2021-2022学年新教材高中英语 单元素养测评 Unit 4 Friends forever(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 单元素养测评 Unit Friends forever含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养 测评 forever 解析
- 资源描述:
-
1、单元素养测评(四)Unit 4(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Wow! What a beautiful city! Why dont we first visit the art gallery and then go to the zoo? W: To tell you the truth, Im not
2、really interested in going there. You know, there are some nice places to buy souvenirs. 1. What is the woman willing to do? A. Visit a gallery. B. Go shopping. C. Visit a zoo. 答案: BText 2M: Id like to make an appointment to see Dr. Carter. Is it possible to make it early, like 7: 30 am? W: No, I am
3、 sorry. Um . . . how about Tuesday at 8: 00 am or Thursday at 8: 15 am? M: Well, in that case, Thursday would be fine. 2. When will the man meet Dr. Carter? A. At 7: 30 am. B. At 8: 00 am. C. At 8: 15 am. 答案: CText 3W: Hello, Mr Fred. This is Sunshine. M: Whats the trouble with you, Ms Sunshine? W:
4、My car broke down just now on Robertson Road. I need your help. 3. Where is the woman? A. In a garage. B. In an office. C. In a street. 答案: CText 4W: I dont understand the math problem on the board. Can you help me? M: Im kind of busy working on my homework. Why dont you ask the teacher to help you?
5、 4. What is the relationship between the speakers? A. Classmates. B. Parent and child. C. Teacher and student. 答案: AText 5W: All the plants in my garden died! I dont know what happened. I watered them a lot and fed them plant food. What did I do wrong? M: Maybe the garden wasnt in enough sun. You di
6、d plant them on the side of the house that gets the most shade. 5. What did the womans plants die from, according to the man? A. From not enough water. B. From not enough sun. C. From not enough plant food. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前
7、, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hey, honey, come here and have a look. W: Thats a photo of our living room with the new green sofa. M: Yes. On the computer I can change the colors. Look at the color I made the wall. Its pretty, isnt it? W: Well, I dont
8、like dark brown, do you? M: OK. Lets try light blue instead. W: Look, how nice it is with yellow and blue pillows. Ill get the car key and we can buy the paint now. Youll have time to paint the walls on the weekend. M: I got myself a job, didnt I? 6. What is the man doing? A. Taking pictures. B. Dec
9、orating the living room. C. Designing something on the computer. 答案: C7. What will the speakers do next? A. Go to a paint store. B. Look for new jobs. C. Buy a car. 答案: A听第7段材料, 回答第810题。Text 7M: Id like to make an appointment with the doctor, please. W: OK. How about the day after tomorrow on Wednes
10、day at 4: 00 pm? M: Do you happen to have an opening in the morning? W: Um. . . How about tomorrow at 8: 00 am or Thursday at 8: 15 am? M: Uh, do you have anything earlier? W: No, Im sorry. M: Well, in that case, tomorrow would be fine. W: Whats the purpose of your visit? M: Well, to tell you the tr
11、uth, I fell from a ladder two days ago while painting my house, and my foot landed in a can and it was badly hurt. 8. When will the man go to see the doctor? A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Thursday. 答案: A9. Whats wrong with the man? A. He hurt his foot. B. He broke his leg. C. He was hit by a
12、 ladder. 答案: A10. What do we know from the dialogue? A. The man cant go to the hospital. B. The appointment time is quite fit for the man. C. The man would prefer to visit the doctor earlier. 答案: C听第8段材料, 回答第1113题。Text 8M: Dear listeners, for todays show, I have Abigail Harrison with me. The girl wa
13、nts to be the first astronaut on Mars.Abigail, welcome to our show. W: It is a pleasure to be here. M: Would you please tell our listeners when you got the idea of going to space? W: When I was 5 years old, standing in my backyard on a cold winter night, my mind swam with questions. To find more, I
14、wanted to go to space. M: Do your family members support you? W: Both my mum and sister didnt believe it until they found I was serious. My mum told me making a specific plan was the first step towards making my big dream a reality, and it worked. M: From then on, you founded a non-profit organizati
15、on, earned a private pilots license, ran a marathon, worked at the Kennedy Space Center and spoke at conferences around the world. Wow, you have done so much! W: Well, that is my mums influence. My teacher helped me in a different way. 11. What is the man doing? A. Speaking at a conference. B. Condu
16、cting a job interview. C. Hosting a radio program. 答案: C12. What is the first step for Abigail to realise her dream? A. Working out a specific plan. B. Earning a private pilots license. C. Running a marathon. 答案: A13. Who will Abigail talk about next? A. Her mother. B. Her teacher. C. Her sister. 答案
17、: B听第9段材料, 回答第1417题。Text 9W: And what are the problems that youve been having? M: Well, no one thing is really dangerous or anything, but you know, its just been building up. W: Yes, of course. M: Well, the first thing is the washing machine. Its been leaking a little and its beginning to get worse.
