2020_2021学年高中英语单元综合检测3含解析牛津译林版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 单元 综合 检测 解析 牛津 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)ASome people dont mind being fat.Other people can keep slim without any effort.But a lot of people do put on too much weight and dont like it.The question is:what can they do about it?Some believe exercise can be helpful.But the trouble is that it only makes you want
2、 to eat more.You might sweat off(因出汗而减轻)a couple of pounds by playing tennis or climbing the mountain,but you put it all back on again with a big steak or bread and jam.A helpful way is foodchoosing.But what sort of food should you choose?Some believe that the less they eat,the slimmer they will be.
3、They dont eat anything until they become weak with hunger.Some stick to milk and bananas.Youll find you need a lot of bananas,and unless you live where they grow,they arent cheap.Another theory says that if you eat things like hardboiled eggs,apples with their skins on,and lean meat which are hard f
4、or your stomach to digest,the more you eat,the thinner you get.This is because you use up the fat in your body to get the energy to digest the food.For most of us these methods are too extreme(极端的).The simplest way is just to cut down on the carbohydrates;that means not eating bread,potatoes,cakes,s
5、ugar,rice,and so on and eating anything else you like.Its straightforward and often quite effective.Still others like to be more scientific.They are calorie counters.They get a table which tells them that,for example,100 grams of roast leg of lamb gives you 330 calories and a 50gram helping(一份食物)of
6、Yorkshire pudding gives you 130 calories.【语篇解读】本文主要介绍了各种不同的减肥方法。1There seems nothing wrong with exercise EXCEPT that Ait makes you sweatBits hard workCit tires you outDit makes you eat moreD细节理解题。由第一段第六句“But the trouble is that it only makes you want to eat more.”可知,应选D项。2The practical method sugges
7、ted in this passage means Asticking to bananasBnot eating many carbohydratesCeating things that are hard to digestDeating as little as possibleB细节理解题。由第三段第二句可知,B项是正确的。3A calorie is a unit of AweightBpowerCelectricity DheatD推理判断题。从最后一段可以推断出calorie是热量单位。4Which of the following do you think is the best
8、 title of the passage?AVarious Ways Of Losing WeightBDont Eat Too MuchCWays To Keep FitDFood And HealthA标题归纳题。综观全文可知文章主要介绍的是各种不同的减肥方法,故答案为A。BEven though one out of three American children live within a mile of their school,almost not half of those students often bike or walk to class,scientists repo
9、rt.Children who live in the South,in country areas,or who have collegeeducated parents,are among those least likely to bike or walk to school,notes the report,which is published in the July issue(期号)of the American Journal of Preventive Medicine.Sarah Martin and her workmates at the US Centers for D
10、isease Control and Prevention(CDC)studied materials from more than 7,000 children between 9 and 15 years of age.They found that almost 35 percent of the children lived within one mile of their schools.Children between 11 and 13 years old were more likely to walk or bike than 9yearolds.Children whose
11、 parents had a high school education were more likely to bike or walk than children with collegeeducated parents.“The majority of children are missing an opportunity to increase daily physical activity,”Martin said in a prepared statement.According to the CDC,nearly one in five(18.8 percent)children
12、 between 6 and 11 years old are overweight.Increased daily physical activity is one of the methods the CDC gives to help deal with obesity(肥胖)in children.Martin said that there are all kinds of reasons why children in city areas might be more likely to bike or walk.They said the fact is that schools
13、 may be in mixeduse neighbourhoods where it is more possible to bike or walk,compared with other places where there may be fewer safe sidewalks.【语篇解读】导致现在学生肥胖的原因之一是运动量过小。即使在那些家距离学校一英里之内的学生当中,也只有不到一半的学生走路或骑自行车去上学。5Sarah Martin and her workmates found that Ayounger children would like to bike or walk
14、to schoolBolder children are much stronger than the younger childrenCkids whose parents received high education walk moreDsome children are becoming much lazier than othersC细节理解题。由第四段的最后一句可得出,父母接受教育程度越高,走路或骑自行车上学的孩子越多。6According to the CDC,many children are overweight because they Aeat too much ever
15、y dayBhave unhealthy mealsCare too busy to travelDtake less physical activitiesD细节理解题。由第六段的最后一句可知,孩子们肥胖的真正的原因是运动太少,增加体育运动是减肥的方式之一。7From the passage,we can infer that Achildren should receive a better educationBsome children dont bike or walk because there are fewer safe sidewalksCit is unnecessary f
