the meeting would be put off till the next Sunday. Will you have everything ready by then? Anna, whats wrong? Are you hearing me? W: Sorry, I was
8、 thinking about my brother. I havent heard from him for two weeks. M: How often do you call each other? W: Usually at least once a week, but hes now a volunteer teacher at a mountain village. I can only write to him. M: The mail can be really slow sometimes. Im sure youll hear from him soon. W: I ho
9、pe so. 6. What is the probable relationship between the speakers? A. Neighbours. B. Colleagues. C. A couple. 答案: B7. How can Anna reach her brother now? A. By phone. B. By email. C. By letter. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: So, Macy, how was your holiday? W: Oh, we loved it. Tom liked Germany best, b
10、ut France was my favourite. M: So did Rachael finally go with you? W: No, she wasnt able to. She was called a way for a business trip to China. M: Thats a pity. So where exactly did you go and visit? W: Well, we travelled all over, Italy, Spain and Holland; we even bathed in the Swiss lake. M: You d
11、id, really? 8. What are the speakers talking about? A. A family holiday. B. A business trip. C. A travel plan. 答案: A9. Where did Rachael go? A. Spain. B. Italy. C. China. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Hello, Mrs White. Do you feel better today? W: Oh, much better. Thank you. M: Can I ask you some q
12、uestions now? W: Certainly. M: First, do you remember what the driver looks like? W: Yes. He looked quite old and not very tall. Oh, and he had thick lips. M: OK. When the accident happened, where were you going? W: I was walking fast to a bank and pay a bill for my son. M: I see. After the driver k
13、nocked you down, he got out of his car and looked at you, didnt he? W: Yes, he did. I was bleeding, so he looked scared and then hurried back to the car. M: Do you remember his clothes? W: Yes. He wore a blue T-shirt, gray trousers. M: OK. I think I have enough information now. Thank you. W: Youre w
14、elcome. 10. Who is the man? A. A policeman. B. A researcher. C. A witness. 答案: A11. What was the woman doing when the accident happened? A. Driving a car. B. Walking fast to her son. C. Hurrying to pay a bill. 答案: C12. What did the man do first after knocking the woman down? A. He took the woman to
15、the hospital. B. He got out of his car to have a look. C. He drove his car away at once. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Welcome back everyone. Now Im talking to Nick Parker, the singer with the band Krispy. Hello, Nick, welcome to our show. M: Hello. W: Nick, I have one question. Your sister, Mel, i
16、s in the band too, isnt she? M: Yeah. Weve been playing and singing together since we were young. Dad took us to hear the great bands playing live. Mel and I put on shows at school. But Mum didnt want us to get too serious about our music. She thought we should concentrate on our study. However, we
17、were still enthusiastic about our music. W: Then how was your band formed? M: Two musicians from music schools saw us playing in a concert. They asked if wed like to form a band with them. We agreed to try it out. W: How about the band in the first year? M: To our surprise, the audience enjoyed our
18、performance in the local concert. Then we recorded two songs and sent them to a music company. They asked us to join them, but our parents said we had to finish college first. W: Have you had any disappointments? M: Everything weve recorded has done well. Three singles have gone to number one, and o
19、ur first album has sold over a million copies. We have got thousands of fans. However, Ive been ill recently so weve started recording our second album late, which is a pity. 13. What did Nick and Mel do when they were young? A. They learned to act at school. B. They went to live concerts with their
20、 father. C. They were encouraged to play music by their mother. 答案: B14. When was the band Krispy started? A. After Nick and Mel played together. B. After Nick began studying at a music school. C. After two musicians saw Nick and Mel playing. 答案: C15. What do we know about the band in the first year
