2020《导与练》高考英语人教版一轮复习练习:选修6 UNIT 2 POEMS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 导与练 2020导与练高考英语人教版一轮复习练习:选修6 UNIT 2POEMS WORD版含解析 2020 高考 英语 人教版 一轮 复习 练习 选修 POEMS WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 2Poems.阅读理解(2018南昌高三二模)A small family approached.The daughter was young and pretty.Her name was Blair,and she was obviously leaving.Her parents were not.The three gazed at the crowd and began their wait.Blair was twenty-three,fresh from graduate school with a handsome resume (简历) but not ready
2、for a career.A friend from college was in Africa as a volunteer for Peace Work,which had inspired Blair to devote the next two years to helping others.Her assignment was in eastern Peru,where she would teach primitive little children how to read.She would live in a hut with no modern conveniences,no
3、 electricity,no phone,and she was anxious to begin her journey.The flight would take her to Miami,then to Lima,then by bus for three days into the mountains,into another century.For the first time in her young and sheltered life,Blair would spend Christmas away from home.Luther,her father,was sad th
4、at Blair was leaving.The goodbyes had all been said.“Are you sure this is what you want?” had been asked for the hundredth time.Then,the first announcement was made,the one asking those in first class to come forward.“I guess we d better go,”Luther said to his daughter,his only child.They hugged aga
5、in and fought back the tears.Blair smiled and said,“The year will fly by.Ill be home next Christmas.”Nora,her mother,bit her lip and nodded and kissed her once more.“Please be careful,”she said because she couldnt stop saying it.“Ill be fine.”They released her and watched helplessly as she joined a
6、long line and inched away,away from them,away from home and security and everything she d ever known.They turned and got into endless sadness.1.Whats the reason for Blairs decision to help others?A.Her colleges requirement.B.Her friends behavior.C.Her successful career. D.Her parents support.2.What
7、were the family waiting for?A.The flight to Miami. B.The flight to Lima.C.The bus to the mountains.D.The bus to another century.3.Which words can best describe Luther and Noras feelings?A.Pleased and appreciative.B.Indifferent and cold.C.Heartbroken but relaxed.D.Understanding but worried.4.What can
8、 we infer about Blair in the passage?A.She was twenty-three years old.B.She was tired of city life.C.She would be in first class in the flight.D.She used to spend Christmas in Peru.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章叙述了刚刚大学毕业就去秘鲁的偏远山区做志愿者的Blair和父母在机场告别时的情景以及他们内心的感受。答案及剖析:1.B细节理解题。根据第一段中的“A friend from college was in A
9、frica as a volunteer for Peace Work,which had inspired Blair to devote the next two years to helping others.”可知,Blair大学时的一个朋友在非洲做志愿者的行为激励了Blair决定去帮助别人。故选B。2.A细节理解题。根据第二段第一句“The flight would take her to Miami,then to Lima,then by bus for three days into the mountains,into another century.”和文章关于机场送行的描
10、述可知,这一家人正在机场等飞往Miami的航班。故选A。3.D推理判断题。根据第三段“Are you sure this is what you want? had been asked for the hundredth time.”和第五段“Nora,her mother,bit her lip and nodded and kissed her once more.Please be careful,she said because she couldnt stop saying it.”中父母向女儿告别时的表现和所说的话可推知,他们很担心女儿但理解她所做的决定。故选D。4.C推理判断题
11、。根据第三段最后一句“Then,the first announcement was made,the one asking those in first class to come forward.”及下一段Blair的父亲所说的“I guess wed better go”可推知,Blair乘坐的是头等舱。故选C。A项在原文中已提到,不用推断,故排除。.七选五(2018合肥第二次质量检测)Empathy,the Key to Being KindIn science class,your teacher tells everyone to find a partner for a proj
12、ect.Out of the corner of your eye,you notice one girl sitting alone and not making eye contact with anyone.You think about asking her to be your partner,but youre afraid people will think youre uncool.You dont reach out to her.1.Empathy is being able to understand and actually feel what someone else
13、 is feeling.For some people,this comes naturally;for others,it takes a bit more work.2. When you practice being empathetic,it gets easier to make kindness part of your everyday life.If you can understand why people are feeling down,youll want to help them.Here are some ideas that can help you!3. Not
14、 being able to find a group in class might not seem like a big dealbut part of being kind is noticing when someone seems sad,hurt or uncomfortable.After all,you have to notice how people feel in order to feel empathy and want to help them!When youre trying to make kindness second nature,really getti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384416.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
