2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 2 SUCCESS单元综合检测(含解析)北师大版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT SUCCESS单元综合检测含解析北师大版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 SUCCESS 单元 综合 检测 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二)(时间100分钟;满分120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ALooking for a winter vacation destination? Try these four resorts (度假胜地) on for size.Solitude Mountain Resort,UtahSolitude Mountain is a place to go if you love skiing in winter but hate waiting on lift lines.Loving a bargain doesnt hurt either s
2、ince the accommodations here are less expensive than at nearby and more wellknown Park City,Alta,and Snowbird.Key West,FloridaThe crowds thin out and the prices fall in Key West in winter.Key West,the southernmost point in the United States,has a remote,romantic feel.It has inspired many poets and h
3、as drawn such literary greats as Ernest Hemingway and Tennessee Williams.Taos,New MexicoTaos,New Mexico is a popular winter ski spot.But if youre not a skier,youll want to head there anytime between Thanksgiving and April since there are fewer people there then.Youll still be able to experience all
4、the culture and sights,including the thousandyearold Taos Pueblo,the only living Native American community that is regarded as a World Heritage Site by UNESCO.Big Sky,MontanaBig Sky,Montana,has more than 5,800 acres of skiing area spreading across several mountains,with a vertical (垂直的) drop of 4,35
5、0 feet,as well as 85 km of Nordic tracks.So its a good choice to head for Big Sky for the fantastic skiing in winter when it is called “the least crowded resort ever”【语篇解读】文章介绍了冬季可去的四个度假胜地。1Whats the advantage of Solitude Mountain Resort?ABeing close to modern cities.BHaving warmer climate in winter
6、.CHaving cheaper accommodations.DProviding store bargains for visitors.C细节理解题。根据Solitude Mountain Resort,Utah中的“Loving a bargain doesnt hurt either since the accommodations here are less expensive than at nearby and more wellknown Park City,Alta,and Snowbird.”这里的住宿比附近更著名的公园城、阿尔塔和雪鸟都便宜,所以喜欢便宜也没什么坏处。可
7、知Solitude Mountain Resort提供更便宜的住宿。故选C项。2What is Taos Pueblo?AIt is a hotel in Mexico.BIt is the name of a skier.CIt is a popular ski spot.DIt is an ancient community.D细节理解题。根据Taos,New Mexico中的“Youll still be able to experience all the culture and sights,including the thousandyearold Taos Pueblo,the
8、only living Native American community that is regarded as a World Heritage Site by UNESCO.”可知,Taos Pueblo是一个古代社区。故选D项。3What do the places have in common in winter?AUncrowded.BRisky.CCheap.DUnpolluted.A细节理解题。根据Solitude Mountain Resort,Utah中的“Solitude Mountain is a place to go if you love skiing in wi
9、nter but hate waiting on lift lines.” 和Key West,Florida中的“The crowds thin out and the prices fall in Key West in winter.” 以及Taos,New Mexico中的“But if youre not a skier,youll want to head there anytime between Thanksgiving and April since there are fewer people there then.”还有Big Sky,Montana中的“the leas
10、t crowded resort ever”可知,这四个地方的共同点是都不拥挤。故选A项。BMy First Marathon(马拉松)A month before my first marathon,one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks,leaving me only two weeks to train.Yet,I was determined to go ahead.I remember back to my 7th year in school.In my first PE.class
11、,the teacher required us to run laps and then hit a softball.I didnt do either well.He later informed me that I was“not athletic”The idea that I was“not athletic”stuck with me for years.When I started running in my 30s,I realized running was a battle against myself,not about competition or whether o
12、r not I was athletic.It was all about the battle against my own body and mind.A test of wills!The night before my marathon,I dreamt that I couldnt even find the finish line.I woke up sweating and nervous,but ready to prove something to myself.Shortly after crossing the start line,my shoe laces(鞋带) b
13、ecame untied.So I stopped to readjust.Not the start I wanted!At mile 3,I passed a sign:“GO FOR IT,RUNNERS!”By mile 17,I became out of breath and the once injured ankle hurt badly.Despite the pain,I stayed the course walking a bit and then running again.By mile 21,I was starving!As I approached mile
14、23,I could see my wife waving a sign.She is my biggest fan.She never minded the alarm clock sounding at 4 am.or questioned my expenses on running.I was one of the final runners to finish.But I finished! And I got a medal.In fact,I got the same medal as the one that the guy who came in first place ha
