2020_2021学年新教材高中英语Unit1LookingforwardsUsinglanguage课时素养评价含解析外研版选择性必修420210310273.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit1LookingforwardsUsinglanguage 课时 素养 评价 解析 外研版 选择性 必修 420210310273
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Looking forwardsUsing language. 单句语法填空1. My family will move(move)to France the day after tomorrow. 2. He was badly ill and we took(take)him to hospital. 3. Li Ping is a good student. He is always thinking(think)of his classmates. 4. The boy brought(bring)the book to school this morning. 5. W
2、ill they pick(pick) apples next Saturday ? 6. Did you buy(buy)the film tickets yesterday? Yes, I bought(buy) two. I can give(give)one to you. 7. Jim washes(wash) his hands and face carefully after he gets(get)up every morning. 8. Has Li Lei done(do)his homework in his room yet? No, he with his broth
3、er is playing(play)football outside. 9. We will catch(catch)a bus to the zoo the following Sunday. 10. Mike is often asked(ask)not to do sports after school. . 语段填空Do you know sports lotteries(彩票)? Young people can get addicted to it, especially if they win, they 1. will think (think)playing the lot
4、tery is the right way to make money. But its not. Tiantian, a student in our city, 2. went(go)home on time to study after class every day before. But for the past two months, he 3. has been running(run) home to do a new kind of “homework”. Hes busy picking lucky numbers in sports lotteries. He said
5、he 4. spent(spend) 20 yuan buying lottery tickets every week. Of course, he 5. won (win)little money. “So I 6. am going to(be going to) keep on buying tickets every week, ” he said. Quite a lot of young students, like Tiantian, 7. are attracted(attract) by this game. Because all of them believe “Win
6、 big money with only two yuan! ” In fact, Tiantian didnt win big money, at the same time he 8. failed (fail)in his study. Experts say the lottery is bad for students. . 阅读理解(2021乌鲁木齐高二检测)From self-driving cars to carebots for elderly people, the rapid development in technology has long represented a
7、 possible threat(威胁)to many jobs normally performed by people. But experts now believe that almost 50 percent of occupations(职业)existing today will be completely unnecessary by 2025 as artificial intelligence(AI)continues to change businesses. “The next fifteen years will see a change in how we work
8、, and a change will necessarily take place in how we plan and think about workplaces, ”said Peter Andrew, director of Workplace Strategy for CBRE Asia Pacific. A growing number of jobs in the future will require creative intelligence, social skills and the ability to use artificial intelligence. The
9、 report is based on interviews with 200 experts, business leaders and young people from Asia Pacific, Europe and North America. It shows that in the US technology already destroys more jobs than it creates. But the report states, “Losing occupations does not necessarily mean losing jobsjust changing
10、 what people do. ”Growth in new jobs could occur as much, according to the research. “The growth of companies that have the speed and technological knowledge will directly challenge big companies, ”it states. A report by Pew Research Center found 52 percent of experts in artificial intelligence and
11、robotics were optimistic about the future and believed there would still be enough jobs in the next few years. “The optimists pictured a future in which robots do not take the place of more jobs than they create, ”according to Aaron Smith, the reports co-author. “Technology will continue to affect j
12、obs, but more jobs seem likely to be created. Although there have always been people out of work, when we reach a few billion people there will be billions of jobs. There is no shortage of things that need to be done and that will not change, ”Microsofts Jonathan Grudin told researchers. 【文章大意】本文是一篇
