2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Making a difference 单元检测(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Making difference 单元检测含解析外研版必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 外研版 必修 第三
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021广东中山高一上学期第二次月考)You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?Jan
2、e Addams (18601935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community (社区) by creating shelters and promoting education and services for people in need. In 1931, Addams became the first America
3、n woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson (19071964)If it werent for Rachel Carson,the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oc
4、eans.Sandra Day OConnor(1930present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员) and, in 1981, the first woman to join the US. Supreme Court. OConnor gave t
5、he deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks (19132005)On December 1,1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger.The simple act landed her in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott. It l
6、asted for more than a year, and kicked off the civilrights movement. “The only tired I was. was tired of giving in,”said Parks.【语篇解读】本文为一篇说明文。文章主要介绍了几位著名的女性。1What is Jane Addams noted for in history?AHer social work.BHer teaching skills.CHer efforts to win a prize.DHer community background.A细节理解题。根据
7、Jane Addams(18601935)部分可以知道,Jane Addams在历史上以她的社会福利工作而闻名。故选A。2What was the reason for OConnors being rejected by the law firm?AHer lack of proper training in law.BHer little work experience in court.CThe discrimination against women.DThe poor financial conditions.C细节理解题。根据第四段中“because she was a woman
8、”可知,原因在于对女性的歧视,故选C。3What can we infer about the women mentioned in the text?AThey are highly educated.BThey are truly creative.CThey are pioneers.DThey are peacelovers.C推理判断题。根据第二段最后一句,第三段第一句,第四段第二句,最后一段第三句可知,四位女性都是历史上的先锋,故选C。BAnjali Mishra is a rising junior at Sunset High School in Portland,Oregon
9、.At 17,she is president and founder of her schools UNICEF (United Nations Childrens Fund) USA club,and a member of UNICEFs national council(委员会)She also volunteers her time in different communities.How did Anjali develop such a passion(热情) for helping others? When she was a freshman,she had an exper
10、ience that greatly changed her attitude.She was invited to a cousins wedding(婚礼)in India.“My humanity forced me to go,” Anjali says.“When I saw children on the street,I realized how lucky I was as a child.I was able to get whatever I wanted,and my every need was satisfied.”Anjali asked herself:“What
11、 can I do to help?UNICEF stood out to me because its always on the front lines helping children in need.”After starting a UNICEF club at her school,Anjali noticed that the community responded(响应) actively.She took things a step further by applying to UNICEFs national council.“UNICEF really liked my
12、work.” she says.“Out of 3,000 applicants,they chose 6 high school students to be on the national council,and I was one of them”As a member of the council,Anjali helps organize high school UNICEF clubs around the country and provide resources so that the clubs can manage themselves.The teen also foun
13、ded an organization called “Activists United.” Members educate people on the dangers of guns.Anjali encourages other kids to start local clubs and organizations,too.“It takes a lot of effort,but you can get it done if youre passionate,” she says.【语篇解读】本文是一篇记叙文。Anjali虽然是一名中学生,但她有一颗善良博爱的心,积极投身慈善事业,帮助贫
14、苦儿童。4Why did Anjali go to India?ATo be a volunteer.BTo see her mother.CTo spend a holiday.DTo attend a wedding.D细节理解题。由第二段中的“She was invited to a cousins wedding in India.”可知,她应邀去印度参加一场婚礼。5What has led Anjali to set up the UNICEF USA club?AHer mothers suggestion.BHer volunteer experience.CThe situat
15、ion faced by poor children.DThe encouragement from her cousin.C推理判断题。由第三段中的“When I saw children on the street.my every need was satisfied”和第四段中的“What can I do to help? UNICEF stood out to me”可推断,Anjali看到了街头孩子们的艰难处境,她想为他们做些什么,进而想到了联合国儿童基金会。6What does the underlined word “them” in Paragraph 6 refer to
16、?A3,000 applicants.BUNICEF officers.C6 high school students.DFounders of UNICEFs national council.C词义猜测题。由倒数第三段可知,当时申请联合国儿童基金会国家委员会成员的人有三千个,有六名高中生申请成功,Anjali便是其(这六名高中生)中之一。7What does the organization “Activists United” do?AIt educates people on gun safety.BIt raises money for children in need.CIt he
17、lps kids start local organizations.DIt provides support for UNICEF clubs.A细节理解题。由最后一段中的.“Activists United. Members educate people on the dangers of guns.”可知,这个组织的成员教人们认识枪支的危险。C(2021河北衡水中学高一期末)Mistakes are a part of life. To err is human. Failure is also a part of life, not the end of life. Be happy
18、to face lifes challenges. When you make the effort to be happy and to improve your life, you are actually rewarded along the way.Life is like a game and maybe you can award (给予奖励) points for every effort that has been a success for you. Try it. Add ten points for every achievement. And when you have
