2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 1 TEENAGE LIFE Section Ⅴ Reading for Writing——写一封建议信课时检测(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT TEENAGE LIFE Section Reading for Writing写一封建议信课时检测含解析新人教版必修第一册 2021 2022
- 资源描述:
-
1、Reading for Writing写一封建议信.阅读理解I used to walk around the store with my parents and beg (祈求) for something.I remember all the bright bags of chips and candy.I asked my parents to buy them for me.I cannot remember a time when I didnt beg for anything at the store.I had no real knowledge about the value
2、 of money.When I was about twelve years old, my dad always rejected my begging and told me “You can waste all the money you make when you have a job”Since my parents werent going to buy them for me, I decided that I was going to get a job as soon as possible.But before I was old enough to get a job,
3、 I babysat to make some money.I remember the feeling of getting money in my pocket.A few years later, I went to high school.One spring day, I saw people handing out flyers (传单) in the school dining hall.One of them gave me a flyer and I put it in my schoolbag.When I got home, I looked.It said at the
4、 top “Looking for a summer job?Be a waiter!” I started to think about the money I could make, so I signed up.Soon I got an email.It said I was invited to an interview the following morning, I went to the interview and got the job.After several days training, I finally started the job and made some m
5、oney.The more money I made, the less I wanted to spend.Instead of wasting my money on useless things, I started saving up.I finally realised that money meant so much more to me because I was the one working for it.Because I value my money, I now have 3,300 dollars in the bank.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者
6、学会理财的过程。1What did the author like to do when he was young?A.Eat unhealthy and expensive food.B.Ask his parents to buy things for him.C.Help his parents buy things from stores.D.Beg his parents for some pocket money.解析:选B细节理解题。根据文章首段,尤其是第一句可知,作者小时候和父母逛商店时总求父母给他买东西。2Which of the following is closest i
7、n meaning to the underlined word “rejected” in Paragraph 2?A.Refused.BForgot.C.Explained. DRealised.解析:选A词义猜测题。根据下文的You can waste all the money you make when you have a job和Since my parents werent going to buy them for me可知,作者的父亲总是拒绝他的请求。reject意为“拒绝”。3What is most possibly the authors spending habit
8、 now?A.He buys whatever he likes at stores.B.He often buys gifts for his parents.C.He doesnt buy things for himself.D.He just buys what he really needs.解析:选D推理判断题。根据最后一段中的The more money I made, the less I wanted to spend . I was the one working for it.可知,作者学会了省钱和存钱。由此可以推知,作者只买他真正需要的东西。4What is the a
9、uthors purpose in writing the text?A.To introduce the importance of money.B.To share how he makes and saves money.C.To show how he learned to manage money.D.To explain why he chose to do a parttime job.解析:选C写作目的题。通读全文可知,作者小时候总是看到什么就求父母给他买什么,从不考虑钱,但是当他长大开始赚钱后,他意识到钱得来不易,他学会了省钱和存钱。由此可知,作者写本文的目的是分享他是如何学
10、会理财的。.完形填空The classroom became silent the moment Professor Reddy entered.“Today I would like to tell a 1 to you.”Then he 2 telling the story.A father was walking up and down outside an operation (手术) room and worried about his son who had met with a terrible accident.A 3 ran towards the operation ro
11、om after a 4 time.The father was so 5 that he said,“How can you be so irresponsible? My son has 6 so long.”The doctor said, “This is the earliest time I could come.Now Ill do my work.”Three hours went by; the father 7 that the red light outside the operation room had gone out.The doctor came out 8 B
12、efore the father could ask him anything, the doctor said, “Your 9 is fine now.Please talk to the nurse if you 10 to know anything more.”Then the doctor 11 A nurse said to the father, “Im sorry, sir.The doctor was attending a funeral (葬礼) when we called him.His son passed away last night.He came here
13、 so that you dont have to 12 what he is going through right now.”The classroom was still 13 as Professor Reddy finished the story.“I want all of you to learn a 14 from this story.Never ever jump to any conclusion (结论) before you 15 the whole truth,” he said.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。一位教授给同学们讲了一个故事:一位父亲送儿子去医院做
14、手术,医生姗姗来迟,做完手术之后又匆匆离去。这位父亲很生气,但最后得知这位医生竟然是从他自己儿子的葬礼上赶来的。作者通过这个故事告诉我们,不要在了解事情的真相之前妄下结论。1A.factBjokeC.story Dlie解析:选C由下文的Then he 2 telling the story.可知,教授要给学生们讲一个故事。2A.preferred BbeganC.practised Dcontinued解析:选B根据最后一段中的as Professor Reddy finished the story可知,此处表示教授开始讲故事了。3A.friend BpatientC.nurse Ddoc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384608.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
