2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit5FirstAid含解析新人教版选择性必修第二册202103012120.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 单元 素养 检测 Unit5FirstAid 解析 新人 选择性 必修 第二 202103012120
- 资源描述:
-
1、单元素养检测(五)(Unit 5)(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: The dictionary is $20, but I have only$10. W: Ill lend you $6. Thats all I have. 1. How many dollars does the man still nee
2、d to buy the dictionary? A. Three dollars. B. Four dollars. C. Six dollars. 答案: BText 2M: I cant get that washing machine downstairs to work. Do you have any suggestions? W: Try washing just half of the normal load. 2. What is the probable relationship between the two speakers? A. Husband and wife.
3、B. Patient and nurse. C. Driver and passenger. 答案: AText 3M: Have we missed it? The man said its only five blocks away opposite the bank. W: Wait a minute, the Chinese restaurant, the national bank, there it is, the Radisson Hotel. 3. Which place are the speakers trying to find? A. A hotel. B. A ban
4、k. C. A restaurant. 答案: AText 4W: Jack, how do you like the play? M: Its a simple story with a happy ending, but, luckily, they had a very strong actor who managed to carry the whole play. 4. What does the man like about the play? A. The story. B. The ending. C. The actor. 答案: CText 5W: Nice weather
5、 were having. M: Yes. Isnt it a nice surprise? At this time its usually much cooler and raining already. W: Well, this weather will probably end soon. All the leaves on the trees are brown, and its been pretty cold at night. 5. What season is it now? A. Spring. B. Autumn. C. Winter. 答案: B第二节(共15小题;
6、每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Well, Im afraid my cooking isnt to your taste. M: Actually, I like it very much. W: Im glad you enjoy it. Let me serve you some more fish. M: No
7、, thank you. Ive had enough fish, but Id like some soup. W: Here it is. Help yourself! M: Thanks. I didnt know you were so good at cooking. If only my wife could learn from your cooking skills. W: Why not bring your wife next time? I havent seen her for quite a while. M: OK, I will. She will be very
8、 glad to see you, too. Thank you for the wonderful meal. 6. What does the man think of the womans cooking? A. Its not to his taste. B. Its very good indeed. C. Its better than what he does. 答案: B7. What does the woman ask the man to do? A. Bring his wife next time. B. Have more rice. C. Have some so
9、up. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hi, Jane. You must have had a happy time. Your look sells yourself. W: Yeah. What troubled me most has gone with the wind. M: Oh. I am interested in it. Come on, tell me about it. W: I started a hobby a couple of weeks ago. You know, I had never been interested in a
10、nything before that. M: Really? Tell me more. W: Im learning to paint watercolors. Besides Ive already gone into it. M: How interesting! What is your favorite subject? W: I like painting landscapes best, but I also enjoy drawing still lives. M: I do envy you. I tried to paint in the past, but I have
11、 no artistic talent. I just like to watch others drawing. 8. What is the woman happy about? A. She has got a good book. B. She has started a new hobby. C. She has won a prize in a competition. 答案: B9. What does the woman like best? A. Painting landscapes. B. Drawing still lives. C. Learning literatu
12、re. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Nice to meet you, Mark. Im Rose, a reporter from Sports Weekly. May I ask you some questions? M: Sure. W: What makes you take part in such a long race? M: I have confidence in my strength. I manage to do some exercise every day. W: Do you mean that regular exercise
13、 contributes to your good health? M: Yes. Many young people nowadays watch games on TV, read about sports on the Internet and state that they love sports. I cant see any good of that. W: I am one of them. What shall I do? M: A human being is a kind of machine that wears out from lack of useYou can s
14、tart with some easy movements, such as walking and jogging. W: Shall I stick to one exercise? M: You can, but your general fitness level is likely to increase through different activities. W: Thank you. And I hope I can see you in the race next year. 10. What makes the man take part in the long race
