分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 26

类型2020_2021学年新教材高中英语单元素养评价Unit2Lessonsinlife含解析外研版选择性必修420210310290.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:383418
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:26
  • 大小:147KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 _2021 学年 新教材 高中英语 单元 素养 评价 Unit2Lessonsinlife 解析 外研版 选择性 必修 420210310290
    资源描述:

    1、单元素养评价(二)Unit 2(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Should I take a taxi or a bus to the town center? M: You can take either, but the train goes directly there. Its cheaper, too. W: Tha

    2、nks. Ill do that instead. 1. How will the woman go to the town center? A. By train. B. By bus. C. By taxi. 答案: AText 2M: Where did you get that book, Susie? I dont remember buying it for you. W: Deborah lent it to me. Everyone wants to read it. I have to give it to Hannah after finishing. 2. Whose b

    3、ook does Susie have? A. Hannahs. B. Her mothers. C. Deborahs. 答案: CText 3W: Would you please help me scan this picture into the computer? M: Yes. But why dont you do it by yourself? W: I dont know how. To tell you the truth, I just want to learn from you. 3. What will the man do next? A. Help the wo

    4、man scan the picture. B. Buy the woman a computer. C. Tell the woman a secret. 答案: AText 4M: What do you think of my new tie? It is on sale for only $100. W: On sale for $100? I cant imagine what the regular price might be! I dont think Ive ever spent that much on a single item before. 4. What does

    5、the woman mean? A. She never buys the things on sale. B. The tie the man bought is expensive. C. The man has got a good bargain. 答案: BText 5M: Finally Im done with this math test. Im going to make the most of my free time. W: So, youre going to Henrys picnic? M: No, Im going to visit the library. Iv

    6、e reserved a study room, and there are science experts available there all weekend. 5. What will the boy probably do this weekend? A. Learn about science. B. Have a picnic. C. Study math by himself. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅

    7、读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hello, Kate! How are you? W: Fine, thanks. And you and Jane? M: Oh, were fine. How long are you staying? W: Just a couple of days, and then Ill be back to work in Tokyo. M: What a pity youre not staying in London for a bit longer

    8、! How about having dinner together tonight? W: Id love to, but I am going to see some customers from Oxford this evening. What about tomorrow? M: That will be lovely. Jane will be so pleased to see you. 6. Where does the woman work? A. In Tokyo. B. In London. C. In Oxford. 答案: A7. What are the speak

    9、ers going to do together tomorrow? A. Visit Jane. B. Have dinner. C. See customers. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hi, Kathy. Any plans for tonight? W: Not yet, Frank. I was wondering where to go for dinner. M: But I thought you always eat at the school. W: Most of the time I do. But on weekends, Id

    10、like to go out. Any suggestions? M: Well, a new restaurant opened recently. I went there last Wednesday. Its so great. W: In what way? M: They offered food as well as music show. W: Music show? M: Yeah. You know, songs, dances. W: Sounds good. When does it start? M: At 8 pm. And it will last an hour

    11、. W: How wonderful! Whats their menu like? M: They offer food of different kinds. You know, Japanese food, French food, Indian food . . . W: Great. I like French food. I think Id better reserve a table for 3 at 6, and then we can stay for the show. 8. When does the conversation most probably take pl

    12、ace? A. On Monday. B. On Wednesday. C. On Saturday. 答案: C9. When will the music be over? A. At 8 pm. B. At 9 pm. C. At 10 pm. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Good morning! Can I help you? M: Im going to rent a one-bedroom apartment near the bus station. W: Im afraid there are only two available for y

    13、ou. The first apartment is well-furnished and modern. Its very neat and clean. It has a bedroom, a kitchen, a bathroom and a large living room. Its in the Bridge Street and there it is very quiet. M: So what about the rent? W: The owner is asking $700 a month for it. MThats a little expensive. So wh

    14、at about the other one? W: Well, compared to the first one, the second one has less furniture. Its near a school, so its likely to be a little bit noisy. But the good news is that its in the Baker Street and just a short walk from the Green Park. M: Whats the rent, then? WIts only $500 a month. The

    15、point is that rents in that area are usually up to $600 a month. M: Its really a bargain. But I think Ill look at the first one. 10. Where does the man want to rent an apartment? A. Near the school. B. Near the park. C. Near the bus station. 答案: C11. What doesnt the man like about the first apartmen

    16、t? A. The traffic is not convenient. B. The rent is a little bit high. C. The living room is small. 答案: B12. What is the monthly rent for the second apartment? A. $500. B. $600. C. $700. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hello, Peter, how is your job? Are you as busy as ever before? M: I quit my job la

    17、st month. W: You quit your job? Are you dissatisfied with the salary? M: Well, the salary was acceptable, but I was under great pressure. W: Thats a problem. Then what will you do to support yourself? M: I found a part-time job last week. I draw cartoons for a famous magazine. W: Wonderful! I know y

    18、oure an expert in drawing; youre made for this job. M: But its only a part-time job. I have to find a full-time job. W: You know my brother works in a publishing house and they want to find some new employees. MCan you refer me to your brother? I want to try my luck. W: No problem. But as far as I k

    19、now, you must submit your personal information first. Then they will arrange an interview for you. M: All right, then how can I meet your brother? WI will invite him to my house tonight. If youre free, you can come. Lets make it 7 pm. MOK, Ill be there on time. 13. Why did the man quit his present j

