2021-2022学年新教材高中英语 单元素养测评 Unit 2 Exploring English(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 单元素养测评 Unit Exploring English含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养 测评 English
- 资源描述:
-
1、单元素养测评(二)Unit 2(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Ive got my camera with me. But am I allowed to take photos here? W: I think so. It doesnt say you cant. 1. What does the man
2、want to do? A. Take photos. B. Buy a camera. C. Help the woman. 答案: AText 2M: You know, Jason can play tennis, swim, play soccer. . . but I cant. W: It doesnt matter. I mean, you can play the guitar, play basketball, cook and even speak three languages. You are great. 2. What can the man do? A. Swim
3、. B. Play soccer. C. Play basketball. 答案: CText 3M: When will the meeting begin? W: According to the schedule, it should start at 9: 30, and it will last for an hour and a half. 3. When will the meeting be over? A. At 11: 00. B. At 10: 00. C. At 9: 30. 答案: AText 4M: Happy birthday, honey! W: Oh, a b
4、unch of flowers! Thank you. Youre always so sweet. M: Well, I intended to buy you a fruit cake and some apple pies from Collin Street Bakery. But theyre all sold out, so I bought you these flowers. 4. What did the man buy for the womans birthday? A. A fruit cake. B. Some apple pies. C. A bunch of fl
5、owers. 答案: CText 5M: Can you hold the door for a minute, Lucy? Ive got a big bag full of books here. W: Hi, Matt. Nice to see you! Up to the fourth floor? 5. Where is the woman? A. In a car. B. In an elevator. C. In a bookstore. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、
6、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: All right, Sarah. We know that youre planning something big for Johns birthday. Could you tell us just what you have in your mind? W: I wanted to make his birthday a very special event. John has a si
7、ster living in France, and Ill send her a plane ticket, so that she can be here for his birthday. M: Boy! What an excellent plan! Thats something special. I kind of guessed you had some secret plan and were waiting for the right time to tell me. W: Well, I didnt want to say anything until I was sure
8、 she could come. 6. What is Sarah going to do? A. Buy John a gift. B. Give John a surprise. C. Invite John to France. 答案: B7. What does the man think of Sarahs plan? A. Funny. B. Exciting. C. Strange. 答案: B听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: Hi, are you Don? Im Lynn. I saw the advertisement you put on the Inte
9、rnet about selling your car. M: Hi, Lynn. Nice to meet you. Thanks for your interest. Heres my car. Its a 2006 Honda Civic. I took a lot of road trips in it! It is not perfect, but it is safe to drive and it has new tires. W: Is anything broken? M: The radio is broken and the heater is broken, but t
10、he air conditioner works well. W: I think you should lower the price because the radio and the heater are broken. If you dont lower the price, I dont think I want to buy it. M: Sorry, but Im not lowering the price. Its a very safe car, even if the radio is broken. Would you like to drive the car so
11、you can see if you like it? W: No, thank you. I am worried something else is broken too. 8. What is the probable relationship between the speakers? A. Friends. B. Colleagues. C. Strangers. 答案: C9. What needs to be replaced? A. The tires. B. The radio. C. The air conditioner. 答案: B10. Why doesnt Lynn
12、 want to buy the car? A. The price is too high. B. It is not safe. C. It doesnt drive smoothly. 答案: A听第8段材料, 回答第1113题。Text 8W: Oh, you look ill. MI dont feel too good. I must admit. W: Then you shouldnt go to school today. M: Oh, I have to. I cant stay at home todayweve got to hand in our geography
13、projects. Its the last chance. And its just a cold. You always feel worse when you first get up. Ill be fine once Ive had a wash and a bit of breakfast. W: It wont hurt to miss a day. You look very pale, and theres a flu virus going round at the moment. Ella next door has got flu. M: I havent got th
14、e flu, mumAnd Mr Bell will think that Im absent because todays the deadline for the project and I havent finished it. W: Dont be silly youre one of his star pupils. Surely, hes not going to fail you because you are ill. You havent even missed a day all year as far as I can remember. M: Oh well, I su
15、ppose youre right. Perhaps I will stay at home, just todayBut could you do me a favor? Drive round to school and deliver my project to Mr Bell. W: Its quite unnecessary. I will call Mr Bell right now. 11. What do we know about the man? A. He is in poor health. B. He wants to stay at home today. C. H
16、e hasnt finished his homework yet. 答案: A12. What relation is Mr Bell to the man? A. His neighbor. B. His teacher. C. His father. 答案: B13. What does the man ask the woman to do? A. Help him hand in his project. B. Call to ask for leave. C. Drive him to school right now. 答案: A听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M:
17、 I lost my dog! Can you help me look for him? W: Yes, of course. When was the last time you saw him? MI tied him up right here as I went to grab some coffee. When I came back outside, he was gone. W: Okay, what does he look like? M: Hes white with black spotsHes around 40 pounds and has short hair.