15、d.Determined to be myself,move forward,free of shame and worldly labels(世俗标签),I can now call myself a “marathon winner”【语篇解读】本文讲述了作者第一次跑马拉松,凭借自己的意志力成功跑完全程的励志故事。4A month before the marathon,the author Awas well trainedBfelt scaredCmade up his mind to runDlost hopeC细节理解题。根据文章第一段最后一句“Yet,I was determin
16、ed to go ahead.”可知,马拉松赛前一个月尽管作者脚踝受伤使得训练时间缩短,但作者仍下定决心参赛。故选C。5Why did the author mention the PE.class in his 7th year?ATo acknowledge the support of his teacher.BTo amuse the readers with a funny story.CTo show he was not talented in sports.DTo share a precious memory.C细节理解题。根据文章第二段中的“I didnt do eithe
17、r well.He later informed me that I wasnot athletic”可知,作者提到7年级的事情是为了证明自己真的没有运动天赋。故选C。6How was the authors first marathon?AHe made it.BHe quit halfway.CHe got the first prize.DHe walked to the end.A细节理解题。根据文章倒数第二段“I was one of the final runners to finish.But I finished! And I got a medal.In fact,I got
18、 the same medal as the one that the guy who came in first place had.”可知,作者坚持到了最后,而且得到了一块奖牌,虽然不是第一名,由此可见他成功地跑完了马拉松。故选A。7What does the story mainly tell us?AA man owes his success to his family support.BA winner is one with a great effort of will.CFailure is the mother of success.DOne is never too old
19、 to learn.B主旨大意题。通读全文可知,作者在讲述自己跑马拉松的经历,再根据最后一段“Determined to be myself,move forward,free of shame and worldly labels(世俗标签),I can now call myself amarathon winner”可知,作者成功跑完马拉松源于自己的意志。故选B。C“A bird with a broken wing will never fly as high.”Im sure TJ.Ware was made to feel this way almost every day in
20、school.By high school,T.J.was the most celebrated troublemaker in his town.Teachers literally cringed when they saw his name posted on their classroom lists.I met TJ.for the first time when all the students at school were attending ACE training.At first,he showed no interest in the discussion.But sl
21、owly,the interactive games drew him in.T.J.had some brilliant thoughts on those situations,which were welcomed by his group.By the end of the activity,the other students on the team were impressed with his concern and ideas and elected TJ.cochairman of the team.When TJ.showed up at school on Monday
22、morning,a group of teachers were expressing their disagreements to the school principal about his being elected cochairman.The principal reminded them that the purpose of the program was to uncover any positive feeling and strengthen its practice until true change can take place.The teachers left th
23、e meeting,firmly convinced that failure was unavoidable.Two weeks later,T.J.and his friends led a group of 70 students to collect food.They collected a school record: 2,854 cans of food in just two hours.The local newspaper covered the event with a fullpage article the next day.That newspaper story
24、was posted on the main bulletin board at school,where everyone could see it.TJ.s picture was up there for doing something great.TJ.started showing up at school every day and answered questions from teachers for the first time.The event he started now yields 9,000 cans of food in one day,taking care
25、of 70 percent of the need for food for one year.TJ.reminds us that a bird with a broken wing only needs mending.But once it has healed,it can fly higher than the rest.T.J.got a job.He became productive.He is flying quite nicely these days.【语篇解读】短文叙述了一个叫T.J.的小男孩是镇上出名的捣乱分子,在参加王牌训练营时,他出色的表现博得小组队员的认可,因此
26、被选为团队的主席。对此,很多人产生了争议。最终T.J.向所有人证明了他能做的很好。8What do we know about TJ.before he attended the training?AHe was talkative in class.BHe didnt have a good fame.CHis ideas were quite impressive.DHe showed up at school every day.B细节理解题。根据第二段中的“T.J.was the most celebrated troublemaker in his town.”可知,T.J.是镇上最
27、出名的捣乱分子。他的名声不好。故B选项正确。9Why did the team members elect TJ.cochairman?AHe promised them a bright future.BThey wanted to offer him a chance.CThey thought the job was quite easy.DHe was considered qualified for the job.D推理判断题。根据第三段中的“T.J.had some brilliant thoughts on those situations,which were welcome
28、d by his group.By the end of the activity,the other students on the team were impressed with his concern and ideas and elected TJ.cochairman of the team.”可知,T.J.对这些情况有一些极好的想法,因此受到了团队的欢迎。到活动结束时,其他同学对他关心的事和想法印象深刻,并选举T.J.为小组联合主席。这些表明他被认为胜任这项工作。故D选项正确。10What do we know about peoples attitude towards TJ.