    20、ob? A. He was offered another better position. B. The salary was not reasonable. C. He couldnt bear the pressure of the job. 答案: C14. What does the woman say about the man? A. He is quite good at drawing cartoons. B. He should try his luck at the famous magazine. C. He should quit his job in the pub

    21、lishing house. 答案: A15. What does the man ask the woman to do? A. Give her personal information to him. B. Invite the womans brother to his house. C. Introduce him to the womans brother. 答案: C16. Where will the man be tonight? A. In the womans house. B. In the publishing house. C. At the famous maga

    22、zine. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: There has never been a better time to become a Disneyland season pass holder! Not only will you and your family be able to enjoy full access to Disneyland Park and Disneys California Adventure Park, but you can also take advantage of a variety of seasonal benef

    23、its. There are three types of passes you can buy. Our Deluxe Pass costs $619 per year, and gives you full access to both parks on select days of the year, as well as a 10 percent discount in our restaurants and gift shops. Our mid-level pass, the Signature Pass, costs $849 and includes a 15 percent

    24、discount in our restaurants and stores. It also includes free parking! Keep in mind that both the Deluxe and Signature Passes include dates that you cannot visit the park. Those dates include holidays and popular weekends. Finally, with our Signature Plus Pass, which costs $1, 049, you can visit the

    25、 park at any day of the year without limits, including any weekend or holiday! It gives you all the benefits of the Deluxe and Signature Passes as well. No matter which pass you decide to buy, if you purchase it between now and November 30, your pass will include an extra month for free. That means

    26、13 months for the price of 12! Monthly payment plans are available for Californian residents. Please visit our website for more information. 17. How much of a discount do Deluxe Pass buyers get? A. 10 percent off. B. 12 percent off. C. 15 percent off. 答案: A18. What is the cost of the three plans? A.

    27、 $619, $819 and $1, 019. B. $649, $849 and $1, 049. C. $619, $849 and $1, 049. 答案: C19. What will the members receive if they pay before November 30? A. Seasonal discounts. B. One free month. C. Free parking passes. 答案: B20. Who can pay for the membership on a month-to-month plan? A. People who live

    28、 in California. B. People who purchase the Signature Pass. C. People who buy the Signature Plus Pass. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021曲阜高二检测)Salty water just below the surface of Mars could hold enough oxygen to support the kind of microbia

    29、l (微生物的) life that existed and developed quickly on Earth billions of years ago, researchers reported on Monday. In some locations, the amount of oxygen available could even keep alive a primitive, multicellular (多细胞的) animal such as a sponge (海绵动物), they reported in the journal Nature Geosciences.

    30、“We discovered that brineswater with high concentrations of salton Mars can contain enough oxygen for microbes to breathe, ” said lead author Vlada Stamenkovic, a theoretical physicist at the Jet Propulsion Laboratory in California. “This fully revolutionizes our understanding of the potential for l

    31、ife on Mars, today and in the past. ”Up to now, it had been assumed that the trace (微量) amounts of oxygen on the Red Planet were insufficient to sustain even microbial life. “We never thought that oxygen could play a role for life on Mars due to its rarity in the atmosphere, about 0. 14 percent, ” S

    32、tamenkovic said. By comparison, the life-giving gas makes up 21 percent of the air we breathe. On Earth, aerobicthat is, oxygen breathinglife-forms evolved (净化) together with photosynthesis (光合作用), which converts CO2 into O2. The gas played a critical role in the existence of complex life, known aft

    33、er the so-called Great Oxygenation Event some 2. 35 billion years ago. But our planet also holds microbesat the bottom of the ocean, in boiling hot springsthat live in environments lack of oxygen. “Thats whywhenever we thought of life on Marswe studied the potential for anaerobic (无氧的)life, ” Stamen

    34、kovic said. 【文章大意】本文是一篇科教类阅读。文章主要讲述了研究人员周一报告称, 火星地表下的盐水可能含有足够的氧气, 支持数十亿年前在地球上快速生存和发展的微生物生命。21. The underlined word “insufficient” in Para. 3 means “_”. A. enoughB. not enoughC. wrongD. right【解析】选B。词义猜测题。 根据下文内容可知, “我们从来没有想过火星上的氧气会对生命产生作用, 因为它在大气中的含量只有0. 14%, ”斯塔门科维奇说。结合第三段第一句“到目前为止, 人们一直认为火星上微量的氧气不足

    35、以维持微生物的生命”, 所以“insufficient” 意为不充足的。故选B。22. Vlada Stamenkovic may agree that _. A. this research changes peoples understanding of the potential for life on MarsB. the life-giving gas makes up 31 percent of the air people breathe on earthC. Great Oxygenation Event happened some 2. 35 million years ag

    36、oD. earth holds microbial life at the bottom of the desert【解析】选A。推理判断题。根据第二段最后一句他说的话可知, Vlada Stamenkovic可能同意“这项研究改变了人们对火星生命潜力的理解”的观点。故选A。23. The main idea of the passage is _. A. Mars is fit for livingB. multicellular animals are living on MarsC. oxygen plays a role for life on earthD. Mars is like

    37、ly to have enough oxygen to support life【解析】选D。主旨大意题。 根据第一段可知研究人员周一报告称, 火星地表下的盐水可能含有足够的氧气, 支持数十亿年前在地球上快速生存和发展的微生物生命。是全文的主题句, 结合全文内容, 可知这篇文章主要讲了火星可能有足够的氧气来维持生命。故选D。【技巧点拨】对关键词, 关键短语或者是关键句子的把握是解决推理判断题的重要方法之一, 它们往往隐藏着深层的意思。第22小题根据第三段 Up to now, it had been assumed that the trace amounts of oxygen on the