15、? A. Desire for fitness. B. Sense of responsibility. C. Confidence in his strength. 答案: C11. What does the man think of the young people nowadays? A. They dislike reading sports news. B. They dont get much exercise. C. They love all kinds of popular sports. 答案: B12. What does the man advise the woma
16、n to do? A. Stick to one type of exercise. B. Take part in the race next year. C. Do easy movements at first. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Wow! Were starting for another picnic! Last time some of us organized a picnic and got caught in a sudden shower. But I was one of the wise ones who had a look
17、 at the sky and stayed right where I was in my nice dry house. M: By the way, Lydia, whos going to pick us up this time? WGeorge. At least he said he would. M: Can we depend on him? Hes kind of a late riser, and though its not the rush hour, I doubt if he will be punctual this time. W: Dont worry, C
18、lifford. Take it easy. Well, do you have something planned after the picnic? I decide to stay home for some reading. What do you have in mind? M: Im going to take a walk around to take in some fresh air. W: Well, everyone has his way of relaxation. M: I can hear a car outside. I guess it must be Geo
19、rge. W: Yeah, its him. There comes his nice blue car. 13. What do we know about the womans last picnic? A. She got caught in the sudden rain. B. She had a good time with her friends. C. She stayed home for fear it would rain. 答案: C14. Who will drive the car? A. Clifford. B. George. C. Lydia. 答案: B15
20、. Why arent the speakers so sure about Georges arriving on time? A. Because he often gets up late. B. Because his car always breaks down. C. Because he may be delayed during the rush hour. 答案: A16. What does the woman want to do after the picnic? A. Take a walk around. B. Stay home reading. C. Learn
21、 to drive a car. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W A white dog named Bubbles was lost near the north entrance to Central Park on Wednesday, June 8th. Bubbles was last seen wearing a dark brown leather collar. Attached to the collar is a pink name tag with her address and phone number on it. Bubbles is
22、 a seven-year-old female dog with short hair. She weighs about five pounds and is very smart. She can sit and wait to be given food, play catch, roll over, and play dead. Bubbles is a member of our family, and we miss her very much. We got Bubbles as a two-month-old puppy when our daughter was only
23、three years old. Bubbles slept with her every night. Now, our daughter cries herself to sleep every night because she misses her best friend. Bubbles brought love and happiness to our family. Please help us find her. We are offering a reward of $1, 000 to anyone who finds and returns this precious m
24、ember of our family to us, no questions asked. If you have seen Bubbles or know where she is, call us at (206) 452-9716. 17. What is the purpose of this passage? A. To sell a lovely puppy. B. To look for a lost dog. C. To find someone to adopt a dog. 答案: B18. What color is Bubbles leather collar? A.
25、 Pink. B. White. C. Brown. 答案: C19. How old is Bubbles? A. Seven years old. B. Three years old. C. Two months old. 答案: A20. What do we know about the speakers daughter? A. She feeds Bubbles every day. B. She walks Bubbles every night. C. She shares her bed with Bubbles. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共1
26、5小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ALast week, Donna Strickland was awarded the 2018 Nobel Prize in Physics jointly with Arthur Ashkin and Gerard Mourou. Its the first time in 55 years that a woman has won this famous prize, but why has it taken so long? We look at five other p
27、ioneering female physicistspast and presentwho actually deserve the prize. Jocelyn Bell BurnellPerhaps the most famous snub(冷落): Bell discovered the first radio pulsars in 1967, when she was a PhD student at Cambridge. The Nobel Prize that recognised this landmark discovery in 1974, however, went to
28、 her male supervisor(指导者), Antony Hewish. Recently awarded a 2. 3m Breakthrough Prize, which she gave away to help women and refugee students, she joked to The Guardian: “I feel Ive done very well out of not getting a Nobel Prize. ”Lene HauHau is best known for leading the research team at Harvard U
29、niversity in 1999 that managed to slow a beam of light, before managing to stop it completely in 2001. Hau often tops Nobel Prize prediction lists, and could 2019 be Haus year? Vera RubinRubin discovered dark matter in the 1980s, opening up a new field of astronomy. She died in 2016, without recogni
