2021-2022学年新教材高中英语 单元综合检测 UNIT 5 HUMANS AND NATURE(含解析)北师大版必修第二册 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 单元综合检测 UNIT HUMANS AND NATURE含解析北师大版必修第二册 2 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 NATURE
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ASome people say,“Extreme sports are so dangerous.Why would anyone want to do them?” But the danger is what makes them so exciting.Keep reading to find out the most popular ones.Bungee jumping: People on some South Pacific islands have been bungee jumping for hun
2、dreds of years.In 1979,some people bungee jumped off a bridge in England and made the sport popular around the world.Bungee jumping came to China in 1996.Skateboarding: At first,this sport was called “sidewalk surfing”Skateboarders often jump high into the air,go down steps or slide (滑行) down rails
3、on their boards.They wear baggy trousers so they can move more freely.Skydiving: This is probably the scariest (最惊险的) extreme sport.Skydivers jump out of airplanes about four kilometers up in the sky.They usually free fall for a while and then open a parachute to slow down for a safe landing.Snowboa
4、rding: This became a Winter Olympic sport in 1998.People tied their feet to the board with special shoes.They dont use any ski sticks.Then they ride down hills,jump high and do tricks.【语篇解读】本文介绍了几项极限运动,虽然危险但却刺激。1What made bungee jumping popular all over the world?AA history of hundreds of years.BJum
5、ping over a river in America.CComing to China in 1996.DJumping off a bridge in England.D细节理解题。由第二段的“.some people bungee jumped off a bridge in England and made the sport popular around the world.”可知答案为D项。2In which sport do people jump from a plane or from a high place?ABungee jumping and skydiving.B
6、Skydiving and skateboarding.CBungee jumping and skateboarding.DSnowboarding and skateboarding.A推理判断题。由第二段“some people bungee jumped off a bridge”及第四段“Skydivers jump out of airplanes about four kilometers up in the sky.”可知,bungee jumping和skydiving都是从高处起跳的。3Why do some people like to do the extreme sp
7、orts?AIts easy to learn.BIts exciting and safe.CIts scary but safe.DIts dangerous but exciting.D推理判断题。由第一段中的“the danger is what makes them so exciting.”可知,人们喜欢极限运动是因为它虽危险但刺激。BIt was late,about 10:15 pm.Esposito got off the train at Bellport,New York,went to her car and started driving home.She was s
8、o familiar with the route that she almost drove automatically: turned left to the Station Road,then another left onto Montauk Highway,and thenbam!When Espositos car had just crossed the railroad tracks,it hit another vehicle and was plashed back onto the tracks.Injured but mostly shocked by the cras
9、h and by the airbags that popped up,she was stuck in the vehicle.As it happened,Pete DiPinto was just about to go to sleep when he heard a sharp noise and saw the accident not far outside his bedroom window.As a volunteer firefighter and retired teacher,DiPinto,who was 65,fetched a flash light and r
10、ushed out without hesitation.“Any firefighter would have done what I did,” he said,“Were always on duty.”At first,he spotted the other car in the accident.After making sure that the driver was all right.DiPinto looked around and discovered Espositos car straddling(横跨)the railway tracks.And then he h
11、eard the bell ring,which signalled a trains arrival.DiPinto rushed to Espositos car and broke the window on the drivers side.Esposito looked up at him,with her eyes glazing over.“I dont know where I am,” she said.“Youre on the railroad tracks,” DiPinto yelled.“I have to get you off right now!” The t
12、rain was running toward them at a speed of some 105 kilometres per hour.The drivers door cannot be opened due to the collision,so DiPinto quickly ran to the other side and managed to open the door.He put the airbags aside,seized her arms,pulled her toward him across the passenger seat until finally