    38、 Red Planet were insufficient to sustain even microbial life. “We never thought that oxygen could play a role for life on Mars due to its rarity in the atmosphere, about 0. 14 percent, ” Stamenkovic said. (到目前为止, 人们一直认为火星上的微量氧气不足以维持微生物的生命。斯塔门科维奇说: “我们从来没有想过火星上的氧气会对生命产生作用, 因为它在大气中含量很少, 只有0. 14%。”)可知,

    39、 Vlada Stamenkovic可能同意“这项研究改变了人们对火星生命潜力的理解”的观点。故选A。B(2021北京高二检测)While residents of wealthy nations tend to have greater life satisfaction, new research shows that those living in poorer nations report having greater meaning in life. These findings, published in Psychological Science, a journal of th

    40、e Association for Psychological Science, suggest that meaning in life may be higher in poorer nations as a result of greater religiosity (笃信宗教). As countries become richer, religion becomes less central to peoples lives and they lose a sense of meaning in life. “Thus far, the wealth of nations has b

    41、een almost always associated with longevity, health, happiness or life satisfaction, ” explains psychological scientist Shigehiro Oishi of the University of Virginia. “Given that meaning in life is an important aspect of overall well-being, we wanted to look more carefully at differential patterns,

    42、correlates (相关物), and predictors for meaning in life. ”Oishi and colleague Ed Diener of the University of Illinois at Urbana-Champaign investigated life satisfaction, meaning, and well-being by examining data from the 2007 Gallup World Poll, a large-scale survey of over 140, 000 participants from 13

    43、2 countries. In addition to answering a basic life satisfaction question, participants were asked: “Do you feel your life has an important purpose or meaning? ” and “Is religion an important part of your daily life? ”The data revealed some unexpected trends: “Among Americans, those who are high in l

    44、ife satisfaction are also high in meaning in life, ” says Oishi. “But when we looked at the societal level of analysis, we found a completely different pattern of the association between meaning in life and life satisfaction. ”When looking across many countries, Oishi and Diener found that people in

    45、 wealthier nations were more educated, had fewer children, and expressed more individualistic attitudes compared to those in poorer countriesall factors that were associated with higher life satisfaction but a significantly lower sense of meaning in life. ”The data suggest that religiosity may play

    46、an important role: Residents of wealthier nations, where religiosity is lower, reported less meaning in life and had higher suicide rates than poorer countries. According to the researchers, religion may provide meaning to life to the extent that it helps people to overcome personal difficulty and c

    47、ope with the struggles of working to survive in poor economic conditions: “Religion gives a system that connects daily experiences with the coherent whole (连贯的整体)and a general structure to ones life. . . and plays a critical role in constructing meaning out of extreme hardship, ” the researchers wri

    48、te. Oishi and Diener hope to reproduce these findings using more comprehensive measures of meaning and religiosity, and are interested in following countries over time to track whether economic prosperity gives rise to less religiosity and less meaning in life. 【文章大意】富有国家的人对于生活更加满意, 但贫穷国家的人对于生命的意义却有

    49、更深刻的理解。文章对其中的原因进行了分析。24. Which of the following questions couldnt the participants have answered? A. Does your life have a purpose or meaning? B. Do you have relatives living abroad? C. Are you satisfied with your everyday life? D. Is religion involved in your daily life? 【解析】选B。细节理解题。从文章第四段可知, 参与者回

    50、答有关生活目的和意义的问题, 对日常生活的满意度以及有关宗教的问题, 只有B项问题没有提到。故选B。25. Which of the following statements is true? A. Those who have higher life satisfaction usually have lower sense of meaning in life. B. People in wealthier nations were more educated, have fewer children and express less individualistic attitudes c

    51、ompared to those in poorer countries. C. Religion may provide meaning to life in that people can get strong support from it in face of hardship. D. Wealthy people are more likely to commit suicide than poor people. 【解析】选C。细节理解题。根据倒数第三段可知, 根据研究人员的说法, 宗教可以帮助人们克服个人困难和应付斗争, 为生活提供意义。故选C。26. What can be i

    52、nferred from the passage? A. The poorer a country is, the more religious its people are. B. Economic prosperity gives rise to less religiosity and less meaning in life. C. If you want to find meaning in life, you must practice a religion. D. Meaning in life doesnt have much to do with the amount of

    53、wealth one possesses. 【解析】选D。推理判断题。根据文章倒数第五段可知, 较富裕国家的人比较贫穷国家的人受教育程度更高, 孩子更少, 表现出更多的个人主义态度所有这些因素都与较高的生活满意度有关, 但生活意义感明显较低。因此推断生命的意义与个人拥有的财富多少无关。故选D。27. The main purpose of the passage is to explain the possible reason why_. A. greater life satisfaction leads to lower sense of meaningB. residents of p

    54、oorer nations enjoy greater meaning in lifeC. residents of poorer nations are so religiousD. residents of wealthy nations have greater life satisfaction【解析】选B。推理判断题。根据文章第一段可知, 富有国家的人对于生活更加满意, 但贫穷国家的人对于生命的意义却有更深刻的理解。文章对其中的原因进行了分析, 最后发现主要是因为宗教的巨大作用。所以本文主要是为了解释为什么贫穷国家的人对生活的意义有更深刻的理解。故选B。C(2021太原高二检测)Mo

