2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 2 BRIDGING CULTURES单元综合检测(含解析)新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT BRIDGING CULTURES单元综合检测含解析新人教版选择性必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 CULTURES 单元 综合
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 BRIDGING CULTURES单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AThis famous site features one of the largest and most representative collections of Buddhist architecture and art in China.It was rated as a 5Aclass tourist attraction in 2010.The Lingshan Grand Buddha is an 88meterhigh openair bronze sta
2、tue of Sakyamuni.It is 17 meters higher than the Grand Buddha at Leshan Mountain.It is part of the pattern of Five Buddhas in five directions together with the Big Buddha at Lantau Island in Hong Kong to the south,the Grand Buddha at Leshan Mountain to the west,the Grand Buddha in Yungang Caves to t
3、he north and the Grand Buddha at the Longmen Caves in the central area.At the feet of the Grand Buddha,you can feel the loftiness(雄伟)and dignity of Buddhism.Tips:Location:Lingshan Road, Mashan town, Binhu district,WuxiTickets: Through ticket:210 yuan ($31.85), and free tickets for the performance of
4、 Ode to Auspiciousness for individual visitorsOpening hours for Lingshan Mountain: 7:0017:00Opening hours for Brahma Palace: 9:0018:00Recommendations:The NineDragon FountainThe NineDragon Fountain in front of the giant Buddha will start to play music and the song, The Birth of Buddha, at 10 am. ever
5、y day. A huge lotus(莲花)slowly blooms with six petals, and a 7meter golden statue of Prince Buddha rises from the lotus, with one hand pointing to the sky and one hand at the earth, symbolizing Buddhas light shining on all things.The Brahma PalaceThe whole palace shows the mixture of traditional cult
6、ural elements with Western architectural features. Many cultural heritage items and art works can be found there. Its splendid design surprises every visitor.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一个中国最大、最具代表性的佛教建筑艺术收藏的遗址。1What is the Lingshan Grand Buddha famous for?AIts typical collections of architecture and art.
7、BIts special material.CIts geographical location.DIts long history.A细节理解题。根据第一段中的“This famous site features one of the largest and most representative collections of Buddhist architecture and art in China.”可知,这个著名的遗址是中国最大、最具代表性的佛教建筑艺术收藏之一。2What do we know about the performance of Ode to Auspiciousne
8、ss?AIt lasts 10 hours for visitors.BIt costs 210 yuan at least.CIts available only for group visitors.DIts free if you get a through ticket.D细节理解题。根据文中的“Tickets:Through ticket:210 yuan($31.85),and free tickets for the performance of Ode to Auspiciousness for individual visitors”可知,买到门票后这个演出是免费的。3Why
9、 does the writer recommend the Brahma Palace to us?AIts in front of the giant Buddha.BIts design and collections are amazing.CVisitors can enjoy a huge lotus there.DMany traditional cultural items are on sale.B推理判断题。根据最后一段中的“The whole palace shows the mixture of traditional cultural elements with We
10、stern architectural features.”可知,整个宫殿体现了传统文化元素与西方建筑特色的融合。由此推知,作者推荐Brahma Palace是因为它的设计和收藏令人惊叹。BOne day after more than a month of classes, I read aloud a paragraph from my book,recognizing all of the characters smoothly except one. I sat back and started to register a sense of achievement: I was act
11、ually reading Chinese. The language was starting to make sense. But before the sense of satisfaction was half formed,Teacher Liao said, “Budui!”It meant, literally, “Not correct.”You could also translate it as “no” “wrong” “nope” “uhuh” and “flatly and clearly incorrect”. There were many Chinese wor
12、ds that I didnt know,but I knew that one well.A voice in my head whined “All of the rest of them were right;isnt that worth something?”But for Teacher Liao it didnt work like that. If one character was wrong, it was simply budui.“Whats this word?” I asked, pointing at the character I had missed.“Zhe
13、the zhe in Zhejiang.”“The third tone?”“The fourth tone.”I breathed deeply and read the section again, and this time I did it perfectly. That was a victoryI turned to Teacher Liao and my eyes said (or at least I imagined them saying )“How do you like me now?” There seemed to be some satisfaction in h
14、er eyes, but she simply said, “Read the next one.”It was her way of teaching.Success was expected and failure was criticized and immediately corrected.You were right or you were budui;there was no middle ground.I grew to hate budui. The bu was a rising tone and the dui dropped abruptly, just as my c