21、? A. They recorded two albums. B. They joined a music company. C. They were welcome in the concert. 答案: C16. What has disappointed the man? A. Parents forbade them to join a company. B. His illness delayed a new album recording. C. The first album has sold under a million copies. 答案: B听第10段材料, 回答第17
22、20题。Text 10W: Welcome everybody to this Cititours bus. I hope youre having a good time here in the West of England. Our tours usually last about one hour. The bus is now turning into Queens Road. From this road we can see a very modern building. This is the towns new sports stadium. All the big matc
23、hes happen there but at the momentan international company is using it for a conference. Now look to your left. Were now passing the City Theatre. This building is one hundred years old. Its very pretty, as you see, but it doesnt have enough seats for big shows. Weve got a new entertainment centre i
24、n Victoria Park. We dont pass it on the bus, but you may be interested to know its got a cinema and a concert hall. Most people prefer it because its got air conditioning. Now, on your right, is the High Street. The Cititours bus normally goes along the High Street into the Market Place. But at the
25、moment some musicians are practicing for an outdoor concert there. Were driving round a different route because the roads in the Market Place are closed. The market was an important local trade centre until about 1970. Farmers bought and sold their cows and sheep there. However, we dont see animals
26、in the city centre these days. The market areas got some good shops. Why dont you have a walk round there later on? 17. What is being held in the new sports stadium? A. A match. B. A concert. C. A meeting. 答案: C18. What is the disadvantage of the City Theatre? A. It has limited space. B. Its too old
27、 to look good. C. Its air conditioning doesnt work. 答案: A19. Which place is normally out of the route of the Cititours bus? A. Victoria Park. B. The City Theatre. C. The Market Place. 答案: A20. What does the speaker recommend visitors to do in the end? A. See animals in the city centre. B. Go to the
28、High Street. C. Visit some shops. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AShakespeares Globe Exhibition & Theatre Tour is a unique international resource to explore Shakespeares works. Open all year round, it gives you an opportunity to learn more about
29、 the most famous playwright, Shakespeare, and helps you seek to further the experience and international understanding of him. Group Visits to the Exhibition & Theatre TourOpening HoursTheatre Tours: Monday-Sunday9: 30 a. m. - 5: 00 p. m. Exhibition: Monday-Sunday9: 00 a. m. - 5: 00 p. m. Groups of
30、15 people or more are required to pre-book their visit, and each group will have its own guide for free. To make a reservation, please fill in a Group Request Form and return it to us via email. Exhibition and Theatre Tour PricesAdult: $15. 00Senior (60+): $13. 50Student (with valid ID): $11. 50Chil
31、d (5-15): $ 8. 00Complimentary: Every 16th person freeGetting hereShakespeares Globe 21 New Globe Walk, London SE1 9DT, UKVisitors are advised to arrive by public transport or by taxi. There is a car park on Thames Exchange on the north side of Southwark Bridge (open 24 hours, seven days a week). Ca
32、bs may be found all year round on Southwark Bridge. It may also be possible to pick one up from outside the entrance hall on New Globe Walk. Where to eatSwan at Shakespeares Globe serves modern British seasonal food for dinner, afternoon tea or drinks in our beautiful bar and restaurant set over two
33、 floors, available for pre-and post-theatre dining. Swan RestaurantMonday-Friday: 12 noon-3: 00 p. m. & 6: 00 p. m. -10: 30 p. m. Saturday: 12 noon-3: 30 p. m. & 6: 00 p. m. Sunday: 12 noon-9: 00 p. m. 【语篇概述】这是一篇广告布告类阅读。文章主要介绍了莎士比亚环球展览与剧院旅游的活动安排及旅游价格。21. When can you pay a visit to the exhibition? A
34、. Friday at 12: 00 noon. B. Monday at 8: 00 a. m. C. Saturday at 5: 30 p. m. D. Sunday at 7: 00 p. m. 【解析】选A。细节理解题。答案定位在Group Visits to the Exhibition & Theatre Tour部分Exhibition: Monday-Sunday 9: 00 a. m. -5: 00 p. m. 可知展览时间是: 星期一到星期日, 上午九点到下午五点。星期五中午十二点在这个区间范围内, 故选A。22. If a group of 20 children vi