    55、st people want to be happy, but few know how to find happiness. Money and success alone do not bring lasting happiness. Aristotle, a Greek thinker, said, “Happiness depends upon ourselves. ” In other words, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help you be happier. The first secre

    56、t of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about the future for example, getting into college or getting a good job that we fail to enjoy the present. You should enjoy lifes simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite

    57、 music, or spending time with close friends. People who have several close friends often live happier and healthier lives. Another secret to living a happy life is to be active, and have hobbies where you forget your problems and time. Many people experience this dancing, or playing a sport, such as

    58、 swimming. You can forget about your problems, and only think about the activity. Finally, many people find happiness in helping others. Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with h

    59、is or her studies, go shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing the dishes. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了快乐的秘诀: 简单生活、积极生活、帮助他人。28. The best title of the passage is _. A. Money Makes You HappyB. The Secrets of HappinessC. Ideas for Helping Other People to Be H

    60、appyD. Good Friends Make You Happy【解析】选B。标题归纳题。根据第一段中In other words, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help you be happier. 换句话说, 我们创造自己的幸福。这里有一些建议可以帮助你更快乐。可知, 文章主要讲的是快乐的秘诀, 故选B。29. The second paragraph tells us that _. A. the more friends you have, the happier you will beB. w

    61、e shouldnt think about our futureC. happiness is to enjoy the simple things in lifeD. some people fail to live a happy life【解析】选C。段落大意题。根据第二段的主旨句The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. 快乐的第一个秘诀是享受生活中简单的事情。可知第二段主要讲的是快乐要享受生活中简单的事情。故选C。30. The passage gives us _pieces of ad

    62、vice on happiness. A. threeB. twoC. oneD. four【解析】选A。细节理解题。根据文章内容的叙述The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. 和Another secret to living a happy life is to be active, and have hobbies where you forget your problems and time. 以及Finally, many people find happiness in helping

    63、others. 可知, 共给出了三条建议: 简单生活、积极生活、帮助他人。故选A。31. The writer thinks that _. A. everyone knows how to live a happier lifeB. its wrong to spend time on workC. hobbies take up too much timeD. doing good things for someone can make you happier【解析】选D。细节理解题。根据最后一段的内容可知, 最后, 许多人在帮助别人的过程中找到快乐。研究表明, 人们在帮助别人的时候感觉很

    64、好。如果你想更快乐, 为别人做点好事。可知, 作者认为帮助别人会让你快乐, 为别人做好事就是帮助别人。故选D。D(2021北京高二检测)I used to think the whole purpose of life was pursuing happiness. Everyone said the path to happiness was success, so I searched for that ideal job, that perfect boyfriend, and that beautiful apartment. But instead of ever feeling f

    65、ulfilled, I felt anxious and lost. Eventually, I decided to go to graduate school for positive psychology to learn what truly makes people happy. And whats the difference between being happy and having meaning in life? Many psychologists describe happiness as a state of comfort and ease, feeling goo

    66、d in the moment. Meaning, though, is deeper. The famous psychologist Martin Seligman says meaning comes from belonging to and serving something beyond yourself and from developing the best within you. Our culture is obsessed with happiness, but I came to see that seeking meaning is the more fulfilli

    67、ng path. There are four pillars of a meaningful life. The first pillar is belonging. Belonging comes from being in relationships where youre valued for who you are and where you value others as well. For many people, belonging is the most essential source of meaning. For others, the key to meaning i

    68、s the second pillar: purpose. Finding your purpose is not the same thing as finding that job that makes you happy. A doctor told me her purpose is healing sick people. Many parents tell me, “My purpose is raising my children. ” The key to purpose is using your strengths to serve others. Without some

    69、thing worthwhile to do, people flounder, thus losing the aim of life. The third pillar of meaning is also about stepping beyond yourself, but in a completely different way: transcendence (超然). Transcendent experiences can change you. Transcendent states are those rare moments when youre lifted above

    70、 the hustle and bustle of daily life, your sense of self fades away, and you feel connected to a higher reality. For me, Im a writer, and it happens through writing. Sometimes I get so in the zone that I lose all sense of time and place. The fourth pillar is storytelling, the story you tell yourself

    71、 about yourself. Creating a narrative from the events of your life brings clarity. It helps you understand how you became you. But we dont always realize that were the authors of our stories and can change the way were telling them. Your life isnt just a list of events. You can edit, interpret and r

    72、etell your story, even as youre constrained by the facts. Thats the power of meaning. Happiness comes and goes. But when life is really good and when things are really bad, having meaning gives you something to hold on to. 【文章大意】这是一篇议论文。文章说明了追求快乐对于生活的重要性, 但作者认为更重要的是找寻生活本身的价值和意义。32. What can we know

    73、from the first two paragraphs? A. Life might be fulfilled by landing ideal jobs. B. Life dilemma is challenging for us to get out of. C. Meaning is highly valued in our culture. D. Happiness is what most people try to achieve. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段可知, 最终, 我决定去研究生院学习什么真正让人们幸福的积极心理学, 可知第一段第二段主要向我们说明了大多数的

    74、人们在追求幸福。故选D。33. Which word is the closest to the underlined word? A. ConfusedB. DistractedC. DisappointedD. Saddened【解析】选A。词义猜测题。根据第五段可知, 没有值得做的事情, 人们就会, 从而失去生活的目标。失去生活目标是指人们没有值得做的事时会不知所措或者迷茫, 因此推断画线词flounder意为“困惑, 不知所措”。故选A。34. Which pillar can describe an artist obsessed with her work despite repe

