分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2020_2021学年新教材高中英语课时素养评价九Unit3DiverseCulturesReadingforWriting含解析新人教版必修第三册202103022135.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:383493
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:74KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 _2021 学年 新教材 高中英语 课时 素养 评价 Unit3DiverseCulturesReadingforWriting 解析 新人 必修 第三 202103022135
    资源描述:

    1、九Unit 3Reading for Writing . 单句语法填空1. The symptoms of first degree burns are dry, red and mildly (mild) swollen. 2. He took off his trousers and folded them neatly (neat). 3. He lived in a small settlement (settle) on the edge of the desert. 4. The bridge under construction (construct) is 300 meters

    2、 long. 5. We must provide good materials (material) for developing the students reading skills. 6. There were several expensive suits (suit) hanging in the shop windows. 7. The majority of our students have (has) never heard of the life of these native people. 8. Break eggs into a bowl, taking (take

    3、) care not to break the yolks(蛋黄). 9. My interests are many, to name but a few: painting, photography, music and reading. 10. I regret taking those weight-loss pills containing (contain) a harmful chemical that caused my liver to fail. . 完成句子1. 你可能在汤里放的盐太多了。(likely)Its likely that you added too much

    4、 salt to the soup. 2. 她有许多书, 但没有一本与历史有关。(定语从句)She has many books, none of which is about history. 3. 约翰坐在房间的后面, 和那个擅长数学的新来的人聊天。(分词作状语)John was seated at the back of the room, chatting to/with the newcomer, who was good at maths. 4. 造成事故的是路上的石头。(主语从句)What caused the accident were stones on the road.

    5、5. 有这么多人帮助我们, 我们最终战胜了这次疫情。(with复合结构)With so many people helping us, we finally defeated the epidemic. 6. 他不仅给歌曲写词, 也谱曲。(not only. . . but also. . . )Not only does he write the words to the songs, but he composes the music as well. . 阅读理解A“The grass looks greener on the other side of the fence. ” Tha

    6、ts an old saying in English. It means that other places often look better, more interesting than the place where you live. “Lets go to KFC for dinner and then watch some Japanese cartoons! ” We all know it: more and more Chinese kids love American and Japanese food and movies. Some people worry that

    7、 young Chinese are beginning to feel that way. They see young Chinese ignoring(忽视) Chinese culture and, instead, buying Japanese cartoon books, watching Republic of Korean soap operas and even celebrating western holidays. Foreign books and soap operas are good, but Chinese writers and actors are ju

    8、st as good. As for holidays, Christmas is nice, but it can never have the meaning for Chinese that the Spring Festival has, and the West has nothing to compare with the Mid-Autumn Festival. China has lots of cool things in its culture: calligraphy, Beijing Opera, quick meals on the streets. And lets

    9、 not forget the part of Chinese culture I like best: its friendliness. Not all countries are as warm as China. Its good to enjoy other cultures and learn from them, but they can never replace your own culture. Its good to look on the other side of the fence, but make sure you take a good long look.

    10、You will find that the grass isnt always greener. Although some people become worried about that, I dont think they should. Will we get more powerful without learning from other countries? Will Chinese people live more happily without American fast food? Besides, its fun to learn about different cul

    11、tures. Chinese kids can learn about other cultures and have fun, but they also need to learn more about their own culture. Be proud of Chinese culture and of being Chinese! 【文章大意】本文是一篇议论文。文章告诉我们不要盲目效仿他国文化, 而应认真领会中国文化的真谛。“那边的草并不总是比这边绿”。1. What do some people think of young Chinese? A. They are foolis

    12、h in learning our own culture. B. They are ignoring our own culture. C. They are interested in our own culture. D. They are hating our own culture. 【解析】选B。细节理解题。由第一段“They see young Chinese ignoring Chinese culture” 可知, 一些人认为中国的年轻人忽视了本国文化。2. In some young Chineses eyes, which of the following is not