18、His name is Milo, and he always comes when hes called. W: Ill take the streets going to the rightand you take the streets going to the left. Meet me back in front of the coffee shop in 10 minutes. If we dont find him, we can take my car to look farther out. M: Do you think I should call the police?
19、W: I doubt if theyll have time to help. But I dont think well need themLook over there in that park two blocks down! M: Its MiloQuick, lets run over there! W: Lets go! 14. Where was probably the man when he lost Milo? A. In a park. B. In a cafe. C. In a car. 答案: B15. What does Milo look like? A. He
20、has short hair. B. Hes about 14 pounds. C. Hes black with white spots. 答案: A16. Where does the woman tell the man to look first? A. Farther out. B. To the left. C. To the right. 答案: B17. What do the speakers decide to do in the end? A. Call the police for help. B. Drive around to look for Milo. C. R
21、un for a couple of blocks. 答案: C听第10段材料, 回答第1820题。Text 10Here is a piece of news for deer lovers. Mary, an 18-year-old senior at Nixon High School, worked out a noise to drive the deer awayA deer jumped into the road and hit her uncles truck. The accident inspired her to look for a deer-defensive me
22、asure. According to the data from a science project, deer and humans hear the world differently. People sense sounds in the range of 20 to 20, 000 hertz. Deer live life a little higher. They can hear between about 250 and 30, 000 hertz. That means deer can hear sounds well above what people can sens
23、e. For her experiments, Mary found a clearing, small field where she set up a speaker and a remote control. When it sent out a 14, 000-hertz sound, it didnt send the deer fleeing. She increased the sound gradually, and when the speaker broadcast 25, 000 hertz, the deer just walked away. The teen exp
24、ects her warning “whistle” to be broadcast from speakers along the sides of a highway. These will warn the deer to stay away even when there is no car in sight. “Its like a stop light for animals, ” she saysThat way it may keep deer off the road. 18. What caused Mary to do the experiment? A. A truck
25、 accident. B. A piece of news. C. Some project data. 答案: A19. Where did Mary do the experiment? A. In a school. B. On the road. C. In a field. 答案: C20. What is the purpose of Marys experiment? A. To provide a shelter for the deer. B. To test the hearing of the deer. C. To protect the deer from dange
26、r. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题: 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AAffordable Beach Vacation in CorfuCorfu, an island off the coast of Greece, offers visitors sunkissed shores with clear water and lots of beaches. Finding the Perfect BeachOur first pick is Sidari Beach. Its a
27、 blue flag beach perfect for couples looking for a more private feel, as its far from bigger tourist destinations. Issos Beach makes for the perfect place for watching the sunset. Dassia Bay has a bit more water sports. Paleokastritsa is an amazing West Coast village with six beaches on offer, inclu
28、ding Rovinia Beach. Getting around CorfuCorfu offers bike rentals(出租)and bus service as a cheaper choice to taxis. The best time to visit Corfu is during the “shoulder season” in April/May. The weather isnt as warm as the high seasons but it remains perfect. It is not crowded in this period, but you
29、 still need to book ahead of schedule as Corfu stays popular all the year. Eating Out For LessThere are a lot of well-priced restaurants but street food is also a big winner. Some popular choices are Souvlakia and Pita Gyros. There are also many cheeses special to Greece, including Tirokafteri and L
30、adotyri. Corfu also has many unbelievable desserts (甜食). Stazei Meli is a tourist favourite to give them a try. 【语篇概述】这是一篇应用文。文章介绍了希腊海岸附近的科孚岛, 分别介绍了科孚岛上的海滩、美食及交通情况。21. Which place is probably the best choice for couples? A. Sidari Beach. B. Dassia Bay. C. Issos Beach. D. Rovinia Beach. 【解析】选A。细节理解题。
31、根据Finding the Perfect Beach部分前两句内容(我们的首选是Sidari Beach。这是一个蓝旗海滩(蓝旗是欧洲环境保护教育协会颁发的环保生态标志), 它对于寻找一种更私人的感觉的夫妇来说是完美的, 因为它远离较大的旅游景点。)可知, 对于夫妻来说, 想寻找更私人的感觉, Sidari Beach是个完美的选择, 因为它远离较大的旅游景点, 没有那么多游客打扰。故选A项。22. What are tourists required to do to visit Corfu? A. Rent a bike. B. Book in advance. C. Wear warm
32、 clothes. D. Set off in April/May. 【解析】选B。细节理解题。根据Getting around Corfu部分最后一句(这期间并不拥挤, 但你仍然需要提前预订, 因为科孚岛全年都很受欢迎。)可知, 因为科孚岛全年都很受游客欢迎, 所以如果你想来这里游玩, 需要提前预订。故选B项。23. What do we know about Stazei Meli? A. It cooks popular dishes. B. It sells amazing desserts. C. It serves well-priced food. D. It produces
33、special cheese. 【解析】选B。推理判断题。根据Eating Out For Less部分最后两句(科孚岛还有许多令人难以置信的甜食。Stazei Meli是游客们最喜欢去尝试的地方。)可知, 科孚岛有很多甜食, 游客最喜欢去Stazei Meli尝试甜食, 由此可推断出, Stazei Meli卖令人惊喜的甜食。故选B项。BWhen recalling my high school-Gonzaga College High School, I am excited. It was founded in 1821, right in the center part of D. C
