分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型安徽省马鞍山二中安师大附中淮北一中2022届高三英语上学期期中联考试题.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:383472
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:71.51KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    安徽省 马鞍山 二中安 师大附中 淮北 一中 2022 届高三 英语 学期 期中 联考 试题
    资源描述:

    1、马鞍山二中、安师大附中、淮北一中2022届高三第一学期期中联考英语试题第I卷(共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What time is it now? A. 6: 40. B. 6: 30. C. 6: 20. 2. What does the man mean? A. They have left for the airport. B

    2、. They are on the way to the airport. C. They may be late for the plane. 3. What kind of music does the woman like? A. Popular music. B. Jazz music. C. Classical music. 4. What does the man suggest the woman do? A. Take some medicine. B. Drink more water. C. Go on a diet. 5. What does the man tell t

    3、he woman? A. There is another cat like his. B. He never loses his dog at all. C. She has mistaken it for his dog. 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出 5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How soon will the man

    4、 finish his book? A. In several months. B. In a few days. C. In two months. 7. What is the man going to do? A. He will market his book himself. B. He will ask his friends to advertise the book. C. He hasnt made a decision. 听第7 段材料,回答第8.9 题8. When is Alices birthday? A. The next day. B. The day after

    5、 tomorrow. C. The day they had the talk. 9. What will the man and the woman buy for Alice? A. A record. B. Some flowers. C. A box of chocolates. 听第8 段材料,回答第10至12题10. What does the woman say about the restaurant? A. It is very old. B. The fish there is fresh. C. The beef there is delicious. 11. What

    6、do we know about the restaurant? A. It serves roast dinners on Sundays. B. It doesnt serve vegetarian dishes. C. It opens from 7: 00 p. m. to 11: 00 p. m. on Sundays. 12. What will the man do next? A. Book a table. B. Check the menu. C. Call the womans sister.听第9 段材料,回答第13至16题13. What are the speake

    7、rs talking about? A. Their own parents. B. Their own changes. C. Their long-lost relatives. 14. What does the man say about Aunt Gertrude? A. She is looking so old. B. She is so thin now. C. She has long hair. 15. What does Cousin Emily wear? A. An orange dress. B. A yellow dress. C. A white dress.

    8、16. Where does Aunt Jane live now? A. In Boston. B. In Chicago. C. In Atlantic City. 听第10段材料,回答第17至20题17. How will the adventurers cross the Amazon River? A. By train. B. By boat. C. By bike. 18. What will the adventurers do in the rain forests of Brazil? A. See the sunrise. B. Look at a variety of

    9、animals. C. Take a boat to the base of the falls. 19. Where will the adventurers go in the second week? A. To the Mount Fuji. B. To the Niagara Falls. C. To the Amazon River. 20. What does the speaker say about the temples in Thailand? A. They are incredible. B. They are unforgettable. C. They are i

    10、ndescribable. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AAnais Nin was a famous writer. Nin was born French-Cuban but lived in the United States in her later years of life till she died. Nins works had her relationships with authors, artists, and other figures as

    11、the main subject. Some of her writings were made into films. Nin was also a visiting lecturer in several colleges and promoted Womens Movement with her strong writings.Anais Nin was born in France in 1903. Her father was a Spanish artist and a composer living in Cuba (古巴) where he met her mother, a

    12、French singer working in Cuba. As a child Nin was brought up in Spain. When her parents separated, Nin and her two brothers moved to New York with their mother. At the age of 16, Nin decided to give up studying and started to work as a dancer and model to reduce the financial burden on her mother so

    13、 that her brothers could go on with their studies.In 1923, Nin got married to her husband, Hugh Parker Guiler in Cuba. In 1924, Nin and Hugh moved to Paris where Hugh continued with his banking career and Nin started writing. Nin wrote her first book in print, D. H. Lawrence: An Unprofessional Study

    14、 in 16 days. In 1939, Nin left Paris as it was a French governments request to its residents to leave Paris because of the coming war. Nin returned to New York with Hugh and sent her written books to Frances Steioff of the Gotham Book Mart in New York for safekeeping.In 1931, Nin wrote her book Henr

