2020_2021学年高中英语阶段综合检测1含解析新人教版必修3202101301194.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 阶段 综合 检测 解析 新人 必修 3202101301194
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(一)第二部分阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATeachers Day is,interestingly,not celebrated on the same day all over the world.In some countries it is marked by a holiday,in others it is a working day.International Teachers Day is celebrated on October 5.Being
2、held ever since 1994,it is in honor of teachers organizations worldwide.Its aim is to encourage supports for teachers and to meet the needs of students.China In 1939,Teachers Day was set for August 27,Confucius birthday.In 1951,the celebration was stopped.However,it was founded again in 1985,and the
3、 day was changed to September 10.India Teachers Day is celebrated on September 5 in honour of Dr.Sarvepalli Radhakrishnan,the second president of India,whose birthday falls on that day.Russia In Russia,Teachers Day was celebrated on the first Sunday of October between 1965 and 1994.Since 1994,the da
4、y is observed on the October 5,just the same day as World Teachers Day.The US In the US,Teachers Day is nonofficial holiday.It is celebrated on the Tuesday of the first full week of May.A number of activities are organized in schools to honor teachers.The celebrations can continue for the whole week
5、 of May.Thailand In Thailand,National Teachers Day is celebrated every year on January 16.The first Teachers Day was held in 1957.The day is a holiday in schools.【语篇解读】本文介绍了各个国家的教师节的由来以及日期等以及国际教师节的日期。1Which of the following has the same meaning as the underlined word “observed”?AstoppedBheldCcelebra
6、ted DfellC词义猜测题。根据句子Teachers Day was celebrated on the first Sunday of October between 1965 and 1994.Since 1994,the day is observed on the October 5.可知observed的意思与celebrated是一样的,所以答案选C。2Which of the following is possibly true?AChina has celebrated Teachers Day since the year 1931.BDr Sarvepalli Radh
7、akrishnans birthday is in September.CTeachers Day is an official holiday in the United States.DTeachers Day is a working day in schools of Thailand.B推理判断题。根据文中句子Teachers Day is celebrated on September 5 in honour of Dr.Sarvepalli Radhakrishnan,the second president of India,whose birthday falls on th
8、at day.可知Dr.Sarvepalli Radhakrishnan的生日是在9月5号,所以答案选B。3From the passage we can learn that AThe first Teachers Day was held in 1965 in ThailandBTeachers Day falls on Confucius birthday in ChinaCInternational Teachers Day aims to benefit the studentsDA lot of activities are held on Teachers Day across
9、the worldC推理判断题。根据句子Its aim is to encourage supports for teachers and to meet the needs of students.可知国际教师节是为了支持教师和满足学生的学习需要,所以答案选C。BAlbert was an ordinary worker in an oil company in America.His workmates gave a nickname (绰号) “Four dollars a bucket (桶)” to him, for he was always used to leaving an
10、advertisement of his company “Four dollars a bucket of oil” below his name whenever and wherever he wrote down his name.As time went by, people forgot his real name.Later, when Rockefeller, the board chairman of the oil company, heard of it, he was very surprised, so he invited Albert to come to his
11、 office.“Some people give you a nickname for Four dollars a bucketWhy arent you angry?” asked Rockefeller with some puzzlement in his eyes.“Oh! Mr.Rockefeller! I like this nickname very much, because Four dollars a bucket is our companys advertisement.As long as someone calls me Four dollars a bucke
12、t once, I think its a free advertisement for our company.I have no reason to get angry.Dont you think so, Mr.Rockefeller?”“Oh! What a fantastic man!” Rockefeller said excitedly when hearing Alberts words.“Young man, work harder! You must succeed in the future! I believe in you!”Five years later, Alb
13、ert became the second board chairman after Rockefeller.Later Albert said in one of his reports, “I dont think we should feel frustrated when we have no way to do the worldshaking things.We should treat every thing actively because maybe our future success will begin from a small thing!”【语篇解读】本文是一篇记叙
14、文。讲述了Albert美国一家石油公司的普通工人。他的同事给了他一个绰号 “四美元一桶”, 他并未生气,而且认为这是免费为公司做广告,后来成为公司第二任董事长的哲理故事。他领悟的哲理是我们应该积极对待每一件事,因为也许我们未来的成功会从小事开始!4What was Albert in the oil company at the beginning?AA chairman. BA worker.CA manager. DAn assistant.B细节理解题。根据文中“Albert was an ordinary worker in an oil company in America.”(Al
15、bert是美国一家石油公司的普通工人。)可知,Albert在这家石油公司最开始是工人,故选B项。5Why wasnt Albert angry at his nickname?AHe could become famous.BHe liked to have a nickname.CIt could make his workmates happy.DIt could advertise for his company for free.D细节理解题。文中“Oh! Mr.Rockefeller! I like this nickname very much, because Four doll
16、ars a bucket is our companys advertisement.As long as someone calls me Four dollars a bucket once, I think its a free advertisement for our company.I have no reason to get angry.Dont you think so, Mr.Rockefeller? ”可知,因为“四美元一桶”是Albert公司的广告。Albert认为只要有人叫他“四美元一桶”,就是免费给公司做广告。所以他没有理由生气。故选D项。6How did Rock
17、efeller feel after hearing Alberts words?ASurprised. BPuzzled.CExcited. DInterested.C细节理解题。根据文中“Oh! What a fantastic man!” Rockefeller said excitedly when hearing Alberts words.”(哦!真是个了不起的人!Rockefeller听到Albert的话后兴奋地说。)可知,Rockefeller听到Albert的回答后是兴奋的,故选C项。7What would be the best title for this passage
