2021-2022学年新教材高中英语 单元素养检测(五)Unit 5 Revealing nature(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 单元素养检测五Unit Revealing nature含解析外研版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养 检测 Unit
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(五).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AForest Conservation Volunteer ProgramVolunteer for the forest conservation(森林保护)program in Madagascar and contribute towards protecting one of the worlds most unique ecosystems.Study wildlife in one of the worlds most biodiverse (生物多样的)regions.Make lifelong frie
2、nds and return with wonderful stories,photos,and memories.Forest volunteers receive training on species identification,carrying out field surveys,fixing equipment and data collection.Youll be guided by professional conservationists during this volunteer trip.Volunteer Roles & ResponsibilitiesStudy t
3、he diversity and quantity of species to identify changes in forest dynamics (动态),populations,habitat health and identify possible localized threats.Carry out surveys of the local mammals,birds,reptiles,and amphibians that exist in the surrounding forests.MealsThree meals per day are provided seven d
4、ays per week.Each meal is prepared by our onsite cooks,using traditional Malagasy cooking methods,using fresh,locally grown,seasonally available produce.Fruit and vegetables served will change depending on the season and availability of local produce.Cost2 weeks3 weeks 4 weeks5 weeks$695$875$1,055$1
5、,2356 weeks7 weeks8 weeksExtra week $1,415$1,595$1,775$180Please Note:An application fee of $250 is charged over and above the program fee as an application payment.Program RequirementsTo volunteer in Madagascar,you need to be at least 18 years old.There might be exceptions if you can provide the pe
6、rmission of your parents or if you are accompanied by your parents.Volunteers should be highly energetic; have a positive attitude to making a change; possess a certain level of fitness,since the island life is not as easy as it might seem!【语篇解读】本文是一篇应用文。文章是为一个马达加斯加森林保护志愿者项目做广告。1What kind of skill w
7、ill volunteers learn by taking part in this program?AHunting.BPlanting trees.CCollecting data.DFeeding wildlife.C细节理解题。根据第二段中的“Forest volunteers receive training on.data collection.”可知,该项目的参与者能够学习到采集数据的技能。2What do we know about the meals in the program?AThey will serve food made of local produce.BTh
8、ey provide fixed kinds of fruits every day.CThey are cooked by volunteers themselves.DThey are available only on weekdays.A细节理解题。根据Meals部分中的“Each meal is prepared.using fresh,locally grown,seasonally available produce.”可知,该项目的饮食主要取材于当地。3How much does it cost in total to join in a 9week forest conser
9、vation program?A$1,955.B$2,025.C$2,205.D$2,505.C推理判断题。根据Cost部分可知,8 weeks费用为$1,775,Extra week费用为$180,再加上另外收取的报名费 $250,故参加为期九周的项目总共要花费$2,205。BGraduating from college is difficult,but for Morehouse College student Dacavien Reeves,who is graduating with a job offer from JP.Morgan,it is a most important
10、event beyond his wildest dreams.Twentytwoyearold Reeves went through a lot even before making it to college.The whole family became homeless after his mom Tasha Graham fell ill in 2012.Reeves made up his mind he would never be in this position ever again.He believed that he was capable and hardworki
11、ng,so he knew college was his way to go.He chose Morehouse College,the wellknown HBCU (historically black colleges and universities) in Atlanta.The students at Morehouse College were welldressed.They could express themselves clearly.Reeves said he wanted to talk and dress like them and he wanted to
12、have those experiences as well.Reeves was disciplined (守纪律的) and determined to follow in the same footsteps of famous alumni (校友) like Martin Luther King Jr.And filmmaker Spike Lee.He began working hard,juggling (同时应付) a schedule that involved college and taking care of his brothers and sisters at t
13、he same time.Reeves explained that his mother worked until 1:00 in the early morning every day,and he would take care of his brothers and sisters until she returned.“This is a model of the greatest black minds in America,” said Robert Brown,Reeves professor and fellow Morehouse alumnus.Robert Brown
14、witnessed the effort he made,saying Reeves set a typical example to every student in the college.After going through all those struggles,Reeves is more than pleased to receive the amazing job offer and considers it a reward.In addition to doing well in college,Reeves also equipped himself with leade
15、rship and service.“Dont allow your circumstances to decide what you are,” Reeves said.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了无家可归的Dacavien Reeves历经困苦,终于从名校毕业,并获得了去摩根大通公司工作的机会。4What happened to Reeves in 2012?AHe became a poor kid with no place to live.BHe made up his mind to be a leader.CHe went to college on a scho
16、larship.DHe was abandoned by his parents.A细节理解题。根据第二段中的“Twentytwoyearold Reeves.homeless after his mom.in 2012.”可知,Reeves在2012年变成了一个无家可归的孩子。5What can we infer from the third paragraph?AIts never too old to learn a new skill.BRespect yourself,or no one else will respect you.CThe power of confidence a
17、nd examples is endless.DWe do not know what is good until we have lost it.C推理判断题。根据第三段中的“He believed that he was capable and hardworking”和“follow in the same footsteps of famous alumni”可推断,自信和榜样的力量是无穷的。6How did Reeves feel about getting a job offer from JP.Morgan?AConfident.BExcited.CHopeless.DIndif
18、ferent.B推理判断题。根据第一段中的“it is.beyond his wildest dreams”和第五段“Reeves is more than pleased”可推知,获得这份工作邀请,Reeves 心情十分激动。7What is the best title for the text?AHealth and Hard Work:The Key to SuccessBIs Graduating from a US College Truly Hard?CHomeless to HBCU:An Inspiring Story of a Black BoyDHow Can a Gre
