2020_2021学年新教材高中英语Unit3TimeschangePeriod1Startingout.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit3TimeschangePeriod1Startingout
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 九Unit 3Period 1. 阅读理解As the world around them is changing,teenagers continue to need guidance and support from both parents. Studies show that teens who have an active relationship with their fathers are less likely to involve themselves in dangerous behaviors and more likely to succeed in sc
2、hool and develop higher self-worth,because their fathers go beyond social expectations to devote attention to them. Peer pressure has always been a big part of the teens experience. Even the best fathers cant completely protect their kids from the growing influence of their peer group. However,studi
3、es show that teenagers whose fathers focus on their lives are more likely to resist the more bad effects of peer pressure,taking drugs,for example. Teens may not like to admit it,but they are watching their parents closely and often follow their examples. An interesting finding explains just how imp
4、ortant parents are,especially Dad. Swiss researchers discovered that if Dad attends church,even though Mom doesnt,44 percent of the kids are still more likely to keep going to church as adults. But if Mom goes regularly and Dad never shows up,only 2 percent of the kids continue to attend. Teenagers
5、face a lot of difficult choices,especially in their later teens. Fathers dont get to make those choices for them,but they can be influenced. For example,teenagers can learn a lot from their parents concern on what to do when they finish high school. Should they go directly to college and,if so,where
6、? Should they consider going to trade schools,joining the army or looking for a job? A fathers guidance brings a long-term perspective that teens often lack to these important decisions. 【语篇概述】本篇为说明文,介绍一项研究发现: 父亲往往会对青少年的成长有更大的影响。1. Teenagers without fathers focus are more likely to_. A. have higher
7、self-worthB. experience some dangerous thingsC. become the best students in schoolD. resist all bad effects of peer pressure【解析】选B。推理判断题。由第一段中的Studies show that teens who have an active relationship with their fathers are less likely to involve themselves in dangerous behaviors and more likely to su
8、cceed in school and develop higher self-worth,可知,没有父亲关注的青少年很可能遭遇危险的事情。2. What does the third paragraph tell us?A. More teenagers pay no attention to their parents. B. Teenagers never attend church with their mothers. C. Teenagers often treat their fathers as role models. D. Fewer teenagers like to a
9、ttend church with their fathers. 【解析】选C。细节理解题。第三段首句Teens may not like to admit it,but they are watching their parents closely and often follow their examples. 是段落的主题句,从下面给出的数据得知,青少年经常把父亲当作自己的榜样。3. Which can replace the underlined word “perspective” in the last paragraph?A. lots of concernB. jobC. sc
10、hoolD. point of view【解析】选D。词义猜测题。由文章最后一段中的For example,. . . A fathers guidance brings a long-term perspective that teens often lack to these important decisions. 可以推断,在这句话中perspective是先行词,后面是that引导的同位语从句,说明perspective的具体内容,“青少年经常缺少这些重要的决定”,可知画线词的意思是“观点”。4. What can we learn from the text?A. Teenager
11、s are greatly influenced by their fathers. B. Teenagers care less about what their parents do. C. Mothers have no effect on their childrens life. D. Fathers should make choices for teenagers directly. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段第一、二句Teenagers face a lot of difficult choices,especially in their later teens.
12、Fathers dont get to make those choices for them,but they can be influenced. 可知,父亲对青少年有很大的影响。 . 阅读填句Are people less or more happy when they get older? A study in 2018 found that people generally become happier and experience less worry after age 50. In fact,it found that by the age of 85,people are h
13、appier with their life than they were at 18. Arthur Stone in the Department of Psychiatry and Behavioral Science at Stony Brook University in New York led the study. His team found that levels of stress were the highest among adults between the ages of 22 and 25. 1Happiness was the highest among the
14、 youngest adults and those in their early 70s. But the people least likely to report feeling negative emotions were those in their 70s and 80s. The survey also found that men and women have similar emotional patterns as they grow older. 2The researchers also considered possible influences like havin
15、g young children,being unemployed or being single. But,they found that influences like these did not affect the levels of happiness and well-being related to age. 3 One theory is that,as people get older,they become more thankful for what they have and have better control of their emotions. They als
16、o spend less time thinking about bad experiences. 4In another study,people in their 80s reported the fewest problems with the quality of their sleep. The original goal was to confirm the popular belief that aging is connected with increased sleep problems. 5But except for that,people reported that t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383140.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
