分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 9 LEARNING Topic Talk .doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:385131
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:334KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材高中英语 UNIT LEARNING Topic Talk 2021 2022 学年 新教材 高中英语
    资源描述:

    1、UNIT 9 LEARNING.单词拼写1Business bank accounts were kept separate(分开的) from personal ones.2Anyway,whether they like it or not,they do give people a very good impression(印象)3This is normal and these messages can be ignored(忽略)4If God exists(存在),all depends on him and we can do nothing against his will.5

    2、As with many technological revolutions,you are unlikely(不大可能的) to be aware of it.6The prisoners attempted(尝试) an escape,but failed.7Subjects and approaches(方法) will be discussed as the term progresses.8The trees on the shore line were reflected(反映) in the clear water.9In this case it is assumed(认为)

    3、the service has already been deployed.10He cant spend too much time arguing(争论) with you about this matter.阅读理解AMost people watching Jeremy Lin these past two months saw Jeremy Lin,New York Knicks star;but I,watching him,saw someone else.That was my elder brother,Bob,who is athletic and energetic.He

    4、 could never sit still when he was in second grade;he had to get up every now and then and run around the room.And sure enough,he grew up to be a starting player for an NCAA championship lacrosse (长曲棍球) team.He was a Nikeendorsed marathoner,too,and reached the top of Mt.Everest,unguided,in his 50s.A

    5、nd yet my family never watched his lacrosse games.We did watch some of his marathons,but that wasnt until he was in his 20s.When Bob was in his glory days,our Shanghaineseborn parents were bent on getting him into medical school.There was a loving aspect to it:I can remember my father working throug

    6、h math books with him,lesson by lesson,at the big blackboard in the attic.Bob never did become a doctor,though;and neither did IIt wasnt until my younger sister came along that someone in the family finally wore a white coat.Bob today could be the fittest 58yearold on the planet.His doctor estimates

    7、 his biological age at 35;hes still big mountains in the Himalayas.And,like Jeremy Lin,hes charming.No one sees Bob without leaving with a laugh.He sometimes jokes he could be mayor of his building,and its true.To know him is to cheer for him.And yet my parents did not cheer for him.What if my mothe

    8、r had sat on the sidelines with her statistics,like Jeremy Lins mother?What if my father had played videos of athletes for my brother to watch and imitate?Its hard not to wonder.And how did Jeremy Lins parents manage to do these remarkable things?Amy Chua,the tiger mother,recalls her immigrant fathe

    9、r beating the kids whenever they mispronounced a Chinese word.How is it that Jeremy Lins immigrant father in particular,GieMing Lin,encouraged his son to follow such an untraditional path?【语篇解读】作者通过描述自己哥哥的成长历程和性格来说明做父母的应当知道如何教育他们自己的孩子。1Bobs glory days were those Awhen he was doing well in mathBwhen

    10、he was in second gradeCwhen he was made mayor of his buildingDwhen he showed his talents in sportsD推理判断题。根据文章一、二两段内容可知,鲍勃20多岁时在体育方面的表现很优秀,由此可推知,鲍勃最辉煌的时期应是他在体育运动中展现他的特长时。2From the passage we can tell that Bob is Aactive and optimisticBclever and determinedCbrave and helpfulDconsiderate and independen

    11、tA细节理解题。根据第三段的第三、四、五句内容可知,鲍勃积极、乐观,故应选A项。3Which of the following statements is probably TRUE?ABob was always ignored by his parents.BBob could also have been a sport star.CBobs parents often watched his games.DNobody in the authors family was a doctor.B推理判断题。根据文章第一段内容可知,鲍勃曾经在体育方面的表现非常优秀,多次获奖,若能坚持下去,他

    12、也许会成为一名体育明星,故B项正确。4From the last two paragraphs we can infer that .Aparents should always study together with theirchildrenBparents should know how to educate their childrenproperlyCchildren should be punished when they do anythingwrongDchildren should try to live up to the hopes of theirparentsB推理判

    13、断题。在文章最后两段中,作者用反问句暗示出家长应该给孩子正确的教育,而不是强迫他们做这做那。BA Japanese company has created a “smart” mask (口罩)that aims to improve communication for people wearing face coverings to prevent the spread of COVID19.The use of face masks has become the new common practice in parts of the world still struggling to re

    14、duce the spread of the coronavirus.However, masks and other kinds of coverings can affect the quality of communication between wearers.The wearable electronic device (设备) called the “cmask” is meant to fit over other kinds of face masks commonly worn by the public.Its designed to better the exchange

    15、 of conversation in such conditions.The cmask with a builtin microphone has holes in the front to let air in.When turned on, the mask uses Bluetooth technology to connect to a mobile device.An app then helps users do several actions, including turning speech into text, completing telephone calls and