18、 Because we have a small child, and we really need to get that done straight away. W: OK. . . thats a washing machine for immediate repair. M: Then we are worried about all the windows and doors. W: Are they broken? M: No, but there are no locks on the windows and one of the doors. W: And when would
19、 you like those done? M: Oh, thats not really urgent. . . but you never know when theres going to be a break-in. W: No, well get those done for you next week. Dont worry. M: And then the last thing on the list is the kitchen curtains. Theyre torn. W: Oh, right. We do have quite a few spare ones in s
20、tock and can get those to you in the next week, if thats alright with you. M: Yes, that would be fine. W: Anything else? M: No, thats all. 14. Whats the probable relationship between the two speakers? A. Husband and wife. B. Shop assistant and customer. C. House agency staff and customer. 答案: C15. W
21、hat does the man complain about? A. Some living facilities. B. Some building problems. C. Some dangerous things. 答案: A16. Whats wrong with the windows? A. They are broken. B. There are no locks on them. C. There are no curtains on them. 答案: B17. What will the woman have repaired first? A. The washin
22、g machine. B. The windows. C. The kitchen curtains. 答案: A听第10段材料, 回答第1820题。Text 10M: At the beginning of the tour, we will start with the most important place in my town, which is the Plaza Leon. The Plaza Leon, which is more than 100 years old, is the gathering place for young people on Friday and
23、Saturday nights, and for parents and children on Sunday afternoons. Four streets lead to the Plaza, which have wide sidewalks and are tree-lined. Hernandes Street, which was named after a famous writer born in the city, contains all of the food stores, fish markets, and vegetable stands. Fernando St
24、reet, which was named after an educator, is where all of the government offices are housed. Via del Mar Street, whose roads are made of stones, is the only street which still has its old surface.Finally, we come to Horatio Street, on which there are two universities. One of them is the most famous u
25、niversity in my country. Thats why it is my favorite street of all. 18. What do we know about the Plaza Leon? A. Its a new building. B. Its a public place. C. Its a small town. 答案: B19. Which street is known for its food shops and markets? A. Via del Mar Street. B. Hernandes Street. C. Fernando Stre
26、et. 答案: B20. Why does the speaker like Horatio Street best? A. It has an old stone surface. B. It is named after a writer. C. It has a famous university. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AAmericas Most Beautiful Places to Visit in SpringWashingto
27、n, D. C. Every spring, Washington, D. C. is blanketed in pink with cherry blossoms. To celebrate the event, come to the National Cherry Blossom Festival, which takes place from the last week in March to the second week in April. You can view the flowers or take part in festival events. Charleston, S
28、outh CarolinaNo list of beautiful spring cities would be complete without mention of Charleston, South Carolina. Delight in hanging plants, cobblestone streets, and historical castles. And because of year-round pleasant temperatures, you might even hit a beach day in March or April. North Cascades N
29、ational Park, WashingtonThe North Cascades is home to everything from mountains to forests to grassland, and the scenery changes seasonally. In springthe snow disappears to bring strong waterfalls, and wildflowers spot the land. Different areas will present totally unique plants, so give yourself a
30、few days to take in the sights. Central Park, New YorkNew York is the city that never sleeps, no matter what the season, but springtime is the best time to take a walk through Central Park. It is one of the most filmed locations in the world. A spring time promises walks past Victorian houses, a bri
31、ef visit to ancient shops, and of course long walks by the lake. 【语篇概述】本文是一篇说明文。主要介绍了在春天美国最漂亮的四个地方。21. Which is the best time to visit Washington, D. C. ? A. March 15. B. April 1. C. March 8. D. April 28. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段的“which takes place from the last week in March to the second week in April.