    15、y and Jun: From the Unexpurgated Diary of Anais Nin. In 1936, Nin published House of Incest which was a 72-page fiction novelNin also appeared and was a part of various films. In 1973, Anais Nin was awarded an honorary doctorate(荣誉博士学位) by the Philadelphia College of Art. In 1974, Nin was elected to

    16、 the United States National Institute of Arts and Letters.In 1977, Nin died in her Los Angeles home after battling with cancer for three years.21. What can we know about Anais Nin from the first paragraph? A. She was a native American.B. She started Womens MovementC. She gave lectures in several col

    17、leges. D. She wrote mainly about her family life.22. Why did Anais Nin give up studying at the age of 16?A. Because her parents divorced. B. Because she wanted to help support her family. C. Because she wanted to realize her dream of becoming an artist D. Because she moved from country to country.23

    18、. We can infer from the passage that_. A. Nin got married in 1923 and started writing a year laterB. Nin wrote her book Henry and June from the Unexpurgated Diary of Anais Nin after she moved to AmericaC. Nin directed and played in various filmsD. Anais Nin was awarded an honorary doctorate by the P

    19、hiladelphia College of ScienceBEach time I see a balloon, my mind flies back to a memory of when I was a six-year-old girl. It was a rainy Sunday and my father had recently died. I asked my mom if Dad had gone to heaven. Yes, honey. Of course. she said. Can we write him a letter? She paused, the lon

    20、gest pause of my short life, and answered, Yes. My heart jumped. How? Does the mailman go there? I asked. No, but I have an idea. Mom drove to a party store and returned with a red balloon. I asked her what it was for. Just wait, honey. Youll see. Mom told me to write my letter. Eagerly, I got my fa

    21、vorite pen, and poured out my six-year-old heart in the form of blue ink. I wrote about my day, what I learned at school, how Mom was doing, and even about what happened in a story I had read. For a few minutes it was as if Dad were still alive. I gave the letter to Mom. She read it over, and a smil

    22、e crossed her face. She made a hole in the corner of the letter where she looped the balloon string. We went outside and she gave me the balloon. It was still raining. Okay, on the count of three, let go. One, two, three.The balloon, carrying my letter, darted upward against the rain. We watched unt

    23、il it was swallowed by the mass of clouds.Later I realized, like the balloon, that Dad had never let his sickness get him down. He was strong. No matter what he suffered, hed persevere, hang on, and finally transcend this cold world and his sick body. He rose into sky and became something beautiful.

    24、 I watched until the balloon disappeared into the gray and white and I prayed that his strength was hereditary. I prayed to be a balloon.24. When the girl asked her mother if they could write to her father, her mother _.A. found it easy to lie B. thought her a creative girlC. believed it easy to do

    25、so D. felt it hard to answer 25. When the girl was told that she could send a letter to her father, she _.A. became excited B. jumped with joyC. started writing immediately D. was worried that it couldnt be delivered26. In the eyes of the author, what was the rain like?A. An incurable disease. B. An

    26、 unforgettable memory.C. The failures her father experienced.D. The hard time her father had.27. What would be the best title for the passage?A. An unforgettable experience B. Fly to paradiseC. The strong red balloon D. A great father CWindows 8, apart from Windows 95, is the biggest surprise and th

    27、e only version of Microsofts operating system that has been changed from the core(核心)when compared to its former one. However, a recent study has shown that under 20% of business owners would be willing to upgrade to the new version of Windows. The reason for this remains to be discussed and debated

    28、, and we will try to throw light on this research by providing you with some of the most common advantages and disadvantages of Windows 8. Generally speaking, there are a great number of plus sides related to upgrading from Windows 7 to Windows 8. SpeedThis is the biggest advantage to mention. Boot

    29、time has been reported to be up to nine times shorter than that with Windows 7. New passwordsInstead of typing your passwords, Windows 8 will let you use gestures on your favorite photos to enter your password. This is not only practical but also extremely cool! Windows 8 experienceApart from comput

    30、ers, Windows 8 will be used on all devices, including smart phones, tablet PCs and so on. Also, owing to the fact that it has been specifically designed with touch screen users in mind, Windows 8, besides using keyboard and mouse, will offer a whole new user experience.However, there are still some