    75、ated failures? A. BelongingB. PurposeC. TranscendenceD. Storytelling【解析】选C。细节理解题。根据第六段可知, 卓越的经历可以改变你。超然的状态是那些罕见的时刻, 当你从日常生活的喧嚣中解脱出来, 你的自我感消失, 你感到与一个更高的现实相连接。可知, 超然可以描述一个屡遭失败却仍对自己的作品着迷的艺术家。故选C。35. The passage aims to tell us that _. A. meaning is superior to happinessB. meaning is the way to successC

    76、. chasing meaning can make people happyD. meaning has deeper psychological significance【解析】选A。推理判断题。根据最后一段中可知幸福来了又去, 但是有意义可以使你坚持下去, 由此可知意义比幸福更重要。故选A。第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。(2021哈尔滨高二检测)Life Lessons Everyone Learns the Hard WayNo matter how much we try

    77、 to be intellectual, life has its own ways of teaching us the valuable lessons. Though initially we are hurt and very shocked, we eventually learn from those experiences, and mature. 36 And we learn to be always optimistic and happy with the way it is. Lying is harmful. Everyone at some point in lif

    78、e must have definitely realized that lying is a very dangerous thing for the mind, which ultimately affects health, too. Lying makes a man lose the trust of others. 37Sometimes moving on is the only option. Some things are very dear to us, and we cant imagine life without those activities or people.

    79、 But sometimes, circumstances and situations arrange in such a way that it is better to leave something and move ahead. 38 At times, it is better to move on with the memories, rather than stay there and live in a blank space with no possible future. 39 In the race of being a perfectionist and an ide

    80、al grown-up, every mistake committed by us becomes a mistake in our minds and we become annoyed with ourselves. It is rightly said, “To err (犯错)is human. ” We are all humans, so nobody knows everything, and it is fine to forgive ourselves for the things that went wrong. 40A. It is natural to make mi

    81、stakes. B. Happiness is the care of everything. C. It is wrong if some things dont work out. D. We understand that life is beautiful with its own flaws (瑕疵). E. And he would finally lose confidence and trust on his own self. F. Everything has its tenure (任期), and it is the beauty of it. G. What we s

    82、hould do is try to avoid repeating them or doing any wrong intentionally. 【文章大意】这是一篇说明文。每个人都经历过惨痛的教训。我们学会保持乐观和快乐的生活方式。文章教你如何面对惨痛的教训。36. 【解析】选D。根据上文提示“虽然一开始我们很受伤, 很震惊, 但最终我们从这些经历中学习, 变得成熟。”再根据下文提示“我们学会一直保持乐观和快乐的生活方式。”承接上下文, D项(我们明白, 生活是美丽的, 但有它的缺陷。)切题。故选D。37. 【解析】选E。根据上文提示“说谎使人失去别人的信任。”承接上文, E项(他最终会对

    83、自己失去信心和信任。)切题。故选E。38. 【解析】选F。根据上文提示“但有时候, 环境和情况的安排会让我们更好地放下一些事情, 继续前进。”再根据下文提示“有时, 与其待在那里, 生活在一个没有可能的未来的空白空间里, 还不如带着记忆继续前进。”承接上下文, F项(任何东西都有它的使用期限, 这就是它的美妙之处。)切题。故选F。39. 【解析】选A。根据下文提示“在成为完美主义者和理想成年人的竞赛中, 我们犯下的每一个错误都会成为我们头脑中的一个错误, 我们对自己感到厌烦。”承接下文, A项(犯错误是很自然的。)切题。故选A。40. 【解析】选G。根据上文提示“我们都是人, 所以没有人知道所

    84、有的事情, 原谅自己做错的事情是好的。”承接上文, G项(我们应该做的是尽量避免重复它们或故意做任何错误的事情。)切题。故选G。第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2021郑州高二检测)People come into your life for a reason, a season or a lifetime. When you 41 which one it is, you will know 42 what to do for each person.

    85、When someone is in your life for a reason, it is usually to meet a need you have expressed. They have come to assist you through a difficulty, to 43 you with guidance and support, to 44 you physically, emotionally or spiritually. They are there for the 45 you need them to be. Then, without any wrong

    86、 doing on your part, or at any inconvenient time, they will say or do something to bring the relationship to a(n)46. Sometimes they die, sometimes they walk away, and sometimes they act up and force you to take a stand. What you must 47 is that your need has been met, and your desire 48. When their

    87、work is done, its time to move on. When people come into your life for a 49, it is because your turn has come to share, grow or learn. They bring you an experience of peace, or make you 50. They may teach you something you have never done. They usually give you an unbelievable amount of joy. 51 it!

    88、It is real! But only for a season. Lifetime relationships teach you lifetime 52; those things you must build upon in order to have a 53 emotional foundation. Your job is to 54 the lesson, love the person, and put what you have learned to use in all other 55 and areas of your life. It is said that lo

    89、ve is blind but friendship is sensible. In a word, thank you for being part of my life, whether you were here for a reason, a season or a lifetime. 【文章大意】这是一篇议论文。这篇短文讲述的是我们的生活中总是会遇到一些人, 这些人来到我们的生活中, 当他们的任务完成之后, 就会离开。爱情是盲目的, 而友情是明智的。 41. A. come outB. figure outC. break outD. turn out【解析】选B。come out出