15、onfidence was built and then it broke down all at once.And it bothered me all the more because I knew that Teacher Liao was only telling the truth:Everything I did with the language was budui. I was an adult, and as an adult I should be able to accept criticism where it was needed. But that wasnt th
16、e American way;I wanted to be praised for my effort;I didnt mind criticism as long as it was candycoated. For Teacher Liao, the single B on the report card matters much more than all the As that surround it: Keep working; you havent achieved anything yet.And so I worked harder. I was frustrated but
17、I was also stubborn; I was determined to show Teacher Liao that I was dui.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述作者在学习汉语时遇到了一位汉语老师,她的教授方式不同于美国人的教授方式,由此引发了作者的一番感想。4Which of the following can best replace the underlined word “whined” in Paragraph 3?ABurst out. BGave in.CReturned. DComplained.D词义猜测题。根据画线词后的“All of the res
18、t of them were right;isnt that worth something?”可知,作者脑海中的声音是:其他汉字都读对了,难道这不值一提吗?由此可知,此处应是作者的抱怨,故选D项。5What did the author expect from Teacher Liao after he tried again?AImmediate correction.BA new challenge.CAn encouraging response.DA strict comment.C推理判断题。根据第八段中的“. I turned to Teacher Liao and my eye
19、s said (or at least I imagined them saying)How do you like me now?”可知,作者这一次读对了,于是转向廖老师,眼神似乎在说“现在你觉得我怎么样?”,由此可知,作者希望得到老师的赞扬,故选C项。6How did the author feel about Teacher Liaos way of teaching?ACandycoated. BWeaknessfocused.CInterestdriven. DCriticismabsent.B推理判断题。根据倒数第二段中的“For Teacher Liao,the single B
20、 on the report card matters much more than all the As that surround it:Keep working;you havent achieved anything yet.”可知,对于廖老师来说,成绩单中的一个B比所有的A更重要。由此可知,作者认为廖老师的教授方式是强调不足。故选B项。7What can we infer from the text?AThe author was struggling with Liaos teaching.BThe American way of teaching is better for ad
21、ults.CThe author was not gifted in language learning.DTeacher Liao was not friendly to her students.A推理判断题。根据文中所描述的作者期待受到老师的表扬却没有得到,作者对比廖老师的教授方式和美国人的教授方式,以及最后一段中的“I was frustrated”可知,作者在廖老师的教授方式下感受到了挫败。由此可推知,作者吃力地适应着廖老师的教授方式。故选A项。CAt a time when industries are under greater pressure to reduce costs
22、and increase efficiencies,more production facilities are turning to digital sensing technology to provide the realtime insights they need for improved performance. What if one digital sensor could measure multiple signals?Yokogawas DPharp(差压变送器) digital technology has the unique ability to measure t
23、wo pressure parameters (参数),delivering reliable and accurate measurement of plant operations. The unique aspect of this digital technology is that it measures two parameters in one sensor module, providing additional insight into a plants operations. It is the only sensor in the world that does this
24、.DPharp transmitters (发射机) use silicon (硅) resonant (谐振的) sensor technology to measure both differential (差别)and still pressure. The sensor consists of two Hshaped crystal silicon resonators that shake at a certain frequency and, when pressure is applied, the frequency of one resonator increases whi
25、le the other decreases. By monitoring these frequencies digitally, both differential and still pressure can be measured at the same time. The frequency output is directly read by the central processing unit of the transmitter.DPharp can be used in any processing plant across any industryoil and gas
26、to food and drinks. DPharps unique digital sensing technology allows engineering firms and plant engineers to create designs that will equate to an average reduction of 40 percent. Where they would typically use five measuring devices, they are using three by using the multisensing technology. That
27、is a significant cost reduction in the number of devices installed and the added benefit is that, as there are less devices, the engineering and design is less complex, which means less materials and less equipment to maintain. Furthermore, there are fewer transmitter spares required,which reduces c
28、osts. Tony Farah, Product Manager,said that more organisations are seeing the significant benefits of smart devices like DPharp.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了差压变送器为生产工厂带来的价值。8What is special about DPharp digital technology?AIt provides the realtime insights.BIt brings significant changes in engineering.CIt
29、measures two parameters in one sensor.DIt provides accurate measurement.C细节理解题。根据第二段中的“The unique aspect of this digital technology is that it measures two parameters in one sensor module”可知,这种数字技术的独特之处在于它能在一个传感器模块中测量两个参数。9What is the frequency output read by?ATwo Hshaped crystal silicon resonators.