13、got her out and walked her to safety as swiftly as possible.Several seconds later,the train crashed into the vehicle.“It was like a Hollywood movie,” DiPinto told reporters the next day.“Last night,” said Gregory,Chief of the Department in South Country Ambulance,“the hero arrived in pajamas (睡衣),no
14、t in a fire truck.” 【语篇解读】埃斯波西托的车撞上了另一辆车,又被甩回了铁轨上,他受了伤被困在了车里。65岁的志愿消防员迪平托奋不顾身地冲过去把埃斯波西托救了出来。4What was the reason for the accident?AEsposito didnt know the route well.BEspositos car hit another vehicle.CEsposito drove out of the highway.DA running train crashed into Espositos car.B细节理解题。根据第一段第三句“When
15、 Espositos car had just crossed the railroad tracks,it hit another vehicle and was plashed back onto the tracks.”可知,事故的原因是埃斯波西托的车撞上了另一辆车。故选B。5How was Esposito in the accident?AShe got stuck and couldnt move out.BShe lost awareness completely.CShe was lucky to escape from the trainDShe helped rescue
16、the driver in another car.A细节理解题。根据第一段最后一句“Injured but mostly shocked by the crash and by the airbags that popped up,she was stuck in the vehicle.”可知,埃斯波西托在事故中被困在了车里。故选A。6How was Esposito rescued from her car?AThrough the roof of the car.BThrough the passengers door in the back.CThrough the window o
17、n the drivers side.DThrough the door on the passengers side.D细节理解题。根据第五段第四句“He put the airbags aside,seized her arms,pulled her toward him across the passenger seat until finally got her out and walked her to safety as swiftly as possible.”可知,埃斯波西托被从乘客座位那边的门救了出来。故选D。7What did Gregory mean by “the he
18、ro arrived in pajamas,not in a fire truck”?ADiPinto was not a professional firefighter.BDiPinto rushed to save life without thinking about himself.CDiPinto was a special firefighter who liked wearing pajamas.DDiPinto was unable to find a fire truck in his house.B推理判断题。根据第二段前两句“As it happened,Pete Di
19、Pinto was just about to go to sleep when he heard a sharp noise and saw the accident not far outside his bedroom window.As a volunteer firefighter and retired teacher,DiPinto,who was 65,fetched a flash light and rushed out without hesitation.”可知,Gregory说“这位英雄是穿着睡衣来的,而不是坐着消防车”的意思是迪平托奋不顾身地冲过去救人。故选B。CW
20、e have to admit that reading is not a pleasant thing at school.Reading is not based on a childs interests,but to cope with tests.When children are little we make them read aloud,before the teacher and other children,so that we can be sure they “know” all the words they are reading.This means that wh
21、en they dont know a word,they are going to make a mistake,right in front of everyone.After having taught fifthgrade classes for four years,I decided to try at all costs to rid them of their fear and dislike of books,and to get them to read oftener and more adventurously.One day,I said to them,“Now,I
22、 would like you to read a lot of books this year,but I want you to read them only for fun.I am not going to ask you questions to find out whether you understand the books or not to ask you what words mean.If you understand enough of a book to enjoy it and want to go on reading it,thats enough for me
23、.”The children sat shocked and silent.Was this a teacher talking? One girl,who had just come to us from a school where she had had a very hard time,looked at me steadily for a long time after I had finished.Then,still looking at me,she said slowly and seriously,“Mr.Holt,do you really mean that?” I s
24、aid just as seriously,“I mean every word of it.”Later,she really astonished me.One day,she was reading at her desk.From a glimpse of the illustrations I thought she was reading Moby Dick(白鲸)I said,“Dont you find parts of it rather heavy going?” She answered,“Oh,sure,but I just skip over those parts
25、and go on to the next good part.”This is exactly what reading should be.Let the students make their own decisions,find something,dive into it,take the good parts,skip the bad parts,get what you can out of it and go on to something else.【语篇解读】文章主要讲述了作者要求学生们为了乐趣读书的故事。8What did the teacher tell his stu
