2021-2022学年新教材高中英语 单元素养检测(三)Unit 3 Fasterhigherstronger(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 单元素养检测三Unit Fasterhigherstronger含解析外研版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养 检测
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AOle Miss is the states largest university and is ranked among the nations fastestgrowing institutions.Journey farther and challenge yourself with the University of Mississippi PreCollege Programs to discover your interest,gain real college experiences,and make l
2、ifechanging friendships.Certified educational professionals and University of Mississippi instructors help with studentdriven explorations of environmental science,engineering,and more.Financial aid is available for students with academic talent and financial need.What draw teens to our program?Stud
3、ents from all over the US and all over the world join us every summer to:Explore interest in the sciences,arts,and humanities that might one day lead to careers.Challenge themselves academically in the company of talented peers and instructors.Learn how to fit into college life on the University of
4、Mississippis beautiful campus near the historic town of Oxford,Mississippi.Become eligible(符合条件的)for select scholarships to the University of Mississippi,available only to PreCollege Program participants.What type of teen attends our program?Participants are those who will go to college soon.They al
5、l share a love of learning and a desire to acquire experience in studying at a top national university.Whats a typical day like?Schedules change with the program theme and type,but all days end with community activities led by undergraduate peer advisors.For Summer College participants,weekend trips
6、 include visits to Memphis,Birmingham,and Atlanta.What should participants expect to learn from our program?Students will leave with greater confidence in their ability to navigate(指引方向) college and a stronger sense of where their talents might lead them.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了密西西比大学暑期预科项目的相关内容。1What
7、 can participants do in the program?AApply for financial aid.BChoose their career.CFind their interest.DMeet old friends.C细节理解题。根据第一段“.to discover your interest,gain real college experiences.”可知,参与者在这个预科项目中可以找到自己的兴趣。2What is the necessary condition of winning select scholarships?A Doing well in stud
8、y.BComing from the US.CJoining in the program.DParticipating in afterschool activities.C细节理解题。根据What draw teens to our program?部分“Become eligible for select scholarships.available only to PreCollege Program participants.”可知,获得优等奖学金的必要条件是参加这个预科项目。3What will the participants gain from the program?AThe
9、yll become more competitive.BTheyll know themselves better.CTheyll realize their life goals.DTheyll become fast learners.B推理判断题。根据最后一段“Students will leave with.a stronger sense of where their talents might lead them.”可推断,参加完本项目后,参与者能对自己有更好的了解。BFor more than 20 years,Carlos Matias has been visiting C
10、hicagos Chinatown,and considers himself a friend of many restaurant owners in the Near South Side neighborhood.So when Matias heard that Chinatown restaurants and shops were experiencing a sales slump due to public health concerns associated with the novel coronavirus outbreak on TV,he wanted to hel
11、p.Matias,30,of Chicagos Hermosa neighborhood,and his friend Jose Corcoles,29,of Pilsen,last week went on Facebook to call on people to dine out in Chinatown Monday and shared the message with their social media followers.The posting ended up being shared more than 1,000 times on Facebook.On Monday e
12、vening,more than 100 people came out for a food crawl that included eating and drinking at different stores and restaurants in Chinatown.“We are South Side neighborhood kids who love Chinatown,”Matias said.The event was the latest in a series of campaigns aimed at supporting Chinatown business owner
13、s.Over the past month,the Chicago Chinatown Chamber of Commerce and the American Chinese Restaurant Institute have launched marketing campaigns to attract more visitors to the neighborhood.Mayor Lori Lightfoot attended the Chinatown Lunar New Year parade in early February to reassure the public that
14、 Chinatown was safe to visit.Matias said he and his friends stayed out until one in the early morning.They brought dozens of people out to Chinatown.Matias said he hoped it helped businesses.“This event is to make sure the back and the front of the house is getting paid,and the bosses dont lay off a
15、nyone.We want to give support,”Matias said.【语篇解读】本文是一篇新闻报道。主要讲述了Carlos Matias帮助受新冠肺炎病毒影响的唐人街餐饮业恢复生意的故事。4What do we know about Carlos Matias?AHe is experiencing a health problem.BHe starts a marketing campaign.CHe owns a Chinese restaurant.DHe is a regular of Chinatown.D细节理解题。根据第一段“Carlos Matias has
16、been visiting Chicagos Chinatown,and considers himself a friend of.”可知,Matias经常去唐人街就餐,是那里的常客。5How did Matias call on people to eat in Chinatown?ABy telling his friends about it in person.BBy organizing a food sale in Chinatown.CBy posting the information on the Internet.D By spreading the message ar
17、ound Chinatown.C细节理解题。根据第二段“Matias.last week went on Facebook to call on people to dine out in Chinatown Monday and shared the message with.”可知,Matias把这一消息通过网络散播出去。6A series of activities were held in Chinatown with the purpose of _Araising awareness of public healthBleading more people to Chinatown
18、Cencouraging people to go out safelyDincreasing restaurant owners confidenceB推理判断题。根据第三段“.to attract more visitors to the neighborhood.to reassure the public that Chinatown was safe to visit.”可推断,这一系列活动的目的是使更多的人来唐人街。7What does the underlined part in Paragraph 4 refer to?AThe staff of the restaurants