    13、the “greener grass”? A. Japanese cartoon books. B. Republic of Korean soap operas. C. Christmas. D. The Mid-Autumn Festival. 【解析】选D。细节理解题。由第一段“instead, buying Japanese cartoon books, watching Republic of Korean soap operas and even celebrating western holidays. ”可知, 相反, 购买日本漫画书, 看韩国肥皂剧甚至庆祝西方节日。所以在一些

    14、中国年轻人的眼中, “外国的草更绿”的意思是外国的东西更好。中秋节是中国的传统节日, 不属于外国的东西。故在一些中国年轻人的眼里, D选项“中秋节”不是他们的最爱。3. In the authors opinion, what is the best feature of Chinese culture? A. Friendliness. B. Working hard. C. Bravery. D. Honesty. 【解析】选A。细节理解题。由第二段“And lets not forget the part of Chinese culture I like best: its frien

    15、dliness. ”可知, 我最热爱的中国文化特征是“友善”。所以在作者看来, 中国文化的最好的特征是友善。4. What is the best title for the passage? A. Chinese culture and western cultureB. Simple young ChineseC. That grass is not always greenerD. Interesting western culture【解析】选C。标题归纳题。通读全文可知, 短文通过探讨有些中国人盲目效仿他国文化而不认真领会中国文化的真谛这一现象, 告诉我们学习其他国家的文化固然很好,

    16、 但是我们不能让其代替自己的文化。“那边的草并不总是比这边绿”。BAmericans spend their free time in various ways(2020长春高一检测)America is a country of sports of hunting, fishing and swimming, and of team sports like baseball and football. Millions of Americans watch their favorite sports on television. They also like to play in commu

    17、nity orchestras, make their own films or recordings, go camping, visit museums, attend lectures, travel, garden, read, and join in hundreds of other activities. The people also enjoy building things for their homes, sewing their own clothes, even making their own photographs. They do these things fo

    18、r fun as well as for economy. But as much as Americans enjoy their free time, the country is at the same time a “self-improvement” country. More than 25 million adults continue their education, chiefly by going to school in the evening, during their own free time, at their own expense. Added to the

    19、time spent on personal activities, Americans a1so devote a great amount of their time to the varied needs of their communities. Many hospitals, schools, libraries, museums, parks, community centers, and organizations that assist the poor depend on the many hours citizens devote to these activities,

    20、often without any pay. Why do they do it? There are several answers. The idea of cooperating and sharing responsibility with one another for the benefit of all is as old as the country itself. When the country was first founded in 1776, it was necessary for the settlers to work together to live. The

    21、y had crossed dangerous seas and risked all they had in their struggle for political and religious freedom. There remains among many Americans a distrust of central government. People still prefer to do things themselves within their communities, rather than give the government more control. Sometim

    22、es people offer their time because they wish to accomplish something for which no money is paid, to do something that will be of benefit to the entire community. It is true that some people use their leisure because they are truly interested in the work; or they are learning from the experience. No

    23、matter what the reason is, hundreds of thousands of so-called leisure hours are put into hard, unpaid work on one or another community need. 【文章大意】本文讲述了美国人利用空余时间做各种活动, 尤其喜欢利用空余时间做一些公益活动。并分析了美国人喜欢相互合作分享责任的历史原因。5. Whats this passage mainly about? A. Why America is a country of sports. B. How Americans

    24、 spend their free time. C. Why America is a “self-improvement” country. D. How Americans are devoted to their community activities. 【解析】选B。主旨大意题。根据标题Americans spend their free time in various ways可知, 文章讲述了美国人以各种各样的方式度过他们的空余时间。6. The writer mentions the foundation of the country in order to indicate

    25、. A. the early history of AmericaB the American peoples determination to liveC. the reason for Americans willingness to cooperate and share responsibilityD. the American peoples love for freedom【解析】选C。推理判断题。根据文章倒数第三段可知, 当国家成立时, 人们为了生存必须联合起来, 也就是从国家成立起, 人们就愿意合作, 因此推断提到国家的建立是为了分析美国人喜欢合作的原因。7. Which of

    26、 the following best explains the meaning of the underlined word “leisure”? A. work timeB. energyC. effortD. spare time【解析】选D。词义猜测题。根据文章标题Americans spend their free time in various ways和多处提及的美国人喜欢利用业余时间相互帮助, 可知, leisure为“业余时间”的意思。8. What can we infer from the text? A. The first settlers left their ho

