2020_2021学年高中英语单元综合检测1Unit1Gettingalongwithothers牛津译林版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 单元 综合 检测 Unit1Gettingalongwithothers 牛津 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一)Unit 1Getting along with others(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ALiving and dealing with kids can be a tough job these days, but living and dealing with parents can be even tougher.If I have learned anything in my 18 years, it is communication that is very important, both when
2、you disagree and when you get along.With any relationship, you need to let others know how you are feeling.If you are not able to communicate, you drift apart.When you are mad at your parents, or anyone else, not talking to them doesnt solve anything.Communication begins with the concerns of another
3、.It means that you cant just come home from school, go up to your room and ignore everyone.Even if you just say and see how their day was for five minutes, it is better than nothing.If you looked up the word “communication” in a dictionary, it would say “the exchange of ideas, the conveyance of info
4、rmation,correspondence (通信),means of communication: a letter or a message”To maintain a good relationship, you must keep communication strong.Let people know how you feel, even if its just by writing a note.When dealing with parents, you always have to make them feel good about how they are doing as
5、 a parent.If you are trying to make them see something as you see it, tell them that youll listen to what they have to say, but ask them politely to listen to you.Yelling or walking away only makes the situation worse.This is an example: one night, Sophie went to a street party with her friends.She
6、knew she had to be home by midnight after the fireworks, but she didnt feel she could just ask to go home.That would be rude.After all, they had been nice enough to take her along with them.Needless to say, she was late getting home.Her parents were mad at first, but when Sophie explained why she wa
7、s late, they werent as mad and let the incident go.Communication is the key factor here.If Sophies parents had not been willing to listen, Sophie would have been in a lot of trouble.Communication isnt a oneway deal: it goes both ways.Just remember: if you get into a situation like Sophies, tell the
8、other person how you feellistening is the key factor to communication.【语篇解读】交流与沟通是父母与孩子之间的一个长久话题,只是在面对时,我们的处理方式往往不够冷静,其实只要相互理解多问一下原因,另一方能够冷静的解释,一切都能解决的,文章中的这个例子就是最好的证明。生活中何常不是如此。1What is the main idea of the second paragraph?AThe disagreement between generations.BThe importance of communication.CThe
9、 great importance of keeping silent.DThe necessity of making your feeling known.B细节理解题。“If you are not able to communicate”句意:如果你不能交流沟通。前文提出了相关点,从这句就能分析出后句,如果你不能交流沟通,你就会与他人有距离, you drift apart与其他人有距离。故选B。2When parents and children are in communication, the key to a happy relationship is that Aparent
10、s should listen to their childrenBchildren should always obey their parentsCparents and children should not yell or ignoreDequality plays a part in family communicationD推理判断题。根据第五段“When dealing with parents, you always have to make them feel good about how they are doing as a parent.If you are tryin
11、g to make them see something as you see it, tell them that youll listen to what they have to say, but ask them politely to listen to you.”可知父母和孩子交流的时候,他们应该是平等的。故选D。3What does the example in this passage prove?A. Sophies parents did a good job in listening to her.BChildren should first explain themse
12、lves to their parents.CCommunication is the solution to misunderstanding.DParents would be mad at their childrens returning home late.C细节理解题。以Sophie的故事来说明交流沟通的重要性,“Communication is the key factor here.If Sophies parents had not been willing to listen, Sophie would have been in a lot of trouble.Commu
13、nication isnt a oneway deal: it goes both ways.”可知,沟通是误会的解决之道。故选C。4What can we learn from the passage?AWalk away instead of yelling if communication fails.BIt is better to say “Hi” to others than say nothing.CTalking is more important than listening in communication.DYou should feel good about yours
14、elf when communicating.B推理判断题。根据第三段“Communication begins with the concerns of another.It means that you cant just come home from school, go up to your room and ignore everyone.Even if you just say and see how their day was for five minutes, it is better than nothing.”可知,与其不说话,不如对别人说声“嗨”。故选B。BPeople
