分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020_2021学年高中英语Unit1GreatScientistsSectionⅠWarming_upPre_readingReading.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:383980
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:2.35MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 _2021 学年 高中英语 Unit1GreatScientistsSection Warming_upPre_readingReading
    资源描述:

    1、Section Warmingup Prereading Reading & Comprehending练案1单词拼写1Kindness is one of the young English teachers _characteristics_ (特征)2If a doctor c _ures_ someones illness,he makes the person well again.3Dont jump to the c _onclusion_ before you make a careful investigation.4How many people _attended_ (参

    2、加 )your sisters wedding yesterday?5They _suspect/suspected_ (怀疑) me of having a hand in the affair.6No one could _foresee_ (预见)ones own future accurately.7If you _analyse_ (分析)something,you consider it carefully or use some methods in order to fully understand it.8We should not _expose_ (暴露)our chil

    3、dren to horrors.9We d _efeated_ the team last Sunday and finally won the match.10Some birth defects are _linked_ (联系)to smoking during pregnancy.选词填空be exposed to,draw a conclusion,be ready to,put forward,be absorbed in,be to blame,link.to,look into,every time,find out1. I _was absorbed in_ the book

    4、 so that I didnt hear you come in.2The idea you _put forward_ at the meeting yesterday is more practical than his.3The public want to know who _is to blame_ for the accident.4The doctor examined the patient carefully and then _drew a conclusion_.5It is very dangerous to _be exposed to_ patients with

    5、 Ebola viruses(埃博拉病毒)without any protection.6He took a glance at the back of the book to _find out_ the answers to the questions.7If you behave so foolishly,you must _be ready to_ take the consequences.8 _Every time_ Kobe visits China,he receives a warm welcome from his Chinese fans.9Is smoking _lin

    6、ked to_ lung cancer?10The police promised to _look into_ the accident.完成句子1Over the years several important theories have been _put forward_ (提出)by the professor.2He _is expert in/at_ (精通)training animals because of his work experience in the zoo.3We may safely _draw a conclusion_ (得出结论)that a partt

    7、ime job can produce a farreaching impact on students.4The doctor who _has cured him of his illness_ (治好了他的病)is very experienced and enjoys high reputation in the city.5At that time, the police _suspected him of_ (怀疑他)having stolen the money.6If children _are exposed to_ (接触到)the English environment,

    8、 it is easier for them to learn English well.7It is known to us that study must _be linked to_ (与联系起来)practice.8As we all know, water and salt _are absorbed into_ (被吸收进)our blood stream.阅读理解Marie Curies,born in Sklodovka,Poland in 1876,led a hard life as a girl.Her parents,both teachers,had small sa

    9、laries and were quite poor,especially after her mother stopped teaching to raise five children and take care of her poor health.Maries mother suffered from tuberculosis (肺结核) and died of it when Marie was ten.When Marie was small,she showed great interest in science.She loved to study and hoped to b

    10、ecome a scientist when she grew up.Her parents encouraged her interest in science.Excellent as she was in her studies,she couldnt go on with the advanced education she needed because Poland was then ruled by Russia and women were not permitted to go to college.In order to continue her education,she

    11、smoothed away many difficulties and entered Paris University,where she lived a simple life and studied hard,so she graduated with the highest grades in her class.After graduation she was engaged in scientific research in Paris University.There she met Pierre Curie,whom she married.Pierre joined her

    12、in her research into an unknown phenomenon “radiation”,which a certain scientist had declared that uranium gave off.The Curies spent several years trying their best to find the element that produced radiation.Finally they succeeded in 1902.Marie Curie won two Nobel Prizes,one for physics in 1906,tog

    13、ether with her husband and another scientist; the other for chemistry herself in 1911.Madame Curie was a scientist of great achievement,and the first woman ever to be honored in the Nobel Prize history.文章大意:本文主要介绍了居里夫人的人生中的一些重要的事情。1When Marie was young,her family became poorer because _C_.Athe famil

    14、y had five childrenBMaries father had a small salaryCMaries mother gave up her jobDthe family was cruelly taxed by the Russians解析:细节理解题。由第一段第二句可知,玛丽的妈妈放弃了工作来抚养五个孩子和照顾自己身体的时候家里更贫穷了。2Marie couldnt continue the advanced education because _D_.Ashe wanted to help her father to support the familyBher fath

    15、er couldnt afford to send her to collegeCher grades were very poorDcolleges in Poland would not take women as students then解析:细节理解题。 由第二段最后一句可以得出答案。3The fact that proves she was the best student in her class is that _B_.Ashe smoothed away many difficulties and entered Paris UniversityBher grades wer

