广东南澳县2015高考英语学生自练(9)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东 南澳县 2015 高考 英语 学生 答案
- 资源描述:
-
1、广东南澳县2015高考英语学生自练(9)及答案语法填空。阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为1625的相应位置上。A couple had been married for over 60 years. They shared everything, talked about everything and kept no secrets 16 each other except that the woman had a box in a drawer 17 she had cautioned h
2、er husband never to open or ask her about.Hed never thought about it ever since. One day 18 woman got very sick and the doctor, said she wouldnt recover. To sort out their affairs, the husband took down the box and 19 (bring) it to his wifes bedside. She agreed it was time that he should know 20 was
3、 in the box. 21 (open) it, he found two small table mats and a sum of money totaling $ 25,000. He asked her about the contents. “When we were to be married,” she said, “my grandma told me the secret of happy 22 (marry) was never to argue, and I should just keep quiet and make a mat 23 I got angry wi
4、th you.”The man was so 24 (move) that he had to fight back tears. She had only been angry with him twice in all those years of living and loving! “Honey,” he said, “that explains the mats, but what about the money? Where did it come from?”“Oh,” she said, “thats the money I made from selling 25 .”【参考
5、答案】语法填空(共10小题; 每小题1.5分,满分15分)16答案为from。 考查学生根据上下文准确使用介词的能力。17答案为that /which。 考查学生根据上下文正确使用定语从句引导词的能力。18答案为the。 考查学生正确使用冠词的能力。19答案为brought。 考查学生在语境中正确变化词形的能力。20答案为what。 考查学生在宾语从句中使用引导词的能力。21答案为Opening。 考查学生根据上下文使用非谓语动词的能力。22答案为marriage。 考查学生在语境中正确变化词形的能力。23答案为if/when。 考查学生根据上下文语境准确使用连接词的能力。24答案为moved
6、。 考查学生在上下文语境中准确使用过去分词的能力。25答案为them。 考查学生根据上下文正确使用代词的能力。阅读理解。From good reading we can derive pleasure, companionship, experience, and instruction. A good book may absorb our attention so completely that for the time being we forget our surroundings and even our identity. Reading good books is one of
7、the greatest pleasures in life. It increases our contentment when we are cheerful, and lessens our troubles when we are sad. Whatever may be our main purpose in reading, our contact with good books should never fail to give us enjoyment and satisfaction.With a good book in our hands we need never be
8、 lonely. Whether the characters portrayed are taken from real life or are purely imaginary, they may become our companions and friends. In the pages of books we can walk with the wise and the good of all lands and all times. The people we meet in books may delight us either because they resemble hum
9、an friends whom we hold 高考资源网 or because they present unfamiliar types whom we are glad to welcome as new acquaintances. Our human friends sometimes may bore us, but the friends we make in books need never weary us with their company. By turning the page we can dismiss them without any fear of hurti
10、ng their feelings. When human friends desert us, good books are always ready to give us friendship, sympathy, and encouragement. One of the most valuable gifts bestowed by books is experience. Few of us can travel far from home or have a wide range of experiences, but all of us can lead varied lives
11、 through the pages of books. Whether we wish to escape from the seemingly dull realities of everyday life or whether we long to visit some far-off place, a book will help us when nothing else can. To travel by book we need no bank account to pay our way; no airship or ocean liner or stream-lined tra
12、in to transport us; no passport to enter the land of our hearts desire. Through books we may get the thrill of hazardous adventure without danger. We can climb lofty mountains, brave the perils of an Antarctic winter, or cross the scorching sands of the desert, all without hardship. In books we may
13、visit the studios of Hollywood; we may mingle with the gay throngs of the Paris boulevards; we may join the picturesque peasants in an Alpine village or the kindly natives on a South Sea island. Indeed, through books the whole world is ours for the asking. The possibilities of our literary experienc
14、es are almost unlimited. The beauties of nature, the enjoyment of music, the treasures of art, the triumphs of architecture, the marvels of engineering, are all open to the wonder and enjoyment of those who read.16. Why is it that we sometimes forget our surroundings and even our identity while read
15、ing?A. No one has come to disturb you. B. Everything is so quiet and calm around you.C. The book you are reading is so interesting and attractive.D. Your book is overdue; you are finishing it at a very fast speed.17. How would you account for the fact that people like their acquaintances in books ev
16、en more?A. They resemble human friends exactly. B. They are unfamiliar types we like.C. They never desert us.D. They never hurt our feelings.18. Which of the following is true?A. Your wish to visit some far-off place can be realized through the pages of the books. B. To escape from the dull realitie
17、s of everyday life you should take up reading. C. Books can always help you to live a colourful life. D. You may obtain valuable experience from reading good books.19. The word “weary” means _. A. “to attract someones attention”B. “to distract someones attention” C. “to make someone very tired”D. “t
18、o make someone interested”20. “. the whole world is ours for the asking” implies that _.A. in books the world is more accessible to usB. we can ask to go anywhere in the worldC. we can make a claim to everything in this worldD. we can make a round-the-world trip free of charge (D)本书主要讲读好书的益处。C 细节理解题
19、。由第一段第二句(absorb our attention completely)可知。C 推理判断题。由第二段第五、六和七句可知。D 细节理解题。由第二段第八句One of the most valuable gifts bestowed by books is experience.可知。C 猜测词义题。由两个分句的转折关系可知never weary应与bore反义,即weary与bore同义,都是“使人疲倦/厌烦”之意。A 推理判断题。由该句所处的语境可推知。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASelf-employed private
20、physicians who charge a fee for each patient visit are the foundation of medical practice in the United States. Most physicians have a contract relationship with one or more hospitals in the community. They send their patients to this hospital, which usually charges patients according to the number
21、of days they stay and the facilities(operating room, tests, medicines that they use). Some hospitals belong to a city, a state or, in the case of veterans hospitals, a federal government agency. Others are operated by religious orders(教会) or other non-profit groups.Some medical doctors are on salary
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
8《池子与河流》教学课件-部编版小学语文三年级下册.pptx