15、seem to have a natural need for friends and with good reason.Friends increase your enjoyment of life and relieve feelings of loneliness.They even can help reduce stress and improve your health.Having good friends is especially helpful when you are going through any kind of hard time such as when you
16、 are experiencing anxiety,panic attacks,or depression.When you are with good friends you feel good about yourself,and you are glad to be with them.A friend is someone whoyou like,respect,and trust,and who likes,respects and trusts youdoesnt always understand you,but accepts and likes you as you are,
17、even as you grow and changeallows you the space to change,grow,make decisions,and even make mistakeslistens to you and shares with you both the good times and the bad timesrespects your need for secrets,so you can tell them anythinglets you freely express your feelings and emotions without judging,t
18、easing,or criticizing youaccepts the limitations you have put on yourself and helps you to remove themA person once said,“Friendship is a continuing source of bonding(连接),releasing,and creating in yourself and with the other person.There is an emotional bond between the two people.”A good friend or
19、supporter may or may not be the same age or the same sex as you,and may not have the same educational,cultural,or religious background,or share interests that are similar to yours.Friendships also have different depths.Some are closer to the heart and some more superficial,but theyre all useful and
20、good.【语篇解读】文章主要讲好朋友在生活中所起的作用,友谊是两个人之间的情感桥梁,不分种族、性别和宗教。5Which of the following is NOT a function of a friend?AHe brings you some happiness.BHe helps you feel less lonely.CHe helps you get over the difficulties.DHe helps you cheat on the exam.D细节理解题。根据第一段中的“Friends increase your enjoyment of life and
21、relieve feelings of loneliness.They even can help reduce stress and improve your health.Having good friends is especially helpful when you are going through any kind of hard time such as when you are experiencing anxiety,panic attacks,or depression.”可知,朋友可以增加生活的乐趣,减少孤独,减轻压力,改善健康,度过困难的时光,故没有提到D项。6The
22、 underlined word “superficial” means AdeepBhardCshallowDcloseC词义猜测题。根据最后一段中的“Friendships also have different depths.Some are closer to the heart and some more superficial,but theyre all useful and good.”可知,友谊有不同的深度,有些会贴近内心,有些会很浅,但他们都是有用的都是好的,故选C项。7Which is the best title for the passage?AA Friend in
23、 Need Is A Friend IndeedBWhat Kind of Person A Friend Should BeCTo Be A Good FriendDHow To Get on with Your FriendB主旨大意题。文章在讲好朋友在生活中所起的作用,友谊是两个人之间的情感桥梁,不分种族、不分性别、宗教,故B项更符合文意。COne morning, I stepped out of bed and put my feet on the floor.Suddenly, a mean little man jumped out from under the bed and
24、stabbed(刺,扎) an ice pick (碎冰锥) through my left foot.Figuratively speaking, yes.I took another step and he stabbed it again.This went on all day.Step, stab, scream.Over the next few days, I started limping (跛行)My whole body hurt.Even my hair.I kept thinking that the little man would get tired of stab
25、bing me and go pick on somebody else.We often take things for granted until we lose them or they start to hurt.My brother deals with pain every day.Hes also blind and suffers from cerebral palsy(脑瘫), needs a walker to walk, doesnt take much for granted.I had to wonder: What would he think about my f
26、oot?Finally, after a week of pain, I went to see a very nice foot doctor. The doctor studied my foot, took Xrays, shook his head, and said the little mans name:Arthur it is, or Arthritis(关节炎)I knew it well.Id often heard it hissed angrily by my grandparents and parents, all attacked by Arthurs ice p
27、ick when they got older.“Wait,” I said.“Doesnt Arthur usually just pick on old people?”The doctor smiled, looking at my chart.“How old are you?”I gave him a look.“Never mind,” I said.“Can you fix it?”“Well,”he said,“we can try.”He listed several options and I chose the injection(打针)It didnt hurt muc
28、h.Not half as much as the ice pick.That was yesterday. This morning, I awoke, took a few careful steps and.hallelujah! It hurt just a bit, but no ice pick.I looked under the bed.No sign of Arthur.Maybe he was hiding in the closet, waiting for another day.But for now, he was gone, and I was grateful.