34、. Seeing my older brother experience Gonzaga a few years before me, I had an idea of how special this school was before my entering the school. Through him, I could see the pride and friendship among Gonzaga students. My true love for Gonzaga, however, began in my freshman year. I remember during my
35、 freshman guidance(新生入学指导), the team spirit organization sat our class down on the playground and taught us all the game cheers. I remember feeling a sense of energy and pride among these students that I had never experienced from a high school before. I mean, it was just a high schoolHow much schoo
36、l pride could these kids really have? But it was not just a high school, and it only took a few football games for me to realize that I went to the most prideful school in the D. C. I spent the rest of my first year meeting some of the coolest and most interesting people I have ever known. Some of t
37、he funniest, smartest and kindest guys I have ever met went to this school. No matter how athletic(擅长运动的)you were or how much money your parents had, you were just another Gonzaga kid. You were friends with everyone. If you went to Gonzaga, teacher or student, you were in on the joke. When my freshm
38、an life came to an end, I began to understand what it meant to be part of Gonzaga students. Serving the poor right there on Campus at the McKenna center, I got a view on poor people that I will value for the rest of my life. Through football I learned how to develop better self-control and built som
39、e of the greatest friendships. In the classroom, I had many laughs with friends and teachers alike. I also learned how to manage my time and gained a lot of information, but most importantly, I learned how to put the world and others before myself. 【语篇概述】本文是一篇记叙文, 作者主要回忆了他就读的Gonzaga College High Sch
40、ool。24. Why did the author consider Gonzaga College High School special before getting into it? A. Because of its long history. B. Because of its excellent location. C. Because of his brothers experiences there. D. Because of its short distance from the center part. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段第一句内容可知, 作者入学前就
41、认为这所高中很特别, 是因为看了哥哥的学习经历。25. According to the text, the freshman guidance _. A. made students feel energetic and proudB. led to the authors love for football gamesC. gave an introduction to the high schoolD. helped the author find the pride and friendship【解析】选A。推理判断题。根据第三段“. . . I remember feeling a
42、sense of energy and pride among these students that I had never experienced from a high school before”可知, 新生入学指导使学生们充满了活力, 让他们感到骄傲。26. What is the authors purpose in writing the last paragraph? A. To introduce the advantages of his high school. B. To show he really learns a lot in his high school. C
43、. To state the importance of high school education. D. To explain how sports activities make students athletic. 【解析】选B。写作意图题。根据最后一段第二句内容可知, 作者写这一段的目的是说明他在高中收获很多。27. What is the best title of the passage? A. How special my high school was. B. The memories of my loving high school. C. How proud I was
44、of my efforts in high school. D. The challenges during my high school years. 【解析】选B。标题归纳题。根据全文内容可知, 本文主要是作者回忆了自己高中阶段的生活, 因此标题为The memories of my loving high school。CThere are some differences between American English and British English. Some differences are quite interesting. When my friend Lily fr
45、om London used the word “larder”, I didnt know what it meant. Realising I didnt follow her, she used another word. I finally knew she wanted to find something to keep some food. The next word came up when we were planning a lunch date. She jotted down the date and time in her diary, while I marked m
46、y calendar. If she called me on the phone, she would ring me up. But if the line was busy, she would say the line was engaged. Most times, I can know what Lily means. Last week, she regretted sending her boys to watch an early morning tennis game without their fleeces. I thought that she meant witho
47、ut their jackets or something like those. Other times, we have to ask each other. She recently told me a funny story about a woman who was pissed. I wondered what had made the lady angry. It turns out that pissed means drunk. Here is one more example. My British friend Jane was filling out a ticket
48、at the grocery store recently. She asked the young man if he had a rubber. When she noticed he didnt follow her, she quickly asked for an eraser, which, in England, is often called a rubber. In order to communicate well with the British, we Americans should learn some words that the British use diff
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385322.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
