分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解二十四.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:385257
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:190.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解二十四 广东省 2014 高考 英语 二轮 复习 专项 训练 阅读 理解 十四
    资源描述:

    1、阅读理解A Tim Richter and his wife, Linda, had taught for over 30 years near Buffalo, New York-he in computers, she in special education. Teaching means everything to us, Tim would say. In April1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that leads to some serious thinking

    2、about lifes purpose. Not long after the surgery, Tim saw a brochure describing Imagination Library, a program started by Dolly Parton s foundation (基金会) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singers home town of Sevier, Tennessee. “I thought, maybe Linda and I coul

    3、d do something like this when we retire, Tim recalls. He placed the brochure on his desk, as a reminder. Five years later, now retired and with that brochure still on the desk, Tim clicked on imagination library .com. The program had been opened up to partners who could take advantage of book and po

    4、stage discounts.The quality of the books was of great concern to the Richter. Rather than sign up online, they went to Dolly wood for a look-see. “We didnt want to give the children rubbish,” says Linda. The books-reviewed each year by teachers, literacy specialists and Dolly wood board members-incl

    5、uded classics such as Ezra Jack Keatss The Snowy Day and newer books like Anna Dewdneys Llama Llama series. Satisfied, the couple set up the Richter Family Foundation and got to work. Since 2004, they have shipped more than 12,200 books to preschoolers in their in their area. Megan Williams, a mothe

    6、r of four, is more than appreciative: “This program introduces us to books Ive never heard of.” The Richter spend about 400 a month sending books to 200 children. “Some people sit there and wait to die,” says Tim. “Others get as busy as they can in the time they have left.”( ) 1.What led Tim to thin

    7、k seriously about the meaning of life?A. His health problem. B. His love for teaching.C. The influence of his wife. D. The news from the Web.( ) 2.What did Tim want to do after learning about Imagination Library?A. Give out brochures. B. Do something similar.C. Write books for children D. Retire fro

    8、m being a teacher.( ) 3.According to the text, Dolly Parton is .A. a well-known surgeon B. a mother of a four-year-oldC. a singer born in Tennessee D .a computer programmer( ) 4.Why did the Richter go to Dolly wood?A. To avoid signing up online.B. To meet Dolly wood board members.C. To make sure the

    9、 books were the newest.D. To see if the books were of good quality.( ) 5.What can we learn from Tims words in the last paragraph?A. He needs more money to help the children.B. He wonders why some people are so busy.C. He tries to save those waiting to die.D. He considers his efforts worthwhile.【文章大意

    10、】文章通过介绍Richter夫妇从接触一个名为Imagination Library的项目到成立自己的基金会的历程并找到生活的真正价值61.答案A。细节理解题。由文章第1段的he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that leads to some serious thinking about lifes purpose.可知答案。阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每小题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A Arthur Mill

    11、er (1915-2005) is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th century. Millers father had moved to the USA from Austria HungaryDrawn like so many other by the “Great American Dream” However, he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the

    12、Great Depression of the early l930s. Milless most famous play, Death of a Salesman, is a powerful attack on the American system. With its aggressive way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of worth. In Willy Loman, the hero of the play, we see a man who has

    13、got into double with his worth. Willy is “burnt out” and in the cruel world of business there is no room for sentiment: if he cant do the work, then he is no good to his employer, the Wagner Company, and he must go. Willy is painfully aware of this, and at loss as to what to do with his lack of succ

    14、ess. He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end. When it was first staged in 1949, the play was greeted with enthusiastic reviews, and it won the Tony Award for Best Play, the New York Drama Critics Circle Award, and the Pulitzer Prize for Drama. It was the first pla

    15、y to win all three of these major awards. Miller died of the failure at his home in Roxbury, Connecticut, on the evening of February 10, 2005, the 56th anniversary of the first performance of Death of a Salesman on Broadway.( ) 1. Why did Arthur Millers father move to the USA?A. He suffered from sev

    16、ere hunger in his home country.B. He was attracted by the Great American Dream.C. He hoped to make his son a dramatist.D. His family business failed.( ) 2. The play Death of a SalesmanA. exposes the cruelty of the American business worldB. discusses the ways to get promoted in a companyC. talks abou

    17、t the business career of Arthur MillerD. focuses on the skills in doing business( ) 3. What can we learn about Willy Loman?A. He treats his employer badly.B. He runs the Wagner Company.C. He is a victim of the American system.D. He is regarded as a hero by his colleagues.( ) 4. After it was first st

    18、aged, Death of a SalesmanA. achieved huge successB. won the first Tony AwardC. was warmly welcomed by salesmenD. was severely attacked by dramatists( ) 5. What is the text mainly about?A. Arthur Miller and his family.B. The awards Arthur Miller won.C. The hardship Arthur Miller experienced.D. Arthur Miller and his best-known play.【文章大意】文章介绍了剧作家Arthur Miller和他最有名的作品Death of a Salesman推销员之死。1.答案B。细节理解题。根据文章第一段的Millers father had moved to the USA from Austria HungaryDrawn like so many other by the“Great American Dream”可以得出答案。5.答案D。主旨大意题。文章介绍了剧作家Arthur Miller和他最有名的作品Death of a Salesman推销员之死。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解二十四.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385257.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1