29、s being elected?AUncaring.BFavorable.CControversial.DDoubtful.C推理判断题。根据第四段中的“a group of teachers were expressing their disagreements to the school principal about his being elected cochairman.The principal reminded them that the purpose of the program was to uncover any positive feeling and strength
30、en its practice until true change can take place.”可知,人们对于T.J.被选为联合主席有人同意,有人反对,产生了争议。故C 选项正确。11What does the author try to convey with this story?ANo pains,no gains.BRome wasnt built in a day.CDont judge a book by its cover.DTreat others as you want to be treated.C推理判断题。通读全文可知,T.J.是镇上出了名的捣蛋鬼。老师对他都无可奈
31、何,通过参加王牌训练营,博得了小组成员的认可。从此T.J.发生了蜕变,并最终向所有人证明了自己能做的很好。可以判断出作者想告诉读者,不能以貌取人。故C选项正确。DThe new garbage sorting regulation has taken effect in Shanghai starting July 1.Many citizens are still confused about the classification of the four different types of trash.Thankfully,authorities have released an offi
32、cial guideline to clarify the new rules.The guideline,published by the Shanghai Greenery and Public Sanitation Bureau,provides a rather clear definition on the four kinds of waste: recyclable waste,hazardous(有害的) waste,household food waste and residual(剩余的) waste.Hazardous waste,as the name suggests
33、,includes assorted poisonous materials like used batteries,lightbulbs,outofdate medicines,paint and pesticides.Household food wastewhich is translated to “wet trash”in Chineserefers to food leftovers,rotten food,pet food,fruit peels,remains of TCM herbs(中药) and flowers.Paper,plastic,glass,metal and
34、textiles(纺织品) are counted as recyclable waste.The definition of residual waste is a little confusing.Anything that is not listed above belongs in this category.As specific as the new guideline is,residents still have a hard time sorting trash correctly and are finding it challenging to memorize them
35、 all.For instance,both plastic bottles and bubble tea or coffee cups are plastic materials.However,the former falls to the category of recyclable waste and the latter belongs to residual waste.To save the hassle,some netizens have come up with their own ways to sort trash.“We should do this from a p
36、igs angle,”commented one netizen.“Those edible(可食用的) for pigs are household food waste.Those even pigs dont want to eat are residual waste.If a pig consumes something and dies of it,then something must be hazardous waste.Those which can be sold and the money we gain can be used to purchase pigs are
37、recyclable waste.”The new regulation has gone into effect since July 1.Those who do not sort their trash properly will be fined RMB 200.【语篇解读】本文介绍了上海的垃圾分类指南及相关规定出台后人们的反应。12What do the old coats you want to throw away belong to?AResidual waste.BHazardous waste.CRecyclable waste.DHousehold food waste.
38、C细节理解题。根据文章第五段“Paper,plastic,glass,metal and textiles(纺织品) are counted as recyclable waste.”可知,纺织品属于可回收垃圾,而旧衣物属于纺织品,故选C。13What is the common point of “wet trash”?AThey all contain water.BThey all come from plants.CThey can give off bad smell.DThey can be broken up easily.D推理判断题。根据文章第四段中的“Household f
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384727.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下册语文课件-《瑞恩的愿望》|语文A版 (共18张PPT).ppt