    27、metown for political and religious reasons. B. Many Americans dont trust the central government. C. American people enjoy building things for their homes just for fun. D. Americans continue their education at their own expense. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第三段的They had crossed dangerous seas . . . freedom. 可知,

    28、第一批殖民者离开家乡是因为政治和宗教原因。CChinese New Year has been welcomed in Britain with its biggest ever program of events and celebrations. From Londons Trafalgar Square to major cities across Britain, tens of thousands of British people have joined Chinese communities to celebrate the arrival of the Year of the

    29、Rooster. In Manchester there was a Dragon Parade (舞龙活动), led by a very impressive 54-meter long dragon, ending in Chinatown where there was traditional Chinese entertainment, more than 6, 000 lanterns, street food villages and a fireworks show. Celebrations also took place in Liverpool, Birmingham,

    30、Lake District, Durham, Edinburgh, Leeds and Newcastle. Academic Dr. Wu Kegang said that the Chinese New Year event in Britain “is now bigger than ever and it is growing every year. ”When Wu arrived in Britain 26 years ago from Guangdong, south China, the first thing he noticed was that Chinese New Y

    31、ear was celebrated mainly in towns and cities with big Chinese communities. “You would go to London Chinatown and join your countrymen to celebrate, or to Chinatowns in places like Liverpool and Manchester for events almost only held for Chinese people, ” Wu recalled. “Now it is so different, and we

    32、 are seeing local communities all over the country taking part alongside their own Chinese populations, ” he said. “It is clear to me that the celebrations will continue to grow in Britain. Chinese New Year has earned its place in the calendar of events in Britain, and is here to stay. ”【文章大意】本文是一篇说

    33、明文。文章介绍了中国的春节在英国不仅很受欢迎, 而且其受欢迎程度逐年递增。9. Where did the Dragon Parade take place? A. London. B. Liverpool. C. Manchester. D. Birmingham. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段的In Manchester there was a Dragon Parade . . . a fireworks show. 可知, 在曼彻斯特有一个舞龙活动, 由一条54米长的龙带领, 令人印象深刻, 在唐人街结束, 那里有传统的中国娱乐, 超过6000个灯笼, 街头小吃村和烟花表演。由

    34、此可知, 舞龙活动是发生在曼彻斯特。10. When Dr. Wu arrived in Britain 26 years ago, Chinese New Year was . A. celebrated mainly by Chinese communitiesB. celebrated by local communities all over the countryC. only celebrated in London, Liverpool and ManchesterD. celebrated by tens of thousands of British people with

    35、Chinese people【解析】选A。 细节理解题。根据第五段的When Wu arrived . . . communities. 可知, 26年前, 当吴从中国南方的广东来到英国时, 他注意到的第一件事就是中国新年主要在有大型华人社区的城镇庆祝。由此可知, 26年前, 中国新年主要在有大型华人社区的城镇庆祝。11. How does Dr. Wu think the Chinese New Year will develop in Britain? A. It will lose its attraction. B. It will become a British official

    36、holiday. C. More and more British people will join in the celebrations. D. It will become the most important in the calendar of events in Britain. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段的It is clear to me . . . to stay. 可知, 我很清楚, 庆祝活动在英国将继续增长。中国新年已经在英国的日历上赢得了一席之地, 并将一直持续下去。由此推知, 会有越来越多的英国人参加庆祝活动。12. What does this pass

    37、age mainly tell us? A. How Chinese New Year is celebrated in Britain. B. Where Chinese New Year is celebrated in Britain. C. Chinese culture is more attractive than British culture. D. Chinese New Year has become more and more popular in Britain. 【解析】选D。主旨大意题。文章开头介绍了在英国不同地方的人们都在庆祝中国的新年, 文章引用学者吴克刚博士的

    38、话, 指明英国的春节活动比以往任何时候都要盛大, 而且每年都在增长。由此可知, 本文主要介绍的是中国新年在英国变得越来越受欢迎。. 语法填空(2020沈阳高一检测)阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Helping others 1. (be) a good thing, because we can get some enjoyment out of it. So I 2. (firm) believe that participating in a volunteering activity can benefit us a lot. Firstly,