32、”可知参观华盛顿的最佳时间是三月的最后一周到四月的前两周, 故可知B项正确。22. Charleston is worth a visit in spring for _. A. cherry blossoms and various celebrationsB. pleasant weather and historical castlesC. strong waterfalls and wild flowersD. Victorian houses, old shops, and long walks【解析】选B。细节理解题。根据第二段的“Delight in hanging plants
33、, cobblestone streets, and historical castles. And because of year-round pleasant temperatures. ”可知, Charleston值得在春天一观的原因是宜人的天气和有历史性的城堡。23. If Tom is interested in movies, he may visit _. A. Central Park, New YorkB. North Cascades National ParkC. CharlestonD. Washington, D. C. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段的“It
34、 is one of the most filmed locations in the world. ”可知纽约的中央公园是世界上被拍摄最多的地方之一, 由此可推知, 如果Tom对电影感兴趣, 可以去纽约的中央公园。B(2021日照高一检测)Enjoy reading and appreciate life meaning. You must have always known reading is of importance and just think of the people who belong to book groups. They choose books to read an
35、d then meet to discuss them. Now, the website BookCrossing. com turns the page on the traditional idea of a book group. Members go on the site and register the books they own and would like to share. BookCrossing provides an identification number to stick inside the book. Then the person leaves it i
36、n a public place, hoping that the book will have an adventure, traveling far and wide with each new reader who finds it. Bruce Pederson, the managing director of BookCrossing, says, “The two things that change your life are the people you meet and books you read. BookCrossing combines both. ”Members
37、 leave books on park benches and buses, in train stations and coffee shops. Whoever finds their book will go to the site and record where they found it. People who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of it. E-mails are then sent to the BookCrossers to keep them up
38、dated about where their books have been found. Bruce Pederson says the idea is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at home. BookCrossing is part of a trend among people who want to get back to the “real” and not the virtual (虚 拟). The site now has more than one m
39、illion members in more than one hundred and thirty-five countries. 【语篇概述】这是一篇说明文。文章主要介绍了一个叫BookCrossing的网站的功能和设置该网站的目的。24. Why does the author mention book groups in the first paragraph? A. To encourage readers to share their ideas. B. To stress the importance of reading. C. To attract more book gro
40、ups. D. To introduce the website. 【解析】选D。推理判断题。根据第一段的“You must have always known reading is of importance and just think of the people who belong to book groups. They choose books to read and then meet to discuss them. Now, the website BookCrossing. com turns the page on the traditional idea of a bo
41、ok group. ”可知, 你肯定知道阅读是很重要的, 考虑那些成为读书小组的人。他们选择书籍阅读, 然后会面讨论。现在website BookCrossing. com为读书小组的想法翻开了新的篇章。由此可推断, 作者在第一段提到读书小组是为了介绍图书漂流这个网站。故选D项。25. What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to? A. An adventure. B. The book. C. A public place. D. The identification number. 【解析】选B。词义猜测题。根据it
42、所在句“Then the person leaves it in a public place, hoping that the book will have an adventure, traveling far and wide with each new reader who finds it”可知, 然后这个人把书放在公共场所, 希望这本书可以有一个奇旅, 因为每一个发现它的阅读者可以走得更远更广。由此可知, 那些留下书的人希望自己的书能够随着找到它的人走得更远。其中的it指代前半句提到的同一事物“the book”。故选B项。26. What will a BookCrosser d
43、o with a book after reading it? A. Pass it on to another reader. B. Mail it back to its owner. C. Keep it safe in his bookcase. D. Meet other readers to discuss it. 【解析】选A。推理判断题。根据第四段“Members leave books on park benches and buses, in train stations and coffee shops. Whoever finds their book will go
44、to the site and record where they found it. ”可知, 成员可以把书留在公园长凳上, 公交车上, 火车站里和咖啡厅里。发现书的人就去网站登记他们在哪发现它的。由此可知, 他们把书放在那些地方的目的就是让其他人能够发现并且阅读。因此推断, 拿到书的人最可能继续把书传递给另一个读者。故选A项。27. What is the best title for the text? A. Online Reading A Virtual TourB. Electronic Books A New TrendC. BookCrossing A New BridgeD.