30、tion from the committee. Chien-Shiung WuWus “Wu experiment” helped disprove the “law of conservation of parity”. Her experimental work was helpful but never honoured, and instead, her male colleagues won the 1957 Nobel Prize for their theoretical work behind the study. Lise MeitnerMeitner led ground
31、breaking work on the discovery of nuclear fission. However, the discovery was admitted by the 1944 Nobel Prize in Chemistry, which was won by her male colleague, Otto Hahn. 【语篇概述】这是一篇说明文。文章介绍了五位开创性的女物理学家。她们在科学研究方面做出了巨大贡献, 她们应该获得诺贝尔奖但由于种种原因而未能获奖。21. When was the discovery of radio pulsars recognised
32、by the Nobel committee? A. In 1944. B. In 1967. C. In 1974. D. In 1980. 【解析】选C。细节理解题。根据Jocelyn Bell Burnell段中的Bell discovered the first radio pulsars in 1967. . . The Nobel Prize that recognised this landmark discovery in 1974. . . 可知, 最早的射电脉冲星在1967年被发现, 这项发现被授予诺贝尔奖是在1974年。22. Which woman is most li
33、kely to win a Nobel Prize later according to the text? A. Donna Strickland. B. Jocelyn Bell Burnell. C. Lene Hau. D. Vera Rubin. 【解析】选C。细节理解题。根据Lene Hau段中的Hau often tops Nobel Prize prediction lists可知, Lene Hau经常被列于诺贝尔奖预测名单的榜首, 她最有可能获得诺贝尔奖。23. What do we know about the five females? A. The five fema
34、le scientists did greatly in chemistry. B. Vera Rubin had opened up a new field in chemistry. C. Lise Meitners teacher won a Nobel Prize for her work. D. None of them have been admitted by the Nobel committee. 【解析】选D。推理判断题。根据第一段总述中的Its the first time in 55 years that a woman has won this famous priz
35、e, but why has it taken so long? We look at five other pioneering female physicistspast and presentwho actually deserve the prize. (这是55年来第一次有女性获得这个著名的奖项, 但为什么花了这么长时间? 我们来看看另外五位开创性的女性物理学家无论过去还是现在都应该得到这个奖。) 可知Donna Strickland是第一个获得诺贝尔物理奖的女性, 而文中介绍的五位女科学家都应该获得这个奖, 但由于各种原因未能获奖。【点睛】做细节理解题时, 要将精力放在寻找你所需要
36、的细节上。快速通篇跳读, 全文扫视, 找到细节出处, 待找到含细节的句子时, 放慢速度, 仔细核对比较内容, 直至找到答案。如小题21, 根据Jocelyn Bell Burnell段中的Bell discovered the first radio pulsars in 1967. . . The Nobel Prize that recognised this landmark discovery in 1974. . . 可知最早的射电脉冲星在1967年被发现, 被授予诺贝尔奖是在1974年。故选C项。小题22, 根据Lene Hau段中的Hau often tops Nobel Pri
37、ze prediction lists可知, Lene Hau经常被列于诺贝尔奖预测名单的榜首, 她最有可能获得诺贝尔奖。故选C项。BM Kenzie and Derek Tillotson, of Utah, USA, are planning to embark on an epic trip around the world with their three young children, and are looking for a travel nanny(保姆) to help them on their journey. They posted a Facebook video h
38、oping to get a few dozen applications, but ended up with messages from nearly 20, 000 people hoping to get the job. The couple runs a family travel blog called “Five Take Flight” and recently decided to sell their home in Utah and go on an unforgettable adventure around the world. They plan to leave
39、 in July, flying from their home in Utah to New York City, then to Iceland, and the rest of Europe. Theyll return to their home city for two weeks over Christmas, before flying to Hawaii, New Zealand, and finally Asia. It sounds like an incredible experience, but its also going to be pretty tough to
40、 manage with three kids, which is why theyve decided to take someone to travel with them and lend a hand when necessary. “Youll be an honorary member of the family and will be treated with respect and be able to voice your opinion. ” The travel nanny will be required to handle most of the homeschool
41、ing for the couples two boys, while also looking after their baby sister and also handle some of the cooking and cleaning. “Its hard to define your exact hours because you will be living with us, but you will have time to yourself every day for sure, and one to two times a week youll be able to go o
42、ff on your own. ” The Tillotsons add that the chosen person will receive a monthly salary of $1200$1500 for their work besides travel expenses and other living costs. However, a number of people have pointed out that the sum is still very low for the requirements. 【语篇概述】本文介绍了非常受人青睐的当旅行保姆的工作。24. What
43、 can we learn from Paragraph 1? A. So many people want to get the job of a travel nanny. B. The couple posted a Facebook video to look for a job. C. The couple will travel around the world by themselves. D. Three children will live in a nannys home. 【解析】选A。段落大意题。根据第一段中They posted a Facebook video ho