16、or children to walk to schoolDchildren in country areas have more chance to bike or walk than those in citiesB推理判断题。由最后一段可知,城区的孩子更有可能走着或骑自行车去上学的前提之一是有安全的人行道。8. What section of a newspaper may this passage be taken from?AEducation.BCulture.CSports. DHealth.D文章出处题。整篇文章的中心议题是造成孩子们肥胖的原因,故应该属于health(健康栏目
17、)。COur lifestyles today are very busy.We have family,school,sports,entertainment and social activities to fit into a time that seems never enough.We need to be healthy to meet the demands of daily life.But what does it mean to have a healthy lifestyle?To have a healthy lifestyle,we need to:eat diffe
18、rent kinds of healthy food most of the timedo exercise oftenhave time to relaxget enough sleep to give our bodies time to grow healthy and strongRead about a normal day in the lives of two children.Abbey gets up at 7:00 am,feeds the dog,and has cereal and a glass of juice for breakfast.She walks to
19、school with her friend,Julia.She has a bag of chips for a morning snack,drinks water,and has a chicken and lettuce sandwich with a banana for lunch.She likes to play soccer with her friends at lunch and morning break time.She walks home with Julia,has some crackers with cheese and juice for afternoo
20、n snack and plays with the dog for a while.She plays computer games for an hour or two before dinner,then has a shower and does her homework.She watches her favorite television show for an hour,then usually goes to bed at about 9:30 pm.Carl gets up at 8:30 am and has two pieces of bread with jam and
21、 a glass of milk for breakfast.His mother drives him to school on her way to work.He eats cookies with juice for morning snack and a pot pie ordered from the school lunch room with juice for lunch.He likes to play card games with his friends at lunchtime and climb the fixed equipment at morning brea
22、k time.He catches the bus home,has a cereal bar and a can of soda for afternoon snack,then watches some television.He has a shower before dinner,then plays the computer for an hour or two.He goes to bed at about 10:30 pm.【语篇解读】本文是一篇说明文,现代社会人们非常忙碌,但人们仍然需要健康的生活方式。健康的生活方式涉及饮食、锻炼和放松睡眠等具体内容。9About a heal
23、thy lifestyle,the writer doesnt talk about Adiet BexerciseCrelaxation DmedicineD细节理解题。根据“eat different kinds of healthy food most of the time do exercise often have time to relax get enough sleep to give our bodies time to grow healthy and strong”可知,文章里健康的生活方式涉及了饮食、锻炼和放松睡眠,并没有提及药物。故D项符合题意。10What can
24、 we learn from the article?ACarl goes to school by bus every day.BAbbey does her homework first after school.CAbbey plays soccer with her friends at school.DCarl has juice for breakfast.C细节理解题。根据倒数第二段第四句She likes to play soccer with her friends at lunch and morning break time.可知,Abbey在学校的时候和她的朋友们踢足球
25、。故C项正确。11Where is the article probably from?AA health magazine.BA clothing website.CA sports guidebook.DA travel advertisement.A推理判断题。作者在第一段告诉我们健康的生活方式涉及饮食、锻炼和放松睡眠;接着以两个儿童的健康生活方式事例进一步阐释健康生活。所以本文最可能是从与健康生活相关的杂志里摘录的。故A项正确。DPlastic surgery(整容手术)is not only popular in the US,but is also sweeping across
26、Asia.It is reported that South Korea is now the worlds largest market for plastic surgery.In order to change their looks,20 percent of women aged between 19 and 49 in Seoul said they had gone under the knife.The growth of South Koreas pop music industry increases the popularity.Many patients visit c
27、linics(诊所)with photos of singers,asking doctors to copy their noses or eyes.Joo Kwon,who founded one of the largest clinics in Seoul,recently opened a hotel to better serve customers.People will spend about US $17,675 in a single visit.An increasing number of clients are nonKoreans,from China,Japan,
28、the Middle East and even Africa.Leaders in South Korea say that this will help the Korean economy.However,Mr Kwon warned that young people should be careful when seeking such operations.“I think South Korea doesnt understand the wordbeauty,because everyone looks pretty much the same.It is also relat
29、ed to low selfconfidence.I think the situation will somewhat become better in future as the society becomes more different.But it will take quite a bit of time until we get there,”he told reporters.Last year,a booklet(小册子)was given out to Korean high school students by the government.There is a stor
30、y that a local woman who was crazy about plastic surgery ended up with an ugly face.【语篇解读】文章阐述了整容现在非常流行,很多人通过在韩国整容改变了自己的五官;并主要介绍了韩国快速发展的整容业。12What is the main cause of the increase in plastic surgery in South Korea?AThe increasing understanding of beauty.BThe increasing number of clinics.CThe rise o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
