2021新高考英语主题版一轮复习讲义:主题5 语言 阅读强化 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021新高考英语主题版一轮复习讲义:主题5语言 阅读强化 WORD版含解析 2021 新高 英语 主题 一轮 复习 讲义 语言 阅读 强化 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。Passage 1(2019湖北黄冈八模,A)Chinese Language and Culture Summer Camp in ChinaShanghai is the city which will present you how modernization meets tradition, and how western culture dances with eastern civilization. So it offers a best place for you to participate in Ch
2、inese language and culture summer camp.Interactive Chinese LessonsOur Chinese courses focus on developing speaking, listening, reading and writing skills in a well-balanced way, while each has its own focus. The teaching materials we use, offering 12 levels of classes, are written specially for our
3、program. For beginners, speaking and listening abilities will be stressed while for advanced level students, the course will develop in depth their skills in Chinese character recognition, long paragraph reading and writing, as well as fluent conversation.Small Size ClassesOur students come from all
4、 over the world, mostly between 11 and 17 years old, having different Chinese levels. They will accept level assessment on the first day of camp, and be placed into different groups according to their language fluency. In a small-class setting each student can receive individual attention from teach
5、ers and achieve best studying result.Traditional Culture CoursesWe provide various culture courses to help students to develop interest in traditional Chinese culture, which will benefit their language learning. The culture courses include:calligraphy, traditional brush painting, Chinese kung fu, ta
6、i chi, paper-cutting.Day CampDay camp is designed for participants who have a host family in Shanghai. Day camp runs from Monday to Sunday, between 8:30 and 17:00.The day camp package includes:Chinese classes in the morningsLunchCulture courses, field trips and sports activities in the afternoonsOth
7、ers:textbooks, studying materials, a camp life souvenirThe day camp package NOT includes:AccommodationDaily pick up and drop offBreakfast, dinnerField trips are optional.1.What is one of the summer camps features?A.Its teaching materials are regular and common textbooks.B.Every participant in the ca
8、mp has to finish 12 levels of classes.C.Beginners attend the class stressing character recognition.D.Students are placed into groups that meet their language fluency. 2.The summer camps traditional culture courses dont include.A.traditional brush paintingB.Chinese kung fuC.traditional Chinese cookin
9、gD.paper-cutting3.Which of the following descriptions about the day camp is TRUE?A.Everyone who attends day camp will receive a camp life souvenir.B.Participants in day camp can have breakfast, lunch and supper there.C.Field trips are an activity that everyone is supposed to participate in.D.Day cam
10、p is designed for participants who live in the summer camp.答案语篇解读本文为应用文。文章主要介绍了有关中国语言和文化的夏令营活动。1.D细节理解题。根据文中的and be placed into different groups according to their language fluency可知这次夏令营的特征之一是根据学生的语言流畅程度分组,故选D项。2.C细节理解题。根据文中的The culture courses include:calligraphy, traditional brush painting, Chine
11、se kung fu, tai chi, paper-cutting.可知这次夏令营的传统文化课程不包括传统的中国式烹饪,故选C项。3.A推理判断题。根据文中的Others:textbooks, studying materials, a camp life souvenir可知参加日间夏令营的每个人都可以得到一份夏令营生活纪念品,故选A项。Passage 2My wife and I owned two dogs that we had owned before we met and brought into the marriage. Her dog was a pit bull name
12、d Zack, and he hated me. When our daughter was born, I was worried that the pit bull would be dangerous to be around our young daughter. I warned my wife that the dog would have to go at the first sign of trouble. I said,“If he nips(啃咬)at the baby, hed go.” We brought our daughter home in a car seat
13、, and both dogs sniffed(嗅) and licked her, tails wagging. I had to pull Zack away from her because he wouldnt stop licking her. Zack immediately became my daughters protector, and when she was lying on a blanket on the floor, he always had to have one foot on the blanket. Zack loved my daughter extr
14、emely, and when she became a little older he always walked her to bed, and then slept on the bed with her. He somehow knew whenever it was time to go upstairs, and he would wait at the bottom of the stairs for her, and then follow her up to bed.Zack was poisoned by some neighbor kids, and we had one
15、 of the worst days of our lives. Watching my daughter say goodbye to him as he lay still on the kitchen floor, my wife and I were both sobbing.At 8:00 that night, my daughter walked to the stairs to go to bed. At that moment, all three of us realized what was about to happen. My daughter looked at h
16、er mother and me with a look of horror and panic. It was at that moment that my dog, Sam, which loved my daughter dearly, stood up, walked over to her, and nudged her with his head. He put his foot on the stairs, and looked up at her. They walked up to bed, with my daughter holding his neck tightly.
17、 For the next six years, until he died, Sam waited for her by the stairs each night.1.Why did the author pull Zack away from his daughter? A.Because Zack kept licking his daughter.B.Because Zack hated his daughter.C.Because his daughter was sensitive to dogs.D.Because his daughter was afraid of dogs
18、.2.After the death of the dog Zack, the daughter.A.felt very horrified and sadB.wanted to buy another dogC.asked her parents to sleep with herD.asked to stay with the other dog3.The underlined word “nudged” in Paragraph 5 can be replaced by “”.A.liftedB.lickedC.pushedD.pulled4.Whats the main idea of
19、 the passage?A.Dogs can be mans best friends.B.Its a natural thing that children like dogs.C.Parents should protect their children from dogs.D.Dogs sometimes may cause trouble for their owners.答案语篇解读这篇文章主要讲了作者的女儿在两只狗的呵护下长大,两只狗保护作者的女儿直到生命的最后一刻。1.A细节理解题。由第二段中的I had to pull Zack away from her because h
20、e wouldnt stop licking her.可知作者把Zack从他女儿身边拉开是因为Zack一直舔他的女儿,故选A项。2.A细节理解题。由倒数第二段中的My daughter looked at her mother and me with a look of horror and panic. 可知在Zack死后,作者的女儿感到恐慌和悲伤。故选A项。3.C词义猜测题。由倒数第二段中的He put his foot on the stairs, and looked up at her.可知Sam用它的头推她,所以“nudged”的意思是“推”,故选C。4.A主旨大意题。这篇文章主要
21、讲了作者的女儿在两只狗的呵护下长大,两只狗保护作者的女儿直到生命的最后一刻,所以这篇文章的主题思想是狗是人类最好的朋友。故选A项。Passage 3Half an hour into a cooking competition at Green Street Academy, Tyana Givens, 15, dipped a plastic spoon into a pot with tomatoes, bell peppers, onions, garlic and mushrooms over a burner in a science classroom. She and two o
22、ther students, Kalimah Ball and Maya Smith, were making meat sauce.The girls had spent the past five weeks learning how to grow their own produce using food computerstabletop greenhouses controlled by computer programsat Green Street Academy, a charter school in Baltimore. The course, which weaved l
23、essons together on programming, food systems and agriculture, ended with an “Iron Chef-style” cooking contest.With the help of instructor Melanie Shimano, the girls finished their contest successfully using the food they planted in the tabletop greenhouses. The tabletop greenhouses can control tempe
24、rature, light and water inside using the computer code that the students wrote by themselves. Shimano, a 26-year-old entrepreneur, piloted(试行)the course as part of Green Street Academys junior biotechnology class in the spring and will expand the program to other schools in the fall.“Technology is n
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383733.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
人教版语文选修《中国古代诗歌散文欣赏》课件:第二单元-登岳阳楼(共23张PPT) .ppt
