2021-2022学年新教材高中英语 模块训练(含解析)新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 模块训练含解析新人教版选择性必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 模块 训练 解析 新人 选择性 必修 第三
- 资源描述:
-
1、模块整合训练.阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AControlling your food longings and dropping pounds fast is easy:Just eat breakfast.The editors of Eat This,Not That! carried out research to determine some best breakfast foods for weight loss.Black BeansProtein,per 1/2 cup:7gBlack beans will not only fill you up f
2、or hours but also help slim you down.Wake Forest Baptist Medical Center researchers found that with black beans consumed daily,study participants fat reduced by 4 percent over two years.Peanut ButterProtein,per 2 tbsp(汤匙):78gWhile processed peanut butter is filled with sugar and oils,the real stuff
3、is made with just two ingredients:salt and peanuts.The peanut is filled with hearthealthy monounsaturated(单一不饱和的) fats.Nutritionist and personal trainer Kristin Reisinger suggests using the healthy fat in an AM smoothie.Almond ButterProtein,per 2 tbsp:78g“Almond butter is high in protein,fiber and m
4、onounsaturated fats,”says Martha McKittrick,RDN,CDE.“Studies have also shown that people who eat nuts are less likely to become overweight than those who avoid them,because it helps you feel fuller.”To get the benefits at breakfast,McKittrick suggests spreading some nut butter on the whole grain toa
5、st.EggsProtein,per two large eggs:13g“Eggs are an excellent source of protein and other healthy nutrients including fatburning choline(胆碱),”says McKittrick.Choline,also found in lean(瘦的) meats,seafood and collard greens,attacks the gene mechanism that causes your body to store fat around your liver(
6、肝脏),according to Zero Belly Cookbook.The more eggs you eat,the less eggshaped you get.【语篇解读】本文介绍了黑豆、花生酱等几种可作为早餐食用以达到减肥效果的食物,并列举了它们各自的蛋白质含量及减肥原理。1Which two foods contain the same amount of protein?ABlack beans and eggs.BAlmond butter and eggs.CBlack beans and peanut butter.DPeanut butter and almond b
7、utter.D细节理解题。根据文中每种食物蛋白质含量的描述“Peanut Butter Protein,per 2 tbsp(汤匙):78g”及“Almond Butter Protein,per 2 tbsp:78g”可知,peanut butter 和almond butter的蛋白质含量相同。故选D。2How does almond butter help control weight?AIt helps people sleep better.BIt offers people more protein.CIt makes people feel fuller.DIt makes pe
8、ople burn more calories.C细节理解题。根据Almond Butter部分的内容“Studies have also shown that people who eat nuts are less likely to become overweight than those who avoid them,because it helps you feel fuller.”可知,杏仁酱是通过使人更有饱腹感来帮助控制体重的。故选C。3What food will a doctor advise heart disease patients to eat?APeanut but
9、ter.BAlmond butter.CBlack beans.DEggs.A推理判断题。根据Peanut Butter部分的“The peanut is filled with hearthealthy monounsaturated(单一不饱和的) fats.”可知,花生含有利于心脏健康的单一不饱和脂肪,所以医生们会建议心脏病患者吃这种食物。故选A。BFor children,eating with their families is not only about preventing bad outcomesit is also about developing good ones.Se
10、veral studies have looked at the longterm effects eating with families has on children.Experts say that these studies do not seem to prove a causeandeffect relationship.However,they do suggest a strong correlationAbout three years ago,the Organisation for Economic Cooperation and Development(OECD) l
11、ooked at data from nearly three quarters of the worlds countries.Among its findings was the fact that students who shared a main meal with their families were less likely to skip school.Children who eat a main meal with their families are also less likely to be badlybehaved.That is a finding of a st
12、udy by the National Center on Addiction and Substance Abuse(CASA) at Columbia University in New York.In the CASA report,titled“The Importance of Family Dinners ”,researchers say,“Teens who have frequent family dinners are more likely to say their parents know a lot about whats really going on in the