19、 reached 50 points, just yell, “Hey, Ive won!” and give yourself a reward. If you happen to have missed your points for whatever reason, tell yourself, “Well, I tried!” which is better than not trying at all. Dont let it be said you didnt try.What is it that you want to make yourself happy? Actually
20、 happiness means different things to different people.For example, an athlete will be happy winning his first race.For a new mother happiness would be seeing her babys first steps.Happiness for a poor person would mean having a meal just for today. So happiness for you is really something simple tha
21、t you want for yourself.It really doesnt have to be big. As a matter of fact, you should always have realistic expectations. Make the best of every given situation. If you expect a certain result from a situation and it does not happen, dont get despondent. This just means trying harder next time. W
22、e all have in us the power to succeed. Dont let “give up” be a part of your vocabulary.【语篇解读】本文为一篇议论文。在面对失败、成功、欢乐和痛苦时,人们应该采取积极乐观的态度。8What does the author mean by saying “To err is human”?AHuman beings should try to avoid making mistakes.BNo one is perfect and everyone makes mistakes.CMistakes and fa
23、ilures make up our life.DHuman beings make mistakes easily.B细节理解题。根据文章第一句话“Mistakes are a part of life.”可知,作者说“人非圣贤,孰能无过”,意思是没有人是完美的,每个人都会犯错。故选B。9Whats the main idea of Paragraph 2?ATry to reach 50 points.BNever stop trying in your life.CAward yourself for your success.DDont be afraid of missing you
24、r points.B段落大意题。根据第二段第一句及在本段中作者建议人们取得成就的时候要给自己奖励,没能实现目标时要安慰自己“至少努力过了”可知,本段主要想告诉人们在生活中永远不要停止尝试。故选B。10The author proves his idea in Paragraph 3 through AexamplesBnumbersCexperiments DstoriesA推理判断题。作者首先提出本段中心句“Actually happiness means different things to different people.”然后举例说明For example.由此判断,作者在本段使用
25、了例证的方法。故选A。11What does the underlined word “despondent” in the last paragraph mean?AFrightened. BDisappointed.CSurprised. DExcited.B词义猜测题。根据画线词所在句内容“.does not happen”及下一句“.trying harder next time.”可知,画线词意为“沮丧的,失望的”。故选B。DNatasha,19,is a sophomore (二年级学生) at Baylor University in Texas.She was born in
26、Africa but came to the US when she was 3 years old.Natasha was on her way to science class one day this past November.A male student suddenly knocked her off the sidewalk.Then he used a racist(种族主义的)word for black people.He told Natasha that black people werent “allowed on the sidewalk”Another male
27、student was nearby.“Boy,thats not cool,”he said to the first student.The first student made another rude comment.Then the two guys walked away.Natasha had never experienced such racism at Baylor before.She wanted to let other people know what had happened.When Natasha got home from class,she made a
28、video,calmly describing what had happened on the sidewalk.Then she posted the video on Facebook.Two days later,Natasha got ready to walk to science class again.She was still hurt,angry and sad.But when she stepped outside,she couldnt believe what she saw:300 people were waiting for her.They had come
29、 to walk her to class.There were white faces and black faces and Asian faces in the crowd.They were Natashas fellow students.And they were united in their anger about what had happened to her.They were there to make it clear that racism is never OK.The crowd cheered when Natasha appeared.She fought
30、back tears.The students linked arms and walked across campus (校园) together.Outside her classroom,Natasha spoke to the crowd.“You have no idea how much this means to me,” she said.She praised the second male studentthe one who had stood up for her.Then she spoke about the student who had shoved (推) h
31、er and said such hateful things.“To the gentleman who said those words,” Natasha said,“Im praying for you,and I love you.We just want to see the world become a better place.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。美国黑人女大学生Natasha在学校遭受了种族歧视,她把这一遭遇公之于众后得到许多反对种族歧视的校友的支持。12Why did the first male student knock Natasha off the si
32、dewalk?ABecause of her color.BBecause of his carelessness.CBecause she was a female.DBecause she was a newcomer.A细节理解题。由第二段的“he used a racist word for black people”可知,把Natasha推出人行道的男学生是一个种族歧视者,他是因为Natasha的肤色而如此无礼。13What was the main purpose of the 300 people waiting outside Natashas house?ATo find o
33、ut who she was.BTo show their support for her.CTo protect her from attack.DTo give her a warm welcome.B推理判断题。由第五段的“they were united in their anger about what had happened to her.They were there to make it clear that racism is never OK”可知,在Natasha家门外等待的这三百名同学们都反对种族歧视,他们陪她一起走到教室,以示对她的支持。14How did Nata
34、sha feel about what the second male student had done for her?AUpset. BCurious.CGrateful. DConfused.C推理判断题。由最后一段的“She praised the second male studentthe one who had stood up for her”可知,Natasha对第二个男学生十分感激。15How does the text mainly develop?ABy providing examples.BBy making comparisons.CBy following th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384690.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高一语文人教版必修四5. 念奴娇赤壁怀古课件(共31张PPT).ppt