    31、disadvantages.The first one that has to be mentioned is that there is no Start Menu from Windows. Yes, there is no Start button in the lower left corner, and this might be a real puzzle of many Windows users. Also, many users have had a problem to get used to the new interface(界面)introduced by Windo

    32、ws 8. The biggest problem that is worth noticing is that Windows 8 was originally designed for touch screen users, and this may have a bad effect on desktop users who have gotten used to doing everything with the help of their keyboard and mouse.28. What does “plus sides” in Paragraph 2 probably ref

    33、er to? A. Math symbols. B. New rules.C. Strengths. D. Messages.29. According to the text the greatest advantage of Windows 8 is its _.A. high speedB. complex passwordsC. unique experienceD. new interface30. From the text we can learn that Windows 8 _.A. no longer requires a passwordB. can be used on

    34、 more than computers C. will be popular with desktop usersD. was upgraded from windows 9531. Many Windows 8 users face the problem that _.A. Start Menu is hidden in the lower left cornerB. they dont get accustomed to the new interface C. keyboard and mouse cant be used any longerD. they have to use

    35、fingerprints instead of buttonDIn modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly, believing that it is responsible for social progress and prosperity. Others say that competition is bad; that it sets one person against another; that it leads to unfriendly re

    36、lationship between people.I have taught many children who held the belief that their self worth relied on how well they performed at tennis and other skills. For them, playing well and winning are often lifeanddeath affairs. In their singleminded pursuit of success, the development of many other hum

    37、an qualities is sadly forgotten.However, while some seem to be lost in the desire to succeed, others take an opposite attitude. In a culture which values only the winner and pays no attention to the ordinary players, they strongly blame competition. Among the most vocal are youngsters who have suffe

    38、red under competitive pressures from their parents or society. Teaching these young people, I often observe in them a desire to fail. They seem to seek failure by not trying to win or achieve success. By not trying, they always have an excuse: “I may have lost, but it doesnt matter because I really

    39、didnt try.” What is not usually admitted by themselves is the belief that if they had really tried and lost, that would mean a lot. Such a loss would be a measure of their worth. Clearly, this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mista

    40、ken belief that ones selfrespect relies on how well one performs in comparison with others. Both are afraid of not being valued. Only as this basic and often troublesome fear begins to dissolve can we discover a new meaning in competition.32. What does this passage mainly talk about?A. Competition h

    41、elps to set up self respect.B. Failures are necessary experiences in competition.C. Competition is harmful to personal quality development.D. Opinions about competition are different among people.33. Why do some people favor competition according to the passage?A. It builds up a sense of duty.B. It

    42、pushes society forward. C. It improves personal abilities. D. It encourages individual efforts.34. What is the similar belief of the true competitors and those with a “desire to fail”?A. Ones success is based on how hard he has tried.B. Ones success in competition needs great efforts.C. Ones achieve

    43、ment is determined by his particular skills.D. Ones worth lies in his performance compared with others.35. Which point of view may the author agree to?A. Fear of failure should be removed in competition.B. Every effort should be paid back.C. Competition should be encouraged.D. Winning should be a li

    44、feanddeath matter.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。There is an old Spanish Proverb which states, “Tomorrow is often the busiest day of the week”. 36 Id say, too many. Our dreams should not, and cannot wait. We have to go for them now! Heres why.1. 37Nobody likes to talk

    45、 about death, but the reality is everybody is going to die at one point. None of us know the day, or the hour. Therefore, today is all we have. Dont go to your grave with unfulfilled dreams. Make the decision to go after every dream, big or small right now.2. The world is waiting on your giftI know

    46、this may be hard to believe, but the world is waiting on YOU! Yes, YOU! 38 Sure, other people may be able to sing. But theyll never be able to sing exactly like you. Sure other people can write, but theyll never be able to write from the same perspective in which you write. Dont deprive the world of

    47、 your gift. Its the oxygen that we need to survive. Thus, it is your responsibility to figure out exactly what your gift is, and use to better your life and the lives of those around you.3. 39 You can dream about writing the great American play that you want, but its never going to happen unless you

    48、 actually put pen to paper. You can dream about finding a cure for cancer, but it will never happen unless you actually go to school to become equipped with the necessary tools to find that cure. 40 They require you to get your head out of the clouds, and actually do the work to make them happen. Ge