    90、版; figure out弄清楚; break out爆发; turn out结果是。结合后文which one it is, you will know可知当你弄清楚(figure out)是哪一种的时候, 你将知道该为每个人做什么。故选B。42. A. partlyB. firmlyC. frequentlyD. exactly【解析】选D。partly部分地; firmly坚定地; frequently频繁地; exactly明确地, 恰好地。结合后文what to do for each person可知此处指明确知道为每个人做什么。故选D。43. A. stateB. instruc

    91、tC. provideD. bother【解析】选C。结合后文you with guidance and support可知这些人会为你提供指导和支持。短语provide sb. with sth. “给某人提供某物”。故选C。44. A. aidB. showC. leadD. take【解析】选A。承接上文They have come to assist you through a difficulty. 可知他们在身体上、情感上或精神上帮助你。故选A。45. A. goodB. delightC. benefitD. reason【解析】选D。根据上文讲述的出现在一个人生命中的人所做的种

    92、种事, 以及文章首句 People come into your life for a reason, 可知, 他们出现在你的生命中是因为你需要他们存在。短语for the reason“因为”。故选D。46. A. orderB. actionC. endD. start【解析】选C。根据下文Sometimes they die, sometimes they walk away, and sometimes they act up and force you to take a stand. 可知此处指他们将会说一些话或者做一些事情来结束(end)这段关系。短语bring to an en

    93、d“结束”。故选C。47. A. realizeB. tryC. tolerateD. forget【解析】选A。结合上下文, 尽管他们最终会离开你而结束这段关系, 但你所应该做的就是意识到(realize), 你的需求已经得到了满足。故选A。48. A. sharedB. fulfilledC. followedD. protected【解析】选B。shared分享; fulfilled实现; followed跟随; protected保护。根据上文 your need has been met(你的需求得到了满足), 可知这一句应该表达“你实现了自己的愿望”, fulfill ones d

    94、esire 意为“实现愿望”。故选B。49. A. restB. momentC. seasonD. lifetime【解析】选C。结合上文When people come into your life for a可知有时候人们会一段时间(for a season)里进入你的生活, 那是因为该轮到你去分享、成长与学习了。故选C。50. A. happyB. sadC. carefulD. nervous【解析】选A。根据后文They usually give you an unbelievable amount of joy. 可知此处指让你快乐。happy与下文的joy相呼应。故选A。51.

    95、 A. ForgetB. TasteC. ConnectD. Believe【解析】选D。由下文的 It is real! 可知该句应该表达“相信(believe)它”。故选D。52. A. notesB. sightsC. lessonsD. meanings【解析】选C。notes笔记; sights视力; lessons经验, 教训; meanings意义。结合后文the lesson可知此处指一生的感情会教给你一生的经验。故选C。53. A. solidB. softC. newD. rapid【解析】选A。上文 those things you must build upon 意为“

    96、你必须建立在这些教训的基础之上”, 目的是建立一个“稳固的(solid)感情基础”。故选A。54. A. rejectB. teachC. acceptD. refuse【解析】选C。reject排斥; teach教; accept接受; refuse拒绝。结合后文the lesson, love the person, 可知此处是指接受教训, 爱这个人。故选C。55. A. difficultiesB. professionsC. worksD. relationships【解析】选D。由下文对 love 以及 friendship 的描述, 以及上文 Lifetime relationsh

    97、ips teach you lifetime可知, 此处应引出另外的人际关系, 该句表达: 将在一段人际关系中学到的知识运用到其他的人际关系(relationship)中去。故选D。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2021西安高二检测)It is a great 56. (true)that life is difficult. Once we really understand and accept it, then life is no longer difficult. 57. , most of

    98、us do not fully see it. They just complain about their problems and difficulties as if life should be easy. 58. makes life difficult is that the process of facing and solving problems is a really painful one. Problems, 59. (base)on their nature, cause sadness or regret or anger or fear. These are 60

    99、. (comfort)feelings, often as painful as any kind of physical pain. It is in the whole process of solving problems 61. life has its meaning. Problems are the serious test that tells us success from failure. When we want to strengthen the growth of human spirit, we encourage the human ability 62. (so

    100、lve)problems, just as in school we set problems for our children to deal with. 63. (learn)from the pain of meeting and working out problems is 64. great benefit. As Benjamin Franklin said, “Those things that hurt, instruct. ” For this reason, wise people learn not to fear but to welcome 65. pain of

    101、problems. 【文章大意】这是一篇议论文。生活是艰难的, 这是一个伟大的真理。一旦我们真正理解并接受它, 生活就不再困难。正因为如此, 明智的人应学会不要害怕, 而要欢迎问题带来的痛苦。56. 【解析】truth。考查名词。根据上文great是形容词, 修饰名词, 故填truth。57. 【解析】However。考查副词。句意: 一旦我们真正理解并接受它, 生活就不再困难。然而, 我们大多数人并没有完全认识到这一点。此处前后句是一种转折关系, 因为有逗号, 故填However。58. 【解析】What。考查主语从句连接词。句意: 让生活变得困难的是, 面对和解决问题的过程是非常痛苦的。此

    102、处是主语从句作主语, 从句缺少引导词, 从句谓语动词缺少主语, 表示“的”, 故填What。59. 【解析】based。考查非谓语动词。句意: 问题就其本质而言会引起悲伤、遗憾、愤怒或恐惧。be base on“以为基础”, 故用过去分词作后置定语, 修饰problem, 故填based。60. 【解析】uncomfortable。考查形容词。句意: 这些都是不舒服的感觉, 通常和身体上任意一种的疼痛一样痛苦。结合句意可知, 此处是形容词修饰名词, 故填uncomfortable。61. 【解析】that。考查强调句式。句意: 在解决问题的整个过程中, 生命才有了意义。此处是强调句型, 强调i

