2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Faster higher stronger Period 4课时素养检测(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Faster higher stronger Period 4课时素养检测含解析外研版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Faster higher stronger课时素养检测 十二Unit 3Period 4. 阅读理解(2020遂宁高二检测)Many years later,when people recall the 2018 Russia World Cup,they will remember many things. With the tragic ending of the defending champion Germany,Mexico has triumphantly and suddenly lost three goals in the face of Sweden. Bu
2、t people will never forget the back of a lonely person. That is Lionel Messi. 31-year-old Messi took off the green armband of his left arm and suddenly fell out. In the recent match,he and his team lost the game against France. The 19-year-old striker Mbapp relentlessly ripped apart the Argentine de
3、fense line and scored twice,which made a great contribution to the victory of France. On this planet,anyone who knows a little about football knows the name Lionel Messi and his golden years from 2007 to 2017. In 2007,20-year-old Messi tied Real Madrid three times with a hat-trick,and began his lege
4、ndary career. In the past ten years,Mr Football,the Golden Globe Award and the Golden Boot Award have been taken over by him. He led Argentina and Barcelona to make a name for themselves in the world,and has a brilliant record in the Champions League,Americas Cup and World Cup. Eleven years later,Me
5、ssi stood on the Kazan Stadium. After four World Cups,he knew that this might be the last time he led Argentina to the World Cup. Since 1986,Argentina has never won a championship again. As a captain,he has a great responsibility,even stating that he would withdraw from the national team if he did n
6、ot win the championship this year. This is a prophecy. Messi,who eventually failed to save the game,did not receive any interview after standing up on the lawn; leave behind only a legendary image for the world. 【语篇概述】当人们回顾2018年世界杯时都不会忘记梅西的背影。31岁的梅西带领的阿根廷队在比赛中输给了法国队。1. The underlined word “relentles
7、sly” in Paragraph 2 is closest in meaning to _. A. mercilesslyB. carefullyC. activelyD. remarkably【解析】选A。猜测词义题。句意: 19岁的前锋Mbapp无情地撕开了阿根廷的防线,攻入两球,为法国队的胜利做出了巨大贡献。“relentlessly”无情地,与mercilessly同义,故选A。2. Why did Messi take off the green armband of his left arm?A. It is a common action of football players
8、 after each match. B. He was disappointed about the result of the game. C. He was too tired and wanted to change his clothes. D. He was wounded on the arm during the game. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段31-year-old Messi took off the green armband of his left arm and suddenly fell out. In the recent match,he and
9、 his team lost the game against France. 可知Messi在最近的一场比赛中,他和他的球队输给了法国队。他对比赛结果失望,所以脱下左臂的绿色臂章。故选B。3. Which of the following statements is TRUE?A. Messi has ever played in Real Madrid and Barcelona. B. Messi began his football career since 2007. C. Argentina won the championship of the Americas Cup in 1
10、986. D. Messi might quit the Argentina National Team this year. 【解析】选D。细节理解题。根据倒数第二段As a captain,he has a great responsibility,even stating that he would withdraw from the national team if he did not win the championship this year. 可知Messi作为队长对阿根廷球队有责任,他甚至表示,如果今年没有赢得冠军,他将退出国家队。故选D。4. According to th
11、e passage,how many times did Messi lead Argentina to the World Cup?A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. 【解析】选C。推理判断题。根据After four World Cups,he knew that this might be the last time he led Argentina to the World Cup. 可推断出梅西五次带领阿根廷队参加世界杯比赛,故选C。. 阅读填句(2019北京高考) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选
12、项。Much of the work in todays world is accomplished(完成)in teams. Most people believe the best way to build a great team is to gather a group of the most talented individuals. 1Companies spend millions hiring top business people. Is their money well spent? 2They focused on football,basketball and base
13、ball. The results are mixed. For football and basketball, adding talented players to a team proves a good method, but only up to the point where 70% of the players are top talent; above that level, the teams performance begins to decline. Interestingly, this trend isnt evident in baseball, where add
14、itional individual talent keeps improving the teams performance. To explain this phenomenon, the researchers explored the degree to which a good performance by a team requires its members to coordinate(协调)their actions. 3In baseball, the performance of individual players is less dependent on teammat
15、es. They conclude that when task interdependence is high, team performance will suffer when there is too much talent, while individual talent will have positive effects on team performance when task interdependence is lower. If a basketball star is, for example, trying to gain a high personal point
16、total, he may take a shot himself when it would be better to pass the ball to a teammate, affecting the teams performance. Young children learning to play team sports are often told, “There is no I in TEAM. ”4Another possibility is that when there is a lot of talent on a team, some players may make
17、less effort. Just as in a game of tug-of-war(拔河比赛), whenever a person is added, everyone else pulls the rope with less force. 5An A-team may require a balancenot just A players, but a few generous B players as well. A. Its not a simple matter to determine the nature of talent. B. Sports team owners
18、spend millions of dollars attracting top talent. C. The group interaction and its effect drew the researchers attention. D. Stars apparently do not follow this basic principle of sportsmanship. E. Several recent studies examined the role of talent in the sports world. F. Building up a dream team is
19、more complex than simply hiring the best talent. G. This task interdependence distinguishes baseball from football and basketball. 【语篇概述】在当今的世界,很多任务是靠团队完成的。但在运动团队中花费很多钱雇用顶尖队员是否可取?1. 【解析】选B。前文是说“在当今的世界,很多任务是靠团队完成的。但在一个伟大的团队中,可能聚集了很多天才的个人”;而后文说“公司花数百万雇用顶尖人才,花那么多的钱值得吗?”所填空处承上启下,具体说一个例子,比如说运动团队,故选B。mill
20、ions是关键词。2. 【解析】选E。根据下文“They focused on football,basketball and baseball. ”,故E项“最近几份研究核查了天才在运动界的角色”,前后对应,故选E。3. 【解析】选G。根据下文“In baseball,the performance of individual players is less dependent on teammates. ”,是说棒球主要靠个体,而不是靠团队的力量,棒球与足球和篮球不同,故选G。individual是关键词。4. 【解析】选D。根据上文“Young children learning to
21、play team sports are often told”以及所举的例子,本部分是说篮球是需要团队的力量的,不突出个人,故D项“显然,顶尖队员并不遵守这种体育精神基本的原则”,与前面相呼应。5. 【解析】选F。根据后文“An A-team may require a balancenot just A players,but a few generous B players as well. ”可知,建立一个理想的团队不仅仅需要顶尖运动员的,其实是很复杂的,故选F。. 完形填空Chinese tennis is entering a golden time. In recent year
22、s there has been an explosion of1 female tennis players bursting onto the global scene. And this couldnt have come at a 2 time with the 2008 Beijing Olympics. These young girls have 3strong will and talent. 4the way is Li Na, who may have the 5name in womens tennis, but she has a big reputation. Li
23、Na is Chinas top-ranked player and the first to have 6into the worlds top 20. After 7nearly six months of the season with a serious injury, the 25-year-old 8an impressive comeback by winning the Australian Womens Hardcourt Tennis Championships. In the world of professional tennis, Lis refreshing sen
24、se of humor proved to be a hit both on and 9the court. “My husband said he had a special gift for me 10I won,” Li Na said after lifting the prize cup. “Thats11I tried so hard today. I wanted a special gift. ” The Wuhan girl 12tennis at the age of eight after being discovered by a coach who had 13her
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384802.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级下册语文课件-15-南极的主人|苏教版(2016) (共27张PPT).ppt