35、sit the Exhibition & Theatre Tour, what is required for them to do? A. They need to hire a guide themselves. B. They must be accompanied by an adult. C. They have to pay $160 for tickets in total. D. They need to email for a reservation in advance. 【解析】选D。细节理解题。根据Groups of 15 people or more are requ
36、ired to pre-book their visit, and each group will have its own guide for free. . . via email. 可知如果一个20个孩子的小组参观展览和剧院旅游, 他们需要提前发邮件预订, 故选D。23. What can we know about Swan Restaurant? A. Afternoon tea is not served on Sunday. B. It serves traditional seasonal food for diners. C. It is closed from 3: 00
37、p. m. to 6: 00 p. m. on workdays. D. It serves three meals, drinks and afternoon tea. 【解析】选C。细节理解题。答案定位在Swan Restaurant部分Monday-Friday: 12 noon-3: 00 p. m. & 6: 00 p. m. -10: 30 p. m. 可知选C。BEach year on Halloween, children look forward to trick-or-treating for candies. But for some kids, eating Hall
38、oween candies can be dangerous. Thats because one out of every 13 kids in the US have a food allergy(过敏症). They are allergic to ingredients(成分) in many Halloween candies, such as peanuts, tree nuts, milk, eggs, and beans. If they eat these foods, they will get sick or even die. “I had to throw away
39、all my candies with tears, ” eight-year-old Conlen said. Conlen is allergic to peanuts, tree nuts, and dairy. Twelve-year-old Kylie is allergic to peanuts and tree nuts. She has been trick-or-treating only twice. “I brought my candies home and gave them to the neighbors, ” Kylie said. “I felt terrib
40、le. ”But this year, Conlen, Kylie and other kids with food allergies will have a chance for a happy Halloween. Thats because nearly 100, 000 households across the US have promised to take part in the Teal Pumpkin Project (TPP), which was started last year by Food Allergy Research & Education (FARE).
41、 FARE is an organization that works to improve the lives of people with food allergies. Through the project, the households agree to have nonfood items for trick-or-treaters, including trinkets(小饰品) and toys. To take part in the project, people buy a teal (蓝绿色) pumpkin or paint a pumpkin teal and pl
42、ace it in front of their house. The painted pumpkins let trick-or-treaters know that nonfood items are available there. The households also add their home addresses to an online map, making it easier for trick-or-treaters to find them. Kylie loves the idea. “The TPP makes Halloween fun and safe, ” s
43、he said. “It makes me feel like a normal kid, and it makes everyone feel included. ”【语篇概述】本文为新闻报道。文章介绍了一项万圣节的习俗, 孩子会挨家挨户收集糖果, 并发出不给糖果就搞怪的威胁, 但是美国十三分之一的孩子对食物有不同的过敏症, 所以今年人们发起了使用小饰品或玩具代替糖果, 以让有食物过敏症的孩子也能过一个快乐万圣节的活动。24. How do Conlen and Kylie feel in the past Halloween? A. Upsetting and dangerous. B.
44、Interesting and special. C. Sick and terrible. D. Important and exciting. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段可知, 在过去万圣节的经历对于Conlen和Kylie来说是伤心和危险的, 故选A。25. What is the purpose of FARE? A. To help people with food allergies recover. B. To help the households take part in the TPP. C. To take action to change kids bad e
45、ating habits. D. To help kids with food allergies have a happy Halloween. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段中的“FARE is an organization that works to improve the lives of people with food allergies. 可知, FARE帮助那些食物过敏的孩子也能过一个快乐的万圣节。故选D。26. How do the households help kids with food allergies? A. By giving them teal pum
46、pkins as gifts. B. By offering them all kinds of foods except candies. C. By providing them with trinkets and toys as treats. D. By asking them for home addresses and sending them gifts. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段中的“Through the project, the households agree to have nonfood items for trick-or-treaters, inclu
47、ding trinkets and toys. ”可知, 很多家庭同意给那些搞怪的孩子们提供小饰品或玩具来代替传统的糖果。故选C。27. Where is the passage most probably taken from? A. A magazine about the history of festivals. B. A news report on cultures and customs. C. An advertisement for an organization. D. A research paper on kids health. 【解析】选B。文章出处题。通读全文可知