    16、e the highest in her classCshe did research work after her graduationDshe won the Nobel Prize finally解析:推理判断题。 由第三段可知,她毕业时的分数是班上最高的,由此可知,这个事实可以表明她是班上最棒的学生。4The best title for this passage is _A_.ABrief(简短的) Account(叙述 )of Madame Curies LifeBMadame Curie and RadiumCMarie Curies ChildhoodDMadame Curie

    17、s Interest Science解析:标题归纳题。本文主要介绍了居里夫人的人生中一些重要的事情。七选五(2019唐山一中月考)I live in Japan, where electronic items are a way of life, so it is no surprise that many students carry these little electronic dictionaries.Edictionaries may be lighter and compacter (简洁的) than any paper dictionary.1. _C_ However, to

    18、 me, these are pretty much the limits to their advantages.I think Edictionaries should be limited in their use in classrooms.2. _G_ Edictionaries are much more expensive.In Japan, they cost as little as 10,000 yen (US$100) much as 40,000 yen, depending on how many functions you want and depending on

    19、 how fashionable you are.My trusty Random House paper dictionary is copyrighted at 1995, cost me a mere US$12.95 plus tax.Edictionaries are more easily broken or damaged.Drop your paper dictionary.Go ahead.Hold it above your head and drop it.3. _A_ Edictionaries need batteries.Batteries are temperat

    20、ure sensitive.Batteries cost money, too.Edictionaries have keypads.Typing in the spelling of a word is harder and more time consuming than looking through pages and using the index at the top of each page.4 _B_ Sound.Little devices beep (嘟嘟声) when you press the buttons, but it is very disturbing to

    21、some people in a classroom situation or library.Finally, lets consider making corrections or additions.No dictionary is perfect, paper version or electronic.However, when you find something youd like to change in the Edictionary, you cant do anything about it.You can pencil in some notes with the pa

    22、per type.Similarly, if you learn a word that isnt in the dictionary, a few notes of a pencil make it easy to increase its memory capacity.5. _D_ And, for those students whose habit is to mark certain words with a highlight pen for ease of future reference, again, the paper dictionary wins out.ANow,

    23、try this with any lightweight plastic Edictionary, and youll be picking up the pieces.BLet me add a statement about one that really troubles me.CThey may even contain more words and expressions.DBut it is impossible to do so with a keypad model.EThat huge, heavy paper dictionary that you see in your

    24、 library looks like a building block in size and weight.FEdictionaries have advantages as well as disadvantages.GLets take a look at the following reasons.文章大意:本文主要介绍了作者对“电子词典优缺点”的看法。1解析:上文提示“电子词典可能比任何纸质词典都更轻、更简便。”承接上文,C项“They may even contain more words and expressions.(它们甚至可能包含更多的单词和短语。)”切题。上句的lig

    25、hter and compacter与该项中的even和more相吻合。故选C。2解析:上文提示“我认为电子词典应该限制在课堂上使用。”承接上文,G项“Lets take a look at the following reasons.(让我们来看看以下的理由。)”切题。该项起承上启下的作用,即说明上句的理由,又引出下文。故选G。3解析:上文提示“电子词典更容易破损。扔掉你的纸质字典。继续去做吧。把它举过头顶,扔下。”承接上文,A项“Now, try this with any lightweight plastic Edictionary, and youll be picking up t

    26、he pieces.(现在,用任何一种轻便的塑料电子词典来尝试一下,你就会在捡起碎片。)”切题。该项与上文“电子词典更容易破损”相吻合。故选A。4解析:下文提示“声音。当你按下按钮时,小设备会发出哔哔声,但是在教室或图书馆里,这对一些人来说是非常令人不安的。”承接下文,B项“Let me add a statement about one that really troubles me.(让我补充一个关于一个真正困扰我的问题的陈述。)”切题。该项中的troubles me与下文中的Sound吻合。故选B。5解析:上文提示“同样地,如果你学习了一个不在字典里 单词,铅笔的一些笔记可以很容易地增加

    27、它的记忆容量。”承接上文,D项“But it is impossible to do so with a keypad model.(但是用键盘模型是不可能做到的。)”切题。该项中的But表示前后是一种转折关系,将上下句紧密连在一起。故选D。.完形填空Do you think you have what it takes to be a successful scientist? A successful scientist is generally a good observer.He makes full 1. _A_ of the facts he observes.He doesnt

    28、accept ideas which are not 2. _B_ on obvious facts, and therefore 3. _A_ to accept authority as the only reason for truth.He always checks ideas 4. _B_ and does experiments to prove them.The rise of modern science may perhaps be considered to 5. _A_ as far back as the time of Roger Bacon, the wonder