26、dents to read for?AFor pleasure.BFor knowledge.CFor a larger vocabulary.DFor higher scores in exams.A细节理解题。根据第二段中的“Now,I would like you to read a lot of books this year,but I want you to read them only for fun.”可知,老师告诉学生读书的目的是为了乐趣。故选A项。9On hearing the teachers talk,how did the children probably feel
27、?AStupid.BUnreasonable.CUnderstandable.DToo good to be true.D推理判断题。根据第一段中的“After having taught fifthgrade classes for four years,I decided to try at all costs to rid them of their fear and dislike of books,and to get them to read oftener and more adventurously.”和第二段中的“Now,I would like you to read a
28、lot of books this year,but I want you to read them only for fun.”以及第三段中的“The children sat shocked and silent.Was this a teacher talking?”可推断,听到老师的话,孩子们可能觉得老师让他们为了乐趣读书的做法好到令人难以置信。故选D项。10What can we learn from the girl?AShe skipped over those easy parts while reading.BShe turned out to be a top studen
29、t through reading.CShe had a hard time finishing the required reading tasks.DShe learned to appreciate some parts of the difficult books.D细节理解题。根据倒数第二段中的“I said,Dont you find parts of it rather heavy going?She answered,Oh,sure,but I just skip over those parts and go on to the next good part.”可知,女孩学会
30、了欣赏困难书籍的某些部分。故选D项。11What is the teachers point of view in the passage?AReading requires teachers guidance.B Reading helps students do well in school.CChildren should be left to decide what to read.DChildren can not tell good parts from bad ones.C推理判断题。根据最后一段“This is exactly what reading should be.Le
31、t the students make their own decisions,find something,dive into it,take the good parts,skip the bad parts,get what you can out of it and go on to something else.”可推断,文章中老师认为应该让孩子们自己决定读什么。故选C项。DMany people believe high heels(E)make women look good.It seems that the organisers of the Cannes Film Fest
32、ival reportedly stopped women in lowheeled shoes from walking the red carpet.But all this charm comes at a cost,wearing heels over 10cm high can damage your feet.A study by Hanseo University in South Korea suggests that continuous wearing makes women run the risk of getting hurt,and makes them easy
33、to lose their balance.A total of 40 women who wear high heels at least three times a week took part in the study.The strength of their feet was measured regularly,researchers found that two of the four main muscles became stronger after a period of between one and three years.This created an imbalan
34、ce in their feet.Dr YongSeok Jee from Hanseo University says that the habit of wearing heels can result in feet out of shape,back pain and unhealthy walking patterns.He suggests that women limit the use of these kinds of shoes and exercise their foot muscles properly.High heels are considered by som
35、e people to be female,but in fact the fashion started with mens feet.These shoes were a form of riding footwear,and were seen on the feet of 17th century Persian soldiers,Elizabeth Semmelhack of the Bata Shoe Museum in Toronto says: “When the soldier stood up in his stirrups (马镫),the heel helped him
36、 keep balance so that he could shoot more effectively.”Before becoming a main part of modern womens clothing,high heels were used by Louis XIV of France.These shoes were status (身份) symbols.Lets face itnothing shows off status like uncomfortable,expensive and impractical clothing.They say the wearer
37、 doesnt have to work in fields or walk very far.【语篇解读】研究发现,女生需要谨慎穿高跟鞋,因为好多女生为了赶时髦穿高跟鞋而让脚受到伤害。12What can we know about heels from Paragraph 1?AHigh heels are good for womens health.BWearing high heels makes women confident.CHeels are required on certain occasions.DHeels over 10cm high are rare for wo
38、men to wear.C推理判断题。根据文章第一段“It seems that the organisers of the Cannes Film Festival reportedly stopped women in lowheeled shoes from walking the red carpet.”可知,据报道,戛纳电影节的组织者阻止穿低跟鞋的女生走红地毯,由此可以推断出在一定的场合需要穿高跟鞋。故选C。13What does YongSeok Jee advise women to do about high heels?AGive up wearing high heels
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385330.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级下册语文课件-25.三峡情 l西师大版 (共15张PPT).ppt