48、, 文章主要介绍了万圣节的一项习俗。所以本文极可能来自对文化和习俗介绍的新闻报道。故选B。CImagine a world of 400 years ago where children were used as chimney sweepers. The pay was low. It was a dirty trade and there was little reward for the men who did the job and even less for children. Medways annual Sweeps Festival recreates the joy and
49、laughter enjoyed by the chimney sweepers at their traditional holiday: the one time of the year the sweepers could leave the soot(烟灰)behind and have some fun. The festival was traditionally held on 1 May each year. Locally, they used to mark the occasion by staging a procession through the streets o
50、f Rochester. Their fun continued with the Jack-in-the-Green ceremony, a seven-foot character that they used to waken people at dawn on Blue Bell Hill, Chatham. The Jack-in-the-Green would walk with the chimney sweepers in their parade. When the Climbing Boys Act 1868 made it illegal to employ young
51、boys to carry out the trade, the traditional procession gradually began to fade. The final May celebration was held in the early 1900s. The modern day Rochester Sweeps Festival is a colorful mix of music, dancing and entertainment with more than 60 Morris sides and entertainers celebrating throughou
52、t the three-day festival. The festival was revived in 1981 by local businessman Gordon Newton, a keen historian. He decided it was time to bring it back and over the years he has helped develop the festival into what it is today an excellent performance of traditional Britain. Gordon researched the
53、Sweeps tradition and organized a small parade, involving local Morris teams. In time, Medway Council took over organization of the festival but Gordon remained actively involved. Today he is a festival producer and plays melodeon(簧风琴) for several Morris teams. Doug Hudson is the festivals music dire
54、ctor, a role he has held for many years. Through Gordons vision and hard work, Dougs musical ability and the councils help, the Rochester Sweeps Festival has become the largest May Day celebration of its kind in the country. 【语篇概述】四百年前, 清扫节的出现为扫烟囱的人带来了些许欢乐和放松。在这一节日消失近一个世纪以后, 通过高登牛顿的不懈努力, 清扫节又重新回到人们的
55、生活中, 人们通过歌舞的形式来庆祝这一节日。28. Medways Sweeps Festival _. A. has been organized by the Jack-in-the-GreenB. dated back to the May celebration in the early 1900sC. is held to honor those chimney sweepers every other yearD. has become a time for chimney sweepers to enjoy themselves【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“the o
56、ne time of the year the sweepers could leave the soot behind and have some fun. ”可知, 故选D。29. What does the underlined word “revived” in the 4th paragraph most probably mean? A. Realized. B. Reviewed. C. Recreated. D. Recognized. 【解析】选C。词义猜测题。根据文章可知, 清扫节在20世纪初举行过最后一次庆祝后于1981年又重新出现; 根据语境及画线词后的Gordon N
57、ewton可知, 他重新创立(recreated)了清扫节, 故选C。30. What can we infer from the passage? A. The festival has never been supported by the local government. B. The festival is a good way to see British folk customs in action. C. Youngsters have been forbidden to be chimney sweepers since 1981. D. The modern festiva
58、l lasts five days celebrating the coming of spring. 【解析】选B。推理判断题。根据文章第四段中 “He decided it was time to bring it back and over the years he has helped develop the festival into what it is today an excellent performance of traditional Britain. ”可推知, 在现代清扫节, 人们可以欣赏到英国传统的表演, 故选B。31. What is the passage ma
59、inly concerned about? A. The history of Sweeps Festival B. Medways traditional holidaysC. Climbing Boys Act 1868D. A procession in Rochester【解析】选A。主旨大意题。整篇文章讲述了清扫节的过去和现在, 即清扫节的历史, 故选A。DWhen it comes to work, workers, and jobs, much of the concern of the modern age boils down to the fear that were wi
60、tnessing the final stage of the game, and that there will be nowhere for humans to withdraw as machines take over the last few tasks. The most recent example comes from the use of artificial intelligence (AI). Is there no area of human experience that cant be replaced by AI? And if not, what is left
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382964.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级上册语文课件-7.2《王冕学画》∣北师大版(2018)(共18张PPT).pptx