    49、t to it!A. You cant let fear win.B. Tomorrow is not promised.C. In other words, dreams dont work unless you do. D. Possibilities you never knew existed are waiting on youE. How many times have we put off our dreams until tomorrow? F. Unless you take the first step, your dreams will never come true.G

    50、. You were born into the world with a unique gift, which nobody on this earth can copy.第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填人空白处的最佳选项。Time talks. It speaks more plainly than words. Time 41 in many ways. Consider the different parts of the day, for e

    51、xample. The time of the day when something is done can give a 42 meaning to the event. It is not a 43 to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day, 44 he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that something is urgent and 45 immediate atte

    52、ntion.The same meaning is 46 telephone calls made after 11:00 pm. If someone receives a call during sleeping hours, he may think it is a 47 of life or death. The time chosen for the call 48 its importance. In social life, time plays a very 49 part. In the United States, guests tend to feel they are

    53、not highly regarded if the 50 to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But this is not 51 in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far 52 because plans which are made for a date more than a week away te

    54、nd to be 53 . The meaning of time 54 from place to place in the world. 55 , misunderstandings often arise between people from different cultures that 56 time differently. For example, promptness (准时) is 57 greatly in American life. If people are not prompt, they may be regarded as 58 or not fully re

    55、sponsible. In the US, no one would think of keeping a business partner 59 for an hour; it would be too rude. A person who is five minutes late is 60 to make a short apology.41. A. wastes B. runsC. travelsD. communicates 42. A. precious B. ridiculous C. specialD. rare 43. A. deal B. custom C. problem

    56、D. duty44. A. whenever B. though C. onceD. while 45. A. requires B. escapes C. paysD. gives46. A. compared with B. covered withC. devoted toD. attached to 47. A. matterB. story C. gameD. view 48. A. reduces B. ignoresC. stressesD. doubts49. A. differentB. significantC. smallD. equal 50. A. planB. wi

    57、sh C. giftD. invitation 51. A. usefulB. trueC. clearD. grateful52. A. on time B. at length C. by chanceD. in advance 53. A. forgottenB. rememberedC. canceledD. opposed54. A. rushes B. separatesC. variesD. keeps 55. A. Meanwhile B. Thus C. OtherwiseD. Besides 56. A. makeB. killC. treatD. save57. A. v

    58、aluedB. complainedC. seizedD. influenced58. A. helplessB. desperateC. impoliteD. unlucky 59. A. working B. waitingC. approachingD. thinking 60. A. expectedB. forced C. refused D. blessed第卷(共50分)第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或用括号内单词的正确形式。In the USA the high school graduation cerem

    59、ony is of great 61 (important). 12th-grade students, or seniors, who are about 17 or 18 years old, look forward to 62 (attend) this event. The graduation ceremony itself takes place at the end of May or beginning of June, 63 usually includes music, awards, and a guest speaker. After the speeches, st

    60、udents walk to the front of the room to receive their diplomas from the headmaster. Students start preparing for graduation a long time _64 it happens. They order rings designed _65 (especial) for their class. 66 tradition is to have their photographs taken. These photographs are used for the class

    61、yearbook, which is a _67 (print) book about all the students in the school. Students have special cards called announcements printed to send to friends and relatives to tell them about their graduation. The cards often include 68 invitation to the ceremony. If you receive it, you should send a prese

    62、nt 69 money to the graduate. A few weeks before the ceremony, the students 70 (measure) for the cap that they will wear at the ceremony. After the ceremony, families usually have graduation parties for friends and relatives. Its a day and a night that high school seniors remember for a long time.第四部

    63、分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同学们交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写上该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Ive learned from the newspaper that your company is looking for

    64、receptionist. Im very interesting in the job and Id like to apply to the position. First of all, allow me to introduce myself. I had just graduated from high school and taken the University Entrance Examination. I want to find out a part-time job this summer. Im 18 year old and have a good command o

    65、f English, especial in terms of speaking and listening. In fact, I once won the first prize in the English speech competition hold in our school. Besides, Im quite easy-going but therefore very popular among my classmates. I sincerely hope you can give us a chance. Im looking forward to your early r

