2021-2022学年新教材高中英语 课时作业6 UNIT 2 Natural disasters(含解析)译林版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时作业6 UNIT Natural disasters含解析译林版必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 作业 disasters 解析
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(六).阅读理解AThe US government has recently helped people learn more about the dangers of earthquakes by publishing a map.This map shows the chances of an earthquake in each part of the country.The areas of the map where earthquakes are most likely to occur are called earthquake belts.The governme
2、nt is spending a great deal of money and is working hard to help to discover the answers to these two questions:Can we predict earthquakes?Can we control earthquakes?To answer the first question,scientists are looking very closely at the most active fault (断层) systems in the country,such as the San
3、Andreas fault in California.A fault is a break between two sections of the earths surface.These breaks between sections are the places where earthquakes occur.Scientists look at the faults for changes which might show that an earthquake was about to occur.But it will probably be many years before we
4、 can predict earthquakes correctly.And the control of earthquakes is even farther away.However,there have been some interesting developments in the field of controlling earthquakes.The most interesting development concerns the Rocky Mountain Arsenal earthquakes.Here water was put into a layer of roc
5、ks 4,000 metres below the surface of the ground.Shortly after this injection (注射) of water,there was a small number of earthquakes.Scientists have decided that the water which was injected into the rocks worked like oil on each other.When the water “oiled” the fault,the fault became slippery and the
6、 energy of an earthquake was given out.Scientists are still experimenting at the site of these earthquakes.They have realized that there is a connection between the injection of the water and the earthquake activity.They have suggested that it might be possible to use this knowledge to prevent very
7、big,dangerous earthquakes,that is,scientists could inject some kind of fluid like water into faults and change one big earthquake into a number of small,harmless earthquakes.【语篇解读】本文是一篇说明文。为了提高人们对地震的防范意识,美国政府加大了在防震、预测方面的投入,他们甚至在努力采取措施控制地震的发生。1Earthquakes belts are_Amaps that show where earthquakes a
8、re likely to occurBzones with a high probability of earthquakesCbreaks between two sections of the earths surfaceDthe two layers of earth along a faultB细节理解题。根据第一段的第三句可知,地震多发地带被称为earthquake belts。2The San Andreas fault is_Aan active fault systemBa place where earthquakes have been predicted correctl
9、yCa place where earthquakes have been controlledDat the foot of the Rocky MountainA细节理解题。根据第二段可知,该地区为地震比较活跃的地区。3What did scientists learn about earthquakes at the Rocky Mountain Arsenal?AThey occur at about 4,000 metres below ground level.BThe injection of water into earthquake faults prevents earth
10、quakes from occurring.CThey are usually caused by the oil in the faults.DHarmful earthquakes could be prevented by causing harmless earthquakes.D细节理解题。根据最后一段尾句可知选D。4What can be said about the experiments at the Rocky Mountain Arsenal?AThey have no practical value in earthquake prevention.BThey may h
11、ave practical value in earthquake prevention.CThey are certain to have practical value in earthquake prevention.DNothing is told about their practical value in earthquake prevention.B推理判断题。根据科学家的试验,通过向断裂带注水可以引发小地震,从而使地震的能量得到释放,因此也就降低了大地震爆发的可能。BEvery year thousands of tourists visit Pompeii,Italy.The
12、y see the sights that Pompeii is famous for,such as its stadium,theatres,shops and restaurants.The tourists do not,however,see Pompeiis people.They do not see them because Pompeii has no people.No one has lived in Pompeii for almost 2,000 years.Once,Pompeii was a busy city of 22,000 people.It lay at
13、 the foot of Mount Vesuvius,a grasscovered volcano.Mount Vesuvius had not erupted for centuries,so the people of Pompeii felt safe.But they were not.In August of AD 79,Mount Vesuvius erupted.The entire top of the mountain exploded,and a huge black cloud rose into the air.Soon stones and hot volcanic
14、 ash began to fall on Pompeii.When the eruption ended two days later,Pompeii was buried under 20 feet of stones and ashes.Almost all of its people were dead.For centuries,Pompeii lay buried under stones and ashes.Then,in the year 1861,an Italian scientist named Ginseppe began to uncover Pompeii.Slow
15、ly and carefully,Ginseppe and his men dug.The city looked almost the same as it had looked in AD 79.There were streets and fountains,houses and shops.There was a stadium with 20,000 seats.Perhaps the most important of all is that there were everyday objects,which tell us a great deal about the peopl
16、e who lived in Pompeii.Many glasses and jars had some dark blue colour in the bottom,so we know that the people of Pompeii liked wine.They liked bread,too;metal bread pans were in every bakery,and in one bakery there were 81 round,flat loaves of breada type of bread that is still sold in Italy today
17、.Tiny boxes filled with a dark,shiny powder told us that women like to wear eyemakeup.Ginseppe has died,but his work continues.One fourth has not been uncovered yet.Scientists are still digging,still making discoveries that draw tourists to Pompeii.【语篇解读】本文记叙了位于意大利维苏威火山山脚的古城庞贝在公元79年被火山灰掩埋以及1861年被发掘后
18、,古城人文景观重现于世的故事。5Why do large numbers of people come to Pompeii each year?ATo visit the volcano.BTo see how Pompeians lived.CTo watch sports and plays.DTo shop and eat there.B细节理解题。根据第一段第二句“They see the sights that Pompeii is famous for,such as its stadium,theatres,shops and restaurants.”可知,游客来到庞贝古城是
19、为了看过去的庞贝人是如何生活的,因为庞贝城被火山灰掩埋而保持了原有的一切风貌。故选B。6Why had so many Pompeians remained by Mount Vesuvius?AThe city nearby offered all kinds of fun.BThe area produced the finest wine in Italy.CFew people expected the volcano to erupt again.DThe mountain was beautiful and covered with grass.C细节理解题。根据第二段最后三句“I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385471.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