    16、 making the users voice louder.The device can also translate a persons voice from Japanese into eight other languages.Taisuke Ono, head of Donut Robotics, said the company was able to collect money to develop the smart mask through an activity on the Japanese crowdfunding (众筹)service Fundinno.He not

    17、ed that the effort got $265,000 in just the first 37 minutes.It would usually take three or four months to collect that kind of money.The company produced a working model of the mask within a month.Ono said the company plans to ship its first 5,000 cmasks to buyers in Japan.He is also looking to sel

    18、l the devices in China, the United States and Europe and says he has received strong interest in the product.【语篇解读】文章介绍了日本一家公司研发的一款“智能”口罩,它旨在改善戴口罩者的沟通,防止COVID19传播。5Why does the Japanese company develop the cmask?ATo increase their sales at home and abroad.BTo help mask wearers communicate better.CTo

    19、 prevent the wide spread of the coronavirus.DTo raise more money for the mask production.B细节理解题。根据第一段“A Japanese company has created a smart mask that aims to improve communication for people wearing face coverings to prevent the spread of COVID19.”可知,日本公司开发c口罩是为了帮助戴口罩的人更好地沟通。故选B。6What can we learn

    20、about the cmask according to the text?AIt can deal with all the languages in the world.BIt should be worn inside the common face mask.CIt is connected to a mobile device through an app.DIt has got great public support through Fundinno.D推理判断题。根据第四段中“Taisuke Ono, head of Donut Robotics, said the compa

    21、ny was able to collect money to develop the smart mask through an activity on the Japanese crowdfunding service Fundinno.”可知,智能口罩通过Fundinno得到了公众的大力支持。故选D。7What is Taisuke Onos attitude towards the future of the cmask?APositive. BDoubtful.CUninterested. DWorried.A推理判断题。根据最后一段“The company produced a w

    22、orking model of the mask within a month.Ono said the company plans to ship its first 5,000 cmasks to buyers in Japan.He is also looking to sell the devices in China, the United States and Europe and says he has received strong interest in the product.”推知,Taisuke Ono对智能口罩的未来的态度是“积极的”。故选A。8Where is th

    23、is text most likely from?AA diary. BA brochure.CA magazine. DA novel.C文章出处题。文章介绍日本一家公司研发的一款“智能”口罩,它旨在改善戴口罩者的沟通,防止COVID19传播。它最有可能来自“一本杂志”。故选C。.阅读七选五How can we keep safe personal information on our computers or cell phones? 1 View emails with a careful eye.Its best to view all emails with care.Hackers

    24、 (黑客) can make emails look like real company emails. 2 Its best to search for the original source of the information,and try to find the direct link from the site instead of using the link provided in the email.Use twofactor authentication (双重认证)Twofactor authentication adds a second level of safety

    25、 to an account. 3 Its a safety option that requires a password as well as an additional piece of information only the user would know.Update apps and operating systems. 4 While these updates may appear to only change the way your phones software looks,they often come with safety improvements.There m

    26、ay be a bug (软件漏洞)Those bugs are discovered by cell providers or smartphone makers,so its a good idea to upgrade them. 5 Its no surprise that changing your password has always been a basic form of protection.But what we pick as passwords and how we manage them are important.First,passwords should ne

    27、ver include your personal information.So stay away from names and birthdates.Ideally,passwords are a combination of lowercase (小写) and uppercase (大写) letters and random characters.It could be a strong,long password that doesnt have any personal information,making it harder to remember.AManage passwo

    28、rds safety.BHere are some steps to make it.CIt can trick readers into clicking on dangerous links.DOften users are unwilling to update their mobile devices.ECombine your personal information with random figures.FHere are some ways to create your online personal passwords.GDo it if theres an option f

    29、or your email,banking site or social media site.【语篇解读】本文介绍了一些让你安全地把个人信息保存在电脑或手机上的方法。1B此空位于第一段的末尾,它起着承上启下的作用。根据上句:我们如何保存安全的个人信息在我们的电脑或手机上呢?空格下文介绍了一些方法,可知,下文要介绍一些方法,故选B。2C根据上文:黑客可以使邮件看起来像真正的公司电子邮件。下文:最好是搜索原始的信息来源,并尝试从网站上找到直接链接,而不是使用电子邮件中提供的链接。可知,它可以让读者点击进入危险链接。此处it指的是邮件,故选C。3G根据上句:双重认证给账户增添双重保险,再根据空格下句:这是一个需要密码和一个只有用户才知道的信息的安全选项。可知,如果你的电子邮件、银行网站或社交媒体网站有该选项,那就这么做。故选G。4D根据本段标题Update apps and operating systems和下文:虽然这些更新可能只会改变手机软件的外观,但它们通常会带来安全方面的改进,可知,通常用户不愿意升级他们的移动设备。故选D。5A本空是小标题。根据本段第一句:更改密码一直是一种基本的保护方式,可知本段讲的是关于管理密码的安全,故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 9 LEARNING Topic Talk .doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385131.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1