19、at Teacher Make a Successful Student?C标题归纳题。本文主要讲述了无家可归的Dacavien Reeves历经重重困难,终于从名校毕业,并获得良好工作机会的故事。CWe already know that exercise is good for our bodies and fights aging.Daily exercise fights the loss of muscle fitness that tends to creep up with age.And it turns out that it has the same positive ef
20、fects on our brains.A study published in Neurology Clinical Practice examined nearly 100 individual studies on exercise and brain function.It discovered that exercising for an average of 52 hours over six months is “related to improved cognitive (认知的) performance in older adults with and without cog
21、nitive damage.” The types of exercises that are beneficial include strength training and mindbody exercises.Another study published in Scientific Reports also looked at the link between fitness and cognitive performance,this time controlling causes that could misrepresent results,such as body weight
22、,education and age.The group of German scientists began by studying a large database of MRI brain scans (核磁共振大脑扫描),with an average age of 30 years old.A second round of testing had the volunteers walk as fast as they could for two minutes,followed by cognitive testing.Both tests revealed that a fitt
23、er body is associated with a fitter brain.“It surprised us to see that even in a young population,cognitive performance decreases as fitness levels drop,” said team leader Dr.Jonathan Repple.“We knew how this might be important to an elderly population which does not necessarily have good health,but
24、 to see this happening in 30yearolds is surprising.This leads us to believe that a basic level of fitness seems to be a preventable risk factor for brain health.”In previous studies,neuroscientists have looked at the brain activity of young people and compared it with the brain activity of people ov
25、er 40.While completing cognitive tasks,younger participants had brain activity that was highly localized.Depending upon what they were thinking about,the scans only lit up in either the right or the left hemisphere (半球)of their brain.But the older participants used far more brain power to complete t
26、he same tasks.No matter the activity,the older volunteers tended to use both hemispheres of their brain.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要通过研究说明了为什么运动对大脑有好处。8What does the underlined phrase“creep up” in Paragraph 1 mean?AFade away. BPause suddenly.CAppear gradually.DChange greatly.C词义猜测题。根据第一段中的“exercise is good.f
27、ights the loss of muscle fitness”,再结合常识可知,此处意为:随着年龄增长,我们的肌肉会慢慢变得越来越不健康。9What can we infer from the two studies?ASix months exercise can treat certain diseases.BBody weight is always irrelevant to brain function.CAbout two hours exercise a week improves brain function.DStrength training negatively af
28、fects cognitive performance.C推理判断题。根据第二段中的“exercising for an average of 52 hours over six months.improved cognitive performance”可推知,每周大约两小时的锻炼可提升大脑功能。10Which is the right order of the process of the second study?Comparing two tests results.Asking the volunteers to walk for 2 minutes.Testing the volu
29、nteers cognitive ability.Studying brain scans of young people on a database.ABCDD细节理解题。根据第三段中的“began by.a fitter brain”可知第二个研究的过程是:先研究数据库中年轻人的大脑扫描图片,然后要求志愿者快走2分钟,接着测试这些志愿者的认知能力,最后比对两种测试结果。11The brain activity of younger participants tends to _Ahappen in a specific area related to the thinkingBbe sim
30、ilar to that of the older participantsCshow narrower views about the worldDbe much more organizedA细节理解题。根据最后一段中的“younger participants had brain activity that was highly localized.lit up in either the right or the left.brain”可知,年轻人的大脑活动一般只发生在一个特定区域。DMost adults have lower levels of concern about clim
31、ate change than young people.Yet its adults who have the power to affect the policies contributing to climate change.Now a new study shows that teenagers may be able to raise their parents concerns about human influences on climate.The key is to talk about the issues and share what youve been learni
32、ng at school.For a new study,teachers used a new curriculum (课程) with the students.It involved more than just lessons about climate change.The students also took part in servicelearning projects.Students wrote blog posts about what they learned and shared those posts with others.The students also in
33、terviewed their parents.Someone might ask his or her dad,for example,what changes hed seen in their home towns weather over time.The program made sure students would talk to their parents.However,Dr.Lawson,a scientist of the study team,adds,“At no point did we tell kids what to think or what to say.
34、That way,kids didnt feel that there was all this responsibility I put on them to change their parents mind about anything.”Fifteen middle school teachers had been divided into either of two groups.One,the test group,got training on how to use the new curriculum before introducing it to students.Teac
35、hers in the control group taught their schools regular lessons on climate change.These programs also lacked the extra activities.Lawsons team divided the students and their parents into two groups,too.The researchers then surveyed the kids and their parents before and after the school lessons on cli
36、mate change.Parents and students in both groups showed more concern about climate change after the lessons.But families where kids had been in the test group showed the biggest changes.And,Lawson notes,you dont need a special curriculum to discuss climate issues at home.“Talk to your parents about w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385315.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
