2020_2021学年新教材高中英语Unit5AdelicateworldPeriod2Understandingideas课时素养检测含解析外研版选择性必修第二册202103031203.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit5AdelicateworldPeriod2Understandingideas 课时 素养 检测 解析 外
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 十八Unit 5Period 2. 阅读理解A newly discovered lizard(蜥蜴)found in the Philippines has made scientists think there might be other never-before-seen creatures on that countrys islands. But scientists say those creatures might never be found because the islands rain forests are in danger. The latest l
2、izard was first spotted in 2001 when scientists saw local people of the island catch it for food. Scientists took some pictures of the lizard. Finally, scientists caught a lizard themselves to study. They named the new lizard the Northern Sierra Madre forest monitor because it was discovered in the
3、islands Sierra Madre Mountains. The 6. 6-foot-long lizard has bright yellow markings that distinguish(区分)it from more boring-looking monitors. Its legs are mainly yellow, and its tail is black and yellow. So how could scientists work in the Philippines rain forests for years without finding the new
4、lizard? They say the Northern Sierra Madre forest monitor is unlike other lizards and their larger cousin, the Komodo dragon. All of those lizards are meat-eaters. But the new-found lizard eats fruit. That means it never has to come down out of the trees. Its uniquely colored skin, quiet manner, and
5、 treetop home helped it remain hidden from scientists view for many years. The discovery of the Northern Sierra Madre forest monitor is making scientists realize that Philippines rain forests may hold many undiscovered species. But those species will not be found if the rain forests keep disappearin
6、g. Twenty years ago, forests covered about 35 percent of the Philippines land. But people have been encroaching on that land and building on it. Today, forests cover less than 25 percent of the countrys land. The rain forests are a “conservation(保护)hot spot” that need to be protected, scientists say
7、. “I hope we can make the new lizard a poster child for conservation of the land,” said one scientist. 【语篇概述】科学家在菲律宾发现了一种植食性蜥蜴,引起了人们对保护热带雨林的关注。1. What is the scientists attitude to finding more new creatures in Philippines rain forests?A. Interested. B. Doubtful. C. Excited. D. Supportive. 【解析】选B。推理
8、判断题。根据第一段“But scientists say those creatures might never be found because the islands rain forests are in danger. ”和倒数第二段“But those species will not be found if the rain forests keep disappearing. ”可知,科学家对此持怀疑态度。2. How did scientists discover the new lizard?A. They caught one with the help of locals
9、. B. The locals gave one to scientists as a gift. C. They found it from pictures taken by locals. D. They noticed it when locals hunted the lizard. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段第一句话可知。3. What is special about the new-found lizard according to Paragraph 3?A. It is a cruel meat-eater. B. It is the largest lizard
10、 in Asia. C. It spends most time in trees. D. It looks like Komodo dragon. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段最后两句话可知,这种蜥蜴是植食性的,一直生活在树上。4. What does the underlined phrase “encroaching on” mean?A. Invading. B. Protecting. C. Maintaining. D. Deserting. 【解析】选A。词义猜测题。根据句子后面的“and building on it”可知,此处指人们一直在侵入动物的生存空间。. 完形填
11、空阅读下面短文,从短文后每题所给的 A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I learn that a true friend is the most important in my life after I had gone through so many terrible things. I felt 1 when I was told that I would have to leave the company. As I had a very big family to support and was in great 2 of money, what I was g
12、reatly concerned about was how to find a new 3. In order to work 4 this problem, I rushed from place to place like crazy. I read almost all the newspapers and 5 down almost all the telephone numbers in the ads in my notebook and tried to 6 almost all the companies that needed new employees. It was n
13、ot until I 7 a job in a small town near Townsville that I calmed down. My new boss, Mr John Brown, was one of my 8 who I was getting along well with at high school. “Why didnt you contact with me 9? In that case, I could have given you much help in time. ” He said, passing me a cup of coffee. Both o
14、f us were 10 to see each other because we hadnt seen each other since graduation. We 11 the whole afternoon talking about things and people that we remembered at school. John asked me to give him some 12 on how to enlarge his present business and he was pleased with my good suggestions. He 13 me a j
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383206.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
第21课《古诗三首 凉州词》(教学课件)-【上好课】四年级语文上册同步高效课堂系列( 统编版).pptx