13、ir lives.”They also claim that when teens say they feel closer to their parents,they are less likely to behave badly.Another study from the University of Montreal found that children who ate with their families experienced longterm physical and mental health benefits.These children were physically i
14、n better shape and drank fewer sugary soft drinks.They also seemed to have better social skills.One researcher,Linda Pagani says that there is“a handful of research suggesting a positive link between eating family meals together frequently and child and adolescent health”Pagani says that mealtimes s
15、hared with parents“likely provide young children with firsthand social interaction,discussions of social affairs and daytoday concerns”She adds that they may likely help the children have better communication skills with others.【语篇解读】本文是一篇说明文,文章介绍了与家人一起进餐对孩子的好处,这不但能防止不良后果的发生,而且能帮助孩子养成好的习惯。这一发现已被多项科学
16、研究所证明。4What does the underlined word“correlation”mean?AEffect.BCause.COutcome.DTie.D词义猜测题。文章第一段中谈到,研究似乎并没有证明两者之间有着必然的因果关系,但是作者笔锋一转,引出它们之间还是有一定关系(correlation)的。故画线词义为“关系,相关性”。5In which aspect can eating family meals together influence children according to the OECD?AAcademic performance.BPhysical hea
17、lth.CMental health.DSocial skills.A推理判断题。根据题干的OECD把线索定位到文章第二段,第二段最后一句谈到与家人共进正餐的学生逃学的可能性更小,所以可推知,是否和家人一起进餐对学生的学业水平有影响。故选A项。6How do children benefit from eating family meals together according to Pagani?ABy having healthy food and drinks.BBy forming good eating habits.CBy becoming more social.DBy unde
18、rstanding their parents life.C细节理解题。根据文章最后一段中的“likely provide young children with firsthand social interaction,discussions of social affairs and daytoday concerns”和“they may likely help the children have better communication skills with others”可知,Pagani认为跟家人一起进餐能让孩子亲身接触社交,并参与对社会事务的讨论等,这很可能帮助孩子跟他人更好地
19、交流。由此可知,Pagani认为孩子可以通过跟家人一起用餐来提高自己的交际能力,故选C项。7What is mainly talked about in the passage?AEasy tips on eating family meals.BBenefits of family dinners to children.CLinks between eating together and child health.DFindings of studies about enjoying family dinners.B主旨大意题。通读全文可知,这篇文章的主题是与家人一起进餐对孩子的好处,故B
20、项概括得最为全面。CScientists in England are using two selfdirected water vehicles to explore the animal and plant life of the Celtic Sea.The Celtic Sea is a body of water off the southern coast of Ireland.The area is known for its unusual sea life.Scientists want to know why sea creatures are so attracted t
21、o this part of the Atlantic Ocean.One of the research vehicles is powered by batteries(电池)It collects information for the National Oceanography Center in Southampton,England,and the World Wildlife Fund.The vehicles low energy requirements permit it to stay floating on water for up to 30 days.Reports
22、 of what it finds in the Celtic Sea are sent by satellite.Stephen Woodward is an engineer who helped design the vehicle.He says the vehicle has equipment that can discover small organisms called zooplankton(浮游动物)and fish.He adds that other sensing equipment measures water currents and other features
23、 of sea life.The vehicle also creates a map of the sea.Another vehicle is powered by the sun and the wind.It can stay floating on water for months.The robotic vehicle sends information about the socalled biodiversity hotspots.A biodiversity hotspot is an area of an ocean that has a lot of plant and
24、animal life activity.Lavinia Suberg is one of the scientists studying the Celtic Sea.She says productive ocean areas,like the Celtic Sea,attract zooplankton.The zooplankton then attracts fish.She adds that areas with a large increase of fish often attract sea mammals and birds.Using these robotic oc
25、ean vehicles greatly reduces the cost of exploring the sea with manned laboratories.Scientists can spend more time analyzing the collected information.They say the research will give them a better understanding of the needs of the Celtic Sea for future management and protection.【语篇解读】本文为说明文,题材为科普环保类