    66、eply.第二节 书面表达(满分25分)假如你是李华,最近美国梅德韦中学访学团将到你校交流学习中文。请你以学生代表的身份,根据以下内容要求,用英语拟写一份发言稿。内容要求: 1表示欢迎;2介绍几种提高中文听说能力的方法; 3表达希望和祝福。注意:1开头和结尾已给出,不计入总词数; 2可适当增加细节,以使行文连贯; 3词数:120左右。Hello, everyone._Thank you. 马鞍山二中、安师大附中、淮北一中2022届高三第一学期期中联考英语答题卡姓名_班级_准考证号_一、听力 (每小题1.5分共30分)1234567891011121314151617181920AAAAAAAA

    67、AAAAAAAAAAAABBBBBBBBBBBBBBBBBBBBCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC二、阅读理解 (每小题2分共40分)2122232425262728293031323334353637383940AAAAAAAAAAAAAAAAAAAABBBBBBBBBBBBBBBBBBBBCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDEEEEEFFFFFGGGGG 三、完型填空 (每小题1.5分共30分)4142434445464748495051525354555657585960AAAAAAAAAAAAAAAAAAAABBBBBBBBBBBBBB

    68、BBBBBBCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD 四、语法填空(每小题1.5分共15分)61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 五、短文改错(每小题1分共10分)Ive learned from the newspaper that your company is looking for receptionist. Im very interesting in the job and Id like to apply to the position. First of all, allow me to introduce myse

    69、lf. I had just graduated from high school and taken the University Entrance Examination. I want to find out a part-time job this summer. Im 18 year old and have a good command of English, especial in terms of speaking and listening. In fact, I once won the first prize in the English speech competiti

    70、on hold in our school. Besides, Im quite easy-going but therefore very popular among my classmates. I sincerely hope you can give us a chance. Im looking forward to your early reply.六、书面表达(共25分)Hello, everyone._ Thank you. 马鞍山二中、安师大附中、淮北一中2022届高三第一学期期中联考英语试题参考答案及解析【听力部分录音】Text 1W: Whats the time by

    71、your watch? M: 6: 30. But my watch is ten minutes slow. Text 2W: Just a moment. I havent finished packing my suitcase. M: Hurry up. Its high time we left for the airport. Text 3M: What kind of music do you like? W: I like classical music. Do you? M: Not very much. Classical music sends me to sleep.

    72、Text 4M: Whats wrong with you? W: I have a headache and lose my appetite. Do I have to go on a diet? M: Not necessary. Keep warm and drink more water. Text 5W: Is that your dog? He has been digging up my flowers and chasing my cat. M: Its my dog, but you must be mistaken. We keep him in the house al

    73、l the time, except when we walk him in the park. There must be another dog that looks like him. Text 6W: Hi, Jack. Its several months since I last saw you. M: Hi, Sue. Ive been busy with my book. W: Havent you finished it yet? M: I will have in a few days. W: Are you going to advertise it yourself?

    74、M: Hmm, some friends suggested I should, but Im still in two minds about it. W: If I were you, I would. M: Thank you for your advice. I think Ill market it. Text 7M: Its Alices birthday tomorrow. W: Are you sure? I think it should be the day after tomorrow. M: Well, let me see. Oh, Im sorry. Youre r

    75、ight. It is the day after tomorrow. Shall we buy her a present? W: Yes, of course. Shall we give her some flowers? M: Flowers are lovely. But I think its better to buy her a nice box of chocolates. W: Alice doesnt like sweet things. Didnt you know that? M: Youre right. Er. . . I know. We can give he

    76、r a record. She loves music. W: Thats a good idea. Lets go to the music shop and choose one for her. Text 8W: John, look at this ad for the new restaurant in Garstang Road. Why dont we go? M: Oh, you mean The Roebuck Inn? Oh yes, that would be nice. Ive heard they do delicious steak and chicken dish

    77、es there. W: And they also have fresh fish specials. M: Hey, maybe we can invite your sister too! W: Great idea! Right, Ill call the restaurant right now. What time shall I book the table for? M: Wait a minute! Thats Monday to Saturday. On Sundays it only opens from 7 p. m. to 9 p. m. for traditiona