45、 A Website An Old Tradition【解析】选C。标题归纳题。由文章第三段“Bruce Pederson, the managing director of BookCrossing, says, The two things that change your life are the people you meet and books you read. BookCrossing combines both. ”可知, Bruce Pederson, BookCrossing的董事总经理说: “改变你生活的两件事是你遇到的人和你读过的书。BookCrossing把两者结合起
46、来。”由此可知, 网站BookCrossing. com通过书把人们联系了起来, 因此推断C项为最佳标题。故选C项。CWhen high school student Katie Shipley was born with a serious brain disease, doctors said she wouldnt live to go to school. Now, Katie is not only about to graduate from Southridge High School in Oregon, but she was also named the schools p
47、rom (高中毕业舞会) queen. Knowing Katies wishes for prom queen, her friend Courtney Travis began reaching out to find her the prom king she needed to make her a queen. Courtney found Michael Parks, who also thought it was a great idea. “I really got to know Shipley, ” said Michael. “When you take the time
48、 to get to know other people, it really gives you a great chance to live for more than yourself. ”Courtney took a picture of the couple together and put it on her Twitter, explaining their plans for the prom. “It became very popular in the school, ” she said. Their efforts paid off, and Katie was ve
49、ry excited to be named prom queen. On the day of the prom, Katie wore a very beautiful dress. Her grandmother, Joan Fraley, who also went to the prom, said the night will stay with her always. “I was standing there and the children were shouting her name, ” she said. “They called her name as the new
50、 prom queenI started crying. Im greatly thankful to the students of Southridge High School. ”Katie repeated that feeling. “I just want to say thank you to my friends for all they did for me. I love you all. ”Todd Corsetti, the principal (校长) at Southridge High School said that seeing Katie as prom q
51、ueen and the energy and help of his students is one of his “proudest moments. ”“I think teenagers have great hearts and are really looking to make the world a better place, ” Todd said. “As we finish our school year, its a great legacy (遗产) to leave the other classes who come after them. ”【语篇概述】本文是一
52、则新闻报道。主要报道了一位有严重脑部疾病的高中生在朋友的帮助下成为毕业舞会皇后的故事。28. When Katie was born, she _. A. nearly died in hospitalB. wasnt expected to live longC. wasnt supposed to finish high schoolD. caught a disease caused by doctors mistakes【解析】选B。细节理解题。根据第一段 “. . . doctors said she wouldnt live to go to school. ”可知, Katie出
53、生时, 医生认为她活不长久, 故选B项。29. Hearing about Katies story, Michael _. A. turned to his friends for helpB. began to raise money for KatieC. decided to live for others rather than himselfD. was very happy to help Katie realize her dream【解析】选D。细节理解题。根据第三段“. . . Michael Parks, who also thought it was a great i
54、dea. ”以及Michael接下来的话可知, 他非常乐意帮助Katie实现她舞会皇后的梦想, 故选D项。30. Why did Fraley cry at the prom? A. She felt sorry for Katie. B. She thought of Katies hard life. C. She was invited to Katies graduation. D. She was moved by what others did for Katie. 【解析】选D。细节理解题。根据倒数第五段“I started crying. Im greatly thankful
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385324.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
