分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十二.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:385286
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:161.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十二 广东省 2014 高考 英语 二轮 复习 专项 训练 阅读 理解 四十二
    资源描述:

    1、阅读理解第一节:阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 AOne evening in February 2007. A student named Paula Ceely brought her car to a stop on a remote in Wales. She got out to open a metal gate that blocked her path . Thats when she heard the whistle sounded by the driver of a train. Her Renault Clio parked a

    2、cross a railway line. Second later, she watched the train drag her car almost a kilometre down the railway tracks. Ceelys near miss made the news because she blamed it on her GPS device(导航仪).She had never driven the route before .It was dark and raining heavily. Ceely was relying on her GPS. But it

    3、made no mention of the crossing. I put my complete trust in the device and it led me right into the path of a speeding train, she told the BBC. W ho is to blame here? Rick Stevenson, who tells Ceelys story in his book When Machines Fail US, finger at the limitations of technology. We put our faith i

    4、n digital devices, he says, But our digital helpers are too often not up to the job. They are filled with small problems. And its not just GPS devices: Stevenson takes us on a tour of digital disasters involving everything from mobile phones to wireless key boards. The problem with his argument in t

    5、he book is that its not clear why he only focuses digital technology, while there may be a number of other possible causes. A map-maker might have left the crossing off a paper map. Maybe we should blame Ceely for not paying attention. Perhaps the railway authorities are at fault for poor signaling

    6、system. Or maybe someone has studied the relative dangers and worked out that there really is something specific wrong with the CPS equipment. But Stevenson doesnt say.Its a problem that runs through the book. In a section on cars, Stevenson gives an account of the advanced techniques that criminals

    7、 use to defeat computer-based locking systems for cars. He offers two independent sets of figures on car theft; both show a small rise in some parts of the country. He says that once once again not all new locks have proved reliable. Perhaps, but maybe its also due to the shortage of policemen on th

    8、e streets. Or changing social circumstances. Or some combination of these factors.The game between humans and their smart devices is complex. It is shaped by economics and psychology and the cultures we live in. Somewhere in the mix of those forces there may be way a wiser use of technology. If ther

    9、e is such a way, it should involve more than just an awareness of the shortcomings of our machines. After all, we have lived with them for thousands of years. They have probably been fooling us for just as long.( )1.WhatdidPaulaCeelythinkwasthecauseofheraccident?A.Shewasnotfamiliarwiththeroad.B.Itwa

    10、sdarkandrainingheavilythen.C. The railway works failed to give the signal.D. Her GPS device didnt tell her about the crossing( )2. Thephrase “nearmiss”(paragraph2)canbestbereplacedby_.A.closebitB.heavylossC. narrow escapeD.bigmistake( )3. WhichofthefollowingwouldRickStevensonmostprobablyagreewith?A.

    11、 Moderntechnologyiswhatwe cantlivewithout.B.Digitaltechnologyoftenfalls shortofoutexpectation.C.Digitaldevicesaremore reliablethantheyusedtobe.D.GPSerrorisnottheonly causeforCelerysaccident.( ) 4. In the writers opinion, Stevensons argument is_.A. one-sided B. reasonable C. puzzling D. well-based( )

    12、 5.What is the real concern of the writer of this article?A. The major causes of traffic accidents and car thefts.B. The relationship between humans and technologyC.Theshortcomingsofdigital devicesweuse.D.Thehuman unawarenessoftechnicalproblems.4.【答案】A【解析】推理判断题。由文章The problem with his argument in th

    13、e book is that its not clear why he only focuses digital technology可知。5.【答案】B【解析】主旨大意题。本文讨论了人与现代科技的关系。BWhat can help you make a fortune in the future? Graduating from a top university might not be enough. A new study from the University of Essex in Britain has shown that the more friends you have in

    14、 school, the more money youll earn later.The idea that popularity could have a serious impact on ones earning potential shouldnt come as too much of a surprise. The researchers noted that if you want to get ahead in life, social skills and networking are easily as powerful as talent and hard work.“I

    15、f a person has lots of friends, it means that he or she has the ability to get along with others in all kinds of different situations, said Xu Yanchun, 17, from Nantou High School in Shenzhen, who totally agreed with the recent finding. Also, friends always help each other. They not only create wide

    16、r social circles for you but lift your mood when you occasionally feel depressed, said Xu. She believed that all this helps you earn a higher salary”.Maybe thats why some people think the younger generations are in the age of Friendalholism (交友狂症). A woman even complained that the networking website

    17、 Face books 5,000-friend limit was too low for her large reserve of social contacts.But what does a friend mean? Should friends be regarded as a form of currency?“Call me uncoil, but I think of a friend as an actual person with whom I have an actual history and whom I enjoy actually seeing. It seems

    18、, however, that this is no longer the definition (定义) of friend,” said Meghan Daum, who works with The Los Angeles Times in the US.( ) 1.The new study from the University of Essex in Britain shows that _.A. if you have more friends you will not live happily. B. the more friends you have in school, t

    19、he more money youll earn in your late life. C. the less friends you have, the poor lives you will live.D. friends can make more money for you. ( ) 2. According to Xu Yanchun, when you have lots of friends, it means_A. You have the ability to earn more money.B. You will not feel lonely. C .You are qu

    20、ite content with your life. D. You have the ability to get along with others in various situations.( ) 3. Whats the main idea of the passage ?A. The passage mainly tells us something about the friendship. B. Friends plays an more important part in our daily life than anything else.C. Friends are cur

    21、rency.D. Friends give you success. ( ) 4. We can learn from the passage that _.A. If you have more friends, you can make a fortune in the future.B. Graduating from college means that you can make a fortune in the future.C. Friends means a form of currency. D. Friends can make you wider social circle

    22、 and make you feel better when you feel depressed. 【文章大意】:文章主要向人们讲述了朋友在人们生活中的重要作用。你在上学时拥有越多的朋友,那么你以后就会有越多的财富。1.【考点分析】细节理解题。【参考答案】B。【解题思路】从文中第一段的A new study from the University of Essex in Britain has shown that the more friends you have in school, the more money youll earn later.可知研究表明“朋友越多,你以后就会挣越多的钱 ”。2.【考点分析】细节理解题。【参考答案】D。【解题思路】文中第三段提到了Xu Yanchun的话,从话中我们可以知道“如果你有很多朋友说明你在不同环境中的适应能力很强”。故选D项 。3.【考点分析】主旨大意题。【参考答案】D。【解题思路】通读全文我们可知,文章主要讲述了朋友能够给你带来财富,给你带来成功。故D项总结的合理。4.【考点分析】推理判断题题。【参考答案】D。【解题思路】A 项的说法太过绝对,所以不正确;B项的说法文中没有提到,因此不能选;C 项的说法没有依据,因此也不能选,故只剩下D项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十二.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385286.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1