26、。英国科学家利用机器人式水上车辆探索凯尔特海,旨在弄清为什么有如此之多的动植物生活在该海域。8Why do the British scientists explore the Celtic Sea?ATo study the geography of the sea.BTo learn why the sea is rich in sea life.CTo test their selfdirected water vehicles.DTo learn about the sea creatures in the sea.B细节理解题。由第二段最后一句“Scientists want to
27、know why sea creatures are so attracted to this part of the Atlantic Ocean.”可知,英国科学家研究该海域的目的是弄清为什么海洋生物被吸引到该海域。9According to the text,the water vehicles_Aare controlled directly by humansBwork depending on the map of the seaCcan send the information back directlyDcan keep floating on water for a long
28、 timeD细节理解题。由第三段中的“The vehicles low energy requirements permit it to stay floating on water for up to 30 days.”和第五段中的“It can stay floating on water for months.”可知,水上车辆能在海上漂浮很久。10According to Lavinia Suberg,the sea mammals and birds_Aare afraid of living aloneBmainly feed on zooplanktonClike to live
29、in warm ocean areasDare especially interested in fishD细节理解题。由倒数第二段最后一句“She adds that areas with a large increase of fish often attract sea mammals and birds.”可知,海洋哺乳动物和鸟类对鱼很感兴趣。11What is the last paragraph mainly about?AThe aim of sea exploration.BThe cost of exploring the sea.CThe importance of the
30、 water vehicles.DWays to deal with the collected information.C段落大意题。通读最后一段尤其是根据最后一段中的“greatly reduces,spend more time”和“a better understanding”可知,本段旨在介绍机器人式水上车辆在海底探索中的重要性。故选C。DGiven the recent interest in green buildings in the media,lets think differently.Instead of focusing on increasing the suppl
31、y of energy,what if we focus on reducing demand?Can we start with ending the opendoor practice of streetfront shops? While cool air from these shops is refreshing to pedestrians,it carries a cost.Energy is used in the air conditioning process.So it must be possible to look for changes in regulations
32、 that would encourage more energysaving designs.For instance,if we fix ceiling fans,airconditioning homes could surely be avoided for part of the year.Ceiling fans use far less energy.They were common in buildings before air conditioners were available.I wonder how many hours in a year air condition
33、ers could stay if ceiling fans were fixed.In homes built under the smallhouse policy in New Territories,the ceiling may be too low for ceiling fans.If the 9metre maximum building height regulation were relaxed,ceiling fans could be fixed to reduce energy use.Current thinking in sustainable building
34、design and operation involves integrated(协调统一的) design;that is,bring together all parties to create a building with better performance that achieves energy reduction.For integrated design to succeed,all parties must come together and think beyond each persons circle of influence.Better solutions are
35、 impossible to avoid with integrated design.Buildings would no longer be engineered after the basic architecture was built.Positive project outcomes may include reduced airconditioning load,reduced power use for electric lighting,and a reduction in the amount of materials used.We need to ask if we a
36、re ready to look beyond our own small circles and seek an improved approach to building design.By that I mean an integrated design resulting in more sustainable buildings.【语篇解读】本文属于议论文。作者认为街边商店敞门开空调的做法虽然给人们带来了凉爽,但却浪费了大量的能源。所以他鼓励节能的集成设计,即在住宅建成前统一设计,安装吊扇,减少空调的负荷及照明用电等能源。12Whats the authors attitude to
37、wards the opendoor practice of the street shops?ASupportive.BDisapproving.COptimistic.DUncaring.B观点态度题。根据第二段内容可知,作者认为虽然这些商店的凉爽空气给行人提神,但opendoor practice却带来了成本,在空调降低温度的过程中消耗了大量能源。可知他对此是持不赞成的态度的。故选B项。13Why does the author suggest fixing ceiling fans?ATo follow an old practice.BTo help reduce energy us
38、e.CTo completely replace air conditioners.DTo help cut down on daily expenses.B细节理解题。根据第三段中的“For instance,if we fix ceiling fans,airconditioning homes could surely be avoided for part of the year.Ceiling fans use far less energy.”可知,作者建议安装吊扇是因为能减少能源的使用。故选B项。14Whats the key to making sustainable buil
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385356.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下册语文课件-30端午节的由来∣语文S版 (共12张PPT).ppt