    103、n the whole process of solving problems, 故填that。62. 【解析】to solve。考查动词不定式作后置定语。句意: 当我们想要加强人类精神的成长时, 我们鼓励人类解决问题的能力, 就像在学校我们为我们的孩子设置问题来处理。the ability to do sth. “做某事的能力”, 用动词不定式作后置定语, 故填to solve。63. 【解析】Learning。考查非谓语动词。本句已经存在谓语动词且句中没有连词, 故learn只能用非谓语形式, 在句中作主语应用动名词形式, 故填Learning。64. 【解析】of。考查固定搭配。句意:

    104、从遇到和解决问题的痛苦中学习是非常有益的。固定搭配: be of great benefit意为“非常有益”, 故填of。65. 【解析】the。考查定冠词。句意: 正因为如此, 明智的人应学会不要害怕, 而要欢迎问题带来的痛苦。此处表示“特指”, 故填the。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分) (2021哈尔滨高二检测)以“Can Money Buy Happiness”为题写一篇文章, 文中应包括以下内容: 1. 有人认为金钱是幸福之本(source of happiness); 2. 也有人认为金钱是万恶之源(root of all evil); 3. 你的看法。注

    105、意: 1. 词数80左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯。Can Money Buy Happiness? 【参考范文】Can Money Buy Happiness? Can money buy happiness? People have various answers to the question. Some people think they can use money to buy everything they need. Therefore, they believe that money is the source of happiness. On the othe

    106、r hand, a lot of others think that money is the root of all evil. For these people, money brings them nothing but evil and misery. In my view, money, when justly obtained and properly used, can bring us happiness and blessings. However, if we try every possible means, good or evil, to get money for

    107、nothing, money means nothing but a source of evil. Therefore, I believe that money is a good servant but a bad master. 第二节(满分25分)阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。(2021杭州高二检测)Do you ever notice the music playing when you enter a store? No? Often it is very difficult to point out. It is similar to the music

    108、 you listen to, but it is not the same. The music played in stores is changed to be more relaxing and to give you more mental energy. This style of music is called “elevator music”. Elevator music is also referred to as Muzak. Muzak is very commonly listened to in the USA. About 1/3 of Americans wil

    109、l listen to Muzak for about 15 minutes a day in order to relax themselves. The music is played and contains short pauses. The most common time to hear elevator music played is between ten and eleven in the morning, and three to four in the afternoon. This is when most people are the most tired and c

    110、ould use the extra energy. Elevator music is often played in public places because it is designed to make people feel less lonely and refreshes their brain. It has been proven that Muzak does what it is supposed to do. Studies have shown that tired office workers have more energy when Muzak is playe

    111、d in the background of the office. In addition, factory workers produce 13% more and shoppers buy 38% more groceries in supermarket when listening to Muzak. Some people do not like Muzak. They say its boring to hear the same songs all the time, but other people enjoy hearing Muzak in public places.

    112、They say it helps them relax and feel calm. Often you may recognize the songs being played. That is because many of the songs have been bought from the musicians or songwriters. Some of them do not like their music to be used for Muzak but others are happy when their songs are chosen. The top musici

    113、ans that allow their music to turn into Muzak music can make up to 4 million US dollars a year. One way or another, Muzak affects everyone. _【参考范文】Elevator music, also known as Muzak, is often played to make people more relaxed and give them more mental energy(要点1). Muzak is most often heard at time

    114、s when people are the most tired(要点2). It has been proven that Muzak can increase workers productivity and shoppers purchasing(要点3). Some people enjoy this style of music but others think it is too repetitive(要点4). 读后续写阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。There was a rich couple who was throwing a

    115、 big New Year party at their house. So they went shopping at a market where everything was of high cost and had a fixed price. They wanted to maintain their high level of standard so they didnt mind paying for it. After purchasing all they needed, they called a porter to carry everything and drop it

    116、 at their home. The porter who came was of an old age, and looked very unhealthy, and his clothes were torn, and he looked as if he wasnt even able to meet his daily needs. They asked the porter about the charge for delivering their goods to their home. The old porter quoted just $20, well below the

    117、 market price. Yet, the couple argued and bargained with the porter and finally he settled for $15. The porter was struggling to make money for even one times meal, so he needed anything he could earn. The couple was very happy thinking how well they bargained with the poor porter and paid him $15 i

    118、n advance and left after giving the porter their address for delivery. They reached their home and one hour passed, and two hours passed, but the porter still didnt deliver their stuff. The wife started to get angry at her husband, “I always tell you not to trust such person, but you never listen to

    119、 me. I am sure instead of delivering the goods to our home, he must have disappeared with everything. We must immediately go back to the market to inquire more about the porter and then go to the police station to file a complaint against him. ”They both left towards the market. On their way near th

    120、e market, they saw another porter. They stopped him to inquire about the old porter but noticed that he was carrying their goods in his cart! The angry wife asked him, “Where is that old thief? This is our goods and he was supposed to deliver them. It seems you poor thieves are stealing our goods an

    121、d are going to sell them. ”注意: 续写词数应为150左右。When the porter heard the angry wife asking, _Upon hearing this, the husband had tears in his eyes, _【参考范文】When the porter heard the angry wife asking, he turned back. The porter replied, “Madam, please calm down. Im not a thief. That poor old man has been

    122、sick since last month. He couldnt even earn enough money to have a single meal of the day. Therefore, he fell down and handed me $15, saying, I have accepted an advance payment for this delivery, and you deliver the goods to the couples home. Madam, he was poor and hungry, but he was an honest man.