30、BThe central processing unit of the transmitter.CMonitoring devices.DThe operator of the plant.B细节理解题。根据第三段最后一句“The frequency output is directly read by the central processing unit of the transmitter.”可知,频率输出由发射机的中央处理单元直接读取。10What is the plants attitude to DPharp?ACautious. BAmbiguous.CFavorable. DD
31、isapproving.C推理判断题。根据最后一段第二、三句可知,差压变送器独特的数字传感技术使工程公司和工厂工程师能够创造出相当于平均减少40%的设计。他们通常会使用五个测量设备,但他们通过使用多传感技术,仅用三个测量设备就可以了。由此可推知,工厂对差压变送器的态度是支持的。11What is the text mainly about?AHow DPharp is bringing value across production plants.BHow sensor works in a different way.CWhy DPharp is efficient and reliable
32、.DWhere DPharp can be used.A主旨大意题。通读全文内容尤其最后一段最后一句“Tony Farah,Product Manager,said that more organisations are seeing the significant benefits of smart devices like DPharp.”可知,本文主要介绍了差压变送器为生产工厂带来的价值。DLast year, the Bureau of Labor Statistics reported that 55million people in the U. S. are “gig worke
33、rs” which are more than 35 percent of the U. S. workforce. That number is projected to jump to 43 percent by 2020.People are drawn to gig work(零工)because it brings in a little extra income without a major time commitment. And recent technologies like Skype, Slack, and Dropbox have made the gig life
34、a reality, giving you maximum freedom, an ideal worklife balance,and the chance to pursue your passions.If youre thinking of joining the gig economy its never been easier. One of the great things about the gig economy is that you dont have a boss breathing down your neck. As a freelancer, you no lon
35、ger have to cater to a company culture or work schedule that might cause physical or emotional stress.Instead,you get to choose the type of work you do and who you work with. But this degree of freedom requires a corresponding amount of discipline. With no boss to make sure youre on task, its all on
36、 you.A lot of gig workers start their careers by hopping on a project because the employer is desperate and in need of help. On the employers end,its tough to take on people for higher management positions when the pool of talent is full of gig workers who havent been given an opportunity to improve
37、 their skills. Businesses have to evolve to learn how to account for an influx(涌入)of temporary workers. It is harder for gig workers to become skilled and get promoted.The workforce is becoming more advanced and educated by the day. You have to keep learning and keep up with industry trends to maint
38、ain a competitive edge. This is true even for people in traditional office settings, but its critical if youre your own boss.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了零工经济的优势和劣势。12What made the gig life a reality?AAn ideal worklife balance.BNew technologies.CA little extra money.DMaximum freedom.B细节理解题。根据第二段中的“And rece
39、nt technologies like Skype,Slack,and Dropbox have made the gig life a reality.”可知,是新的技术使它成为现实的。13What does the underlined phrase “breathing down your neck” in Paragraph 3 mean?AMaking you unable to breathe freely.BStanding very close behind you.CThreatening you by saying something.DMonitoring you cl
40、osely.D词义猜测题。根据第三段内容尤其该段第三句“As a freelancer, you no longer have to cater to a company culture or work schedule that might cause physical or emotional stress(作为一个自由职业者,你不再需要迎合公司文化和工作时间表,这可能会导致身体或精神压力)”可知,gig work的工作方式将使人不再受到老板的监督。故可推知,画线短语“breathing down your neck”意为“密切监视你”。14What can we infer from P
41、aragraph 4?AEmployers should invest in training the temporary workers.BGig workers start their jobs out of passion.CIts hard for employers to employ people for higher positions.DIts hard for gig workers to develop skills.A推理判断题。根据第四段第二句可知,从雇主的角度来说,当人才库中满是没有机会提高技能的工作人员时,很难让他们担任更高的管理职位。由此可推知,从第四段我们可以推
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384635.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