29、My mind began to race with plans to do all the things Id been putting off for days:unpack, clean the house, wash my hair.Then it hit me.Another stab.Not in my foot.In my heart. I remembered that I hadnt called my brother in a long time.Its easy to take some things for granted.But it should never be
30、the people we love.【语篇解读】这是一篇社会生活类文章。文章以自己脚疼为例,告诉我们,生活中,我们会认为很多东西都是理所当然的,一直到我们失去它们。所以,我们应该时刻关爱我们所爱的人。8Why didnt the author go to see the doctor for the first week?A. Because she was afraid that her brother would laugh at her.BBecause she thought it was too cold to step out of her room.CBecause she e
31、xpected that the pain would gradually disappear.DBecause she believed that she could endure the pain like her brother did.C推理判断题。由第三段中的最后两句可知,作者一直认为疼痛会慢慢从自己身上消失,疼痛慢慢消失是理所当然的,所以她第一周一直没有去看医生。故C选项切题。9Who had a disease that was different from the other people mentioned?AThe author.BThe authors brother.C
32、The authors parents.DThe authors grandparents.B细节理解题。由第四段中的“Hes also blind and suffers from cerebral palsy(脑瘫)”可知,作者的弟弟眼睛看不见,患有脑瘫。由第五、六段中的“The doctor.said the little mans name:Arthur it is,or Arthritis.Id often heard it hissed angrily by my grandparents and parents”可知,作者、作者的祖父母,父母都患有关节炎,故作者弟弟的病和别人的病
33、不一样。B选项切题。10After having the injection, the author Afelt regretful because it hurt so muchBwas first satisfied with her recoveryCfelt better but could still feel the “ice pick”painDwas busy with housework that had been delayed for daysB细节理解题。由倒数第三段中的二、三、四句内容可知,作者进行了注射治疗后的第二天,疼痛感消失了很多,作者很感激,由此可知,作者对治
34、疗结果是满意的。故B选项切题。11From her experience of Arthritis, the author learned that Aa stabbing pain in the heart is as painful as one in the foot Bpeople who help us relieve pain should be thanked properly Cwe should always remember to show our love to those we love Dwe should never take for granted the pai
35、n we experience in lifeC推理判断题。作者由自己的脚疼痛进行治疗的前后感受得出结论:Its easy to take some things for granted.But it should never be the people we love.即我们很容易认为一些事情是理所当然的。但是,这一点不适用于我们所爱的人,我们应该时刻关心自己所爱的人。故C选项切题。DThe media provides us with the observations and experiences from which we build up our personal understan
36、ding of the world and how it works.Much of our view of reality is based on media messages.The media,to a great extent,gives us our sense of reality.Freedom of the media carries with it certain responsibilities of honesty,fairness,accuracy and accountability.The power of the media to create and destr
37、oy human values comes with great responsibility. The media is powerful in the political system,having great influence on politics and on forming social change.The power is to decide who will communicate what to whom.Television can greatly influence the election of a national leader on the basis of h
38、is or her image.Professional journalists do have a code of ethics(道德标准)Journalists make a judgment about whats safe and appropriate to report,which often involves difficult choices.German sociologist Max Weber distinguishes between“ethics of conviction”and “ethics of responsibility”According to the
39、latter (ethics of responsibility),journalists must take into account the foreseeable consequences of their reporting,and the impact it will have on society.The former,on the other hand,asks journalists to tell the truth,regardless of the consequences.According to Weber,both ideas of ethics should be
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384168.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