    123、I was just on the way to complete the old mans last delivery to your home. ”Upon hearing this, the husband had tears in his eyes, and the wife felt so ashamed that she had no courage to look her husband in the eye. Suddenly she rushed to the market. Half an hour later, the wife came back with some food in her hands. She passed the food on to the porter, and said sorry to the porter, saying that she shouldnt suspect them, and took them as thieves. At last, the porter took the goods to their house, and the rich couple changed their attitude to the man like the porter.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020_2021学年新教材高中英语单元素养评价Unit2Lessonsinlife含解析外研版选择性必修420210310290.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383418.html
    相关资源 更多
  • 吉林省延边第二中学2020-2021学年高一下学期第二次考试月考英语试题 WORD版含答案.docx吉林省延边第二中学2020-2021学年高一下学期第二次考试月考英语试题 WORD版含答案.docx
  • 吉林省延边第二中学2020-2021学年高一下学期第一次考试月考英语试题 WORD版含答案.doc吉林省延边第二中学2020-2021学年高一下学期第一次考试月考英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2020年中考英语热点突破训练 短文填空之选词填空(含解析).doc2020年中考英语热点突破训练 短文填空之选词填空(含解析).doc
  • 2020年中考英语热点突破训练 短文填空之自由填空(含解析).doc2020年中考英语热点突破训练 短文填空之自由填空(含解析).doc
  • 2020年中考英语热点突破训练 完形填空(含解析).doc2020年中考英语热点突破训练 完形填空(含解析).doc
  • 2020年中考英语热点突破训练 任务型阅读(含解析).doc2020年中考英语热点突破训练 任务型阅读(含解析).doc
  • 吉林省延边第二中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.docx吉林省延边第二中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.docx
  • 2020年中考英语热点突破训练 书面表达之热点话题类(含解析).doc2020年中考英语热点突破训练 书面表达之热点话题类(含解析).doc
  • 2020年中考英语热点突破训练 书面表达之热点话题类(二)(含解析).doc2020年中考英语热点突破训练 书面表达之热点话题类(二)(含解析).doc
  • 2020年中考英语热点突破训练 书面表达之热点话题类(一)(含解析).doc2020年中考英语热点突破训练 书面表达之热点话题类(一)(含解析).doc
  • 2020年中考英语热点专题突破训练十一任务型阅读202004082178.doc2020年中考英语热点专题突破训练十一任务型阅读202004082178.doc
  • 2020年中考英语热点专题突破训练六书面表达之热点话题类一.doc2020年中考英语热点专题突破训练六书面表达之热点话题类一.doc
  • 2020年中考英语热点专题突破训练五2020年各地中考新题型新变化.doc2020年中考英语热点专题突破训练五2020年各地中考新题型新变化.doc
  • 吉林省延边第二中学2019-2020学年高二上学期期中考英语试题 WORD版含答案.docx吉林省延边第二中学2019-2020学年高二上学期期中考英语试题 WORD版含答案.docx
  • 2020年中考英语热点专题突破训练三短文填空之自由填空.doc2020年中考英语热点专题突破训练三短文填空之自由填空.doc
  • 2020年中考英语热点专题突破训练七书面表达之热点话题类二.doc2020年中考英语热点专题突破训练七书面表达之热点话题类二.doc
  • 2020年中考英语热点专题突破训练一书面表达之热点话题类202004082181.doc2020年中考英语热点专题突破训练一书面表达之热点话题类202004082181.doc
  • 2020年中考英语易错易丢分专题20书面表达含解析.doc2020年中考英语易错易丢分专题20书面表达含解析.doc
  • 2020年中考英语易错易丢分专题19短文填空含解析.doc2020年中考英语易错易丢分专题19短文填空含解析.doc
  • 吉林省延边第二中学2019-2020学年高二12月月考英语试题 WORD版含答案.doc吉林省延边第二中学2019-2020学年高二12月月考英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2020年中考英语易错易丢分专题17阅读理解含解析.doc2020年中考英语易错易丢分专题17阅读理解含解析.doc
  • 2020年中考英语易错易丢分专题10动词的时态和语态含解析.doc2020年中考英语易错易丢分专题10动词的时态和语态含解析.doc
  • 吉林省延边第二中学2019-2020学年高一上学期12月月考英语试题 WORD版含答案.doc吉林省延边第二中学2019-2020学年高一上学期12月月考英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2020年中考英语易错易丢分专题07介词和介词短语含解析.doc2020年中考英语易错易丢分专题07介词和介词短语含解析.doc
  • 2020年中考英语易错易丢分专题02代词含解析.doc2020年中考英语易错易丢分专题02代词含解析.doc
  • 2020年中考英语总动员考点14状语从句试题含解析.doc2020年中考英语总动员考点14状语从句试题含解析.doc
  • 2020年中考英语总动员考点12宾语从句试题含解析.doc2020年中考英语总动员考点12宾语从句试题含解析.doc
  • 吉林省延边朝鲜自治州二中2022学年高二英语上学期期末考试试卷.docx吉林省延边朝鲜自治州二中2022学年高二英语上学期期末考试试卷.docx
  • 2020年中考英语总动员考点04介词试题含解析20200324260.doc2020年中考英语总动员考点04介词试题含解析20200324260.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1