13、说明文, 主要介绍了人工智能的发展对未来人们的职业的影响。1. What is the first paragraph mainly about? A. The result of job reduction. B. The fast development of AI. C. The future life of elderly people. D. The influence of technology on jobs. 【解析】选D。段落大意题。根据第一段内容, 特别是第一句From self-driving cars to carebots for elderly people, th
14、e rapid development in technology has long represented a possible threat to many jobs normally performed by people. 可知, 科技的快速发展对由人完成的工作构成威胁, 由此可知, 第一段主要介绍的是科技对职业的影响。故选D。2. What will people most probably do in the future? A. Take the place of AI. B. Work in a traditional way. C. Take up jobs requirin
15、g creativity. D. Enjoy life without working anymore. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段最后一句A growing number of jobs in the future will require creative intelligence, social skills and the ability to use artificial intelligence. 可知, 未来越来越多的职业需要人们有创造性智慧、社交能力和使用人工智能的能力, 由此可知, 未来人们将从事需要创造力的工作, 故选C。3. What can be known
16、from Grudins words in the last paragraph? A. More people will not have a job. B. More jobs tend to appear in the future. C. Job competition is likely to grow sharper. D. Technology will have less control over jobs. 【解析】选B。推理判断题。根据文章最后一段内容, 尤其是“Technology will continue to affect jobs, but more jobs s
17、eem likely to be created”可知, 在未来社会, 更多的职业可能会被创造出来, 故选B。4. What is the best title for the text? A. Are People Losing Their Jobs? B. The Requirements for Future JobsC. The Challenging Life in the FutureD. Does Technology Simplify Everything? 【解析】选A。主旨大意题。通读全文, 特别是根据第三段中的“Losing occupations does not ne
18、cessarily mean losing jobsjust changing what people do. ”可知, 文章主要介绍了人工智能的发展会对未来人们的职业产生影响, 但这并不意味着人们会失去工作, 将来会有更多的职业出现, 故选A。【方法技巧】本篇第4题主旨大意题的难度较大, 抓住文章主题是关键, 文章第一段引出了文章话题科技的快速发展对由人完成的工作构成威胁, 第三段“Losing occupations does not necessarily mean losing jobsjust changing what people do. ”点明了主题, 失去职位并不意味着失去工
19、作, 接着下文又介绍了未来将会出现更多的职业, 文章紧紧围绕“人工智能与工作”这一话题展开, 故A项(人们会失业吗? )作标题最能概括出文章内容。. 语法填空(2021天津高二检测)Every student will 1. _(face)with the question when he 2. _ (pass)the College Entrance Examinations: Should we choose a good major(专业)or a good university first? Some students prefer to consider majors first s
20、o that they can learn 3. _ they are interested in. It will also make 4. _ possible for them to take their favorite jobs in the future. However, those who think 5. _ (different)believe that the environment is important to ones 6. _ (develop)and that graduates from leading universities are often more
21、likely 7. _ (find)a good job. In my opinion, the best choice is a good major at a good university. If we cannot obtain both, the first thing 8. _ (consider)is a good major, because no matter 9. _ we study, we can still achieve a lot in 10. _ certain field if we try our best. 【文章大意】本文是一篇议论文。文章讲述了通过高考
22、的学生是先选择好专业还是好大学这个问题。1. 【解析】be faced。考查语态。“每个学生”和“面对”之间是被动关系, 故用被动语态。2. 【解析】passes。考查时态。这里是时间状语从句, 它的主句用一般将来时, 所以从句用一般现在时, 又he为第三人称, 故填passes。3. 【解析】what。考查宾语从句。这里含有一个宾语从句, 且引导词在从句中作宾语, 表示“所的”, 故填what。4. 【解析】it。考查it用法。这里用it作形式宾语, 后面的to take their favorite jobs是真正的宾语。故填it。5. 【解析】differently。考查副词。副词修饰动
23、词think, 故填differently。6. 【解析】development。考查名词。根据前面的名词所有格ones可知, 需要用名词形式, 故填development。7. 【解析】to find。考查固定用法。be likely to do是固定用法, 意思是“很有可能做某事”。故填to find。8. 【解析】to consider。考查固定搭配。前面有序数词, 后置定语用不定式, 故填to consider。9. 【解析】where。考查语义理解。句意: 不管我们在哪里读书, 如果我们尽力而为, 我们在某一领域仍然可以取得很多成就。根据If we cannot obtain bot
24、h, the first thing to consider is a good major可知, 这里意思是不管我们在哪里读书。故填where。10. 【解析】a。考查冠词。泛指一个“特定的领域”, 且certain的首字母发音是辅音因素, 故用不定冠词a。. 完形填空(2021潍坊高二检测)Looking at these professional wildlife images, its easy to assume the person behind the camera is an adult with decades of 1. But these photos were take
25、n by 14-year-old Josiah Launstein. From time to time, I hear about kids who 2 me. Young Josiah Launstein is one of them. He is only 14 and hes been into 3 for 9 years. He grew to become a passionate wildlife photographer, and he even started getting awards for his 4 and skill. Hes received numerous
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382981.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