    78、l Sunday dinner. Yummy! I love roast dinners! W: Yeah, me too. Thats no good for my sister though. Shes a vegetarian! M: Oh yes, I forgot. I wonder if they serve some vegetarian dishes, too. W: They do! Look, it says “vegetarian dishes available”. M: Great! Ill call Jill and see if she can come at o

    79、nce! Text 9W: Hi, youre Rick, arent you? M: Yes, thats right. And you are Sue? I havent seen you since we were kids! W: Oh, I know. Gosh, I hate to think. . . it must have been, oh, twenty years ago. M: At least. W: You know, we have people here from all over the place. Do you recognize everyone? M:

    80、 Hmm, I think. . . Wait a minute. Whos that in the yellow dress? W: In the yellow. . . oh, thats Aunt Gertrude, from Chicago. M: Shes so thin now. Whos that woman over there with the long hair? W: Long hair, let me see. . . Oh, you mean in the orange dress? Thats Cousin Emily. You havent ever met he

    81、r. She lives with her family in Bermuda. So we dont see her often. M: And Aunt Jane. She is looking so old. W: Thats not too surprising. She must be in her eighties by now. M: Wow. Does she still live in Boston? W: No. She moved to Atlantic City a few years ago. M: Well. Its been great talking to yo

    82、u, but I guess I should go now and meet some of these long-lost relatives. W: OK. Great to see you. Text 10 Over the next month on Travel Adventures, well be going to four very different places in the world, and taking a look at four out-of-this-world adventures. In the first week, well take you to

    83、the rain forests of Brazil, and we will be taking a boat down the Amazon River. Well take a look at the incredible variety of animals, and visit some of the amazing people that live in the forest. The highest mountain in Japan, Mount Fuji, is actually a volcano, but hasnt erupted for 300 years. In w

    84、eek two of this series well climb to the top of this beautiful mountain, and see the stunning views at sunrise. In week three, were traveling to the border of the United States and Canada, where well see the power of Niagara Falls. Well take a boat to the base of the falls, where well see this natur

    85、al wonder up close. Then, in week four, were off to Thailand. Well wander around this country, and look at some of the indescribable temples and ruins that still remain in this beautiful place. 参考答案15 ACCBC 610 BABAB 1115 ACCBA 1620 CBBAC2125 CBADA 26 30 DCCAB 31 35 BDBDA3640 EBGFC4145 DCBDA4650 DAC

    86、BD5155 BDACB5660 CACBA21. 推理判断题。根据第一段“Nin was also a visiting lecturer in several colleges(Nin 是很多大学的客座讲师)”,可以看出正确答案为C。22. 细节理解题。根据第二段“ Nin decided to give up studying and started to work as a dancer and model to reduce the financial burden on her mother so that her brothers could go on with their s

    87、tudies.” 可知B正确。23. 推理判断题。根据第三段第一、二句“In 1923 Nin got married to her husband,Hugh Parker Guiler in Cuba. In 1924 Nin and Hugh moved to Paris where Hugh continued with his banking career and Nin started writing”可知A正确。24. 细节理解题。根据第三段 She paused, the longest pause of my short life, and answered, Yes. 可知妈

    88、妈停顿了很久,很难回答,所以选D。25. 细节理解题。根据第四段“My heart jumped. ”心跳加快,应该是激动兴奋,故选A。26. 推理判断题。根据文章最后一段,“No matter what he suffered, hed persevere, hang on, and finally transcend this cold world and his sick body. He rose into sky ” 父亲经历过的一切都没能打败他,包括他的病,最后他像气球一样迎着雨升上天空,所以D正确。27. 标题判断题。作者每次看到气球都会想起这个故事,因此,气球是整个文章的核心词

    89、,所以选C。28. 词义猜测题。考查考生对上下文的理解及词义的推断能力。从plus这个词的本意和下文中提到的 “providing you with some of the most common advantages and disadvantages of Windows 8. ”及 “Speed, New passwords,Windows 8 experience还有“However, there are still some disadvantages.”可知选C。29. 细节理解题。从“Speed”部分“This is the biggest advantage to mentio