44、ping to get a few dozen applications, but ended up with messages from nearly 20, 000 people hoping to get the job. 可知很多人都想得到一份当旅行保姆的工作。根据句意可知选A。25. When will the couple return to their home city this year? A. In July. B. After Christmas. C. After travelling in Europe. D. Before visiting New York. 【解
45、析】选C。推理判断题。根据第二段中They plan to leave in July, flying from their home in Utah to New York City, then to Iceland, and the rest of Europe. Theyll return to their home city for two weeks over Christmas, before flying to Hawaii, New Zealand, and finally Asia. 可知这对夫妇去欧洲旅行之后回到自己的城市。26. Which is not the trav
46、el nannys job? A. Looking after the baby sister. B. Helping run “Five Take Flight”. C. Doing some cooking and cleaning. D. Dealing with two boys homeschooling. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段中The couple runs a family travel blog called “Five Take Flight” and recently decided to sell their home in Utah and go on
47、an unforgettable adventure around the world. 可知B项不是旅行保姆的工作。27. What can be learned from the text? A. The couple has their home in Utah. B. About 2, 000 people have applied for the job. C. A travel nanny has no right to voice her opinion. D. Many people are not satisfied with the salary of the job. 【
48、解析】选D。推理判断题。根据最后一段最后一句However, a number of people have pointed out that the sum is still very low for the requirements. 可知很多人对工作的薪水不满意。C One way to prevent anxiety from getting out of control is to recognize its benefits. It is a mistake to think that wed make better decisions if only we keep our fe
49、elings under control. Instead, a mix of feelings like anxiety and logical(合逻辑的) thinking leads to sound decision-making. Its true that there is plenty of research showing that higher levels of anxiety can make us more likely to avoid risks in our decision-making. There is also evidence that anxiety
50、can increase the attention you pay to relevant information. Recent studies have shown that people who are anxious about their relationship (for example, they fear to be abandoned) tend to be better at recognising people who tell lies and are more likely to raise the alarm when danger is present. In
51、the real world though, its worth realising that feeling anxious once in a while is extremely common. It communicates to others that you care, and whats more, its probably a sign that you are intelligent. At least two published studies have identified that people who score higher on measures of anxie
52、ty also tend to perform better on intelligence tests. This seems reasonable: if youre a thinker, you are sure to be always thinking about the future and imagine possible plots, including bad ones. The important thing, if you are a worrywart (杞人忧天者), is not to let your fear destroy your dreams. And d
53、ont bury your head in the sand. Instead, act on your fears do the research as well as preparation, so rather than walking blindly into that which you fear, you meet the challenge in full readiness. When anxiety beats you, or casts a shadow over your life, this is a serious problem. No one is denying
54、 that. But like everyday anxiety of this kind that you feel before a presentation or interview, you neednt see it as your enemy. Anxiety is an important feeling, developed through evolution. As for people who are fairly anxious by nature, there is reason for cheer, too. Your nerves (神经紧张) are a sign
55、 of your watchfulness. Listen to them and act on them. Then you can turn your nervousness into your advantage. 【语篇概述】这是一篇说明文。文章主要介绍了焦虑能够带来的一些意想不到的好处, 我们应该将焦虑变成自己的优势。28. What can we infer from the first paragraph about anxiety? A. It can enable us to be more focused. B. It can stop us from thinking l
56、ogically. C. It can make us more willing to take risks. D. It can be the only reason for all bad decisions. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段中There is also evidence that anxiety can increase the attention you pay to relevant information. (还有证据表明, 焦虑会增加你对相关信息的注意力。)可知, 焦虑能让我们更专注。29. What can we learn from the passag
57、e? A. Anxious people are less sensitive to danger. B. Anxious people have difficulty discovering liars. C. Feeling anxious is more likely to put people at risk. D. Feeling anxious occasionally is a sign of intelligence. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段中At least two published studies have identified that people wh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383411.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