19、.BThe supporters of the activity.CThe restaurant owners family.DThe reviewers of the online post.A句意猜测题。结合本文内容,并根据第四段“.he hoped it helped businesses.”以及“.is getting paid,and the bosses dont lay off anyone.”可推测,“the back and the front of the house”意为“餐馆的员工”。 CNo one can foretell the future of technol
20、ogy exactly,because no one can see the future.However,there are reasonable arguments that can be made,based on the advances and trends in technology in the past.For example,it is reasonable to predict that computers will continue to become more powerful,widespread,and cheaper.Areas with huge potenti
21、al which are just beginning to be made use of today,like biotechnology and other emerging technologies,will continue to bear fruit.In the area of computers,someone might interact with hundreds of embedded microchips(嵌入式微芯片)throughout the home and the office.In the future,it will be many thousands.Wi
22、th increasing bandwidth(带宽)and decreasing costs,computers everywhere will help us with everything.Some reviewers,especially Bill Gates,believe the next few decades will be characterized by longawaited revolutions in robotic technology.Robots will enter the home and the workplace on a wide scale.Alre
23、ady,robots are being used to clean pools,carpets,and perform fundamental security functions.In Japan,research focuses on the development of robots that can take care of the elderly and help automate(使自动化)more manual labor tasks.This process of increasing automation will generate wealth and attract f
24、urther investment in automation,until eventually,most physical labor will be replaced.Other futurists see trends in automation.Technology leading to desktop factories that allow users to quickly make objects such as tools and cell phones from simple original parts.3D printers could revolutionize pro
25、duct distribution(分布) in the same way that P2P networks today have revolutionized the distribution of music arid videos.Users could share product designs on opensource sites,making them available to anyone all over the globe with the necessary desktop factory.Aside from above areas,there are dozens
26、if not hundreds of areas that will continue to advance technologically.One thing is for sure: the future will have better technology than the past did.But will we put it to better use?Only time and effort will tell.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了人们对计算机,自动化等科技的未来发展的猜想。8What can we learn from the first two par
27、agraphs?AIdeas of future technology rely on former scientific principles.BBiotechnologies have been widely accepted by the public.CEmbedded microchips connect homes with offices.DComputers will play a bigger role in the future life.D推理判断题。根据第一段“puters will continue to become more powerful,widespread
28、,and cheaper.”可推断,计算机将在未来生活中发挥更大的作用。9Why is Japans research mentioned in Paragraph 3?ATo support some futurists views.BTo introduce the benefits of automation.CTo attract attention to research on robots.DTo show a successful case in automation.A写作意图题。根据第三段“.believe the next few decades will be chara
29、cterized by longawaited revolutions in robotic technology.”可推断,作者提到日本一项关于机器人的研究是为了支持上述未来主义者的观点。10What can be inferred from Paragraph 4?A3D printers and P2P networks are new to users.BUsers can make things quickly through desktop factories.CUsers share product designs by travelling around the world.D
30、3D printers have brought a product distribution revolution.B推理判断题。根据第四段“Other futurists see trends in automation technology leading to desktop factories that allow users to quickly make objects.”可推断,用户通过桌面工厂可以快速地制作物品。11What is the authors attitude towards the future of technology?ACautious.BNegative
31、.CPositive.DWorried.A观点态度题。根据第五段“.the future will have better technology than the past did.But will we put it to better use?Only time and effort will tell.”可推断,作者对科技的未来发展持谨慎态度。DSports skills are acquired in an advancing order.Not every child will acquire every skill equally or at the same rate,but m
32、ost youth acquire them in the same order.So give yourself and your kid a break,just like when she was learning to walk.During the first 2 years of life,many responses from your child are primarily reflex(反射的) actions.Touch her cheek and she turns to find food.Touch his hand and his fingers grasp.Pro
33、ud fathers of their firstborn son already dream of a football star.Stop there.Do not put a basketball hoop(篮球架) on the side of the bed.Scientific research tells us that those futile attempts will not work no matter how much you want your son to start on Johnnys 3point shot.Natural curiosity and inte
34、raction with the environment will stimulate the growth of motor activity(肌动活动)Close your eyes and think really hardwhere does everything go that a baby touches?In its mouth!So be real.Little baby footballs,baseball gloves,and running shoes may be cute and colorful,but their effectiveness as sports e
35、quipment is lost when they become just another baby chew toy.The experts do not recommend infant exercise programs as beneficial for development or helpful for future performance.Activities in a safe environment are the way to go.Once children are a few years old,however,some sports skill developmen
36、t starts to take shape,and the preparation process for sports begins.To be acquired successfully,sports skills involve a complex interaction between movement,sight,and thought.None of these by themselves are completely helpful without the others.Motor skills(movement) require the right visual proces
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385307.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020秋高二语文人教版必修5能力提升训练课件:第10课 谈中国诗 .ppt