    90、n.”可知选A。30. 细节理解题。从“Windows 8 experience”部分“Apart from computers, Windows 8 will be used on all devices”可知应选B。31. 细节理解题。由文章最后一段中 “Also, many users have had a problem to get used to the new interface(界面)introduced by Windows 8.” 可知B正确。32. 归纳主旨题。根据第一段Some value it highly; Others say that competition i

    91、s bad;可知应选D。33. 细节理解题。根据第一段it is responsible for social progress and prosperity.可知B正确。34. 细节理解题。根据最后一段Both are based on the mistaken belief that ones selfrespect relies on how well one performs in comparison with others.可知选D。35. 细节理解题。根据文章最后一句话Only as this basic and often troublesome fear begins to

    92、dissolve can we discover a new meaning in competition.可知应选A。3640 EBGFC36. 下一句 “too many” 是对E项问句的回答,所以选E。37. 下一段在说生死不可知,未来不可预测,所以选B。38. 上一句强调YOU,下面内容说的是你与别人不一样,每个人都是独一无二的,因此选G。39. 下面内容说的是光做梦不付诸行动任何梦想都不会实现,所以选F。40. 跟39题的内容是一样的,但,是对前面内容的总结,所以选C。41. 前面一句是Time talks,跟communicate意思一致,所以选D。42. 下一句说打电话太早别人会

    93、以为是非常紧急的事情,所以“有特殊的”含义,故选C.。43. 一般人都不会太早打电话打扰别人,所以用custom,选B。44. 后一句话的意思应该是在别人刮胡子或者吃早饭的时候,所以选D。45. 太早打电话说明情况紧急需要立即予以关注,这里require相当于need,所以选A。46. 此句为:晚上11点以后打电话的意思也是如此,attach the same meaning to表示赋予同样的意义,所以选D。47. a matter of表示关乎的问题,这里是关乎生死的问题。故选A。48. 不同时间打的电话意义不同,强调的重要性不同,所以选C。49. 时间扮演重要的角色,所以选B。50. p

    94、arty之前提前发出的应该是邀请函,因此D项正确。51. 但并非每个国家都是如此,因此选B。52. 如果太早通知的话会被人忘记,提前in advance,故选D。53. 根据52题解释选A。54. 每个地方的人对时间的理解是不同的,vary from place to place各个地方不同,所以选C。55. 因此会有误解产生,故选B。56. 对待时间的方式不同,对待treat,所以选C。57. 在美国,人们很看重守时,value,看中,认为重要,所以选A。58. 不守时会被认为很没有礼貌,下文有一个词rude,所以该题选C。59. keep sb waiting,不守时就是在让别人等待,故选

    95、B。60. expect期望,指望,迟到了就应该道歉,所以选A。61. importance 62. attending 63. which 64. before 65. especially 66. Another 67. printed 68. an 69. or 70. are measured短文改错I have learned from the newspaper that your company is looking for receptionist. aIm very interesting in the job and Id like to apply to the posi

    96、tion. interested forFirst of all, allow me to introduce myself. I had just graduated from high school haveand taken the University Entrance Examination. I want to find out a part-time job this summer. Im 18 year old and have a good command of English, especial in terms of speaking years especiallyan

    97、d listening. In fact, I once won the first prize in the English speech competition hold in our heldschool. Besides, Im quite easy-going but therefore very popular among my classmates. andI sincerely hope you can give us a chance. Im looking forward to your early reply. me书面表达One possible versionHell

    98、o, everyone. Welcome to our school. I am more than pleased to know that you love to learn Chinese. Now Id like to share with you some tips on Chinese learning. Difficult as it may seem, there still exist some efficient ways to learn the language. As for beginners, it is a good choice to start from l

    99、istening and speaking. So try to take the chance to practice more during your stay here. We are all glad to talk with you in some simple Chinese. Dont be afraid of making mistakes. Thus, I do believe you can learn some daily Chinese here. Thanks to the information age, millions of Chinese movies and

    100、 TV series and shows are there online, such as Youku and Tudou, for you to enjoy and improve both your listening and speaking. If you find it hard to keep going alone, you may attend some courses in some Confucius Institutes in the USA. Hopefully the tips above will be helpful to you. Thank you. - 16 -

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:安徽省马鞍山二中安师大附中淮北一中2022届高三英语上学期期中联考试题.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383472.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1