    29、ful philosopher of Oxford, who lived between the years 1214 and 1292. He was probably the first in the Middle Ages to 6. _C_ that we should learn science 7. _D_ observing and experimenting on the things around us, and he himself 8. _B_ many important truths.Galileo(15641642), 9. _A_,_who lived more

    30、than 300 years later, was the greatest of several great men in Italy, France, Germany, and England, who began to show how many important 10. _A_ could be discovered by observation by degrees.Before Galileo,learned men believed that large bodies 11. _B_ more rapidly towards the earth than small ones,

    31、 12. _B_ Aristotle said so.But Galileo, going to the 13. _C_ of the Leaning Tower of Pisa, let fall two 14. _D_ stones and proved Aristotle was wrong.It is Galileos 15. _A_ of going direct to nature, and proving our 16. _B_ and theories by experiment, that has17. _A_ all the discoveries of modern sc

    32、ience.What 18. _A_ those people good scientists? From the example of Galileo, we know clearly that 19. _B_ scientists are those whose observations have 20. _C_ better results.文章大意:一个科学家应该是一个很好的观察者,不能盲目相信他人,应该通过观察和实验来获得正确的观点和理论。1Ause Bsense Cspeed Dtrust解析:根据语境可知此处是make full use of“充分利用,充分使用”这一固定词组。2

    33、AreliedBbased Cinsisted Dcentered解析:根据该空前的“He doesnt accept ideas”和后面的“on obvious facts”可知,此处是be based on这个固定词组,表示“以为基础,基于”。3ArefusesBdesires Cintends Dregrets解析:由空前的“doesnt accept”和“and therefore”可知,此处应选refuses。4Acasually Bcarefully Cquickly Dprivately解析:结合语境“He always checks ideas”和后面的“and does ex

    34、periments to prove them”可知,此处表示仔细地核查想法。5AdateBkeep Clook Dcome解析:由下文的“the years 1214 and 1292”可知,现代科学的兴起可以追溯到很早的时期。date back是一个固定词组,意为“追溯到”。6Acommand Bsuspect Csuggest Dconclude解析:根据空后的内容可知,这里应是Roger Bacon提出的建议。故选C项。7AinBwith Con Dby解析:根据后面的“observing and experimenting on the things around us”可知,此处表

    35、示通过观察我们周围的事物并做实验,因此选D项。8AbroughtBdiscovered Chandled Dannounced解析:结合空后的“many important truths”可知,他本人发现了很多重要的真理。9Ahowever Btherefore Cseldom Dnever解析:上文说Roger Bacon也许是中世纪第一个建议通过观察和实验的方式来学习科学,此处表示转折,然而,伽利略是几个伟大的人物中最伟大的一个。故选A。10AtruthsBproblems CinvestigationsDsubjects解析:由空后的“could be discovered by obs

    36、ervation”可知,很多真理可以通过观察而被发现。truth“事实,真理”。上文中的many important truths也是提示。11Athrew Bfell Cran Drolled解析:根据下文中的“let fall”可知,空处应选fell。12Aalthough Bbecause Cwhen Dif解析:根据“Aristotle said so”的意思可知,这里表示因为亚里士多德是这样说的。13Aplace Bfoot Ctop Dceiling解析:结合空后的“of the Leaning Tower of Pisa,let fall two _14_ stones”可知,伽

    37、利略跑到了比萨斜塔的塔顶。14AbigBsmall Csimilar Dunequal解析:根据前文和后面的“stones and proved Aristotle was wrong”可知,此处表示使用了两块不同重量的石头,因此选unequal“不相等的”。15Aspirit Bskill Ctheory Dwish解析:由后面的“of going direct to nature”可知,此处表示科学精神(spirit)。16AplansBopinions Cworld Dability解析:与后面“and theories by experiment”中的theories呼应,此处表示通过

    38、实验证明我们的观点和理论。17Aled toBturned to Cset up Dput forward解析:这里是说正是伽利略的这种精神使得现代科学能有发现。结合语境,应选A项。18Amakes Bprevents CconsidersDpromises解析:结合下文中的“scientists are those.”可知,此处是说“什么使这些人成为好的科学家”。19Areasonable Bsuccessful Cexpert Dsensitive解析:结合上文中所举的例子我们可以清楚地知道,成功的(successful)科学家是他们的观察已经创造(produced)了更好的结果的人。20Aforeseen Brejected CproducedDchallenged解析:参见上题解析。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020_2021学年高中英语Unit1GreatScientistsSectionⅠWarming_upPre_readingReading.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383980.html
    相关资源 更多
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc
  • 人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt
  • 人教版英语八年级Unit4What.ppt人教版英语八年级Unit4What.ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1