2021-2022学年新教材高中英语 课时素养检测二十 Unit 4 Natural Disasters Period 4(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时素养检测二十 Unit Natural Disasters Period 4含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 二十Unit 4Period 4. 阅读理解Researchers have discovered that Januarys huge quake in Haiti caused a tsunami. Along with four Haitian colleagues, Dr Hermann Fritz, a professor, travelled around the coast of Haiti. He wanted to find out what had happened before the evidence disappeared forever. He had
2、 heard reports and saw evidence that a wave up to 3-meter high had hit some areas of the coast south of the capital following the quake near Port au Prince. It had killed at least three people and engulfed (吞没) buildings. Dr Fritz presented some of his findings at the Ocean Sciences meeting in Portl
3、and, the US. “This was a relatively small event, ” he told BBC News. “Most of the deaths were due to the earthquake, but at least three victims we know survived the earthquake and were hit by the wave. ”These three victims were a father and his two young sons. They were standing close to the shore i
4、n Petit Paradis, watching the wave instead of heading for higher ground. Draw-back in the water level is a sign that a big wave is coming. “It clearly showed a lack of tsunami education, ” Dr Fritz said. “It was pure luck that the wrong information did not kill more people in this case. ”Despite the
5、 great damage it caused, the Haiti earthquake was not of the type or magnitude (级) usually associated with tsunamis. It had a magnitude of 7. 0. “Generally anything over 7. 5 is cause for concern, ” explained Eddie Bernard, a tsunami researcher. “But anything between 7 and 7. 5 can cause smaller, lo
6、cal tsunamis. ”To cause a tsunami, it must happen under the sea. “Anything that moves water generates a wave, ” said Dr Bernard. “And the deeper the event, the bigger the wave. ” Dr Fritz explained that the main causes of the Haitian tsunami were “local landslides”. “But there are fault lines in thi
7、s region that are in areas which are more likely to cause a tsunami and, if you have a much bigger landslide, you could have a much bigger wave, ” he said. 【语篇概述】本文是议论文。文章讨论了海地海啸引发的原因。研究人员发现这次海啸的主要原因是海底滑坡, 而不是地震。1. What was Dr Fritz purpose by travelling around the coast of Haiti? A. To study the po
8、wer of the wave. B. To find out the magnitude of the quake. C. To check the damage to the coasts. D. To gather evidence about the wave. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段第三句可知Dr Fritz和他的同事们到海地海岸考察的目的是寻找地震引发海啸的证据。2. The three people who died stood close to the shore in Petit Paradis because _. A. they didnt see the
9、signs of big wavesB. their attention was fixed on the beautiful sceneryC. they didnt know it was time to run for higher groundD. they cared little about the direction of the big wave【解析】选C。细节理解题。根据第三段可知三名死难者缺乏海啸的常识, 他们不知道那时是该跑到高处去的时间。3. What can be inferred from the fourth and fifth paragraphs? A. T
10、he Haiti earthquake was too small to cause the tsunami. B. Tsunami is usually caused by an earthquake over 7. 0 magnitude. C. The earthquake between 7. 0 and 7. 5 magnitude cannot cause tsunami. D. The Haiti earthquake was not related to the tsunami at all. 【解析】选B。推理判断题。根据第四段一般认为7级以上的地震可能会引发海啸。这次海地地
11、震的震级是7级, 它通常被认为不是引发了海啸的地震等级。但不能说这次地震太小。A项说法不正确。C、D两项表述也不对。4. If the passage is taken from a newspaper, which section should it be in? A. Sports. B. Science. C. Business. D. Entertainment. 【解析】选B。文章出处题。本文是议论文。几位研究者通过对海地海啸原因的研究发现海地海啸主要是由海底滑坡而不是单纯由地震造成的。故本文属于科普类文章。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项
12、中有两项为多余选项。Now remember that I was a useless kid. 1. When I got off the plane, there were all of these men in green uniforms and black boots and I was sure that Hitler was there. 2. We lived in two rooms in Germany. We had no hot water. You had to make a fire under the water heater to take a bath onc
13、e a week. To wash clothes, you had a big copper pot that you made a fire under and you boiled your clothes. Then you had to take them out and wash them down in pools of cold water. It took all day to do clothes. 3. We bought our vegetables from a vegetable man coming around, and we bought milk from
14、a man who would come around. 4. I could understand them really well. I could walk through the neighborhood and they would talk about this American person, and I understood every word that they said but they didnt know it. I liked the air force life. We liked moving, meeting all of the people, having
15、 the new experiences. 5. It was never boring because we were always on a new adventure. A. Life is richB. It was an interesting lifeC. I learned some German wordsD. We still have friends thereE. Its easy for us to travel by plane now and thenF. It was a seventeen-hour flight from New York to Germany
16、G. John picked me up in a German Ford that only went 35 miles an hour【语篇概述】这是一篇记叙文。作者叙述了自己去国外居住、生活、学习以及游玩的一些经历。1. 【解析】选F。由下文走下飞机时的见闻可知, 此处指乘坐飞机的情况, 选项F中信息“从纽约到德国有14小时的航程”, 选项F合适。2. 【解析】选G。顺承上段作者下飞机的见闻, 结合下句居住在德国的两间屋子里可知, 离开机场, 到德国的一个地方, 能承上启下的选项G合适。3. 【解析】选B。从本段描述的在德国居住、生活情况可知, 生活温馨、有趣, 此处总结本段内容, 故答
17、案为B。 4. 【解析】选C。根据下句作者对德国人说的话的理解可知, 作者学到了一些德语, 选项C合适。5. 【解析】选A。根据下文It was never boring because we were always on a new adventure. 可知生活并不是枯燥无味的, 生活是丰富多彩的, 故选A。. 完形填空Whatever misfortune you are faced with, just hold up your head and face it with a smile! I got to know this from a musical soul. The othe
18、r day I was feeling quite 1, having just been fired from my job. With so many 2 to pay, I was wondering what was going to happen to my family. I had just got off the bus 3 I heard piano music and singing rising above the noise of the traffic. I walked a bit slower, trying to find out the 4 of the fa
19、scinating sound. Through the passers-by I saw a young lady sitting at a piano with a box next to her. She was singing songs about love and her sweet voice touched me a bit. Then I stood there watching her playing, thinking that it must take 5 to perform on her own in front of hundreds of people she
20、didnt know. She might have felt my presence for she occasionally looked in my direction. By now I was telling myself that I could 6 tell her how good she sounded. I walked over and put some money in her box and she expressed her thanks with a smile on her face. I asked her 7, “Why are you playing th
21、e piano in the middle of this crowded place? ”She explained to me that she sees so many 8 people in the world that she is trying to relieve the pain by 9 motivational(激励的) music. Instead of continuing my way home, I said to her, “I have been 10 a rough time lately, but youve made me hopeful again. ”
22、“Im happy that I could be 11 help to you, ” she replied. “Why are you so sad? ”I told her my story and said, “Im not so 12 about what to do. . . ”“You see, heres where the problem lies, ” she responded. “When you were walking, your head was down. ” She looked me in the eyes and went on, “Dont look d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385669.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文课件-6 黄河泰山 望岳 ∣长春版 (共25张PPT).ppt