18、?AWays to Make AdvertisementsBAlbert and RockefellerCFour Dollars a BucketDThe Second Board ChairmanC主旨大意题。本文是由Albert美国一家石油公司的普通工人。他的同事给他一个绰号 “四美元一桶”,而引发出一些哲理的故事,因此C选项标题更符合文章主题思想,故选C项。CYour house may have an effect on your figure.Experts say the way you design your home could play a role in whether
19、you pack on the pounds or keep them off.You can make your environment work for you instead of against you.Here are some ways to turn your home into part of diet plan.Open the curtains and turn on the lights.Dark environments are more likely to encourage overeating,for people are often less selfconsc
20、ious when theyre in poorly lit placesand so more likely to eat lots of food.If your home doesnt have enough window light,get more lamps and flood the place with brightness.Mind the colors.Research suggests warm colors fuel our appetites.In one study,people who ate meals in a blue room ate 33 percent
21、 less than those in a yellow or red room.Warm colors like yellow make food appear more appetizing,while cold colors make us feel less hungry.So when its time to repaint,go blue.Dont forget the clockor the radio.People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories per meal than those who rus
22、h through their meals.Begin keeping track of the time,and try to make dinner last at least 30 minutes.And while youre at it,actually sit down to eat.If you need some help slowing down,turn on relaxing music.It makes you less likely to rush through a meal.Downsize the dishes.Big serving bowls and pla
23、tes can easily make us fat.We eat about 22 percent more when using a 12inch plate instead of a 10inch plate.When we choose a large spoon over a smaller one,total intake jumps by 14 percent.And well pour about 30 percent more liquid into a short,wide glass than a tall,skinny glass.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要介
24、绍的是如何通过房间布置来影响我们的进食量,帮助我们保持体形。8The text is especially helpful for those who care about Atheir home comforts Bhouse buyingCtheir body shape Dhealthy dietsC推理判断题。答案定位在第一段Your house may have an effect on your figure.Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the p
25、ounds or keep them off.可知房间的设计对人的身材有很大的影响。房间设计会影响到你是长胖还是减肥。故可推知这篇文章是针对那些关注自己身材的人所写的,故选C。9A home environment in blue can help people Adigest food better Breduce food intakeCburn more calories Dregain their appetitesB推理判断题。答案定位在第三段In one study,people who ate meals in a blue room ate 33 percent less th
26、an those in a yellow or red room.可知,在蓝色房间内吃饭的人所吃的食物比在黄色或红色房间进食的人少33%,故选B。10What are people advised to do at mealtimes?AUse smaller spoons. BPlay fast music.CEat quickly. DTurn down the lights.A细节理解题。答案定位在最后一段中Downsizethe dishes.Big serving bowls and plates can easily make us fat.We eat about 22 perc
27、ent more when using a 12inch plate instead of a 10inch plate.When we choose a large spoon over a smaller one,total intake jumps by 14 percent.可知,用小碗、小盘、小匙进食,食物的摄入量会减少。11What can be a suitable title for the text?AWays of Serving DinnerBIs Your House Making You FatCEffects of SelfConsciousnessDIs Your
28、 Home Environment RelaxingB主旨大意题。文章主要介绍的是如何通过房间布置来影响我们的进食量,帮助我们保持体形。B选项以问题的形式,既切合文章中心,同时又可吸引读者注意,故选B。DThere lived in South Carolina a young woman named Eliza Lucas.Her father was governor of one of the islands of the West Indies.Miss Lucas often got seeds from her father,and then she planted them in
29、 South Carolina.Once,her father sent her some seeds of the indigo (靛蓝) plant.She planted some of them in March,but a frost came and killed all her plants.However,she decided to plant some more seeds in April.These grew very well until a cutworm found them and ate her plants.Once more Miss Lucas plan
30、ted some of the seeds.This time the plants grew very well.She wrote to her father about it.He sent her a man who knew how to get the indigo out of the plant.However,the man tried not to show Miss Lucas how to make the indigo.He did not want the people in South Carolina to learn how to make it.He was
31、 afraid his own people would not get so much money for their indigo if other people made it as well.So he destroyed the indigo on purpose.But Miss Lucas watched him closely.She worked out how the indigo could be made.Some of her fathers land in South Carolina was now planted with the indigo plant.Th
32、en Miss Lucas got married,and became Mrs.Pinckney.Her father gave her all the indigo growing on his land in South Carolina.It was all saved for seeds.Mrs Pinckney gave some of the seeds to her friends while her husband sowed others.They all grew and were made into the blue dyethat we call indigo.In
33、a few years,South Carolina was producing more than a million pounds of indigo every year.All the people were grateful to her.【语篇解读】这是一篇记叙文。叙述了南卡罗来纳州住着一位名叫伊莱扎卢卡斯的年轻女子,她在南卡罗来纳州种植靛蓝植物,尽管前两次的种植因为天气和虫害而绝产,但靛蓝植物最终被成功种植。她的父亲派人去教卢卡斯如何从靛蓝植物提取靛蓝和制作靛蓝染料,但是这个人并不愿意教她如何制出靛蓝染料,但是聪明的卢卡斯学会了怎么样制作靛蓝染料。几年之内,靛蓝植物被普遍种植,人
34、们非常感谢卢卡斯。12The indigo plant died at first because of Aa cutworm Ba frostCstrong sunlight Dheavy rainB细节理解题。由第二段“She planted some of them in March,but a frost came and killed all her plants” 可知,她在三月种了第一批种子,但是一场霜冻把这些植物都冻死了。所以第一批靛蓝植物是因霜冻而死。13What might be peoples attitude toward Eliza Lucas in South Ca
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384243.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(河南专版)2020秋九年级语文上册 专题三 古诗文名句默写作业课件 新人教版.pptx