    39、 we can get a lot of life experience and gain 3. (skill) to help those in need. Secondly, we would make more friends and learn much knowledge. Then we can get well 4. (prepare) for our future. Thirdly, we may gain a special skill 5. can help us live better in 6. (challenge) conditions. And lastly, t

    40、aking such 7. activity means letting everyone in the world feel the existence of love and 8. (warm). Maybe we will know more about 9. the happiness is. So, try to become a volunteer and do our best to help others. I believe we can know more about ourselves and our 10. (wonder) future. 【文章大意】这是一篇记叙文。

    41、文章叙述的是参加志愿者活动给我们带来的好处。1. 【解析】is。考查主谓一致。句意: 帮助别人是一件好事, 因为我们可以从中得到一些乐趣。这是一个客观事实, 所以句子用一般现在时态, 且此处是动名词作主语, 后面的谓语动词用单数形式, 故填is。2. 【解析】firmly。考查副词。句意: 所以我坚信参加志愿者活动可以让我们受益匪浅。此处believe是动词, 由副词来修饰, 故填firmly。3. 【解析】skills。考查名词复数。句意: 首先我们可以获得很多生活经验和技能来帮助那些需要帮助的人。此处skill“技能”, 是可数名词, 这里的意思是“获得生活技能”, 所以要用名词复数, 故

    42、填skills。4. 【解析】prepared。考查过去分词。句意: 然后我们可以准备好我们的未来。此处get是连系动词, 相当于be动词, 后面用过去分词作表语, 故填prepared。5. 【解析】that/which。考查定语从句。句意: 我们可能会获得一种特殊的技能, 可以帮助我们在有挑战性的条件下更好地生活。此处skill是先行词, 指物, 后面的定语从句缺少主语, 故填that/which。6. 【解析】challenging。考查形容词作定语。句意: 我们可能会获得一种特殊的技能, 可以帮助我们在有挑战性的条件下更好地生活。此处conditions是名词, 由形容词来修饰, ch

    43、allenging“具有挑战性的”, 故填challenging。7. 【解析】an。考查不定冠词。句意: 参加这样的活动意味着让世界上的每个人都感受到爱和温暖的存在。此处activity“活动”是可数名词, 以元音音素开头, 在名词前加“an”表示“一”, 故填an。8. 【解析】warmth。考查名词。句意: 参加这样的活动意味着让世界上的每个人都感受到爱和温暖的存在。此处用名词和love并列, 故填warmth。9. 【解析】what。考查宾语从句。句意: 关于幸福是什么也许我们会知道得更多。此处about是介词, 后面是宾语从句, 从句缺少引导词, 且缺少表语, 所填词应该起双重作用,

    44、 故填what。10. 【解析】wonderful。考查形容词作定语。句意: 我相信我们可以更多地了解自己和我们美好的未来。此处future是名词, 由形容词来修饰, 故填wonderful。. 应用文写作假定你是李华, 你的英国朋友 Tim 想要在暑假时到中国旅游, 发邮件向你征求建议。请你回复一封邮件, 内容包括: 1. 推荐一个城市。2. 给出推荐理由。注意: 1. 词数80左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯。Dear Tim, _Yours, Li Hua【参考范文】Dear Tim, Glad to know youll spend your coming summer

    45、holiday in China. I think Beijing is the best choice. Beijing lies in the north of China and the climate is mild at this time of the year. You can find a variety of delicious food there, of which the most famous is the Beijing roast duck. Besides, there are many tourist attractions worth visiting, to name but a few, the Great Wall, the Summer Palace and the Forbidden City. I promise youll have a wonderful time in Beijing. Looking forward to your early reply. Yours, Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020_2021学年新教材高中英语课时素养评价九Unit3DiverseCulturesReadingforWriting含解析新人教版必修第三册202103022135.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383493.html
    相关资源 更多
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt
  • 体育英语之马拉松的历史.doc体育英语之马拉松的历史.doc
  • 2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1